ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ


Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε ο προπονητής της ομάδας, κ. Μανουέλ Χιμένεθ, μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ενόψει του αυριανού αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Το πρώτο που σας προβληματίζει είναι η κούραση των παικτών ή κάτι άλλο;
Είναι ένα παιχνίδι χωρίς επαναληπτικό. Για εμάς αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι και δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε. Δεν μπορούμε να μην έχουμε ένταση, γιατί θα δείξουμε ότι δεν είμαστε φιλόδοξη ομάδα. Αν ο αντίπαλος μας έχει κίνητρο πρέπει να έχουμε και εμείς. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχει κούραση. Μπορώ να αντέξω τα πάντα στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι την χαλαρότητα.

Υπάρχει πιθανότητα η νίκη στο ντέρμπι να οδηγήσει σε υποτίμηση του αντιπάλου;
Αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς την αντίπαλη ομάδα. Την ανωτερότητα μόνο μέσα στο γήπεδο μπορείς να την δείξεις. Πιθανότατα αυτό να είναι το παιχνίδι της χρονιάς για τους αντιπάλους μας, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο σκεπτόμενοι όχι τι χρώμα φοράμε αλλά τι πιθανότητες έχουμε και τίποτα άλλο.

Αυτά τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες για το φαβορί;
Είναι ένα μονό παιχνίδι και τα παιχνίδια αυτά κρύβουν πολλές παγίδες. Δείτε τι έγινε με τη Ρεάλ. Η Μούρθια είναι μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας και όμως της πήρε το 0-0. Το πλεονέκτημα της Ρεάλ όμως είναι ότι έχει επαναληπτικό στην έδρα της. Εδώ δεν συγχωρούνται τα λάθη, ένα λάθος μπορεί να σημαίνει καταστροφή. Πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και πάντα να έχουμε μεγάλο σεβασμό προς την αντίπαλη ομάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να έχουμε αυτοσεβασμό. Σε ένα μονό παιχνίδι οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε εμείς.

Πέρυσι η ΑΕΚ αποκλείστηκε από μια ομάδα Β΄ Εθνικής. Πρόπερσι έφτασε μέχρι τον τελικό. Φέτος ποιος είναι ο στόχος της;
Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι του πρωταθλήματος, κοιτάμε μόνο το αυριανό παιχνίδι. Δεν μπορούμε να διασχίσουμε χίλια μέτρα αν δεν κάνουμε τα πρώτα βήματα.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει. Έχετε εντοπίσει τα κενά στο ρόστερ και αν ναι, έχετε κάνει μια πρώτη συζήτηση με την διοίκηση;
Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε κάνει με τον κ. Αδαμίδη, όταν διαπραγματευόμασταν για να έρθω στην ομάδα, είχαμε κάνει ήδη μια πρώτη συζήτηση. Κατανοώ τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει αυτή τη στιγμή η ομάδα της ΑΕΚ, όπως επίσης γνωρίζω τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να φέρει εμένα και το τεχνικό τιμ εδώ. Έχω έρθει για να δώσω λύσεις στην ΑΕΚ και όχι για να την κάνω να δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο. Το να κάνουμε μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων είναι εύκολο. Όταν έχεις πολλά εκατομμύρια είναι εύκολο να κάνεις μεταγραφές, το δύσκολο είναι να κάνεις όταν οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι μεγάλες. Εκεί πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές. Θα στηριχθώ πάρα πολύ στην δουλειά που κάνουμε στις ακαδημίες, ώστε σε λίγα χρόνια να μπορεί η ομάδα να βγάζει καρπούς από εκεί.
Θέλω οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από τις ακαδημίες να έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην ομάδα αλλά σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποια κίνηση γίνει από το εξωτερικό θέλω να γίνει για να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και όχι να φέρουμε κάποιον γνωστό ποδοσφαιριστή. Αν δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε κάποια μεγάλη μεταγραφή, ίσως να την κάνουμε. Αυτή την στιγμή οι καλές μεταγραφές που μπορούμε να κάνουμε είναι γυρίσουν οι παίκτες οι οποίοι υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και να είναι ετοιμοπόλεμοι για τα παιχνίδια που έρχονται. Θέλω να υπολογίζω το συντομότερο δυνατόν όλους τους ποδοσφαιριστές που δεν κατάφερα ακόμα να έχω λόγω τραυματισμών.

Σήμερα υπήρχαν στην προπόνηση παίκτες από τις ακαδημίες. Να περιμένουμε ότι σύντομα θα πάρουν ευκαιρίες;
Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο σε όλους. Εδώ δεν ήρθαμε για να ανακαλύψουμε κάτι καινούργιο, ούτε έχουμε μαγικό ραβδί. Ο ρόλος μου εδώ είναι να δίνω δυνατότητες και ευκαιρίες. Από εκεί και έπειτα όποιος έχει την ποιότητα θα έχει την ευκαιρία να το δείξει και την δυνατότητα να το εκμεταλλευτεί. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται.

Πώς βιώσατε την πρώτη επαφή με τον κόσμο της ΑΕΚ την Κυριακή;
Ήταν κάτι μοναδικό. Το είπα και στη συνέντευξη Τύπου, το γκολ το πέτυχαν οι φίλαθλοί μας. Θεωρώ ότι ειδικά στην αρχή ο κόσμος παρέσυρε με τη δυναμική του τους παίκτες μας. Πιστεύω ότι θα πανηγυρίζουν ακόμα τη νίκη, όπως επίσης ξέρω ότι θα είναι δίπλα μας και όταν θα έρθουν δύσκολες ημέρες στην ομάδα. Πρέπει να είναι ένα γενικό συναίσθημα και όχι απλά μια στιγμιαία χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου