ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Πριν από μερικά χρονιά οι ομάδες ξεκινούσαν αργά τη προετοιμασίας τους για την νέα αγωνιστική περίοδο. Το πρωτάθλημα ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο όπως και οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Τώρα το Πρωτάθλημα αρχίζει στα τέλη Αυγούστου και οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όταν υπάρχουν προκριματικοί όμιλοι από τα τέλη Ιουλίου.

Όταν μια ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της στης αρχές Ιουλίου θα είναι έτοιμη για τους προκριματικούς για την Ευρώπη ?

Κακά τα ψέματα τα πράγματα έχουν αλλάξει όταν οι ομάδες έχουν τα Play off και αγωνίζονται μέχρι της αρχές Ιουνίου οι μέρες που απομένουν για την έναρξη της προετοιμασίας είναι περίπου ένα μηνά.

Η ευρωπαϊκές διοργανώσεις πλέον αποτελούν πηγή εσόδων για της ομάδες που θέλουν να μπουν στους χρυσοφόρους ομίλους είτε του Champions League είτε του Europa League.

Το φετινό παράδειγμα της Λάρισας που αποκλείστηκε από μια μικρή ομάδα της Ισλανδίας όταν καλά καλά δεν μετρούσε πάνω 15 μέρες προετοιμασίας η ομάδα της Λάρισας έπαιζε στα Play off μέχρι της αρχές Ιουνίου.

Μήπως οι κύριοι της Super League πρέπει να κάνουν κάποιο καλύτερο σχεδιασμό για Πρωτάθλημα ?

Μήπως πρέπει να καταργήσουν τα Play off όπως κάνουν κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες?

Μήπως το Πρωτάθλημα θα πρέπει να ξεκινάει στης Αρχές Αυγούστου όπως γίνεται και στης άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου εκεί μετέχουν πιο πολλές ομάδες σε σχέση με το δικό μας Πρωτάθλημα ?

Μήπως η προετοιμασία τον ομάδων θα πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα ώστε να είναι σε ένα μεγάλο βαθμό έτοιμες κυρίως για τους προκριματικούς ομίλους για την Ευρώπη αλλά και για το Πρωτάθλημα ?

1 σχόλιο: