ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΕΚ
Στη Β’ Εθνική θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν η ΑΕΚ. Όπως σας ενημέρωσε πρώτο το www.sport-fm.gr, το σωματείο δήλωσε συμμετοχή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που δεν της επέτρεπαν να συμμετέχει στην Α2, όπως αγωνιστικά δικαιούτο. Πρόκειται για μία ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έπρεπε να συγκεντρωθούν περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για να «καθαρίσει» η ΚΑΕ και να λάβει μέρος στην Α2 με την προοπτική να επιστρέψει στην Α1.

Την απόφαση έπρεπε να λάβει ως μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ο Γιάννης Φιλίππου, ωστόσο αυτό θα σήμαινε πως θα επωμιζόταν και τα χρέη. Φαίνεται πως την απόφαση να δηλώσει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στη Β’ Εθνική πήρε η Ερασιτεχνική, αφού σήμερα εξέπνεε η σχετική προθεσμία της ΕΟΚ προς τα σωματεία και εφόσον δεν δηλωνόταν η ομάδα σε κάποια κατηγορία, θα κατέληγε στην ΕΣΚΑ!

Παίζοντας στη Β’ Εθνική η ΑΕΚ δεν απαλλάσσεται από τα χρέη, απλώς οι προϋποθέσεις που καλείται να πληροί ένα σωματείο για να λάβει μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι λιγότερο... αυστηρές.

Τη θέση της ΑΕΚ στην Α2 δικαιούται να πάρει ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Σημειώνεται πως από τη Β’ Εθνική στην Α2 ανεβαίνουν ο πρώτος του Βορείου και ο πρώτος του Νοτίου ομίλου, καθώς και ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ των δύο δεύτερων των ομίλων. Από τη Β’ Εθνική υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι του Βορείου ομίλου και οι τέσσερις τελευταίοι του Νοτίου ομίλου.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου ΑΕΚ να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.
Πηγή : sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου