ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ


Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ο πρώτος που αντέδρασε, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6, στη δημοσιοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου στην ΑΕΚ.

«Όλα έχουν εξήγηση και όλα τα γνωρίζουν οι μέτοχοι. Το πού πήγαν τα λεφτά φαίνεται», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης».

«Δεν με έχει φωνάξει κανείς, ούτε από τη BDO ούτε από την ΠΑΕ, για διευκρινίσεις», πρόσθεσε, ενώ για τα περίφημα βιβλία της περιόδου 2004-06, τόνισε ότι επέστρεψαν στην ΠΑΕ. «Πώς έκανε η ΑΕΚ ισολογισμό το 2007 αν δεν είχε τα βιβλία του 2006;».

«Δεν φοβάμαι προσωπικά τίποτα. Το μόνο που φαίνεται είναι διευκολύνσεις που έκανα και λεφτά που έβαζα από την τσέπη μου»

«Εμείς δίναμε τα λεφτά. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί (μάνατζερ και εταιρείες) που δεν μας έδιναν παραστατικά. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι πληρώσαμε και έχουμε φορολογηθεί γι αυτό».

Aναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο.

Για ποιο λόγο έγινε ο έλεγχος: «Το γεγονός ότι πάρθηκε απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο αμέσως, σημαίνει ότι κάτι κακό συμβαίνει στην ΠΑΕ και οι μέτοχοι θέλουν να το γνωρίζουν. Ο έλεγχος γίνεται για να αποτυπωθούν τα πάντα, να γίνει παρουσίαση στους μετόχους και να δουν αν όλα έγιναν όπως νόμιζαν, όχι για να δημοσιοποιηθεί στο κοινό».

Για την περίοδο που ήταν στην ΑΕΚ: «Κάθε χρόνο γινόταν οικονομική παρουσίαση, υπήρχαν ορκωτοί λογιστές και έλεγχαν τα πάντα δύο φορές το χρόνο και μετά το 2006 υπήρχε από τους μετόχους ένας ακόμα εκτός ομάδας. Πριν ήταν ανοργάνωτα τα πάντα, υπήρχαν πληρωμές που δεν φαίνονται και γίνονταν από την τσέπη μου ή από την τσέπη του Παππά, έρχονταν άτομα που ζήταγαν λεφτά. Μετά το 2006 ή 2007 μπορέσαμε να κάνουμε ταμείο».

Για το πώς ενημερώθηκε ο ίδιος: «Είχα μιλήσει με τον Παππά και μου είχε πει ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήθελε να δει κάποια πράγματα. Έπρεπε να μας φωνάξει η εταιρεία που έκανε τον έλεγχο και να μας ρωτήσει. Εμένα δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο, ούτε από της ΠΑΕ ούτε από την BDO».

Για τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για τον…Μογιάνο: «Βρεθήκαμε να πληρώνουμε 650.000 για έναν παίκτη που δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον έλεγχο. Είναι δυνατόν; Επειδή θυμόμουν την περίπτωση, αυτά ήταν για τον Πελετιέρι. Από αυτή την πράξη η ομάδα γλίτωσε 120.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Δεν μπορείς να τα πεις όλα προς τα έξω. Θέλαμε να πάρουμε τον Πελετιέρι για ένα χρόνο με οψιόν, το οποίο είχαμε καταφέρει. Τα στοιχεία υπάρχουν. Το πού πήγαν τα λεφτά, το ξέρει η εταιρεία. Πήγαν εκεί που έπρεπε, αλλά δεν βρίσκουν τα συμφωνητικά και τα παραστατικά.

Δεν υπάρχει οργάνωση σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής και για τον λόγο αυτό δεν βρέθηκαν όλα τα παραστατικά. Τα χρήματα δόθηκαν, αλλά δεν πήραμε απόδειξη. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις μεταγραφές και να μην πληρώσεις, εταιρεία, μάνατζερ, προέδρους κ.λπ. Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τον Μπλάνκο απευθείας. Δεν μπορείς να πεις για τα πάντα, για ποιο λόγο έγινε κάτι. Δεν υπάρχει έλεγχος που να λέει ότι δεν δόθηκαν τα λεφτά. Θα έπρεπε νε έχει τοποθετηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι να πετάει μπροστά έναν διαχειριστικό έλεγχο. Ζήτησα να τοποθετηθούν και να ρωτήσουν ότι θέλουν».

Για τα βιβλία και τις εξουσιοδοτήσεις: «Το 2006 παραλήφθηκαν τα βιβλία και κάναμε και εμείς έλεγχο για να κάνουμε ισολογισμούς. Δεν υπήρχαν πράξεις χωρίς εξουσιοδότηση. Για τη μεταγραφή που λένε για τον Εντίνιο, υπάρχει εξουσιοδότηση. Είναι τραγικό να λένε ότι δεν βρήκαν τα βιβλία. Δεν μπορεί να δουλέψει μια ΠΑΕ χωρίς βιβλία. Υπήρχαν μερικά πράγματα που γίνονταν σε φιλικό κλίμα, με αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλλά στο τέλος μιλάνε τα νούμερα. Δεν υπάρχει καμία παρανομία. Θα πρέπει να βγάλω ανακοινώσεις 20.000 λέξεων για να εξηγήσω κάθε πράξη. Δεν είμαι οικονομικός διευθυντής».

Για την οικονομική διαφορά της τάξεως του 30% στο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Ενσαλίβα και το συμβόλαιο που υπέγραψε την επόμενη μέρα: «Συμφωνήθηκε το ποσό με τον Ενσαλίβα, αλλά ο παίκτης δεν υπέγραφε αν δεν συμφωνούσε ο μάνατζέρ του. Την επόμενη μέρα μπαίνει σφήνα μια άλλη ομάδα να τον πάρει και μετατρέπεται σε πλειστηριασμό. Το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαμε υπογράψει δεν ήταν δεσμευτικό αφού δεν είχε κατατεθεί. Σου λέει, θέλω τόσα αλλιώς πάω στον Ολυμπιακό».

Για το Λορένθο Σέρα Φερέρ: «Συμφωνήσαμε να πάρει όλο το ποσό από τη στιγμή που δεν θα ξαναδουλέψει σε ομάδα μέχρι να λήξει το χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να είναι στην ΑΕΚ. Έχω πει πόσο λάθος ήταν όλη η συμφωνία με Φερέρ, αλλά τότε όλοι ήθελαν τον Φερέρ και λέγαμε καλύτερα να πληρώσουμε έναν προπονητή που θα μας βγάλει και παίκτες, αντί για ποδοσφαιριστές. Λάθος. Την πατήσαμε, διότι και ο Φερέρ δεν βρήκε δουλειά για δύο χρόνια, πράγμα που μου έκανε εντύπωση, δεν το περίμενα. Δεν ήταν πολλά λεφτά για Ισπανία, πολλά όμως για εμάς».

Για το γεγονός ότι βγήκε στη δημοσιότητα ο έλεγχος: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, να βγει δηλαδή ένας έλεγχος με τις πράξεις μιας ομάδας στη δημοσιότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό, να τον πετάς στον κόσμο χωρίς εξηγήσεις. Είναι τεράστιο φάουλ εναντίον μου».

Για το στοκ με τις φανέλες του Ριβάλντο: «Υπήρχε μια παραγγελία ύψους 1.8 εκατ. ευρώ περίπου, αλλά μετά έφυγε ο παίκτης και μας έμειναν. Δεν μπορούσαμε να τον εμποδίσουμε, από τη μία, ενώ πήραμε και 900.000 ευρώ από τη μεταγραφή του. Ο Θανόπουλος βγήκε και είπε για χρέος 5-6 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο δεν είναι αλήθεια, από τη μία γιατί οι φανέλες υπάρχουν, άρα είναι στοκ και από την άλλη συμφωνήσαμε με τον Γλου να πληρώσουμε κάτω από ένα εκατομμύριο».

Για το αν φοβάται νομικές κυρώσεις από τον έλεγχο: «Δεν φοβάμαι τίποτα και σε όλον τον έλεγχο δεν φαίνεται να έχω πάρει λεφτά πουθενά, μόνο να έχω δώσει. Βάζαμε λεφτά πριν γίνουμε ακόμα διοίκηση. Δίναμε λεφτά γιατί χρωστούσαμε. Δεν υπήρχε οργάνωση και σχέδιο. Είχε μόνο αμέτρητες οφειλές».

Για το αν υπάρχει διαφάνεια: «Οι οικονομικοί απολογισμοί που κάναμε ήταν από ορκωτούς λογιστές. Υπάρχουν όλα με καταγεγραμμένα νούμερα. Διαφωνώ ότι δεν υπάρχει διαφάνεια. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να λείπουν αποδείξεις, επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που ζητάγαμε παραστατικά από Έλληνες και ξένους μάνατζερ και δεν μας έδιναν. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες με μεταγραφές παικτών, αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα πίσω από την πλάτη κάποιου. Όταν βλέπεις ποσό σε μάνατζερ, αυτό είναι επειδή δεν θέλει ο παίκτης να φαίνονται στον ίδιο τα χρήματα».

Καταλήγοντας, ο Ντέμης Νικολαΐδης υπογράμμισε: «Σαν μέτοχος έχω το δικαίωμα να δω τι συμβαίνει στα βιβλία. Πώς έκανε η ΠΑΕ ισολογισμό, αν δεν έχει τα βιβλία του 2006. Καταφέρνουν στην ΑΕΚ να αρχίσουμε να χαρακτηρίζουμε την περίοδο 2004 και μετά, σαν εκείνη του Ψωμιάδη. Υπάρχουν λάθη πολλά στον έλεγχο που εκδόθηκε, όπως εκείνο με την πώληση του Λαγού. Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, να αναζητηθούν. Δεν θα κάτσω να απαντήσω σε κάθε τιμολόγιο ξεχωριστά. Πετάξαμε έναν έλεγχο και δεν είναι καθαρός ο Νικολαΐδης;»


Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου