ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΒΟΛΛΕΥ


ΒΟΛΛΕΥ

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΝΔΡΩΝ

Tο τμήμα βόλλεϋ (πετσοφαίρισης) των Ανδρών ιδρύθηκε το 1967 από τον Ιάσονα Πλάτση και συμμετείχε στη Γ' κατηγορία Αθηνών. Όμως δεν διατηρήθηκε και επανασυστάθηκε το 1982 για να συμμετάσχει και πάλι στη Γ' Αθηνών. Την περίοδο 1985/86 συμμετείχε στη Β' κέντρου και κέρδισε την άνοδο, όπως και το 1986/87 στην Α' τοπική.

Από το 1987/88 η Α.Ε.Κ. αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες. Παρέμεινε στη Γ' Εθνική για 4 χρονιές μέχρι που κέρδισε το πρωτάθλημα αήττητη με 22 νίκες σε ισάριθμους αγώνες την περίοδο 1990/91. Την επόμενη χρονιά στη Β' Εθνική κατέκτησε και πάλι την άνοδο για την Α2.

Την περίοδο 1992/93 η Α.Ε.Κ. συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α2 και έχασε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία στη διαδικασία των μπαράζ με τον ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα. Δε συνέβη το ίδιο όμως την επόμενη χρονιά (1993/94) όπου με 19 νίκες σε 22 παιχνίδια πήραμε το εισιτήριο για την Α1.

Η πρώτη μας παρουσία στα 'σαλόνια' του βόλλεϋ (1994/95) δεν ήταν αποτυχημένη αφού πετύχαμε μόλις 3 νίκες και επιστρέψαμε στην Α2, για να κερδίσουμε όμως ξανά το εισιτήριο της ανόδου το 1995/96.

Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90 μέχρι και τις αρχές της νέας χιλιετίας ήταν τα καλύτερα χρόνια για το κιτρινόμαυρο βόλλεϋ. Η ομάδα όχι μόνο συμμετέχει ανελλειπως στην Α1, αλλά πρωταγωνιστεί και μάλιστα κερδίζει και το εισιτήριο για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα το 1998/99 καταλαμβάνοντας την 5η θέση, ενώ κερδίζοντας στον ημιτελικό τον Πανελλήνιο με 3-1 φτάνει και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στον Πύργο και έχασε από τον Ολυμπιακό με 3-1.

Το 2000, η ΑΕΚ με προπονητή τον Στέλιο Προσαλίκα φτάνει στο απόγειο της, καθώς προκρίνεται στο final-4 του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Οι αγώνες διεξάγονται (9-10 Μαρτίου) στο κλειστό των Νέων Λιοσίων και η Α.Ε.Κ. έχασε στον ημιτελικό από την Κούνεο, αλλά κέρδισε με 3-1 την Γαλατασαράϊ στον μικρό τελικό και κατέκτησε την 3η θέση.

Δυστυχώς από τότε άρχισε η κάμψη και την περίοδο 2001/02 η ομάδα μας υποβιβάζεται στην Α2. Στο τελευταίο επίσημο ματς που δόθηκε στο κλειστό Γιώργος Μόσχος η Α.Ε.Κ. κερδίζει το Παγκράτι και πανηγυρίζει το πρωτάθλημα και την επιστροφή της στην Α1. Όμως δε θα καταφέρουμε να σταθούμε στη μεγάλη κατηγορία καθώς υποβιβαστήκαμε ξανά. Τα τελευταία δυο χρόνια η ομάδα αγωνιζόταν στην Α2, αλλά κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2005/06 και από την περίοδο 2006/07 θα επιστρέψει στην Α1.

Φέτος η ομάδα ανέβηκε πάλι στα μεγάλα σαλόνια.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ ιδρύθηκε το 1995, ύστερα από συγχώνευση με την ομάδα της Αλσούπολης και συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α' Αθηνών. Σιγά-σιγά ανέβηκε όλες τις κατηγορίες και την άνοιξη του 2002 κέρδισε την άνοδο της στην Α1 με προπονητή τον Γ.Παγανέλη που παραμένει μέχρι και σήμερα στον πάγκο. Όμως η ομάδα δεν ήταν απόλυτα έτοιμη για τη μεγάλη κατηγορία και υποβιβάστηκε αμέσως. Από τότε (2003/04) αγωνιζόταν στην Α2, αλλά κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2005/06 και από την επόμενη σεζόν (2006/07) θα αγωνίζεται και πάλι στη μεγάλη κατηγορία.

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της η ομάδα βόλλεϋ στεγαζόταν στο κλειστό της 'Λεοντείου' στα Πατήσια. Από το 1989 που ολοκληρώθηκε το 'Γιώργος Μόσχος' και μέχρι τον Μάϊο του 2003, τόσο οι Άνδρες όσο και οι Γυναίκες αγωνίζονταν σε αυτό που αποτέλεσε μια από τις θερμότερες έδρες του ελληνικού βόλλεϋ. Τα τελευταία τρία χρόνια η ανδρική ομάδα είχε την έδρα της στα Νέα Λιόσια (2003/04), το κλειστό του Ιωνικού ΝΦ και του Πανερυθραϊκού (2004/05) και του Νέου Ηρακλείου φέτος, ενώ η Γυναικεία ομάδα φιλοξενείται για 3η συνεχή χρονιά στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: www.aek.gr



NEA


Ο Κώστας Αρσενιάδης στο τιμόνι της ΑΕΚ

Η Ενωση επέστρεψε στην Α1 βόλλεϋ και ήδη άρχισε ο σχεδιασμός ώστε η ομάδα να αποφύγει τις περιπέτειες τη νέα χρονιά και να καταφέρει να σταθεροποιηθεί στη μεγάλη κατηγορία.

Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης θα είναι ο νεος προπονητης

Της ΑΕΚ.

Μεταγραφές για την νέα σαιζόν είναι

Σε συμφωνία με τον Τζόναθαν Εστράδα ήρθε το ΤΑΑ ΑΕΚ. Πρόκειται για τον 27χρονο Κολομβιανό κεντρικό ο οποίος τη σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Α.Ο Κηφισιάς.

Η «Ένωση» απέκτησε τους Ντένισον Σένα ντα Κονσεϊσάο και Σωτήρη Τσέργα.
Ο Βραζιλιάνος ακραίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Ηρακλή , ενώ ο Ελληνας πασαδόρος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Ολυμπιακό.

Ανανεώνουν τρεις στην ΑΕΚ

Παίκτες της ΑΕΚ θα είναι και την επόμενη σεζόν οι Βίκτωρας Κουρούπης, Κώστας Αγγελίδης και Κώστας Στιβαχτής. Οι τρεις άσοι συμφώνησαν ν’ ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους με την «Ένωση» η οποία θα παρατείνει όπως είναι εδώ και κάποιες μέρες γνωστό τη συνεργασία της με τους Καπίρη και Θάνο.



Νέα μεταγραφή


Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του 34χρονου κεντρικού που πέρυσι αγωνιζόταν στην ΕΑ Πάτρας Κώστα Γκιρτζίκη.



Νέα μεταγραφή

Η διοίκηση του ΤΑΠ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αργεντινό Σαντιάγκο Νταϊραντού για έναν χρόνο. Ο 29χρονος διαγώνιος αγωνιζόταν τα τελευταία δυο χρόνια στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου