ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΣΤΙΒΟΣ


ΣΤΙΒΟΣ

Το τμήμα Στίβου της Α.Ε.Κ. (που στις πρώτες δεκαετίες της ιστορίας του συλλόγου αναφερόταν απλά σαν 'Αθλητικό Τμήμα') στελεχώθηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της. Τα πρώτα αξιόλογα στελέχη που παρουσίασε μάλιστα ήταν δυο από τους ιδρυτές της. Οι Αδελφοί Αιμίλιος & Μενέλαος Ιωνάς που ήταν δρομείς με μεγάλα προσόντα. Ο Μενέλαος κέρδισε την 1η θέση στα 1500μ στους Πανελλήνιους Αγώνες του 1924, που είχαν το χαρακτήρα προκριματικών για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.

Με πρωτοπόρους τους αφούς Ιωνά αλλά και την Αθηνά Σπανούδη το τμήμα Στίβου ανδρώθηκε γρήγορα και λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του είχε να παρουσιάσει μια πλειάδα από αξιόλογους αθλητές, όπως τον Απέργη, τον Σταυριανό, τον Ανδρέα Ζαϊρη, τον Μωρισαίο, την Βάρβογλη και τον δρομέα μεσαίων αποστάσεων Γρηγόρη Γεωργακόπουλο . Τον τελευταίο 'ανακάλυψε' ο Αιμίλιος Ιωνάς και τον έφερε στην Α.Ε.Κ. το φθινόπωρο του 1926. Μάλιστα τον πρώτο του αγώνα τον έκανε ξυπόλητος χωρίς παπούτσια με καρφιά αφού ακόμα δεν είχε παραλάβει τα δικά του, αλλά παρ'όλα αυτά κέρδισε τα 1500μ. Ο Γρηγόρης Γεωργακόπουλος συμμετείχε το 1928 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Άμστερνταμ, ενώ στη συνέχεια κέρδισε αρκετά μετάλλια σε Βαλκανικούς. Το 1936 στο Μόναχο συμμετείχε ξανά στην Ολυμπιάδα. Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1938 αφού έτρεξε και στους Βαλκανικούς του 1937. Το ρεκόρ του στα 1500μ με 4'01"4 έμεινε για πολλά χρόνια ακατάρριπτο.


Πηγή: www.aek.gr



Χάλκινο για την Παπαχρήστου





Η Βούλα Παπαχρήστου η αθλήτρια της ΑΕΚ πήρε τελικά το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του τριπλούν με 14.12, στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα., καθώς οι διοργανωτές μέτρησαν λάθος το άλμα της ιταλίδας Μαρτίνες, το οποίο ήταν τελικά άκυρο και όχι 14.16 που είχε καταγραφεί αρχικά, λόγω εσφαλμένης ένδειξης του ηλεκτρονικού μηχανήματος καταμέτρησης.

Έτσι η κατάταξη στο τριπλούν είναι: 1η η Πέρρα με 14.62, 2η η Ενζολά (Γαλλία) με 14.16, 3η Παπαχρήστου με 14.12.



Έλαμψε η Δρακάκη για ακόμη μια φορά
6 Ιουλίου 2009 - Στίβος

Το Σαββατοκύριακο 4-5/07/09 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών όπου πήραν μέρος οι: Νικολαϊδη Ελένη, Δραγκάκη Ανδρονίκη, Μούτσο Έντισον και Λένα Κλέϊντι. Η ΝικολαΪδη Ελένη κατέκτησε την 10η θέση με βολή στα 35.75μ στον τελικό της Δισκοβολίας. Η Δρακάκη Ανδρονίκη για άλλη μια φορά πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή εμφάνιση κατακτώντας το Ασημένιο μετάλλιο στα 800μ με 2.11.80 πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ. Η εμφάνιση του αθλητή Μούτσο Έντισον ήταν πολύ καλή στα 800μ κατακτώντας την 7η θέση με ατομικό ρεκόρ 1.56.77. Επίσης ο Λένα Κλέϊντι στα 800μ κατάφερε να τερματίσει με 2.03.95, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε να μπεί στον τελικό.


Πηγή: www.aek.gr


Η Βούλα Παπαχρήστου, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων που διεξάγεται στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Η Παπαχρήστου είχε την καλύτερη ψυχολογία ξεκινώντας στον τελικό του τριπλούν, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια "πέταξε" στα 14.34μ., επίδοση που της έδωσε μέχρι το τέλος την 1η θέση, βελτιώνοντας παράλληλα το ατομικό της ρεκόρ (14.20μ., 30/05/09 Καλαμάτα).

Η Βούλα Παπαχρήστου, δήλωσε λίγο μετά την μεγάλη της επιτυχία:

"Ήταν όλα ιδανικά. Ξεκίνησα με ένα μεγάλο άλμα και αυτό μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση. Πίστεψα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό. Είχα λίγο ευνοϊκό άνεμο στο πρώτο άλμα, αλλά στα επόμενα ήταν αντίθετος. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον προπονητή μου Γιώργο Πομάσκι που πίστεψε στις δυνατότητες μου και με στήριξε για να φθάσω στο χρυσό. Και έπεται συνέχεια. Εύχομαι να είμαι υγιής και να συνεχίσω την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα στο τριπλούν στις γυναίκες και να φέρω και εγώ πολλά μετάλλια".

Πηγή www.sport24.gr


ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Σ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών και Νέων ου διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ο αθλητής της σφύρας Αλέξανδρος Παπαδημητρίου με βολή στα 73.82μ κατέλαβε την πρώτη θέση .

Ενώ στο ίδιο άθλημα ο Νίκος Λουκόπουλος με βολή στα 53.45 μ. κατέλαβε την εβδόμη θέση.



Πρώτη και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν με άλμα στα 14.35μ που είναι και ατομικό ρεκόρ έδωσε την πρωτιά στην ομάδα της ΑΕΚ στο ίδιο αγώνισμα η Μαρία Δαγκλή, που με άλμα στα 12.69μ κατέλαβε την πέμπτη θέση.



Η ομάδα της ΑΕΚ κατέλαβε την 5 θέση στης γυναίκες με 69 βαθμούς και την 10 θέση στους άνδρες με 48 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου