ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ


Αιχμές για αδιαφορία ορισμένων συμπαικτών του άφησε ο μεσοαμυντικός της ΑΕΚ, Σάββας Γκέντσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365.gr! «Κάποιοι παίκτες της ομάδας ίσως να είναι αδιάφοροι σε κάποια ματς», τόνισε και πρόσθεσε: «Αν προσπαθούν μόνο πέντε άτομα και οι υπόλοιποι όχι, δεν μπορείς να κερδίσεις». Μάλιστα, αποκάλυψε τις προθέσεις του για το συμβόλαιό του με την «Ένωση»: «…πρέπει να ικανοποιηθώ από το συμβόλαιο αυτήν τη φορά. Δεν θα κάτσω να με εκμεταλλευτούν».

Όσο για το μερίδιο ευθύνης για την πορεία της ΑΕΚ, είπε: «Το μεγαλύτερο η διοίκηση, ένα μεγάλο και για εμάς τους παίκτες και μετά τελευταίος ο προπονητής. Ίσως να μην φταίει και καθόλου ο προπονητής. Κάποιες στιγμές υπήρχε μόνο αυτός στην ομάδα...». Τέλος, δε δίστασε να πει και την άποψή του για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Νάτσο Σκόκο από την ΑΕΚ, για μία ομάδα εκ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «...θα είναι λάθος του να πάει σε μία εκ των δύο ομάδων».

Η συνέντευξη του Σάββα Γκέντσογλου στο aek365.gr:

Εύκολη νίκη με Καβάλα, μεγάλο «διπλό» στην Τούμπα και μετά καθίζηση με τον Πανιώνιο στο γήπεδο σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτό το έργο... Πως εξηγείς τα σκαμπανεβάσματα;

«Κάποια παιχνίδια τα βλέπουμε πιο σοβαρά, κάποια άλλα όχι τόσο. Κάποιοι παίκτες της ομάδας ίσως να είναι αδιάφοροι σε κάποια ματς. Δυστυχώς... Ακούγεται πολύ άσχημο, αλλά είναι η αλήθεια για μένα. Μακάρι να αλλάξει αυτό την επόμενη σεζόν. Να έχουμε σταθερή διοίκηση από την αρχή και να αλλάξει όλο αυτό για να πάμε εξ' αρχής για το πρωτάθλημα».

Άρα σας βολεύει ότι στα πλέι οφ όλα τα ματς είναι δύσκολα και χαρακτηρίζονται ντέρμπι;

«Είναι και τα έξι ματς όλα ντέρμπι. Κανείς δεν θα μπορεί να δει αδιάφορα τα ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη εντός και εκτός. Θα προσπαθούν όλοι και θα είναι καλύτερο για την ομάδα. Αν προσπαθούν μόνο πέντε άτομα και οι υπόλοιποι όχι, δεν μπορείς να κερδίσεις. Είναι σίγουρο αυτό. Δεν μπορούν να κερδίσουν πέντε τους έντεκα. Μπορώ να δεχτώ να μην είναι κάποιος σε καλή μέρα. Αυτός που είναι σε καλή μέρα θα καλύψει και αυτόν που είναι σε κακή. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να μην προσπαθείς και να μην έχεις διάθεση».

Τι έγινε και στο ξεκίνημα της σεζόν η ΑΕΚ έμεινε εκτός πρωταθλήματος και εκτός Κυπέλλου;

«Ηταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Όχι ότι ήμασταν και εμείς καλά. Μεγάλη ευθύνη πιστεύω ότι έχει η διαιτησία. Δεν θέλω να ρίξω όλο το φταίξιμο εκεί, αλλά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να μας βγάλει εκτός πρωταθλήματος. Στα ντέρμπι με Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό και με την Ξάνθη. Αν είχαμε κερδίσει Ολυμπιακό και Ξάνθη και με τον Παναθηναϊκό δεν χάναμε θα ήταν διαφορετικά και θα ήμασταν κοντά στην κορυφή ακόμα. Πήγαν όλα στραβά στην ΑΕΚ στην αρχή της σεζόν σε όλους τους τομείς».

Σε ηλικία 19 ετών, πρώτη φορά ως μέλος της ομάδας πως βίωσες την φετινή αποτυχία της ομάδας;

«Προσωπικά είδα πράγματα που δεν είχα ξαναδεί... Όπως μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ότι ήρθαν στους Θρακομακεδόνες οι οπαδοί να μας πουν κάποια πράγματα. Μας έκανε καλό τελικά αυτό. Θα μας έκανε μεγαλύτερο καλό αν κάποιοι συνειδητοποιούσαν το μήνυμα των οπαδών. Δεν ήρθαν να μας τρομάξουν. Ούτε να φοβίσουν κάποιον. Μας είπαν τα αυτονόητα. Ότι παίζουμε στην ΑΕΚ και πρέπει να τιμάμε την φανέλα που φοράμε. Άσχετα αν είμαστε σε καλή μέρα ή όχι. Το αν θα σου βγει η ντρίπλα ή η πάσα αυτό δεν το ξέρεις. Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο. Το να μην ματώνεις την φανέλα της ΑΕΚ δεν γίνεται... Είναι μεγάλη ομάδα παρά τα προβλήματα και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας».

Τα όσα άκουσες από τους οπαδούς εκείνο το βράδυ σε έκαναν πιο δυνατό;

«Δεν το είχα ζήσει ξανά όλο αυτό. Ρωτούσα τους συμπαίκτες μου και μου έλεγαν ότι το έχουν βιώσει ξανά. Εμένα με έκανε πιο δυνατό όλο αυτό. Το πιστεύω πολύ. Συνειδητοποίησα πολλά εκείνο το βράδυ».

Όλα αυτά μέχρι το Καραϊσκάκη. Σε εκείνο το ματς είδαμε την πραγματική ΑΕΚ ή απλά μια έκλαμψη της σε μία κακή χρονιά;

«Αλλαξαν όλα εκείνο το βράδυ. Μετά από εκείνη την νίκη η διοίκηση της ΑΕΚ έδειξε να μας πιστεύει περισσότερο. Δεν ήταν μόνο το πριμ που έδωσε. Ως ομάδα μας εμπιστεύτηκε γιατί κάτι είδε. Και καλά έκανε γιατί στον πρώτο γύρο δεν ήμασταν η ΑΕΚ... Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να αλλάξουν στάση. Σε εκείνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχαμε 14 μαχητές. Όποιος έπαιξε τα έδωσε όλα... Απλό. Για αυτό κερδίσαμε. Ήταν η πραγματική ΑΕΚ και πιστέψτε με μπορούμε και ακόμα καλύτερα».

Απομένει η δεύτερη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ ως στόχος.

«Ετσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά φέτος αυτό έμεινε. Του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα. Ανεξαρτήτου διοίκησης, συνθηκών μέσα στην ομάδα και των προβλημάτων είσαι η ΑΕΚ και πας πάντα για πρωτάθλημα... Δεν το συζητάω».

Εχετε κερδίσει και τους τρεις αντιπάλους σας στα πλέι οφ. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να πιστέψτε ακόμα περισσότερο στην ομάδα;

«Όλα είναι ντέρμπι. Δεν περιμένει κάποιος τον αντίπαλο, αφού γνωριζόμαστε. Θα τα δώσουμε όλα. Τους ξέρουμε όλους, τους έχουμε κερδίσει και εύχομαι όποιος παίξει να είναι μαχητής. Να ματώσουν την φανέλα και όλα θα έρθουν. Πρέπει να τιμήσουμε αυτήν την φανέλα που φοράμε».

Αν η ΑΕΚ αποτύχει και σε αυτόν τον στόχο τι θα έχεις να θυμάσαι από την φετινή χρονιά;

«Κάποιες μεγάλες νίκες. Στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ. Κάτι άλλο όχι... Ωστόσο, δεν επιτρέπεται να χάσουμε και τον τελευταίο στόχο μας για φέτος».

Αν έπρεπε να μοιράσεις την πίτα των ευθυνών για την κακή χρονιά, πως θα μοίραζες τα κομμάτια;

«Το μεγαλύτερο η διοίκηση, ένα μεγάλο και για εμάς τους παίκτες και μετά τελευταίος ο προπονητής. Ισως να μην φταίει και καθόλου ο προπονητής. Κάποιες στιγμές υπήρχε μόνο αυτός στην ομάδα...»

Πρώτη χρονιά καθιέρωσης φέτος για σένα. Όχι απλά συμμετοχές ως αλλαγή, αλλά 90λεπτα.

«Προσωπικά στόχος μου είναι να παίζω όσο το δυνατό περισσότερα ματς ως βασικός. Μόνο έτσι βελτιώνεσαι και αποκτάς ρυθμό. Και 3-4 χρόνια να κάνεις προπόνηση με την πρώτη ομάδα, αν δεν παίζεις βελτιώνεσαι ως ένα σημείο. Δεν πας παρακάτω. Το κάτι παραπάνω είναι το παιχνίδι. Το 90λεπτο. Αν παίξει 10-15 λεπτά δεν βοηθά τον παίκτη, αλλά αν χρειάζεται για την ομάδα θα το κάνεις».

Αμυντικός χαφ ή κεντρικός αμυντικός τελικά είσαι;

«Τώρα παίζω στην θέση μου. Είμαι αμυντικό χαφ. Μπορεί υπό συνθήκες να παίξω και στόπερ και πρέπει να μάθω να παίζω και εκεί. Δημιουργούνται ανάγκες στην ομάδα και πρέπει να μάθεις να παίζεις και άλλες θέσεις. Όμως ως αμυντικό χαφ μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα. Περισσότερο είμαι κόφτης. Το παλιό εξάρι. Πίσω από τον επιθετικό χαφ, ο οποίος πιστεύω ότι είναι ο Καφές και έτσι συμπληρωνόμαστε ως δίδυμο. Ο Παντελής είναι φοβερό παιδί και μεγάλος ποδοσφαιριστής. Τον θαυμάζω. Μακάρι να καταφέρω την καριέρα του και στην ηλικία του να είμαι σε τέτοια καλή κατάσταση».

Υπάρχει αδυναμία της ΑΕΚ στα αμυντικά χαφ;

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αδυναμία. Το ίδιο είχε πει και σε συνέντευξη του στο aek365.gr ο Παντελής και συμφωνώ. Αν μαρκάρει όλη η ομάδα δεν θα έχω να μαρκάρω μόνο εγώ με τον Καφέ όλους τους αντιπάλους που κάνουν επίθεση. Δεν είναι αμυντικοί οι επιθετικοί, αλλά πρέπει να βοηθάνε. Το ίδιο ισχύει και για την άμυνα. Αν δεν μαρκάρει το κέντρο θα έχει πίεση η άμυνα. Κάποιο διάστημα δεχόμασταν συνέχεια γκολ. Δεν έφταιγε μόνο η άμυνα...Είναι 11 οι παίκτες και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ως ομάδα».

Δεν υπάρχουν πια Κατσουράνης και Ζήκος. Μήπως λείπει το μεγάλο όνομα από τα αμυντικά χαφ και είναι εύκολος στόχος ο Καφές με τον εκάστοτε παρτενέρ του;

«Γίνεται συνέχεια αυτό και δεν μου αρέσει. Δεν μπορεί να φταίνε για όλα ο Μάκος, ο Καφές, εγώ ή όποιος παίζει στο κέντρο. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά είναι άδικο».

Που χρειάζεσαι περισσότερο δουλειά;

«Λίγο από όλα. Ταχύτητα, εκρηκτικότητα, δύναμη. Είναι μία θέση που πρέπει να έχεις τα πάντα. Το στόπερ μπορεί να μην είναι καλό με την μπάλα, ο επιθετικός μπορεί να μην μαρκάρει. Ο χαφ πρέπει να κάνει τα πάντα και καλά».

Με σένα είδαμε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ φέτος κάθετες πάσες.

«Και αυτό στην Ελλάδα είναι... παράξενο. Δεν φτάνει να την κάνει μόνο το χαφ, αλλά να την αντιληφθεί και ο επιθετικός για να ολοκληρωθεί η φάση και να υπάρχει αποτέλεσμα».

Αν ήσουν προπονητής και είχες τον Σάββα παίκτη, θα τον εμπιστευόσουν νωρίτερα ή τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή;

«Στα 15 μου και στα 16 μου ίσως να έλεγα ναι είμαι έτοιμος. Αλλά δεν θα ήταν αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ. Πίστευα τότε ότι ήμουν και αν έπαιζα θα είχα εκτεθεί και εγώ και αυτός που θα με έβαζε. Τώρα ήταν καλή στιγμή. Βοήθησε ότι η ομάδα δεν πήγε καλά. Αν πήγαινε καλά και υπήρχε κορμός που διεκδικούσε το πρωτάθλημα θα ήταν δύσκολο να μπει κάποιος νεαρός για πρώτη φορά. Και αυτό θα ήταν σωστό. Αφού πάει καλά η ομάδα γιατί να αλλάξει;»

Τα δύο εξάμηνα σε Παναχαϊκή και Νέα Ιωνία σε βοήθησαν ή ήταν αγγαρεία;

«Με πείσμωσαν πολύ ως ποδοσφαιριστή και αυτό μου έκανε καλό. Είδα πως είναι το ποδόσφαιρο σε χαμηλότερες κατηγορίες γιατί δεν το ήξερα αφού προερχόμουν από Ακαδημίες και ήρθα στην ΑΕΚ στα 14. Ξαφνικά σε 10 μέρες από εκεί που δεν έπαιζα στους Νέους έκανα προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Ηταν τότε με την Μπρέσια που ήταν να φύγω, αλλά ο κύριος Φερέρ με ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Δεν ήμουν έτοιμος τότε. Πήγα μετά στην Παναχαϊκή. Ξεκίνησε καλά η σεζόν με τον Γεωργάτο εκεί, αλλά μετά δεν συνεχίστηκε έτσι. Επαιζα 17 ετών στην Γ' εθνική με δυνατούς, έμπειρους και μεγαλύτερους αντιπάλους και με έκαναν καλύτερο αυτά τα ματς. Είδα πολλά πράγματα. Μπορεί να μην υπήρχε ποιότητα στο πρωτάθλημα, αλλά με βοήθησε πολύ. Όπως και στην Νέα Ιωνία και ας ήταν Δ' εθνική. Έπαιζα με δυνατά κορμιά αντιπάλους και έπαιζα και εγώ πιο δυνατά για να σταθώ».

Τι σημαίνει ο Μπάγεβιτς για ένα παιδί 19 ετών όπως εσύ που ξεκινάς τώρα;

«Εγω να μιλήσω για τον Μπάγεβιτς δεν χρειάζεται. Το όνομα του τα λέει όλα και η πορεία του μιλά για αυτόν. Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι. Είναι πολύ απαιτητικός. Ούτε λάθος πάσα δεν σε αφήνει να κάνεις και βελτιώνεσαι. Εκείνη την ώρα λες τι μου λέει τώρα, αλλά η ουσία είναι ότι γίνεσαι καλύτερος. Μετά από ένα χρόνο έχω βελτιωθεί πολύ μαζί του. Με βοήθησαν πολύ και ο Φερέρ και ο Δώνης που τον εκτιμώ πάρα πολύ για την δουλειά του. Μας βοηθά πολύ και το δίδυμο των Μπουρουτζίκα και Κέζου που κάνουν φοβερή δουλειά».

Ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα;

«Από παλιά στην ΑΕΚ ήταν ο Ντέμης. Από την τωρινή είναι ο Καφές και από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ο Ντε Ρόσι της Ρόμα».

Θεωρητικά τώρα... Σε παίρνει τηλέφωνο ο Αδαμίδης και σε μία ώρα σου λέει έλα στα γραφεία της ΠΑΕ να ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Τι απαντάς;

«Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ. Εννοείται... Ομως πρέπει να ικανοποιηθώ από το συμβόλαιο αυτή την φορά. Δεν θα κάτσω να με εκμεταλλευτούν. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν είχαν προσφέρει τίποτα και να είναι σε καλύτερη θέση από μένα. Αυτό δεν μου αρέσει και θέλω να λέω την αλήθεια. Δεν το λέω μόνο για μένα. Και για τον Αραμπατζή, τον Παυλή, τον Ταχτσίδη και άλλα παιδιά. Δεν θέλω να πω περισσότερα».

Είναι λογικά τα «θέλω» σου για να ανανεώσεις; Γιατί ακούστηκαν πολλά για τις απαιτήσεις του Ταχτσίδη...

«Οι απαιτήσεις μου είναι σε λογικά πλαίσια. Η ΑΕΚ αν μου κάνει ένα καλό συμβόλαιο θα κερδίσει πολλά περισσότερα από μένα μετά. Θα είναι σε θέση να ζητήσει περισσότερα χρήματα όταν με δώσει σε άλλη ομάδα. Για τον Ταχτσίδη αν υπήρχε ακόμα ένας χρόνος συμβόλαιο και ερχόταν μία ομάδα να τον ζητήσει τι θα μπορούσε να ζητήσει η ΑΕΚ όταν του δίνει 700 ευρώ και δεν έχει συμβόλαιο; Για ένα παίκτη με κανονικό συμβόλαιο ή όπως έχω εγώ 50.000 ευρώ θα μπορεί να ζητήσει περισσότερα. Η ΑΕΚ θα έχει μέλλον μόνο αν στηριχτεί στα παιδιά της. Πριν 10-15 χρόνια πόσοι Ελληνες έπαιζαν στην 11αδα της και τι ομάδα είχε θυμάστε; Η ΑΕΚ χρειάζεται Ελληνες και 5-6 ξένους ποιοτικούς που θα κάνουν την διαφορά. Γιατί να έρχεται ο καθένας από την Αργεντινή, την Βραζιλία και όποια άλλη χώρα του πλανήτη που δεν τον ξέρουμε και να μην πάρουμε ένα παιδί από την Β' εθνική ή την Γ' εθνική και να τον δουλέψουμε; Και θα έχει κέρδος η ΑΕΚ από αυτό σε όλους τους τομείς. Και αγωνιστικά και οικονομικά».

Μια που αναφερθήκαμε στον Ταχτσίδη είναι... φευγάτος;

«Δεν θα αποκαλύψω εγώ τι κάνει ο καθένας και τι σκέφτεται. Εγώ του εύχομαι ότι και να κάνει να του βγει σε καλό. Είναι πολύ καλή πάστα ποδοσφαιριστή ο Παναγιώτης. Δεν είναι γρήγορος, αλλά έχει ποδοσφαιρικό μυαλό. Δεν μπορεί να τα έχει όλα, αλλά έχει εξαιρετικό πόδι και ξέρει πολύ μπάλα».

Λένε για τους μικρούς της ΑΕΚ ότι δεν δουλεύουν, ότι έχουν μπλαζέ υφάκι και διάφορα. Τι έχεις να απαντήσεις;

«Ο κόσμος κρίνει αυτά που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι. Αν εσύ δεν με συμπαθείς δεν θα γράψεις καλά λόγια για μένα. Αρα δεν θα είσαι αντικειμενικός μαζί μου και δεν θα με κρίνεις ως ποδοσφαιριστή. Θέλω ο κόσμος να μας κρίνει για αυτό που δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Αν ο πατέρας μου στο χωριό δει στην εφημερίδα ότι ο Σάββας είναι με την τάδε γυναίκα χωρίς να ισχύει, θα του μείνει ότι είμαι με κάποια. Και ας είναι ο πατέρας μου... Περνάνε αυτά που θέλουν οι δημοσιογράφοι. Πείτε και γράψτε ότι θέλετε για τον ποδοσφαιριστή Γκέντσογλου. Θα δεχτώ επίσης την κριτική για την ζωή του καθενός αν δεν είναι καλός στο γήπεδο ή αργεί το πρωί στην προπόνηση. Τότε θα έχουν δίκιο. Στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έχετε δει τι γίνεται; Χειρότερα».

Υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ;

«Και αυτό είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παρέες υπάρχουν, όχι κλίκες. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω παρέα με 30 άτομα. Θα κάνω με αυτούς που είναι στην ηλικία μου και που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Ο άλλος είναι μεγαλύτερος, έχει οικογένεια και εγώ είμαι 19 ετών. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρέα. Οταν εγώ θα του πω το απόγευμα να πάμε για καφέ, λογικά δεν θα μπορεί. Θα πάω με τα παιδιά της ηλικίας μου και με τους υπόλοιπους θα έχουμε καλή σχέση».

Το οικονομικό πρόβλημα λύθηκε ή απλά εξομαλύνθηκε;

«Η τωρινή διοίκηση με τον κύριο Αδαμίδη δείχνει ότι θέλει να μας εμπιστευτεί. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ουσιαστικά ότι μας χρωστούσαν μας τα έδωσαν. Μία περίοδο όμως ήμασταν 5-6 μήνες και ήταν τραγικοί. Ο κύριος Αδαμίδης φαίνεται σωστός άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει και να προσφέρει στην ΑΕΚ».

Η αδιαφορία της διοίκησης τότε, έφερε την αγωνιστική... αδιαφορία;

«Κάποιοι δυστυχώς το είδαν έτσι...Δεν υπήρχε ένας από την διοίκηση να μας πει έστω ότι δεν έχουμε τώρα παιδιά χρήματα, αργότερα θα πάρετε. Μία ενημέρωση. Τα παιδιά από το εξωτερικό το βλέπουν αλλιώς το θέμα και είναι λογικό. Έχουν οικογένειες και αντέδρασαν περισσότερο».

Αραμπατζής, Μανωλάς, Καράμπελας, Κουτρομάνος, εσύ, Ρίκκα, Γιαχάγια, Ταχτσίδης, Λεονάρντο, Παυλής και από πίσω Φροξυλιάς και Τσαμουρλίδης με τον Μοσχονά. Θα μπορούμε να φτιάξουμε στην ΑΕΚ μία ομάδα για μία δεκαετία;

«Η ΑΕΚ σε εμάς πρέπει να στηριχτεί. Στους Ελληνες. Έχουν όλα αυτά τα παιδιά φοβερά στοιχεία. Σε αυτές τις ηλικίες η ΑΕΚ έχει τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα. Και όμως δεν αξιοποιούνται κατάλληλα. Πρέπει κάποιος να τραυματιστεί ή να έχει τιμωρία για να παίξει. Μακάρι να αλλάξει αυτό».

Ντέμης Νικολαΐδης...

«Με βοήθησε προσωπικά πάρα πολύ. Μου είπε κάποια πράγματα και έμεινα όταν έγινε η πρόταση από την Μπρέσια. Για την παρουσία του στην ΑΕΚ δεν θα μιλήσω εγώ. Αν έκανε λάθη έγιναν από την αγάπη του για την ΑΕΚ. Αυτή δεν την αμφισβητεί κανείς. Ανθρώπινα λάθη. Ξεκίνησε με ένα πλάνο που προχωρούσε πολύ σωστά με καλά αποτελέσματα, αλλά στην πορεία άλλαξε αυτό και δεν προχώρησε το ίδιο».

Νίκος Λυμπερόπουλος...

«Είναι μεγάλη υπόθεση να γυρίσει και πάλι. Μεγάλος ποδοσφαιριστής, μεγάλος άνθρωπος. Σχολείο για όλους μας. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να τον έχουμε πάλι στην ΑΕΚ. Τεράστιος επιθετικός».

Νάτσο Σκόκο... Η καθημερινή επαφή μαζί του τι σου δείχνει;

«Οποιαδήποτε στιγμή θέλει μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αρκεί να θέλει... Αρκεί να του δώσεις το κίνητρο να παλέψει και να καταλάβει ότι μέσα από αυτό βελτιώνεται και ο ίδιος. Δεν ξέρω αν είναι ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος στην ΑΕΚ. Βλέπω ότι είναι παίκτης για μεγάλα πράγματα αρκεί να είναι κάπου που να έχει κίνητρο. Αν η ΑΕΚ στην αρχή ήταν καλά και ήμασταν κοντά στην κορυφή, θα ήταν και αυτός ακόμα καλύτερος. Είναι τέτοιος παίκτης...»

Θα είναι απώλεια αν φύγει ο Σκόκο; Πόσο μάλλον για Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;

«Αυτή είναι η αλήθεια για την ΑΕΚ. Και έχω να πω ότι θα είναι λάθος του να πάει σε μία εκ των δύο ομάδων, γιατί δεν θα του προσφέρει κάτι παραπάνω από ότι στην ΑΕΚ. Το καλοκαίρι θα έχουμε νέο προπονητικό κέντρο στην ΑΕΚ, έχουμε πλέον μία σταθερή διοίκηση οπότε του χρόνου και εμείς θα πρέπει να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αν πάει όμως στο εξωτερικό, αλλάζουν πολλά...»

Είπες για το νέο προπονητικό κέντρο. Το περιμένετε πως και πως;

«Πιστεύω θα απογειώσει την ομάδα το νέο προπονητικό κέντρο. Σε κάθε παιχνίδι τώρα μπαίνουμε στο γήπεδο με μεγάλο μειονέκτημα έναντι του αντιπάλου μας. Στους Θρακομακεδόνες το χειμώνα με 20 εκατοστά λάσπη με 20 λεπτά προπόνηση είναι σαν να έχεις προπονηθεί 3 ώρες! Θα είναι διαφορετική η ΑΕΚ στο τομέα της γυμναστικής με το νέο προπονητικό».

Έχεις μπει στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφεια; Πρόλαβες;

«Είχα μπει ως οπαδός. Αν είχαμε εκείνο το γήπεδο θα είχαμε 10 πόντους περισσότερους τώρα. Σε ένα τέτοιο γήπεδο με 20.000 κόσμο παίζω και εγώ διαφορετικά και ο αντίπαλος πιο φοβισμένα».

Ζεις τον κόσμο της ΑΕΚ. Μετά από 15 χρόνια χωρίς τίτλο πως κρίνεις την στάση του;

«Του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι δίπλα μας πάντα. Ακόμα και φέτος που μείναμε εκτός πολύ νωρίς έρχεται. Διψάει για χαρές. Περιμένει από εμάς απλά ένα καλό αποτέλεσμα για να ξεσπάσει και να πανηγυρίσει. Και ας μην έχουμε κάνει κάτι σπουδαίο. Πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ήρθαν 500 άτομα να μας εμψυχώσουν. Μετά το ματς είχε χιλιάδες κόσμο. Ξέσπασαν, το χάρηκαν. Αν πηγαίναμε για πρωτάθλημα και κερδίζαμε στο Καραϊσκάκη θα γινόταν χαμός. Τους έχουμε πικράνει πολύ και δεν το αξίζουν. Ότι και να πουν έχουν δίκιο. Στις δύσκολες στιγμές της ομάδας αυτοί κρατούν όρθια την ομάδα».


Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου