ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ


ΜΠΑΣΚΕΤ

Από τα πρώτα τμήματα που ίδρυσε η ΑΕΚ ήταν αυτό των Αθλοπαιδιών, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν προπολεμικά όλα τα ομαδικά πλην ποδοσφαίρου αθλήματα. Ο πυρήνας της ομάδας μπάσκετ αποτελέσθηκε αρχικά από παίκτες που ήλθαν από την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα το 1924, η ομάδα μας κατέκτησε το πρώτο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από την ΧΑΝ στην Αθήνα.

Το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας διοργανώθηκε το 1928 και η ΑΕΚ συμμετείχε σε αυτό, ενώ από το 1963/64 θεσπίστηκε το Πρωτάθλημα της Εθνικής Κατηγορίας. Το 1986/87 δημιουργήθηκε η Α1 κατηγορία, ενώ από την περίοδο 1992/93 το μπάσκετ στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό και το πρωτάθλημα διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ. Από τότε (1992) το επαγγελματικό μπάσκετ της ΑΕΚ λειτουργεί ως ΤΑΚ (αρχικά) και ως ΚΑΕ στη συνέχεια και δεν υπάγεται στο αθλητικό σωματείο. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ είναι η μια από τις τρείς μόνο ομάδες (οι άλλες είναι ο Παναθηναϊκός και ο Άρης Θεσσαλονίκης) που συμμετέχουν ανελλειπώς στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ από το 1963/64.

Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας τις περιόδους 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970 & 2002 . Έχει κατακτήσει τρεις φορές το Κύπελλο Ελλάδας (1981, 2000 & 2001) ενώ συμμετείχε άλλες επτά φορές στον τελικό (1976, 1978, 1980, 1988, 1992, 1998, 1999). Στην Ευρώπη πέρα από το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000, έχει αγωνιστεί στον τελικό της Ευρωλίγκα το 1998 στη Βαρκελώνη, ενώ έχει φτάσει στα ημιτελικά μιας διοργάνωσης άλλες τρεις φορές: το 1966 στο final4 της Μπολόνια για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1970 στα ημιτελικά του Κυπελλούχων και το 2001 στους ημιτελικούς της Ευρωλίγκα.

Πηγή: www.aek.gr



NEA



Xαρδαλιάς: "Θα βοηθήσω όσο μπορώ την ΑΕΚ"

Ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94

-την συναυλία που θα διοργανώσει για την οικονομική ενίσχυση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Δέχτηκα στο γραφείο μου την αντιπροσωπεία της ΑΕΚ με επικεφαλής τον κύριο Καραμανλή. Η συζήτηση έγινε για να ενεργοποιήσουμε τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα και να λειτουργήσουν σαν ομάδα πίεσης. Υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα. Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε το θέμα της συναυλίας που θα γίνε τέλη Σεπτεμβρίου. Για όσους αγαπάμε την ομάδα είναι αυτονόητο να είμαστε δίπλα της. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα κύμα ανθρώπων που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση της ΚΑΕ, η οποία δίνει μεγάλο αγώνα».

-τα προβλήματα της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Η περίοδος είναι μεταβατική για όλο τον αθλητισμό. Η κρίση έχει αντίκτυπο και στο μπάσκετ. Η διοίκηση της ΚΑΕ αντιλαμβάνεται τα δεδομένα και στόχος της είναι να δημιουργήσει μία αξιοπρεπή ομάδα και σταδιακά να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ πληρώνει τα προβλήματα του παρελθόντος, παλιά χρέη, απαιτήσεις από παίκτες και άλλους και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η δυσκαμψία. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Χρειάζεται υπομονή και συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Ο καθένας από μας μπορεί να προσφέρει κάτι, να αποτελέσει ένα μικρό κρίκο σε μία αλυσίδα, ώστε να κάνουμε την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη», τόνισε, ενώ επισήμανε πως «είναι ευθύνη και της πολιτείας να δώσει λύση στο θέμα του γηπέδου μπάσκετ».

Α1: ''Φως στο τούνελ'' για ΑΕΚ ?

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μπασκετική ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν… απελπιστική για το βάρος της φανέλας της. Μέσα στην αβεβαιότητα του παρόντος, φαίνεται να έχει προκύψει ενδιαφέρον για να μπει στην ΚΑΕ κάποιος επιχειρηματίας (Κοπελουζος ?)και δη, του περιβάλλοντος του Γιάννη Φιλίππου.

Στις τάξεις της «Ένωσης» υπάρχει αισιοδοξία για την κάλυψη των χρεών και συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 τη νέα σεζόν. Ο άγνωστος μέχρι στιγμής επιχειρηματίας φαίνεται να είναι διατεθειμένος να καλύψει τα χρωστούμενα, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν πρόκειται να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διοίκηση.

Πέραν όλων αυτών, υπάρχουν και κάποιες ενδείξεις που ενισχύουν αυτό το σενάριο. Μια από αυτές είναι το γεγονός ότι ο Μπάμπης Καραμανλής και ο Βασίλης Βάσιος συνεχίζουν σχεδόν ακάθεκτοι το έργο τους, ώστε να μπει σε μια σειρά η «Ένωση». Δεύτερον, ο Κώστας Φλεβαράκης είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα περίοδο, με τις επαφές του Έλληνα τεχνικού και της διοίκησης να είναι σχεδόν καθημερινές. Τέλος, ο Γιάννης Φιλίππου θέλει να βγάλει από πάνω του το βάρος των μετοχών που κατέχει και δεν είναι απίθανο να έχει βρει ήδη επενδυτή.

Έμεινε ο Φλεβαράκης

ΚΑΕ ΑΕΚ

"Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Κώστα Φλεβαράκη ύστερα από μια άκρως πετυχημένη αγωνιστική περίοδο.

O Έλληνας τεχνικός ταξίδεψε σήμερα στην Αθήνα και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Μπάμπη Καραμανλή και τον αντιπρόεδρο Βασίλη Βάσιο, όπου εντοπίστηκαν κοινοί στόχοι και όραμα. Ο Κώστας Φλεβαράκης αναχώρησε αμέσως μετά για την Θεσσαλονίκη και θα ξεκινήσει για την ενδυνάμωση του ρόστερ"
.


Στο Ελληνικό

Το γήπεδο του Ελληνικού θα έχει έδρα την φετινή χρονιά η ΑΕΚ μετά την συνάντηση της διοίκησης της ΚΑΕ με με τον προέδρο των Ολυμπιακών Ακινητών.

Κατά τα άλλα ο Κώστας Φλεβαράκης μελετά υποψήφιους παίκτες, με τους Τορίν Φράνσις και Σβεν Σούλτζε να είναι αυτοί που ξεχωρίζουν ως τώρα.

Ανοικτό παραμένει το θέμα της ανανέωσης του Περικλή Δορκοφίκη αφού η ΑΕΚ δεν τα έχει βρει με τον έμπειρο φόργουορντ.

Πολύ κοντά στο να κλείσει την συμφωνία για τη τηλεοπτική μετάδοση των παιχνιδιών της ΑΕΚ με το Novasports είναι η ΑΕΚ.



Ο Περικλής Δορκοφίκης υπέγραψε στην ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια και είναι και επίσημα ο νέος αρχηγός της Βασίλισσας!

Η συνάντηση μεταξύ του Περικλή Δορκοφίκη και του μάνατζερ του Δημήτρη Μπούρα με τον Μπάμπη Καραμανλή κράτησε 2 ώρες και είχε θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου