ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ


Την πρόθεση της ΑΕΚ να κάνει ό,τι είναι νομικώς δυνατόν για να δεσμεύσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του Μάκη Ψωμιάδη, εξέφρασε ο Χάρης Οικονομόπουλος!

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o δικηγόρος της ΠΑΕ τόνισε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΠΑΕ Καβάλας στοχεύουν στον «Big Mac» και όχι στη μακεδονική ομάδα.

Τόνισε, ωστόσο, πως η μεταβίβαση των μετοχών της τελευταίας στην «Ένωση» θα μπορούσε να διαγράψει ένα μέρος του χρέους των 44 εκατ. ευρώ που της έχουν επιδικαστεί.

Για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον της ΠΑΕ Καβάλας: «Στόχος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι να εισπράξει από τον Μάκη Ψωμιάδη και τους συνεργούς του το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που της έχει επιδικαστεί από τελεσίδικες αποφάσεις για την περίοδο (2001-2003) που ήταν στην ΑΕΚ. Αυτό αφορά 44 εκατ. ευρώ -που με τους τόκους έχουν φτάσει τα 80 εκατ. περίπου.

Όπου βρίσκουμε, λοιπόν, περιουσιακά στοιχεία του, θα προσπαθούμε να τα μπλοκάρουμε. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου τον Φλεβάρη, προχωρήσαμε σε κατασχέσει των λογαριασμών του σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ. Παρόλα αυτά, βρέθηκαν έπειτα συγγενικά του πρόσωπα -ανεπάγγελτα- να παρουσιάζονται ότι έχουν στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία -τα οποία, μάλιστα, ένα εξ αυτών, σε απολογητικό του υπόμνημα πριν λίγο καιρό, ανέφερε ότι τα διαχειριζόταν για λογαριασμό του πατέρα του.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που δηλώθηκε πρόθεση μεταβίβασης μετοχών της συγκεκριμένης ΠΑΕ (η οποία πιθανολογούμε σφόδρα ότι έχει χρηματοδοτηθεί από τον πραγματικό της ιδιοκτήτη Μάκη Ψωμιάδη με χρήματα που είχε υφαρπάξει από την ΠΑΕ ΑΕΚ) είναι υποχρέωση της ΑΕΚ να αποτρέψει τον κίνδυνο αποξένωσης αυτού του περιουσιακού στοιχείου και να το μπλοκάρει. Εκτός των ασφαλιστικών μέτρων, δε, εναντίον της ΠΑΕ Καβάλας έχουμε καταθέσει αίτημα για συντηρητική κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Ψωμιάδη».

Για το αν η κίνηση αυτή της ΑΕΚ υποδηλώνει στόχευση σε παίκτες της Καβάλας: «Δεν εκπροσωπώ την ΑΕΚ σε επιχειρησιακό επίπεδο και δεν μπορώ να ξέρω αν οι παίκτες της Καβάλας θα ήταν χρήσιμοι. Δεν μπορούν μέσω αυτής της διαδικασίας ν' αποκτηθούν παίκτες. Είναι πολύ πιθανό, όμως, να αποκτηθούν από την ΑΕΚ οι μετοχές της ΠΑΕ Καβάλα, οπότε σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως θα είχαμε μια πανίσχυρη ομάδα. Δεν είναι σκοπός η διεκδίκηση παικτών, ούτε μπορεί να έχει αποτέλεσμα μια τέτοια ενέργεια.

Αντίδικός μας δεν είναι η ΠΑΕ Καβάλα, αντίδικος μας είναι ο Μάκης Ψωμιάδης και οι συνεργοί του. Κατά αυτού θα εκτελέσουμε όποιες αποφάσεις υπάρχουν. Ευχόμαστε η Καβάλα να αγωνιστεί με ήθος και καθαρή μετοχική σύνθεση. Είμαι βέβαιος ότι αν η οικογένεια Ψωμιάδη μεταβίβαζε τις μετοχές της ΠΑΕ Καβάλας στην ΠΑΕ ΑΕΚ, θα μπορούσε να συμφωνηθεί και το τίμημα για να διαγραφεί ένα μέρους του χρέους. Έτσι, δεν θα υπήρχε και πρόβλημα υποβιβασμού της Καβάλας».

Για το αν πιστεύει πως η ΑΕΚ θα εισπράξει τελικά χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη: «Το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό -αλλιώς δεν θα την αναλαμβάναμε. Κανένας δικηγόρος δεν θέλει να ασχολείται με τέτοιες “βαριές” ποινικά υποθέσεις, όπου εμπλέκονται άνθρωποι με -όχι και ιδιαίτερα- άμεμπτο βίο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει χρήματα -και θα είχε βεβαιότητα είσπραξης, αν το κράτος αυτό λειτουργούσε. Αν η αρχή για το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" είχε στείλει έστω μια ειδοποίηση στην Κύπρο για να μπλοκάρει τους λογαριασμούς όπου οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος στην υπόθεση των στημένων -και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μάκης Ψωμιάδης- είχε δικαίωμα υπογραφής. Σας λέω ότι σε έρευνα που κάναμε προ ημερών στην Κύπρο, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ούτε μια σχετική εντολή.

Θα είχε, επίσης, μέλλον αυτή η ιστορία αν ο Μάκης Ψωμιάδης δεν φυγοδικούσε. Ήδη πάνε δύο μήνες και ακούμε ότι βρίσκεται πότε εδώ και πότε εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι βάση μπορεί να έχουν οι πληροφορίες ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ. Η ΕΥΠ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα να παρακολουθεί φυσικά πρόσωπα -ούτε αρμοδιότητα να τα συλλαμβάνει.

Και κυρίως, θα είχαμε βεβαιότητα ότι θα εισπράξουμε αυτά τα χρήματα, αν το ΣΔΟΕ -από το οποίο είχε ζητήσειαπό το Μάρτιο η Εισαγγελέας να διεξάγει φορολογικό έλεγχο στα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη- το είχε κάνει. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο χρόνο χρειάζεται ένας φορολογικός έλεγχος, για πράγματα τα οποία εμείς -με λίγη έρευνα- έχουμε ήδη βρει».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου