ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ



Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, κ. Μανουέλ Χιμένεθ, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.

Το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι το πιο κρίσιμο μέχρι στιγμής;
«Από την μέρα που είμαι στην Ελλάδα, θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό ματς. Κυρίως για δυο λόγους. Πρώτον επειδή είναι το αμέσως επόμενο και δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε το επόμενο. Και ο δεύτερος λόγος διότι ξέρω πως σημαίνει πολλά για τον κόσμο της ΑΕΚ, να προκριθούμε στα ημιτελικά, αφήνοντας έξω μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση που μου αρέσει πολύ. Είναι ένας σύντομος δρόμος για να κερδίσεις έναν τίτλο. Με όλο το σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες, οι τέσσερις ομάδες που βρεθήκαμε προημιτελικά και ημιτελικά και οι τέσσερις είχαν πιθανότητες για το κύπελλο. Αλλά αυτό είναι και το ωραίο. Θα ήταν ένα μεγάλο λάθος να μην επιτεθούμε. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα χάρη στην δουλειά που κάναμε. Τώρα είναι ένα ματς στην έδρα μας. Θα το δούμε ως ένα μοναδικό παιχνίδι που θέλουμε την νίκη. Και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην μπερδευτούμε και σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Εδώ και πολλά χρόνια ψάχνω τρόπο να μπεις στον αγωνιστικό χώρο μόνο για να μην χάσεις. Αλλά δεν τον έχω βρει. Πάντα όταν έμπαινα στον αγωνιστικό χώρο, ήθελα να κερδίζω. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Στρατηγική, τακτική. Αλλά στο τέλος πρέπει να κερδίσεις».

Είστε ικανοποιημένος από τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας;
«Η ΑΕΚ είναι μια Φεράρι. Χρειαζόμασταν δυνατά άλογα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που έγινε από την διοίκηση στις μεταγραφές. Και βεβαίως και από τους μέτοχους. Θεωρώ πως πήγαμε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Το να περνάμε δυσκολίες, δεν είναι ντροπιαστικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανεβάσουμε την ΑΕΚ ψηλά. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η κυβέρνηση της Ελλάδας για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα. Θέλω μια ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που ήρθαν. Έχουμε υπογράψει καλύτερους παίκτες από αυτούς που κανονικά θα μπορούσαμε βάσει οικονομικών να φέρουμε. Φέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για καλές μεταγραφές. Είμαι χαρούμενος για τους τρεις παίκτες που ήρθαν. Και για τους Νικόλτση, Κλοναρίδη και Αμπντουραχμάνι που πλέον ανήκουν στο ρόστερ». Θέλω ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Και αν δεν είναι νεαροί με ποιότητα, να είναι παίκτες που θα βελτιώσουν την ομάδα. Αν δεν μπορούμε να φέρουμε νέους παίκτες, να έχουμε δανεικούς με οψιόν αγοράς. Το θέμα του Ματέος είναι πολύ διαφορετικό. Ανήκει σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, με έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο που τον εμπιστεύεται. Έχω καλή φιλία με τον κύριο Μουρίνιο και το ίδιο με τον κύριο Βαλντάνο. Και το μόνο που μου είπαν, είναι πως δεν μπορεί να μπει οψιόν για το καλοκαίρι. Δεν θα μπορούσαμε να τσακωθούμε με την Ρεάλ γι αυτό. Αλλά δεν είχαμε χρόνο. Ήμασταν κοντά για να πάρουμε δυο κεντρικούς αμυντικούς από την Ελλάδα. Ο ένας έκανε τα πάντα για να έρθει και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα το έχω υπ’ όψιν μου. Και ο άλλος είναι σε μια ομάδα που δεν ήθελε να μας κάνει την χάρη να μας το δώσει. Και αυτό θα το έχω υπ’ όψιν μου».

Υπήρξε όντως θέμα πώλησης του Μπλάνκο;
«Ο Μπλάνκο ήταν πολύ κοντά να πάει στην Τουρκία. Και εμείς ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε μ' έναν ποδοσφαιριστή 25 ετών. Αν το καλοκαίρι ο Μπλάνκο φύγει, αυτός ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα μας περιμένει. Όλοι εμείς είμαστε περαστικοί. Σκέφτομαι σαν ποδοσφαιριστής. Το πλεονέκτημα που μπορώ να έχω, είναι πως οι ποδοσφαιριστές είναι πρώτα άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές. Μίλησα με τον Μπλάνκο. Αν έμενε εδώ θα ήμουν ικανοποιημένος και αν έφευγε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Και αποφάσισε ο ίδιος τι θα κάνει. Αν θέλει ο Μπλάνκο να ανανεώσει από την πλευρά μου είμαι σύμφωνος. Δεν θα πάρω το μέρος ούτε της διοίκησης, ούτε του ποδοσφαιριστή. Αν μπορούν να τα βρουν οι δυο πλευρές έχει καλώς. Θέλω να υπολογίζω στον Μπλάνκο, θέλω να ανανεώσει ο Μπλάνκο, αλλά όχι σε οποιοδήποτε κόστος. Ανεξάρτητα αν ο Μπλάνκο ανανεώσει, υπολογίζοντας και τον Μπάχα που θέλω να μείνει καιρό, υπολογίζοντας τον Λυμπερόπουλο που κάθε μέρα είναι και νεότερος, θέλουμε έναν επιθετικό».

Υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν και του χρόνου οι τρεις μεταγραφές;
«Έχουν συμφωνηθεί όλα σε περίπτωση που ο Μπάχα θέλει να παραμείνει. Είναι το ίδιο και με τον Μάτεος και με τον Μίτσελ. Αν ο Μπάχα είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, θα θέλει να μένει. Είναι λίγο περίεργο διότι και ο Μίτσελ και ο Μπάχα ήταν κοντά στην Λα Κορούνια, αλλά επέλεξαν την ΑΕΚ και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό. Έχουν έρθει στην ΑΕΚ λόγω της ιστορίας της ΑΕΚ. Για το θέμα του Ματέος μιλήσαμε και με Μουρίνιο και με Βαλντάνο. Γι’ αυτούς ο Ματέος είναι ένα διαμάντι. Θεωρούν πως σε μερικά χρόνια θα είναι κάτι σαν τον Ιέρο. Και επειδή χρειάζεται χρόνο συμμετοχής ο Ματέος και επειδή ξέρουν πως δουλεύω με τους νεαρούς παίκτες, με εμπιστεύτηκαν. Δεν πρόκειται να του χαρίσω ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Αλλά με την δουλειά που θα κάνει καθημερινά, θεωρώ πως μόλις γυρίσει στην Μαδρίτη, θα είναι καλύτερος αμυντικός».

Θα παίξει κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες αύριο;
«Οποιοσδήποτε από τους τρεις μπορεί να παίξει. Έχουν επίπεδο για να παίξουν. Ο Μίτσελ έχει ήδη παίξει και μάλιστα έκανε καλό παιχνίδι. Αλλά ακόμα και ο Μπάχα και ο Μάτεος προσπαθούν να προσαρμοστούν. Τους λείπει ο ρυθμός. Πρέπει να μάθουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Όλοι όμως εδώ μεταξύ μας, προσπαθούμε να τους το κάνουμε πιο εύκολο. Και έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν αύριο. Μέχρι χθες βασικοί ήταν ο Μανωλάς, ο Δέλλας και από πίσω ερχόταν ο Νασούτι. Όταν θα είναι και οι τέσσερις καλα, θα τους κλείσουμε σ’ ένα δωμάτιο, θα κλείσουμε το φως και όποιοι δυο μείνουν, θα παίξουν. Είναι η πρώτη φορά που έχω έναν τόσο ευχάριστο πονοκέφαλο. Θα επιλέξω μια αποστολή, που θα μείνουν σημαντικοί παίκτες εκτός. Και ενδεχομένως για πρώτη φορά κάποιοι παίκτες θα «εκνευριστούν» μαζί μου».

Ο Λυμπερόπουλος θα ανανεώσει;
«Ο Λυμπερόπουλος αγαπάει την ΑΕΚ. Και νομίζω πως και όταν ήταν στην Γερμανία, σκεφτόταν την ΑΕΚ. Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Καφές, Γεωργέας, είναι εδώ συναισθηματικά. Αν συνεχίσω να είμαι προπονητής στην ΑΕΚ, η ανανέωση του συμβολαίου του Λυμπερόπουλου και του Δέλλα, θα γίνει πίνοντας ένα καφεδάκι. Τόσο ήσυχα».

Τι θα χρειαστεί για να παραμείνετε εσείς;
«Ένας καφές με τον κύριο Αδαμίδη και μια συζήτηση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Πρέπει να ζούμε μέρα με την μέρα. Το να σκεφτόμαστε τι θα γίνει δυο μέρες μετά, είναι περίπλοκο. Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο και θα το τηρήσω. Αυτό που θέλω, είναι φιλοδοξία απ’ όλους. Και νιώθω το ίδιο ευτυχισμένος αν φοράω κοστούμι με γραβάτα ή αν φοράς τζιν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου