ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΘΩΜΑΣ ΜΑΥΡΟΣ "ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ"



«Καυστικός» για τη σημερινή εικόνα της ΑΕΚ, αλλά και ενωτικός για την επόμενη μέρα της, παρουσιάστηκε ο Θωμάς Μαύρος.

Με παρρησία και… πάθος που αρμόζει στις πραγματικές «σημαίες», ο παλαίμαχος επιθετικός χαρακτήρισε απαραίτητη την αλλαγή νοοτροπίας για να ξαναβρεί η «Ένωση» τον εαυτό της.

Μιλώντας στην κυριακάτικη «Real News», ο Μαύρος υπογράμμισε πως «ο Χιμένεθ θα έπρεπε να λέει λιγότερα και να κάνει περισσότερα» και τόνισε την ανάγκη ο Ανδαλουσιανός να περάσει άμεσα τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

Αφού εξέφρασε, δε, την άποψη πως «ακόμα και χωρίς μεγαλοπαράγοντες και χρήματα, η ΑΕΚ μπορεί να ξαναφτάσει ψηλά», έθεσε ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, την επιστροφή στη «φινέτσα της μεγάλης ομάδας», αλλά και σε μια πραγματικά «καυτή» έδρα.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Θωμάς Μαύρος είπε:

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Μετά το 0-2 δεν άντεξα, σηκώθηκα κι έφυγα. Δεν μπορούσα να δω άλλο. Το ένιωθα ότι θα φάμε κι άλλο, έτσι όπως παίζαμε. Και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος. Αποκρουστικό ήταν το θέαμα και με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, στο 0-0. Τι να πω, κάποτε αυτά τα ματσάκια η ΑΕΚ τα είχε για πρωινό, για την πλάκα της. Η φανέλα με τον δικέφαλο είναι βαριά για να ταπεινώνεται εύκολα. Αναρωτιόμουν, μα καλά αυτή είναι η ΑΕΚ»;

Για τον Χιμένεθ: «Θα προτιμούσα να λέει λίγα και να κάνει περισσότερα. Είναι φανερό ότι η ΑΕΚ περνάει ζόρια και φυσικά δεν θα πω ότι υπεύθυνος είναι αυτός. Γιατί δεν είναι μόνο αυτός. Ωστόσο, ως προπονητής καλείται να περάσει το δικό του στίγμα και τη δική του φιλοσοφία. Γρήγορα, άμεσα, τώρα, χωρίς χρονοτριβή. Γιατί ήδη η ομάδα έμεινε πολύ πίσω, συν ότι πέρασαν χρόνια από το τελευταίο της πρωτάθλημα».

Για την νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει η ομάδα: «Εννοείται ότι τα χρήματα είναι σοβαρό παράγοντας σε μια ομάδα. Μα ακόμα και όταν λείπουν αυτά, υπάρχουν λύσεις, δεν έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Απαιτούνται, όμως, σωστές κινήσεις και κυρίως η πρέπουσα νοοτροπία

Να αλλάξει νοοτροπία η ΑΕΚ και όλοι τους εκεί, αυτό προτείνω. Και ας λείπει πλέον ένας μεγαλοπαράγοντας -αυτό δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει. Με αυτή τη φιλοσοφία, όμως, δεν θα πάει πουθενά. Με μεμψιμοιρία, κακομοιριά και όχι τη φινέτσα και τη στόφα της πραγματικά μεγάλης ομάδας. Και εννοείται ότι με τη σωστή λογική πρέπει να μπολιαστούν όλοι- διοίκηση, παίκτες και προπονητής. Όλοι τους. Τελεία και παύλα».

Για το γήπεδο: «Η ΑΕΚ δεν έχει έδρα πια και αυτή η κατάρα θα πρέπει να τελειώσει. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ήταν το ιδανικό. Όχι τεράστιο, αχανές. Μικρό σχετικά, αλλά ποδοσφαιρικό. Άντρο πραγματικό, πως το λένε, φόβητρο για όποιον το επισκέπτεται. Μόνο έτσι θα ξανάρθουν οι τίτλοι και ο κόσμος στην εξέδρα. Μόνο έτσι η ΑΕΚ θα ξαναγίνει πρωταθλήτρια. Πιστεύω στις καλύτερες μέρες, μα δεν αρκούν πλέον τα οράματα και οι προσδοκίες. Έργα και πράξεις θέλω να δω».


Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου