ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ


Με βάση τη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε, από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για υποκίνηση και διευκόλυνση οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα), το οποίο αποδόθηκε -με την ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Παπανδρέου- ΚΑΙ στους Γιώργο Τσακογιάννη, Ιωάννη Παπαδόπουλο!

Από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάρτιο του 2011, προέκυψε ότι: οι τρεις κατηγορούμενοι συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7 στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας, Αλέξης Κούγιας!

Από τις συνομιλίες, μάλιστα, προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών!

Εξάλλου, η νέα δίωξη αφορά τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων. Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι με τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνεται αμέσως το αποδεικτικό υλικό για τον Γ. Τσακογιάννη, αλλά και για τα άλλα πρόσωπα που υπάρχουν στην πρώτη δικογραφία!

Τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ανακριτή, κ. Κασσίμη και από την εισαγγελία Πρωτοδικών εξεδόθη διάταξη δημοσιοποίησης των παλαιών, αλλά και των νέων ονομάτων των κατηγορουμένων.

Α ΟΜΑΔΑ

Αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω ιντερνετ.

Κατηγορούμενοι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε ότι:

α) Ο Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ, στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος.

β) Ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο ίντερνετ για παράνομο στοίχημα.

γ) Από τις συνομιλίες προκύπτουν 16, νέοι, στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες, πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Β ΟΜΑΔΑ

Αδίκημα: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ. στ' του αθλητικού νόμου)

Κατηγορούμενοι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και άγνωστοι δράστες.

Όπως προαναφέραμε, όλοι αυτοί, από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7 στις 13-3-2011 κατά τη διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της ομάδας, Αλέξης Κούγιας.

Επίσης, ο Τσακογιάννης, σε άλλη συνομιλία, ακούγεται να συνομιλεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011

Γ ΟΜΑΔΑ

Αδικήματα: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.

Κατηγορούμενοι:

Χρήστος Σφήκας (διαιτητής)
Χρήστος Κανελλάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός)
Απαρεσίδο Άλβες Λουί Μιγκέλ (ποδοσφαιριστής Ιωνικού)
Γιώργος Σέγγος (διαιτητής)
Γιώργος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής Διαγόρα)
Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα)
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής)
Ιωάννης Αρφάνης (γεν. αρχηγός Ηλιούπολης)
Ιωάννης Κομπότης (πρόεδρος Λεβαδειακού)
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης)
Αναστάσιος Θάνος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής)
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα)
Ηλίας Φυντάνης (πρ. αστυνομικός-προπονητής)
Βασίλης Αδαμάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα)
Ηρακλής Νύκταρης (παράγοντας ΟΦΗ)

Για τους παραπάνω προέκυψε ότι, έπαιζαν πολλά λεφτά σε παράνομο στοίχημα -π.χ., σε μία περίπτωση πόνταραν 60.000 ευρώ!

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου