ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ



Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, κ. Μανουέλ Χιμένεθ, ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη.

Έχετε ηρεμήσει μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Τετάρτης;
"Εγώ δεν μπορώ να ζω το ποδόσφαιρο αν δεν το ζω στο 100%. Όλη μου η κατάσταση είναι να είμαι σε δράση, όχι σε νευρικότητα. Είμαι θερμόαιμος. Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ότι είμαι ήρεμος και χαλαρός, είμαι απλά ευτυχισμένος. Οποιαδήποτε νίκη κρατάει 24 ώρες. Το Κύπελλο έχει περάσει πλέον".

Τι σας προβλημάτισε περισσότερο στην ήττα από τον Παναθηναϊκό;
"Είχα πει και πριν το πρώτο παιχνίδι ότι αυτά κρατάνε 180 λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις. Συνολικά στα δύο παιχνίδια ήμασταν ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο παιχνίδι ήρθε ένα καθαρό 2-0, στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου πετύχαμε ένα ακόμα γκολ και φέραμε το σκορ στο 3-0. Μετά δεν ξέραμε πως να ελέγξουμε το παιχνίδι και είδα έναν πολύ καλό αντίπαλο. Στο τελευταίο ημίωρο ήμασταν ξανά ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό. Περιμέναμε ότι θα ήταν μια μάχη μεταξύ δύο ομάδων που θα κράταγε μέχρι τέλους. Τελικά κέρδισε η ΑΕΚ με 4-3".

Στο αυριανό παιχνίδι σκέφτεστε να ξεκουράσετε κάποιους; Θα δούμε τους νεοαποκτηθέντες στη βασική ενδεκάδα;
"Αύριο όπως πάντα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το ρόστερ. Βεβαίως θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές πιο κουρασμένοι από άλλους. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Θα βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, σκεφτόμενοι βέβαια και την κούραση. Ό,τι έχει να κάνει με τους νέους ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει να συνεισφέρουν. Με την καρδιά και με τον καιρό θα βοηθήσουν. Έχω ξαναπεί ότι είναι ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει καιρό εκτός. Όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε και θα πάρουμε την απόφασή μας για την ενδεκάδα".

Οι περισσότερες επιλογές που έχετε πλέον σαν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε το 4-4-2 όπως στη Σεβίλλη;
"Πάντα χρησιμοποιούσα αυτό το σύστημα στην Σεβίλλη. Υπάρχει μια πιθανότητα να συμβεί αυτό, αλλά δεν θα προσαρμόσουμε την ΑΕΚ πάνω στους τρεις παίκτες που ήρθαν. Αντιθέτως θα προσαρμόσουμε τους παίκτες στην ΑΕΚ και εγώ θα προσαρμοστώ ανάλογα στις συνθήκες. Θα έχουμε τον χρόνο για να βάλουμε τις βάσεις σε μια διαφορετική φιλοσοφία. Όλα αυτά όμως γίνονται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Με Μπάχα, Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο πάντως υπάρχουν παιχνίδια που θα παίξουμε με δύο επιθετικούς".

Ποια η γνώμη σας για τον αυριανό αντίπαλο, ο οποίος δεν τα πάει καλά στο πρωτάθλημα;
"Νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα. Ο Κούπερ είχε κάνει μια συμπαγή ομάδα. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Θεωρώ ότι ο καινούργιος προπονητής κινείται στο ίδιο τέμπο και κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι δύσκολο παιχνίδι. Λίγα 24ωρα πριν παίξαμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όπου υπήρχε ένταση και μεγάλη συναισθηματική φόρτιση".

Τι φτάει και στα τελευταία παιχνίδια χάλασε η καλή αμυντική λειτουργία που είχε δημιουργηθεί;
"Δεν χωράει αμφιβολία ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές στο ρόστερ. Ο Δέλλας είναι πολύ σημαντικός παίκτης και αυτό πρέπει να το λύσουμε, γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι τόσο απαραίτητος σε μια ομάδα. Στο πρώτο 20λεπτο με τον Ολυμπιακό Βόλου τραυματίστηκε, κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν έπαιξε καθόλου, όπως και στην Ξάνθη, αλλά εκεί κρατήσαμε καλά και νικήσαμε 2-0. Πρέπει απλά να δυναμώσουμε αμυντικά. Όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν συγκέντρωσης. Χρειαζόμαστε παίκτες που να ξέρουν να δίνουν εντολές μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται όταν λείπει ο Τραϊανός. Με βλέπετε ότι στο γήπεδο είμαι έτοιμος να μπω στον αγωνιστικό χώρο και δεν πρέπει να κάνω αυτό το λάθος. Αν χρειαστεί όμως ίσως πρέπει να μπω στο γήπεδο και να τραβήξω το αυτί κάποιου ποδοσφαιριστή για να καταλάβει που πρέπει να παίζε και πως πρέπει να μαρκάρει".

Ο Ματέος μπορεί να είναι η λύση για το αμυντικό πρόβλημα;
"Ο Ματέος πρέπει να είναι μια βοήθεια και όχι μια λύση. Η αλήθεια είναι ότι κινούμαστε πολλές φορές σε ακραία όρια. Ο Ματέος είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής, σε πολύ καλή κατάσταση και μακάρι να έμενε μια ζωή στην ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι σε 2-3 χρόνια θα τον δείτε να παίζει στη βασική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ματέος δεν είναι μια λύση, είναι μια βοήθεια".

Εκτός από τον Δέλλα δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να μπορεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη;
"Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής σαν τον Δέλλα σε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό, το ότι ο Τραϊανός δεν είναι πια νέος, είναι πρόβλημα για την Εθνική Ελλάδος. Ο Δέλλας είναι ο Δέλλας της Ρόμα, αυτός που σκόραρε στον ημιτελικό του Euro. Στον αγωνιστικό χώρο ξέρει περισσότερα από τον οποιονδήποτε άλλο. Πρέπει όμως να μιλάνε και άλλοι ποδοσφαιριστές στην άμυνα όταν αυτός λείπει. Την Τετάρτη πήρε ο Σάχα την πρωτοβουλία και πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Ο Λυμπερόπουλος είναι ηγέτης, ο Καφές είναι επίσης ηγέτης και άλλοι μπορούν να το κάνουν. Οι υπόλοιποι είναι στη σκιά αυτών που αναφέραμε, πρέπει όμως να αρχίσουν και αυτοί να παίζουν αυτό τον ρόλο στον αγωνιστικό χώρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου