ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ Ο ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ο Σταύρος Αδαμίδης θα αποβάλει σύντομα από πάνω του τον χαρακτηρισμό του εν δυνάμει προέδρου, ενώ όχι μόνο θα ασκεί διοίκηση ως ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, αλλά σύντομα θα έχει στην κατοχή του την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου. Ο 36χρονος δικηγόρος θα πάρει στα χέρια του τις μετοχές του Πέτρου Παππά, ο οποίος άλλωστε έχει δημοσιοποιήσει αυτή την πρόθεσή του. Το μερίδιο του τελευταίου, μετά την κίνηση των Γκίκα Γκούμα και Πόλυ Χατζηιωάννου να αποχωρήσουν δίνοντάς του τις μετοχές τους (18%), θα ανέλθει στο 31%. Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται πως το ποσοστό που θα έχει υπό την κατοχή του ο Σταύρος Αδαμίδης θα είναι της τάξεως του 40% ξεπερνώντας ακόμη και αυτό του Νίκου Νοτιά, που θα αγγίζει το 38%.

Το πλάνο του νέου προέδρου για την επόμενη μέρα αφορά τη λειτουργία της ΠΑΕ ΑΕΚ με… αυτοχρηματοδότηση (να ξοδεύει δηλαδή όχι περισσότερα από όσα κερδίζει), τουλάχιστον ωσότου-και αν-προκύψει κάποιος ενδιαφερόμενος για την αγορά του συλλόγου. Εκτιμάται πως μετά τις τελευταίες οικονομικές «ενέσεις» των μετόχων, την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου από τη «Morgan Stanley» και την κάλυψη άλλων υποχρεώσεων, τα χρέη της ΠΑΕ από τα 32,6 εκατ. ευρώ θα μειωθούν περίπου στα 17 εκατ. ευρώ για τη νέα σεζόν, ενώ από αυτά τα 8 εκατ. ευρώ θα είναι διακανονισμένα ως το 2014 και το 2017.

Από τις πρώτες δουλειές του Σταύρου Αδαμίδη είναι η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ, ενώ παράλληλα θα γίνουν συζητήσεις με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι (με στόχο να μείνουν οι Ζεράλντο, Μαντούκα, Λαγός και Ταχτσίδης). Επίσης θα τακτοποιηθεί η δέσμευση απέναντι στον Ίσμαελ Μπλάνκο για την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2014, ενώ θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το προπονητικό κέντρο κι εν συνεχεία για το γήπεδο της ομάδας.

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου