ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΧΑΝΤΜΠΟΛ


ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το τμήμα Handball της ΑΕΚ ιδρύθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΚ στις 12 Ιουλίου 2005.

Στις 5 Αυγούστου 2005, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έκανε δεκτή τη συγχώνευση μέσω απορρόφησης του τμήματος χειροσφαίρισης του σωματείου Γ.Σ. Ηλιούπολης με το τμήμα χειροσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.


Πηγή: www.aek.gr



NEA



Κυπελλούχος 2009 η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησε 33-31 του Φιλιππου Βεροιας μετά από δύο(!) παρατάσεις (27-27 κ.α., 30-30 1η παράταση) στον τελικό του final-4 του Κυπέλλου χάντμπολ Ελλάδας των ανδρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. Η «Ένωση» κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο, ενώ, από την άλλη πλευρά, οι Ημαθιώτες έχασαν την ευκαιρία να γίνουν η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη διοργάνωση. Στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, μίλησαν οι Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιάννης Αρβανίτης.

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, τόσο ο Φίλιππος, όσο και η ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Στη συνέχεια, οι Ημαθιώτες κατάφεραν να "ανεβάσουν" την απόδοσή τους και να ξεφύγουν με διαφορά τριών τερμάτων 14-11, όμως δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθώς η «Ενωση» μείωσε στο γκολ, 14-13.

Η ΑΕΚ είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και, με σερί 8-1, κατάφερε να προηγηθεί 19-15. Ο «Δικέφαλος», από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, διατηρώντας μια διαφορά δύο-τριών τερμάτων.

Πλησιάζαμε προ το τέλος του αγώνα, με τον Φίλιππο να αντιδρά και, με ένα σερί 4-0, μετέτρεψε το εις βάρος του 25-23 σε 27-25, περνώντας ξανά μπροστά στο σκορ, μετά από αρκετή ώρα! Ο αγώνας ήταν πραγματικά "διαφήμιση" του αθλήματος, η ΑΕΚ μπόρεσε να ισοφαρίσει σε ένα κρίσιμο σημείο 27-27 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της παράτασης, ο Φίλιππος Βέροιας ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, 30-28. Στο δεύτερο πεντάλεπτο, η ΑΕΚ έφερε ξανά στα ίσα το ματς, περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και, όπως αναμενόταν, θα είχαμε δραματικό φινάλε, καθώς οδηγηθήκαμε σε δεύτερη παράταση των δέκα λεπτών…

Πλέον, είχαμε μπει στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης παράτασης και, για ακόμη μία φορά, το παιχνίδι παρέμεινε ισόπαλο 31-31. Τελικά, αυτή που χαμογέλασε τελευταία, ήταν η ΑΕΚ, η οποία, μετά από ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι, αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, νικώντας 33-31 τον Φίλιππο Βέροιας.


Δεκάλεπτα: 4-3, 7-11,13-14 (ημίχρονο), 19-17, 25-25, 27-27 (κ.α), 30-30 (πρώτη παράταση), 31-33 (τελικό).

Πέναλτι: 2/2, 5/7

ΑΕΚ: (Αρβανίτης) Κουλούρης, Στράμπατς 5, Μπακαούκας 9, Σαμλίδης 5, Κούτσης, Βελιτσιάνος 4, Ανδρώνης, Γερουλάνος, Παπαδόπουλος 5, Παπαδόπουλος Γ., Ασαρίδης 4, Τσαούσης 1, Κρεμόνας

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Παυλίδης): Χριστοδουλίδης, Κωστακίδης, Χατζόγλου 2, Βουτσάς 2, Βελίκοβιτς 2, Μπαντής Δημήτρης 5, Δέλλιος, Τζούφρας 3, Ουντσανιν 8, Δεληγιάννης 2, Κορώνας, Παπαδόπουλος 3, Γιούπης 2, Πρωτογέρης 2

Πηγή www.sport-fm.gr



Νέες μεταγραφές

Την απόκτηση του Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδα ΑΕΚ .


Ήδη στην ομάδα έχουν έρθει οι Κύπριοι Τσίνγκης και Γεωργίου, ενώ το νέο απόκτημα είναι ο 27χρονος πλέι μέικερ Κώστας Βασιλόπουλος, που ανήκει στη Νέα Ιωνία. Οι δύο ομάδες τα βρήκαν και ο Βασιλόπουλος θα αγωνιστεί με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα για ένα χρόνο με υποσχετική.

Επίσης, αποκτήθηκε και ο Ελευθεριάδης από την Δράμα που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Υπάρχει και η επιστροφή του Καφφάτου.


20 Ιουλίου 2009


Η ομάδα χειροσφαίρισης ( handball ) του Σωματείου μας προχώρησε σήμερα στην μεταγραφή του εν ενεργεία διεθνή με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, Γιώργου Βακάλη.

Ο Γιώργος Βακάλης είναι 24 χρονών, αγωνίζεται στην θέση του playmaker και αποτελούσε « το μήλο της Έριδας» σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, γι’ αυτό και η απόκτηση του θεωρείται μεγάλη μεταγραφική επιτυχία του Σωματείου μας.


Πηγή: www.aek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου