ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΒΟΥΡΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Το ότι οι Ενωσίτες έστρεψαν την προσοχή τους στα θέματα που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες, δεν σημαίνει πως εμπόδισε τους ανθρώπους που τρέχουν το θέμα του γηπέδου, να πάρουν σημαντικές διαβεβαιώσεις πως το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να γίνει. Αυτό μας αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365.gr, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο άνθρωπος που τρέχει από την πρώτη μέρα και καθημερινά για αυτό το ζήτημα, Γιάννης Βούρος. Ο κ. Βούρος, είναι ο «σύμμαχος» που έχει στο πλευρό του ο Σταύρος Αδαμίδης και η ΑΕΚ προκειμένου να ξεπερνάει θεσμικά... εμπόδια. Από την πρώτη μέρα ανέλαβε προσωπικά το θέμα και με την ιδιότητά του ως βουλευτής και έκανε καίριες κινήσεις ώστε η ενωμένη, Ερασιτεχνική και ΠΑΕ, ΑΕΚ να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, πριν αποσπάσει το οριστικό «ΟΚ» από την Πολιτεία για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επισκεφθήκαμε τον κ. Βούρο στο γραφείο του με την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε στον κόσμο κάτι θετικό αφού είχαμε λάβει την διαβεβαίωση πως πλέον μπορούσε να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για όλα καθώς πλέον είναι βέβαιος πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτό όμως που μας αποκάλυψε, ήταν σίγουρα... ανέλπιστα καλό: «Σε 10 μέρες το πολύ, ευελπιστώ να γίνει ραντεβού ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΕΚ. Είναι το τελευταίο στάδιο προπαρασκευής. Να συναντηθούμε όλοι με το νομικό επιτελείο προκειμένου να καταθέσουμε τον πλήρη φάκελο, που πλέον είναι και νομικά ελεγμένος και διατυπωμένος. Το τελευταίο στάδιο που απέμενε για να φτάσουμε στο Υπουργείο, ήταν το σχέδιο να μην παρουσιάζει καμία ατέλεια, όπου κάποιος θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣτΕ και να δικαιωθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, από νομικής πλευράς είναι πλέον σίγουρο πως το έργο μπορεί να γίνει. Είναι οριστικό. Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μην περάσει και κάποιος να το προσβάλει. Όμως ακόμα και κάτι τέτοιο να συμβεί, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να καθυστερήσει τη διαδικασία, αφού και στο ΣτΕ να φτάσουμε, είμαι αισιόδοξος πως με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και έχουμε συμπεριλάβει, ούτε εκεί θα μπορέσει να απορριφθεί»

Τι ζητάει η ΑΕΚ από την Πολιτεία

Πολύς κόσμος αναρωτιέται, αφού ο χώρος ανήκει στην ΑΕΚ, γιατί χρειάζεται διευκόλυνση από το Κράτος; Ένα εύλογο ερώτημα για το οποίο ο κ. Βούρος απάντησε: «Το σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται για ένα γήπεδο στολίδι που πραγματικά θα είναι ένα κόσμημα για τον δήμο. Συνάδει με το περιβάλλον, πράσινο γήπεδο, με την έννοια της περιβαντολογικής προστασίας. Δεν αντιπαρατίθεται σε περιβαντολογικές και χωροταξικές διατάξεις. Αυτό που θέλαμε είναι να μεταφέρουμε το γήπεδο λίγο διαγώνια προς τα μέσα. Να δημιουργήσουμε μία ζώνη περίπου 35 μέτρα προς τα εδώ (σ.σ. Καππαδοκίας), άλλα τόσα μέτρα από την πλευρά της εκκλησίας, να κάνουμε ουσιαστικά κάτι σαν γάμα. Αυτό που θέλουμε, είναι να πάρουμε κάποια λίγα μέτρα (πίσω από την παλιά 21), τα οποία ο δήμος χρησιμοποιεί για τα απορριμματοφόρα του, χωρίς να κόψουμε δέντρα. Θα πρέπει επίσης να τονίσω εδώ πως ο δήμος συνυπογράφει και μάλιστα αιτείται και την κατασκευή γηπέδου, κάτι που είναι πολύ βασικό πλέον. Η συμβολή του Δήμου στην πραγματοποίηση του έργου θα είναι τεράστια», για να τονίσει εν συνεχεία κάποια από τα πράγματα που θα... προσφέρει από την πλευρά της η ΑΕΚ, για αυτή τη διευκόλυνση: «Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε τον χώρο που ζητάμε στο 10πλάσιο, δημιουργούμε έναν κέντρο αναψυχής, έναν πνεύμονα ζωής για τους κατοίκους, φυτεύουμε εμείς 100-200 δέντρα, όσα χωράει και όλα αυτά θα τα συντηρεί η ΑΕΚ. Δίνουμε και 1100 θέσεις με υπόγειο πάρκινγκ στους κατοίκους. Ένα ακόμα όπλο είναι πως μέσα στον φάκελο συνυπογράφεται πως από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν το 60% θα στελεχωθεί από κατοίκους της περιοχής».

Φόβοι για... πολιτικές κουβέντες

Το μνημόνιο που υπέγραψε ο Ντέμης Νικολαΐδης με τον Γιώργο Αλογοσκούφη και οι εγγυήσεις που πήρε ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, για την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ, δεν έχει ξεχαστεί ακόμα από τον κόσμο. Για αυτό κάθε φορά που ακούει κάποιον πολιτικό να μιλάει για τα θέμα του γηπέδου, τον βλέπει με... μισό μάτι. Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στον κ. Βούρο , για ποιον λόγο θα έπρεπε να εμπιστευτούν και πάλι οι Ενωσίτες κάποιον πολιτικό, τη στιγμή που έχουν «καεί» από λόγια, η απάντηση ήταν αρκετά αφοπλιστική:

«Δεν με νοιάζει τι πιστεύει για μένα ο κόσμος. Και πριν το 2007 που ασχολήθηκα με την Ένωση 1924, που ήμουν και από τα ιδρυτικά στελέχη, ασχολιόμουν με την πολιτική; Όχι. Ασχολήθηκα εγώ ποτέ με το κομμάτι που ονομάζεται πολιτική σταδιοδρομία; Ποτέ. Εμένα αποστολή μου είναι η πολιτική. Το επάγγελμα μου είναι άλλο, τα ένσημα μου τα έχω από τον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Δεν με ενδιαφέρει αν θα ξαναβγώ βουλευτής. Το να εξυπηρετήσω την ομάδα μου, είναι χρέος μου και θα συμμαχούσα ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχω αυτόν τον στόχο. Έχω μαζέψει μέχρι στιγμής 145 υπογραφές από το Κοινοβούλιο γιατί θεωρώ πως αυτό είναι το δίκαιο και το λογικό για την ΑΕΚ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν το δίκαιο και το στηρίζουν. Η ΑΕΚ να φτιάξει το γήπεδο στον χώρο της. Στον χώρο που της ανήκει», είπε αρχικά, για να προσθέσει:

«Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να βοηθήσω θεσμικά. Όταν θα ξαναγίνουν εκλογές δεν ξέρω αν θα είμαι εκεί. Και αν δεν είμαι, δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα υπάρχει κάποιος στη θέση μου που να έχει τόση διάθεση και μεράκι για να τρέξει για αυτό το θέμα. Για αυτό παλεύω εγώ. Να αισθάνομαι μετά από χρόνια ότι και εγώ έχω βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό το θέμα, που είναι προσωπικά ότι μεγαλύτερο μπορεί να πετύχει η ομάδα μου και στο οποίο μπορώ να συνεισφέρω».

Κάποιος θα μπορούσε να τα εκλάβει όμως ως ψηφοθηρικά όλα αυτά... «Ας κάνουμε το γήπεδο της ΑΕΚ και ας μην εκλεγώ ποτέ ξανά στη ζωή μου», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και δεν το έχει αντιληφθεί κανείς. Αν θέλαμε να το δούμε ψηφοθηρικά θα μπορούσαμε κάθε βδομάδα να λέμε και κάτι και να γεμίζαμε με λόγια τον κόσμο. Αυτό ναι θα ήταν ψηφοθηρικό. Όχι όμως αυτό που γίνεται τώρα. Εμείς κάνουμε μόνο κινήσεις ουσίας». Όσο για το αν φοβάται αντιπαραθέσεις και... τρικλοποδιές από άλλα κόμματα ή πολίτες, τόνισε: «Αντιπαραθέσεις θα υπάρξουν. Ποτέ δεν υπάρχει κάτι που να συμφωνεί το 100% του πληθυσμού. Νόμους κάνεις και δεν τους αποδέχονται όλοι. Κυβέρνηση βγαίνει με 40%, το υπόλοιπο 60% τι θέλει; Πλειοψηφικά λειτουργούν τα πράγματα. Δεν ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις»;

Το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης

Και αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει να ξεπεράσει τα όποια νομικά εμπόδια μπορούσε να βρει στον δρόμο της και εξασφάλιζε την άδεια για την ανέγερση του γηπέδου, τι εγγυήσεις υπάρχουν πως θα βρεθεί χρηματοδότης για την κατασκευή του; Οι πληροφορίες που έχει αποκομίσει ο Γιάννης Βούρος και σε αυτό το θέμα, είναι άκρως αισιόδοξες. «Υπάρχει ένας κουμπαράς από τους Παππά και Νοτιά και από κάποιες τράπεζες του εξωτερικού που ειδικεύονται σε θέματα αθλητικών υποδομών. Και κάποιες άλλες σημαντικές πηγές χρηματοδότησης που δεν είναι ανακοινώσιμες στην παρούσα φάση. Ξέρω επίσης πως σκέφτονται να τα παρατήσουν οι νυν μέτοχοι. Είναι δύο άνθρωποι που με μηδέν ανταποδοτικότητα έχουν βάλει ένα κάρο λεφτά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα πάρουν πίσω. Θεωρώ λοιπόν πως είναι η μόνη επιχειρηματική κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν για να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω, έστω τα χρήματά τους και βέβαια να γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ πράγμα που σίγουρα αποτελεί κάτι τρομερά σημαντικό για κάθε άνθρωπο. Στην χρηματοδότηση θα συνεισφέρει με τους τρόπους που μπορεί και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η ιδιοκτήτρια του γηπέδου, που συνεργάζεται άψογα με την ΠΑΕ και όλους μας και σίγουρα δικαιούται κάποιες, έστω και μικρές, επιδοτήσεις.

Υπάρχει λοιπόν ένας κουμπαρας για να ξεκινήσει το έργο και είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούν και άλλοι επενδυτές στην πορεία που θα θελήσουν να αναμειχθούν σε αυτό το έργο. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως την δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στο... κρεβάτι και το γήπεδο είναι ο τεχνητός πνεύμονάς της. Μόνο αυτό μπορεί να την... επαναφέρει και να την φτάσει εκεί όπου ιστορικά της αρμόζει». Παράλληλα τον ρωτήσαμε και για τον Σταύρο Αδαμίδη και αν τυχόν αποχώρησή του από την προεδρία της ΑΕΚ, επηρεάσει αρνητικά τις εξελίξεις, μας είπε: «Δεν πιστεύω να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Σταύρος θέλει να ολοκληρώσει στον βαθμό που του επιτρέπεται έναν αγώνα που κάνει εδώ και πολύ καιρό. Θέλει να δει τους κόπους του να δικαιώνονται και θα το τρέξει όσο μπορεί και όπως μπορεί».

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τις υπογραφές

Ο Γιάννης Βούρος, θέλοντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές απόψεις, από την πολιτική σκηνή, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές βουλευτών, ανεξαρτήτου παράταξης. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 145 υπογραφές και το aek365.gr σας παρουσιάζει ενδεικτικά μερικά από τα ονόματα που ήδη έχουν συναινέσει ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει στην φυσική της έδρα και δεσμεύεται πως θα παρουσιάσει όλα τα ονόματα όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πέτρος Ευθυμίου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιώργος Ανατολάκης, Ντίνος Ρόβλιας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Έξαρχος, Νάσος Αλευράς, Μιλένα Αποστολάκη, Κωσνταντίνος Τζαβάρας, Μίμης Ανδρουλάκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Φλωρίδης, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Μπατζελή, Σοφία Σακοράφα, Κωνσταντίνος Καρτάλης, Χρύσα Αράπογλου, Μάκης Βορίδης, Αποστολάτος Βαϊτσης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Λιάνης, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Καρύδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Πηγή aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου