ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΙΑΛΜΑΣ: ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ



Ανυπόμονος να βρεθεί συμπαίκτης με τον Γκούντγιονσεν -αλλά και περήφανος που είναι ήδη τέτοιος με τους Λυμπερόπουλο και Δέλλα- δήλωσε ο Δημήτρης Σιαλμάς.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στο Τόπλιτσε, ο Έλληνας επιθετικός δήλωσε ενθουσιασμένος από το κλίμα που βρήκε στην ΑΕΚ και βέβαιος ότι -με τέτοιες μονάδες δίπλα του- θα μπορέσει να καθιερωθεί σ’ αυτή.

Αφού ξεκαθάρισε, δε, πως είναι διατεθειμένος να παίξει όπου τον χρειαστεί η ομάδα, τόνισε πως εκείνη (όταν λέγεται ΑΕΚ) δεν μπορεί να μην έχει υψηλούς στόχους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σιαλμάς:

-Πες μας δύο λόγια για τις πρώτες ημέρες σου στην προετοιμασία, ως νέος παίκτης της ΑΕΚ…

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ΑΕΚ μέχρι και σήμερα, όλοι με έχουν υποδεχθεί πολύ ζεστά. Δεν περίμενα να βρω τόσο ωραίο κλίμα.

-Σε αγχώνει το βάρος στην επίθεση μετά και τη φυγή του Μπλάνκο;

Ο Μπλάνκο είναι κάλος ποδοσφαιριστής. Όταν βρίσκεσαι στην ΑΕΚ, είναι λογικό να υπάρχει άγχος. Σε τέτοιες ομάδες ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πρέπει να προσπαθείς για να διεκδικήσεις θέση στο βασικό σχήμα.

-Μέχρι στιγμής σε βλέπουμε να παίζεις στα δεξιά και όχι στην κορυφή της επίθεσης…

Δεν έχω ιδέα για το που θα με βάλει ο προπονητής. Μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις. Όπου και αν με βάλει, θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω. Εκτός έδρας προτιμώ να παίζω στα πλάγια για να κερδίζω χώρους. Στα εντός έδρας ματς, προτιμώ να αγωνίζομαι ως δεύτερος επιθετικός. Στο 4-4-2, στην μεσαία γραμμή, δεν γνωρίζω καλά τη θέση γιατί συνήθως έπαιζα στο 4-3-3 δεξιά, αλλά νομίζω δεν θα έχω πρόβλημα.

-Περίμενες αυτήν την εξέλιξη στην καριέρα σου;

Από τότε που άρχισα να είμαι επαγγελματίας, είχα στόχους. Έχω περάσει δύσκολες στιγμές, αλλά ποτέ δεν τα παράτησα και ούτε θα το κάνω. Δεν θα μιλήσω για όνειρα ζωής. Ήθελα να παίξω σε μεγάλη ομάδα. Κάποιοι προπονητές με βοήθησαν, άλλοι όχι. Θα δουλέψω σκληρά και πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω.

-Σε διακατέχει μία ποδοσφαιρική… τρέλα. Πιστεύεις ότι μπορεί να σου φανεί χρήσιμη; Θα την εμπιστευτείς;

Έχω ποδοσφαιρική τρέλα και θέλω να την εμπιστευτώ…

-Έπαιξε ρόλο το συναίσθημα για να έρθεις στην ΑΕΚ;

Η αλήθεια είναι δεν θέλω να πω αν ήμουν από μικρός ΑΕΚ η όχι. Όταν σου χτυπάει την πόρτα μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, δεν μπορείς να πεις όχι. Τα συναισθηματικά είναι αλλά. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτά και να πουλήσω οπαδιλίκι. Όσοι με γνωρίζουν από μικρό παιδί, ξέρουν τι ομάδα είμαι.

-Έρχεσαι από μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Σε αγχώνει η αμφισβήτηση;

Λογικό είναι όταν έρχεσαι από μικρότερη κατηγορία, να υπάρχει αμφισβήτηση. Ο χρόνος θα δείξει. Με δουλεία επίμονη και λίγο τύχη πιστεύω θα σταθώ καλά στον αγωνιστικό χώρο και θα αποδείξω ότι είμαι καλή λύση. Αποτελεί επιπλέον κίνητρο για μένα αυτό.

-Πρόσφατα το γκολ σου ψηφίστηκε στα καλύτερα της Ευρώπης…

Μακάρι να βάλω και αλλά τέτοια γκολ στην ΑΕΚ. Ας το βάλω και ας είναι οποιοσδήποτε ο αντίπαλος. Τα ψαλιδάκια τα κάνω συνέχεια στις προπονήσεις.

-Μπορεί η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική;

Φυσικά και μπορεί. Πάντα ήταν και πάντα πρέπει να παίζει για πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την καλή πορεία στην Ευρώπη. Έχει κάλους, έμπειρους παίκτες και καλό προπονητή και πρέπει να είναι ανταγωνιστική.

-Ποιο νούμερο διάλεξες και γιατί;

Το 11. Θα καταλάβετε στο μέλλον γιατί…

-Πως βλέπεις το κλίμα στην ομάδα;

Είμαστε μια οικογένεια. Το κλίμα είναι φοβερό, έχουμε εκπληκτικά παιδιά και νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ και 6-7 μέρες. Οι ξένοι είναι άριστα παιδιά μέχρι στιγμής.

-Πως αισθάνεσαι που σε λίγο καιρό θα παίζεις δίπλα στον Γκούντγιονσεν; Είναι ένα όνειρο για σένα;

Δεν ευτύχησα πιο μικρός να παίξω με τέτοιους παίκτες, αλλά ελπίζω να το μάθω τώρα. Είναι ένα όνειρο να παίζεις δίπλα στον Γκούντγιονσεν, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Το ίδιο δεν είναι να παίζεις και με τον Λυμπερόπουλο. Το ίδιο δεν είναι και με τον Δέλλα, τον Καφέ; Είναι παίκτες που αν σου πουν κάτι, το αποθηκεύεις στο μυαλό σου.


Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου