ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ




Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, κ. Μανουέλ Χιμένεθ, ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ.

Μπορούμε να πούμε ότι ο αυριανός αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι ο κρισιμότερος της χρονιάς μέχρι τον επόμενο;
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Για μένα είναι και ο πρώτος ημιτελικός στην Ελλάδα. Ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας που θα μας δώσει την δυνατότητα αν περάσουμε να κυνηγήσουμε έναν τίτλο. Έχουμε μια πολύ δύσκολη πρόκληση μπροστά μας. Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε και να αποκλείσουμε μια ακόμα μεγάλη ομάδα».

Η ΑΕΚ παρουσιάζεται καλύτερη στα εκτός παρά στα εντός έδρας παιχνίδια το 2011. Θεωρείτε ότι αύριο, όπου θα υπάρχει και μεγαλύτερη πίεση, θα ανατραπεί αυτό;
«Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι να γίνει μια γιορτή στις κερκίδες. Εξαιρώντας κάποιες αγωνιστικές είμαστε συνεχώς στην τρίτη θέση. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Θυμάμαι το 0-0 με την Κέρκυρα που δεν πετύχαμε γκολ παρόλο που είχαμε ευκαιρίες. Δεν καθαρίσαμε το ματς από νωρίς και πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Τώρα βλέπω την ομάδα καλά προετοιμασμένη. Το μόνο πράγμα που τους τονίζω, είναι πως θα έχουμε απέναντι μας μια ομάδα πολύ δύσκολη».

Παρά την τρίτη θέση η ομάδα έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα. Έχετε εντοπίσει το πρόβλημα, με δεδομένο ότι στο ματς με τον Εργοτέλη δέχθηκε ξανά δύο γκολ;
«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Κάναμε πολλές προσπάθειες για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Το πρώτο γκολ ήρθε από πέναλτι, μια απόφαση που την σέβομαι, αλλά ήταν λίγο τραβηγμένη. Πάει να καλυφθεί ο παίκτης και όχι να κάνει χέρι. Νομίζω πως είναι και υπερβολική δεύτερη κίτρινη. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει 0-3, όμως δεχθήκαμε δυο γκολ που δεν θα τα θεωρώ και τόσο πολύ σοβαρά. Πρέπει να βελτιώσουμε την συγκέντρωση μας στα τελευταία λεπτά. Αλλά μετά από ένα μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες και σε ένα δύσκολο τερέν, ήταν λογικό να χαλαρώσουμε μετά το 3-1. Αν θέλουμε να μελετήσουμε θετικά το παιχνίδι, είναι εδώ και καιρό που προσπαθώ να κάνω κάποια πράγματα στην άμυνα. Μας λείπουν κάποια στοιχεία. Δεν μας περισσεύει κανείς παίκτης. Πρέπει να τα δίνουμε όλα και να είμαστε γενναίοι για να πετύχουμε τους στόχους».

Σας αγχώνει η αντίδραση του κόσμου μετά και το επεισόδιο στο αεροδρόμιο το Σάββατο;
«Μερικές φορές δεν είναι θέμα αυτά που λέει ο κόσμος. Το πρώτο που κάνω είναι να σέβομαι την κατάσταση. Αυτό που μπορώ να κάνω από την δική μου θέση, είναι να προσπαθήσω να βοηθήσω με κάθε τρόπο να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο και να γίνει καλύτερο. Δεν θα μιλήσω για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος. Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά. Ίσως για κάποιους ποδοσφαιριστές τους φαίνεται πολύ δύσκολο, ειδικά στο ΟΑΚΑ. Κάποιοι είναι κουρασμένοι, αλλά μπορώ να μιλάω μόνο για τους πέντε μήνες που είμαι εδώ. Είμαστε αυτοί που είμαστε. Είμαστε τρίτοι και δεν βλέπω αυτή την στιγμή να έχουμε ικανότητες να βγούμε δεύτεροι ή να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα είναι καλή χρονιά αν έρθουμε τρίτοι. Εδώ όμως δεν είμαστε για να αναλύσουμε την ομάδα, αλλά δυστυχώς για το τι κάνουμε τώρα και τι μπορούμε αυτή την στιγμή».

Πήρατε εγγυήσεις για την επόμενη σεζόν στη συνάντηση που είχατε με τον κ. Παππά;
«Δεν πρόκειται να σας πω τι είπαμε. Ενοχλούμαι όταν δεν κερδίζω. Γι αυτό και αισθάνομαι υπεύθυνος. Ελπίζουμε για τον καλό της ΑΕΚ. Γνωρίζω τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά. Πάντα μιλώντας μαζί τους, καταλαβαίνω πως είναι άνθρωποι συνειδητοποιημένοι. Κατανοώ τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ. Και πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνουν για να λύσουν τα προβλήματα. Εύχομαι να έρθει η βελτίωση, αυτό μας αξίζει. Στον κόσμο μας θέλω να ζητήσω να είναι κοντά στην ομάδα, γιατί στο τέλος θα περάσουμε αυτό το εμπόδιο. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για τίποτα. Το να λέμε ποια είναι τα όρια μας, δεν είναι ντροπή».

Πιστεύετε ότι η πρόκριση θα κριθεί στον ψυχισμό;
«Θεωρώ πως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι δυο ομάδες ανταγωνιστικές. Είμαστε δυο πολύ άμεσοι αντίπαλοι. Κάτω από νορμάλ συνθήκες, η πρόκριση θα είναι πολύ σκληρή, πολύ δύσκολη. Ξέρω πολύ καλά πως τέτοιου είδους παιχνίδια, τα λάθη πληρώνονται ακριβά. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές και θέλει την πρόκριση».

Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε επιθετικό σχήμα με ταυτόχρονη παρουσία Μπλάνκο-Λυμπερόπουλου στην ενδεκάδα;
«Είναι μια από τις πιθανότητες για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα. Θα προσπαθήσω να βγάλω την καλύτερη ενδεκάδα. Μερικές φορές δεν γινόμαστε πιο επιθετικοί με περισσότερους επιθετικούς. Ο Μπλάνκο έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος με την δουλειά του. Και αν είναι στο 100% θα ξεκινήσει από την αρχή. Εδώ υπάρχει ένας προπονητής που οι έντεκα που ξεκινάνε, δεν θα είναι αυτοί που θα τελειώσουν το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου