ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ



Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε ο προπονητής της ομάδας, κ. Μανουέλ Χιμένεθ, μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Κέρκυρα.

Θα μπορούσατε να μας πείτε τη δική σας εκδοχή για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Τζιμπούρ;

"Ήμουν σίγουρος ότι αυτή θα ήταν η πρώτη σημερινή ερώτηση, ωστόσο ειλικρινά αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αυριανό παιχνίδι με την Κέρκυρα. Στην ΑΕΚ, όπως σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες, υπάρχει ένας εσωτερικός κανονισμός πειθαρχίας, τον οποίο δεν ορίζουν οι προπονητές. Το κάνουν όλες οι ομάδες και όλες οι σοβαρές διοικήσεις. Η συμπεριφορά του Τζιμπούρ μέχρι την Κυριακή ήταν άριστη, αλλά έκανε κάτι που δεν έπρεπε. Γνώριζε ότι το γκρουπ των ποδοσφαιριστών και το τεχνικό επιτελείο είναι πάνω από κάθε πρόσωπο. Από αυτή την άποψη ο σύλλογος θα καθορίσει το τι πρέπει να γίνει. Για εμένα αγωνιστικά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Έλεγα ότι τον Δεκέμβριο θέλω να δω μια καλύτερη ΑΕΚ, οπότε ο Τζιμπούρ είναι απώλεια. Ωστόσο πάνω από τον Τζιμπούρ ή τον οποιονδήποτε Μαραντόνα θα μπορούσαμε να έχουμε είναι η ομάδα. Δεν με απασχολεί το τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Έχω ακούσει εκατομμύρια ιστορίες. Μαζί μου είχε καλή συμπεριφορά μέχρι την Κυριακή. Τώρα θα αποφασίσει η διοίκηση το τι θα συμβεί".

Αυτό σημαίνει ότι αν η διοίκηση δεν θέσει εκτός ομάδας τον Τζιμπούρ δεν θα έχετε πρόβλημα να τον δεχθείτε πίσω;

"Έχω αποφασίσει να τον απομακρύνω από την ομάδα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα η αντίπαλός μας, η Κέρκυρα, "τρίβει τα χέρια της" γιατί θα έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο να αντιμετωπίσει. Στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι δεν θα είναι ο Τζιμπούρ και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές, ενώ είναι άλλοι όπως ο Σέρτζιο. Σίγουρα αυτή τη στιγμή ο Τζιμπούρ είναι καλύτερος επιθετικός από τον Σέρτζιο. Έχουμε πει όμως ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα συλλογικό άθλημα. Δεν κοιτάμε μόνο το αθλητικό κομμάτι. Ο Τζιμπούρ δεν θα είναι στο παιχνίδι με την Κέρκυρα μετά από δική μου απόφαση. Έχω γράψει ένα κείμενο για αυτόν και το έχω θέσει στη διάθεση της διοίκησης. Θα δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση".

Το θέμα του Τζιμπούρ δισφοροποιεί το πλάνο σας σχετικά με τον Μπλάνκο και τον μεταγραφικό σχεδιασμό;

"Ό,τι έχει να κάνει με τον Μπλάνκο δεν έχει καμία σχέση με τον Τζιμπούρ. Έχω πει ότι και οι δύο είναι σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όπως είναι και ο Λυμπερόπουλος και τώρα ο Σέρτζιο. Βεβαίως αν δεν συνεχίσει στην ομάδα ο Τζιμπούρ θα αλλάξουμε σίγουρα κάποια σχέδια ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Τώρα θα παλέψουμε με αυτούς που έχουμε. Το εύκολο θα ήταν να βάζαμε τον Τζιμπούρ στην ομάδα και να τον υπολογίζαμε κανονικά για αύριο. Η αγωνιστική και ποδοσφαιρική παιδεία μου όμως λέει ότι αυτό δεν θα ήταν δίκαιο. Ωστόσο έχουμε την ποιότητα και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η περηφάνεια της ΑΕΚ είναι πολύ υψηλότερα από τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή".

Έχετε μιλήσει με τον κύριο Αδαμίδη για το συγκεκριμένο θέμα; Αν ο πρόεδρος ζητήσει να μείνει ο παίκτης στην ομάδα θα τον δεχθείτε πίσω;

"Ο Τζιμπούρ μου ζήτησε συγγνώμη. Μπορώ να κατανοήσω το ότι είναι νευρικός για κάποια δικά του θέματα. Θα σεβαστώ την απόφαση του προέδρου ακόμα και αν δεν συμφωνώ. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Έχω την τύχη να συνεργαζόμαι με έναν πρόεδρο που του αρέσει να κάνουμε διάλογο σχετικά με ό,τι προκύπτει. Μιλάω καθημερινά μαζί του. Ανεξαρτήτως από την απόφαση που θα πάρει η ομάδα εγώ χρειάζομαι τον καλύτερο Μπλάνκο, τον καλύτερο Λυμπερόπουλο και έναν ακόμα επιθετικό".

Πόσο κοντά είστε σε αυτά που σας υποσχέθηκε ο πρόεδρος όταν συμφωνήσατε με την ΑΕΚ; Έχετε μετανιώσει ποτέ που ήρθατε στην ομάδα;

"Όχι, δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τις αποφάσεις που παίρνω και πιστεύω στη δουλειά της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες από όσες περίμενα αλλά συνεχίζω γιατί πιστεύω στη δουλειά μου. Θυμάστε ότι είχα πολύ μεγάλη όρεξη να έρθει ο Δεκέμβριος. Η ομάδα αγωνίζεται πολύ σκληρά και μέχρι σήμερα δεν έχει κριθεί κανείς. Έχει μπει ο Γενάρης και είμαστε όπως στην αρχή, με έξι απώλειες και την έκπληξη αυτή με τον Τζιμπούρ. Έξι απώλειες λόγω τραυματισμών".

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός και το θέμα των αποδεσμεύσεων προχωρούν κανονικά;

"Βλέπετε ότι δείχνω σεβασμό σε όλους σας και ελπίζω να συμβαίνει το ίδιο από την πλευρά σας. Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση μου κάνετε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι οι προηγούμενοι προπονητές έδιναν συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε παιχνίδι. Ειλικρινά, αν δεν δώσετε βαρύτητα στο αυριανό ματς με την Κέρκυρα και αυτό συνεχιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου πολύ πριν από κάθε αγώνα. Καταλαβαίνω ότι αυτό που σας ενδιαφέρει τώρα είναι το θέμα Τζιμπούρ και οι μεταγραφές, αλλά για εμάς τη μεγαλύτερη σημασία έχει το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Για να είμαστε τουλάχιστον η τρίτη ομάδα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες μεταγραφές. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό πρέπει να βγάλουμε την περηφάνεια που έχουμε, να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να είμαστε τουλάχιστον τρίτοι στη βαθμολογία. Να είστε σίγουροι ότι αν δουλέψουμε με αυτό τον τρόπο, στο συναίσθημα και στην καρδιά θα είμαστε πρώτοι".

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα σας και θα σταματήσουν να δουλεύουν με την πρώτη ομάδα μέχρι να αποχωρήσουν;

"Δεν υπάρχει κανείς παίκτης εκτός ομάδας αυτή τη στιγμή και δεν θα έστελνα ποτέ έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να κάνει προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής προσωπικά γνωρίζει τι σκέφτομαι και ποιο είναι το μέλλον του. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι κάτι που δεν θα βγει προς τα έξω από τη δική μου πλευρά. Αυτοί που πρέπει να το γνωρίζουν το γνωρίζουν. Εμείς λέμε πάντα την αλήθεια στους ποδοσφαιριστές μας και αυτό τους ευχαριστεί".

Μετά τη διακοπή ξεκινήσατε πρόγραμμα με διπλές και τριπλές προπονήσεις. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες;

"Μπορεί να μας βοηθήσει να κερδίσουμε χρόνο. Είναι αλήθεια ότι με αυτό τον τρόπο συσσωρεύεται πολύ δουλειά. Θέλω να δώσουμε βαρύτητα στην αερόβια άσκηση, ώστε να μπορούμε να φτάσουμε πιο ξεκούραστοι και φρέσκοι στα επόμενα παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι σημαντικό βήμα και πρέπει να το πάρουμε σαν αρχή. Είναι ένας τρόπος για να γνωρίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μου τι τους περιμένει στην επόμενη προετοιμασία. Αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως θα δουλέψουμε την επόμενη χρονιά. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα. Δεν είμαστε εδώ απλά για να κάνουμε προπόνηση κάποιες ώρες της ημέρας".

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Κέρκυρα έπαιξε έξυπνα και κέρδισε με 2-1. Θεωρείτε ότι το αυριανό παιχνίδι κρύβει κινδύνους;

"Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα της Superleague και μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να βάλουμε μια βάση. Η Κέρκυρα έχει πολύ καλούς παίκτες και συλλογικά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και στέκονται πολύ καλά. Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο".

Σας προβληματίζει η φυσική κατάσταση και η κούραση του Ντιόπ;

"Ο Ντιόπ ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς κόντρα στην Λάρισα. Ο Γκέντσογλου δεν έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι επειδή πονούσε στη μέση, Τις τελευταίες μόλις ημέρες επανήλθε στις προπονήσεις ο Λαγός. Είναι προβλήματα που δεν μας ανησυχούν πραγματικά, αλλά τους στερηθήκαμε σε αυτή τη μίνι προετοιμασία που κάναμε. Κυρίως τον Ντιόπ, στον οποίο θα έκανε πολύ καλό. Είχαμε σχεδιάσει κάτι πιο εξειδικευμένο για τους Νταντόμο, Γκερέιρο και Ντιόπ, που δεν έκαναν προετοιμασία το καλοκαίρι, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο".

Είχατε ζητήσει την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Έχει αλλάξει κάτι στην επιθυμία σας και αν ναι γιατί;

"Οι σκέψεις μου δεν έχουν αλλάξει αλλά μετά το τελευταίο συμβάν έχουν τροποποιηθεί κάποια πράγματα. Πρέπει να σκεφτούμε το αν αξιολογώ θετικά τους ποδοσφαιριστές που θεωρητικά βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο. Για παράδειγμα είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση και την πρόοδο του Μανωλά. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να δουλέψουν και οι υπόλοιποι. Είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου: κάθε ημέρα που περνάει να ανεβαίνουμε και να πετυχαίνουμε καλύτερα πράγματα. Όλοι μαζί".

Ένα σχόλιο για την κλήρωση του Κυπέλλου, που φέρνει αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ;

"Στην Ισπανία φτάσαμε μια χρονιά στα ημιτελικά και την επόμενη πήραμε το Κύπελλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα που βγαίνει Κυπελλούχος είναι απαραίτητα η καλύτερη. Σκεφτείτε ποιες ομάδες πρέπει να αποκλείσουμε για να φτάσουμε στον τελικό. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Μόνο μια από αυτές τις τέσσερις μεγάλες ομάδες θα φτάσει στον τελικό. Θεωρείτε ότι οι τρεις που δεν θα φτάσουν δεν είναι καλές ομάδες; Το πρωτάθλημα είναι αυτό που καθορίζει ποια είναι η καλύτερη ομάδα, γιατί παίζουν όλοι με όλους. Στο Κύπελλο μετράει πολύ η κλήρωση. Για να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ισπανίας πέρυσι αποκλείσαμε την Μπαρτσελόνα. Γιατί να μην μπορούμε να αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ; Πάντως η κλήρωση είναι δύσκολη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου