ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ο ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟ


Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του «πατριάρχη» της ΑΕΚ, Νίκου Γκούμα, του ανθρώπου που οδήγησε την ομάδα στο πρώτο της επαγγελματικό πρωτάθλημα (1963) και επέκτεινε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο πήρε το όνομά του το 1991. Το «sport-fm.gr» επικοινώνησε με τη σημαία της ΑΕΚ, Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος γνώρισε την «εποχή Γκούμα» και δεν δίστασε να προβεί σε συγκρίσεις με τη σημερινή κατάσταση της ομάδας.

«Ο Νίκος Γκούμας ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στην ΑΕΚ. Υπήρχε μια οικονομική διαφορά 25.000 δραχμών με τη Νικομηδεία Βέροιας όπου αγωνιζόμουν και την κάλυψε ο ίδιος για να γίνει η μεταγραφή, ενώ όλοι του έλεγαν “δεν θα παίξει, ασ’ τον στο χωριό του”. Τον θυμάμαι σκαρφαλωμένο στα κάγκελα του γηπέδου, να βάφει μαζί με τους εργάτες. Την πρώτη χρονιά μου, το 1963, πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 23 χρόνια και έκλαιγε στα αποδυτήρια μαζί με τα άλλα παιδιά. Εγώ δεν καταλάβαινα γιατί έκλαιγαν ενώ είχαμε κερδίσει και απορούσα», μας είπε για την ΑΕΚ του μεγάλου Νίκο Γκούμα.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον έτερο μεγάλο πρόεδρο, τον Λουκά Μπάρλο: «Ο Μπάρλος σκίστηκε για την ΑΕΚ, έβαλε όλη την περιουσία του για τον σύλλογο. Την ημέρα που ήρθε τον κοιτάγαμε με μισό μάτι, γιατί μας είπε απλά “εγώ ήμουν Άρης, αλλά είμαι πρόσφυγας και θα παλέψω για την ΑΕΚ”. Μετά είπε δυο λόγια στους φιλάθλους και αποχώρησε και εμείς νομίζαμε ότι δεν ενδιαφέρεται. Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός ο άνθρωπος άλλαξε την ιστορία της ΑΕΚ».

Οι σημερινοί παράγοντες δεν έχουν την «τρέλα» του Γκούμα ή του Μπάρλου σύμφωνα με τον Μίμη Παπαϊωάννου: «Είναι διαχειριστές. Δεν ενδιαφέρονται να βάλουν χρήματα στην ομάδα και δεν εννοώ χρήματα για ξένους παίκτες αλλά για να χτιστεί γήπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το Ολυμπιακό Στάδιο πνίγει την ΑΕΚ. Χτίστε γήπεδο! Χωρίς αυτό δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε πρωτάθλημα. Και ο Νικολαΐδης, που τον πιστέψαμε όταν ανέλαβε και λέγαμε “ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας και ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ” δεν έκατσε τελικά. Πούλησε τους παίκτες και έφυγε. Θέλεις να φύγεις, εντάξει, γιατί πουλάς όμως τους παίκτες; Πιστεύω πρέπει να βρεθεί ένας πρόεδρος σαν τον Γκούμα ή τον Μπάρλο, αλλιώς να προσπαθήσουν περισσότερο οι σημερινοί. Να είναι η ΑΕΚ δική τους και δική μας».

Τα θλιβερά επεισόδια στο φιλικό με την Καλλιθέα στεναχώρησαν αφάνταστα τον παλαίμαχο άσο: «Ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να γίνει εις βάρος της ΑΕΚ. Πάνω που είχαμε αρχίσει να αισιοδοξούμε έγινε το κακό. Σέβομαι το ότι κάποιοι δεν συμπαθούν τον Μπάγεβιτς, δεν ξεχνούν ότι είχε πει “αν πάρουμε το Κύπελλο δεν φεύγω” και μετά πήγε στον Ολυμπιακό. Υπάρχει μια γραμμή όμως που δεν πρέπει να περνάνε και αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Και ο Μπάγεβιτς για το καλό της ΑΕΚ προσπαθεί τώρα».

Τέλος, ο 68χρονος σήμερα Παπαϊωάννου αποκάλυψε μια δραστηριότητά του που δεν ήταν ευρέως γνωστή: «Συνεργάζομαι με το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” εδώ και μια εξαετία. Ταξιδεύω στα σχολεία της επαρχίας και των νησιών και προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό και το ήθος. Έχουμε διοργανώσει και τρία τουρνουά ποδοσφαίρου, το ένα γυναικείο. Πιστεύω ότι εμείς οι παλιοί έχουμε χρέος να μεταδίδουμε στα νέα παιδιά τις εμπειρίες μας».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου