ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


Με θέμα «Γήπεδο στην άστεγη ΑΕΚ», ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος, υπέβαλλε την Παρασκευή 4/6 στη Βουλή, ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός ρωτά την υπουργό για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις για ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και για το αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης διαδικασιών και εργασιών.

Αναφερόμενος στο ιστορικό του γηπέδου, ο Γιάννης Βούρος είπε ότι «η ΑΕΚ, ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος της Ελλάδας, με πολλές διακρίσεις και μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει ως σήμερα στέγη. Να σας θυμίσω, ότι το γήπεδο “Νίκος Γκούμας” που αποτελούσε και το σπίτι της ΑΕΚ για πολλά χρόνια, γκρεμίστηκε το 2003, αφήνοντας άστεγους τους παίκτες, τους φιλάθλους και τους φίλους του ποδοσφαίρου και δημιουργώντας μια σειρά από πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα. Ακολούθησαν διάφορες προθέσεις, όπως και κάποια σχέδια για την κατασκευή νέου γηπέδου, που για διάφορους λόγους δεν τελεσφόρησαν».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και οι πολίτες της Αθήνας, παρακολουθούν με απογοήτευση μια χρονοβόρα διαδικασία μέχρι να υπάρξει απόφαση για την ανέγερση του γηπέδου».

Απευθυνόμενος στην υπουργό, ο Γιάννης Βούρος ζήτησε να εξετάσει, αν με το τελευταίο σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ,
α) συγκεκριμένες παράμετροι, τηρούν την απαιτούμενη νομιμότητα και συνταγματικότητα,
β) δεν θίγεται η ποιότητα ζωής των πολιτών,
γ) δεν θίγονται τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου της Νέας Φιλαδέλφειας,
δ) δεν υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής,
ε) υπάρχουν και περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής ρωτά την υπουργό:

1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις και οι διαδικασίες για να αποκτήσει επιτέλους η ΑΕΚ το δικό της γήπεδο;
2. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης των πρώτων διαδικασιών και εργασιών για το γήπεδο;

Επιμέλεια: Άρης ΑσβεστάςΕίχε πάθος και πιστή στην νίκη και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά κατάφερε να βάλει ένα γκολ πολύ νωρίς μετά όμως από μια αδράνεια της άμυνας ισοφαρίστε , δεν το έβαλε κάτω και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχε και το δεύτερο γκολ.

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου