ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΤΑ


1 Το έργο που περιγράφεται στη σύμβαση δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς σε αυτή εκμισθώνονται μόνο 20 στρέμματα και το προπονητικό κέντρο περιγράφεται ως αποτελούμενο μόνο από 2 γήπεδα και ένα κτίριο για όλες τις ανάγκες τις ομάδας
2. Δεν καθίσταται σαφές τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα 50 στρέμματα και πως θα χρησιμοποιηθούν χωρίς να ζημιώνεται η ΠΑΕ και η ΑΕΚ
3. Το ετήσιο μίσθωμα (312.000 ευρώ + 300.000 από χορηγίες + λειτουργικά έξοδα) κρίνεται δυσανάλογο με βάση την αξία της γης, της κατασκευής των εγκαταστάσεων, αφού δημιουργείται μια υπεραξία-υπερκέρδος για την εταιρία Μεσογαία, η οποία φαίνεται να αποπληρώνει το έργο μέσασε μια 5ετία ενώ ταυτόχρονα η ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει με τον ίδιο ρυθμό για τουλάχιστον 9 χρόνια.
4. Η ρήτρα των 2.850.000 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην αξία του έργου
5. Μέσα από τις ασάφειες και την διατύπωση περί εκχωρήσεων απαιτήσεων στην ΜΕΣΟΓΑΙΑ εκ των χορηγιών της ΠΑΕ είναι ορατός ο κίνδυνος χρήσης και εκχώρησης του σήματος της ΑΕΚ χωρίς την έγκριση του δικαιούχου, ήτοι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.
6. Δεν προκύπτει στη σύμβαση αυτή ότι συνεκτιμάται από την εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ η μεγάλη συμβολή της ΑΕΚ στην μελλοντική αξιοποίηση και ανάπτυξη του έργου και της υπόλοιπης περιοχής αλλά και στην υπεραξία που θα δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Πάμε τώρα να δούμε τι έχει αλλάξει στο καθένα από τα έξι σημεία διαφωνίας:
1. Πάλι το έργο δεν είναι αυτό που παρουσιάστηκε αρχικά αλλά τα στρέμματα από 20 γίνονται 30 με ένα έξτρα γήπεδο το οποίο βέβαια αυξάνει και το ενοίκιο.
2. Ούτε σε αυτή την σύμβαση γίνεται σαφές τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα 40 στρέμματα και πως θα χρησιμοποιηθούν χωρίς να ζημιώνεται η ΠΑΕ και η ΑΕΚ
3. Το ετήσιο μίσθωμα για τα δύο γήπεδα και το κτίριο πέφτει από τις 612 στις 600.000 ευρώ με τα λειτουργικά έξοδα να εξακολουθούν να επιβαρύνουν την ΑΕΚ. Οταν γίνει και το τρίτο γήπεδο ορίζεται το μίσθωμα στις 720.000 ευρώ. Μια άλλη μεγάλη διαφορά είναι πως στη νέα σύμβαση δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για χορηγίες. Και τις 600.000 και τις 720.000 ευρώ, όταν ετοιμαστεί και το τρίτο γήπεδο, τις πληρώνει απευθείας η ΑΕΚ στην αρχή κάθε έτους.
4. Η ρήτρα έχει γίνει μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ υποχρεούται να πληρώσει 3.000.000 ευρώ για την πρώτη φάση του έργου, 300.000 για το τρίτο γήπεδο, 300.000 για την κερκίδα των 258 ατόμων και 300.000 για ένα ακόμη κτήριο. Σύνολο 3.900.000 ευρώ
5. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για χορηγίες
6. Ούτε στη σύμβαση αυτή προκύπτει από κάπου ότι συνεκτιμάται από την εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ η μεγάλη συμβολή της ΑΕΚ στην μελλοντική αξιοποίηση και ανάπτυξη του έργου και της υπόλοιπης περιοχής αλλά και στην υπεραξία που θα δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Τέλος η ΑΕΚ με την υπογραφή της σύμβασης καλείται να πληρώσει εγγύηση 135.000 ευρώ για την τήρηση των όρων της συμφωνίας.

Πηγή aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου