ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Ριζικές αλλαγές ετοιμάζονται στο ρόστερ της ΑΕΚ για ένα ακόμη καλοκαίρι μετά την οριστική απόφαση των μετόχων της ΠΑΕ να διατηρήσουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι της ομάδας. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός με τις ευλογίες των Πέτρου Παππά και Νίκου Νοτιά θα προβεί σε εκκαθαρίσεις στο δυναμικό της «Ένωσης» και η αποχώρηση πρωτοκλασάτων παικτών είναι δεδομένη.

Η πώληση των Νάτσο Σκόκο και Ράφικ Τζεμπούρ είναι δεδομένη. Προτεραιότητα είναι να πωληθούν σε ομάδες του εξωτερικού, αλλά δεν αποκλείεται αν υπάρξει καλύτερη πρόταση από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό ο πρώτος να δοθεί σε έναν από τους δύο «αιωνίους» (ο Τζεμπούρ δεν δείχνει διάθεση να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα). Όμως οι αποχωρήσει δεν θα σταματήσουν εκεί. Θα γίνει προσπάθεια πώλησης ή αποδέσμευσης του ακριβού Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (σ.σ. 800.000 ευρώ έχει λαμβάνειν την επόμενη περίοδο), ενδεχομένως και του Σεμπαστιάν Σάχα, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο πώλησης και του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Ο μάνατζερ του Αργεντινού φορ μιλώντας στη «SportDay» δήλωσε πάντως άγνοια για πρόθεση της διοίκησης να πωληθεί ο πελάτης του. «Δεν γνωρίζω αν η ΑΕΚ προτίθεται να πουλήσει τον παίκτη. Το αντίθετο, θα έλεγα. Σήμερα (σ.σ.: χθες) έλαβα mail από τον πρόεδρό της, ο οποίος με ενημέρωνε πως μετά την Τετάρτη και το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ θα μού στείλει γραπτώς τη συγκεκριμένη πρόταση ανανέωσης του Μπλάνκο», δήλωσε ο Χουάν Μπέρος και πρόσθεσε: «Είναι προφανές είναι απογοητευμένος από τον τρόπο που εξελίσσεται η χρονιά και για την ομάδα και για τον ίδιο. Δεν του αρέσει που στα τελευταία παιχνίδια έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, όπως δεν θα άρεσε και σε κανέναν ποδοσφαιριστή. Αλλά είναι αποφάσεις του προπονητή και είναι σεβαστές. Ο Μπλάνκο φταίει που δεν σκοράρει με τη συχνότητα των προηγούμενων ετών; Θεωρώ λογικό να μη σκοράρει συχνά πλέον, από τη στιγμή που συνήθως δεν παίζει στη θέση του. Είναι φυσιολογικό να μη βάζει ως δεξί χαφ όσα γκολ έβαζε ως επιθετικός...». Όσο για το αν υπάρχουν προτάσεις για τον πελάτη του, είπε: «Γνωρίζω ότι ενδιαφέρεται η Ροζάριο Σεντράλ, για παράδειγμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε "ψαχτεί" για άλλη ομάδα, μια και προτεραιότητά μας είναι η ΑΕΚ. Θα δραστηριοποιηθούμε περισσότερο, αν προκύψει διαφωνία στην ανανέωση ή αν διαπιστώσω ότι υπάρχει διάθεση παραχώρησής του».

Λιτά και… ελληνικά

Οι μαζικές αποχωρήσεις συνεπάγονται και μαζικές προσθήκες για την ΑΕΚ. Αυτές θα είναι στη λογική των Αργυρίου και Ματεντζίδη, που υπέγραψαν χθες για τέσσερα χρόνια (ο δεύτερος ίσως δοθεί δανεικός για ένα χρόνο στον Πανθρακικό). Δηλαδή η «Ένωση» θα αναζητήσει νεαρούς Έλληνες και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, αλλά και ελεύθερους ξένους. Ο Τόνι Σαβέφσκι και ο Άρναρ Γκρέταρσον έχουν κάνει ήδη εισηγήσεις και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πήρε αρκετό οπτικό υλικό για να παρακολουθήσει παίκτες που έχουν ξεχωρίσει οι δύο πρώην μέσοι της ομάδας.

Η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου είναι προ των πυλών, φημολογείται πως στο στόχαστρο είναι ο Βαγγέλης Μόρας (αν και έχει συμβόλαιο ως το 2011 με την Μπολόνια), ενώ αναμένεται η απάντηση του Κρίστιαν Νέμεθ μετά το «ναι» της Λίβερπουλ για την επέκταση του δανεισμού του, αλλά και η απάντηση των «κόκκινων» στην πρόταση για παραχώρηση του 19χρονου Ισπανού περιφερειακού φορ Ντάνιελ Πατσέκο. Παράλληλα θα γίνει πρόταση ανανέωσης με μειωμένες αποδοχές στον Γκουστάβο Μαντούκα (που δύσκολα θα την αποδεχτεί αφού έχει ζήτηση με περισσότερα χρήματα) και στον Παναγιώτη Λαγό, ενώ αποχωρεί ο Ζεράλντο Άλβες.

Ανησυχία για νέο διχασμό

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στις τάξεις της ΠΑΕ ΑΕΚ για αντιδράσεις από οπαδούς στην αναμέτρηση της Τετάρτης (21:15) με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει οπαδούς, αλλά και… ορκισμένους εχθρούς που αναμένεται να εκφράσουν τη θέση τους στο γήπεδο και ο φόβος για συγκρούσεις στην κερκίδα είναι μεγάλος, ιδιαίτερα αν το παιχνίδι δεν έχει θετική εξέλιξη για την «Ένωση». «Ραντεβού στο ΟΑΚΑ για να γιορτάσουμε την μεγάλη νίκη και την οριστική απόλυση», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Original 21».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου