ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΤΟΝΥ ΣΑΒΕΦΣΚΙ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM 94,6


Τη βεβαιότητα ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, αρκεί φυσικά να του παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες για να τα καταφέρει, εξέφρασε ο Τόνι Σαβέφσκι, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο κύριος Μπάγεβιτς. Μπορεί εκείνος να μην ξέρει εμείς ποιοι είμαστε. Όταν έχεις έναν Μπάγεβιτς δίπλα σου, πρέπει να του δώσεις ένα "ήρεμο καράβι". Όλες οι εποχές δεν είναι ίδιες. Αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλά προβλήματα», δήλωσε ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» και μέλος της χρυσής ενδεκάδας της δεκαετίας του 1990.

Παράλληλα, στάθηκε στην έλλειψη έδρας. «Όταν έχεις μια έδρα όπως ήταν η Νέα Φιλαδέλφεια, αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Μια ομάδα μπορεί να κερδίσει και περισσότερο από 10% σε απόδοση παίζοντας σε ένα τέτοιο γήπεδο. Είναι σαν να έχεις ένα δικό σου σπίτι κι όχι νοικιασμένο», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν είναι υπέρμαχος της κατασκευής γηπέδου στην ιστορική έδρα της ομάδας, απάντησε: «Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κτιστεί ένα σύγχρονο γήπεδο, μακάρι να γίνει. Όμως, αν δεν γίνεται, η ζωή προχωρά και δεν μπορείς να μένεις στο ίδιο μέρος. Εγώ προσωπικά έχω ζήσει τις καλύτερες στιγμές μου εκεί, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Όσο για την ποδοσφαιρική παρουσία του στην ΑΕΚ, είπε: «Ήρθα στην ΑΕΚ τον Δεκέμβριο του 1988, πήραμε τέσσερα πρωταθλήματα και παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο. Τώρα δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη μπάλα που έχει παίξει ποτέ ελληνική ομάδα. Επίσης, ήταν πολύ όμορφη η εμπειρία της συμμετοχής στο Champions League».

Τα τελευταία χρόνια ο Τόνι Σαβέφσκι έχει τη θέση του υπεύθυνου των ακαδημιών της ΑΕΚ. Ο ίδιος δηλώνει πως ταλέντα υπάρχουν, αλλά για να αξιοποιηθούν χρειάζεται η κατάλληλη στήριξη από τις ομάδες. «Σε όλα τα Βαλκάνια υπάρχουν ταλέντα στον αθλητισμό. Το θέμα είναι πώς αξιοποιούμε αυτό το ταλέντο. Χθες το βράδυ έβλεπα το παιχνίδι μπάσκετ ανάμεσα στην Παρτιζάν και την Μπαρτσελόνα και αναρωτιόμουν πού βρίσκει συνεχώς νέους παίκτες. Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να παλέψουμε, να… πεθάνουμε με αυτά τα νέα παιδιά και να τα στηρίξουμε. Όχι μόνο οι προπονητές, αλλά και οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος. Εάν δεν στηρίξουμε τα παιδιά, να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας δείξουν το ταλέντο τους, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να έχουμε όσο μπορούμε περισσότερο υπομονή και αντοχή. Είναι βέβαια δύσκολο να περιμένεις να έρθει το αποτέλεσμα, γιατί όλοι θέλουν γρήγορα αποτελέσματα».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου