ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ



Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε ο προπονητής της ομάδας, κ. Μανουέλ Χιμένεθ, μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Πριν το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό είχατε «πορώσει» ψυχολογικά τους παίκτες της ομάδας. Να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο ενόψει Ολυμπιακού;
«Εγώ δεν «πορώνω» τους ποδοσφαιριστές μου για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά τους προπονώ για να είναι φιλόδοξοι και να θέλουν να κερδίσουν. Δεν αξίζει να κερδίζουν μόνο μία μάχη. Ας χάνουμε μία μάχη, αρκεί να κερδίζουμε τον πόλεμο».

Η αυριανή μάχη είναι καθοριστική λόγω των βαθμολογικών συνθηκών που επικρατούν;
Βεβαίως. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η διαφορά ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει αυτή την απόσταση. Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά του προϋπολογισμού μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Αν δεν κάνω λάθος είχαν 12 καινούργιους παίκτες το καλοκαίρι. Αυτοί είναι αναγκασμένο να κερδίζουν τους τίτλους και εμείς να μεγαλώνουμε, να βελτιωνόμαστε για να διεκδικήσουμε ξανά τίτλους».

Στο αυριανό παιχνίδι θα συναντηθούν δύο προπονητές από την ίδια χώρα με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Πως αισθάνεστε;
«Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι φίλος μου, συνάδελφος, συμπαίκτης και πάνω από όλα για αύριο ο μεγαλύτερος μου εχθρός. Μετά το παιχνίδι θα τον δω και θα τον αγκαλιάσω. Στο παιχνίδι είναι αντίπαλος».

Αυτή η ισπανική αναμέτρηση θα θυμίζει ντέρμπυ ισπανικού πρωταθλήματος;
«Σε πολλά παιχνίδια είχαμε παίξει αντίπαλοι με τον Ερνέστο Βαλβέρδε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως και σαν προπονητές είχαμε βρεθεί αντίπαλοι. Μπορείτε να δουλέψετε και να ψάξετε να βρείτε τα μεταξύ μας αποτελέσματα».

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η ανανέωση του συμβολαίου του Νάτσο Σκόκο;
«Είναι μία μέρα χαράς σήμερα στην ΑΕΚ. Για μένα ήταν μία προτεραιότητα αυτή. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Είναι ένας από τους λόγους που επέμενα πάρα πολλές φορές ότι περιμένω να έρθει ο Δεκέμβριος. Πριν έρθει ο Δεκέμβριος βάλαμε την πρώτη πέτρα πέτρα για να χτίσουμε την καινούργια ΑΕΚ. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη. Δεν μπορούμε να επηρεαζόμαστε συναισθηματικά. Την αυριανή ημέρα μπορεί να κερδίσουμε, αλλά μπορεί να έχουμε και αρνητικό αποτέλεσμα. Το σημαντικό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε και να δυναμώσουμε. Βάλαμε ωστόσο έναν πολύ σημαντικό λίθο, δίνω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε».

Είπατε ότι η ανανέωση αυτή είναι ο πρώτος λίθος. Ποιος είναι ο επόμενος;
«Έχουμε δουλειά να κάνουμε, αλλά ο κ. Αδαμίδης ήξερε ότι η ανανέωση του Σκόκο ήταν για εμένα προτεραιότητα και έκανε αυτό που μου υποσχέθηκε. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να δουλέψουμε. Δεν είναι εύκολο να πάρουμε κεφάλια, όπως πολλοί θέλετε να πιστεύετε. Από την ΑΕΚ θα φύγουν παίκτες που δεν έχουν την πυγμή να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να δυναμώσουμε. Θέλουμε παίκτες για να γίνουμε δυνατοί και στις τρεις διοργανώσεις. Θέλω να φτιάξουμε μία ομάδα για την επόμενη χρονιά, αν δεν καταφέρουμε κάτι φέτος. Αν παίζουμε με 16-17 ποδοσφαιριστές σε τρεις διοργανώσεις θα πρέπει να τους πιέζουμε να επανέρχονται γρήγορα. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα παλέψουμε. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία και πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτή».

Στους τελευταίους αγώνες οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Έχετε να δώσετε κάποιο μήνυμα από την πλευρά σας;
«Για αυτό θεωρώ ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι οι καλύτεροι από όλους. Γιατί όσοι έρχονται στο γήπεδο είναι έξυπνοι. Η ΑΕΚ δεν είναι μία ομάδα που έχει αρνητικά αποτελέσματα. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που πετύχαμε κάτι. Πρέπει να βάλουμε ένα στόχο σε αυτό. Σήμερα κάναμε μία αλλαγή, καταφέραμε και ανανεώσαμε με τον Σκόκο. Δεν γίνεται να σηκώσουμε κανένα κτίριο, να κάνουμε τίποτα αν δεν δουλέψουμε σκληρά. Είμαστε σε μία φάση δημιουργίας. Θεωρώ πολύ έξυπνο τον κόσμο της ΑΕΚ και είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Τους χρειαζόμαστε πάντα. Πρέπει να απαιτούμε από τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο τα πάντα. Πρέπει να δείχνουμε τι είμαστε, ποιοι είμαστε, τι θέλουμε. Πρέπει να τα δίνουμε όλα. Επειδή θεωρώ ότι ο κόσμος είναι πιστός στην ομάδα μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστεύουμε σε αυτούς. Αυτοί ξέρουν να εκτιμήσουν ποιοι είμαστε και αν τα δίνουμε όλα. Τα αποτελέσματα κάποιες φορές έρχονται κόντρα στη ροή του αγώνα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου