ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ



Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία διεξήχθη στις 10.30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Ο Τραϊανός Δέλλας συνέχισε το πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Ναμπίλ Μπαχά και ο Κριστιάν Νασούτι έκαναν ατομικό για προληπτικούς λόγους υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ



Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία διεξήχθη στις 10.30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. O Κριστιάν Νασούτι υπέστη διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί στην αυριανή προπόνηση.
Ο Τραϊανός Δέλλας συνέχισε το πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ οι τρεις Έλληνες διεθνείς έκαναν προπόνηση αποκατάστασης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

ΒΟΥΡΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Το ότι οι Ενωσίτες έστρεψαν την προσοχή τους στα θέματα που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες, δεν σημαίνει πως εμπόδισε τους ανθρώπους που τρέχουν το θέμα του γηπέδου, να πάρουν σημαντικές διαβεβαιώσεις πως το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να γίνει. Αυτό μας αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365.gr, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο άνθρωπος που τρέχει από την πρώτη μέρα και καθημερινά για αυτό το ζήτημα, Γιάννης Βούρος. Ο κ. Βούρος, είναι ο «σύμμαχος» που έχει στο πλευρό του ο Σταύρος Αδαμίδης και η ΑΕΚ προκειμένου να ξεπερνάει θεσμικά... εμπόδια. Από την πρώτη μέρα ανέλαβε προσωπικά το θέμα και με την ιδιότητά του ως βουλευτής και έκανε καίριες κινήσεις ώστε η ενωμένη, Ερασιτεχνική και ΠΑΕ, ΑΕΚ να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, πριν αποσπάσει το οριστικό «ΟΚ» από την Πολιτεία για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επισκεφθήκαμε τον κ. Βούρο στο γραφείο του με την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε στον κόσμο κάτι θετικό αφού είχαμε λάβει την διαβεβαίωση πως πλέον μπορούσε να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για όλα καθώς πλέον είναι βέβαιος πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτό όμως που μας αποκάλυψε, ήταν σίγουρα... ανέλπιστα καλό: «Σε 10 μέρες το πολύ, ευελπιστώ να γίνει ραντεβού ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΕΚ. Είναι το τελευταίο στάδιο προπαρασκευής. Να συναντηθούμε όλοι με το νομικό επιτελείο προκειμένου να καταθέσουμε τον πλήρη φάκελο, που πλέον είναι και νομικά ελεγμένος και διατυπωμένος. Το τελευταίο στάδιο που απέμενε για να φτάσουμε στο Υπουργείο, ήταν το σχέδιο να μην παρουσιάζει καμία ατέλεια, όπου κάποιος θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣτΕ και να δικαιωθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, από νομικής πλευράς είναι πλέον σίγουρο πως το έργο μπορεί να γίνει. Είναι οριστικό. Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μην περάσει και κάποιος να το προσβάλει. Όμως ακόμα και κάτι τέτοιο να συμβεί, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να καθυστερήσει τη διαδικασία, αφού και στο ΣτΕ να φτάσουμε, είμαι αισιόδοξος πως με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και έχουμε συμπεριλάβει, ούτε εκεί θα μπορέσει να απορριφθεί»

Τι ζητάει η ΑΕΚ από την Πολιτεία

Πολύς κόσμος αναρωτιέται, αφού ο χώρος ανήκει στην ΑΕΚ, γιατί χρειάζεται διευκόλυνση από το Κράτος; Ένα εύλογο ερώτημα για το οποίο ο κ. Βούρος απάντησε: «Το σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται για ένα γήπεδο στολίδι που πραγματικά θα είναι ένα κόσμημα για τον δήμο. Συνάδει με το περιβάλλον, πράσινο γήπεδο, με την έννοια της περιβαντολογικής προστασίας. Δεν αντιπαρατίθεται σε περιβαντολογικές και χωροταξικές διατάξεις. Αυτό που θέλαμε είναι να μεταφέρουμε το γήπεδο λίγο διαγώνια προς τα μέσα. Να δημιουργήσουμε μία ζώνη περίπου 35 μέτρα προς τα εδώ (σ.σ. Καππαδοκίας), άλλα τόσα μέτρα από την πλευρά της εκκλησίας, να κάνουμε ουσιαστικά κάτι σαν γάμα. Αυτό που θέλουμε, είναι να πάρουμε κάποια λίγα μέτρα (πίσω από την παλιά 21), τα οποία ο δήμος χρησιμοποιεί για τα απορριμματοφόρα του, χωρίς να κόψουμε δέντρα. Θα πρέπει επίσης να τονίσω εδώ πως ο δήμος συνυπογράφει και μάλιστα αιτείται και την κατασκευή γηπέδου, κάτι που είναι πολύ βασικό πλέον. Η συμβολή του Δήμου στην πραγματοποίηση του έργου θα είναι τεράστια», για να τονίσει εν συνεχεία κάποια από τα πράγματα που θα... προσφέρει από την πλευρά της η ΑΕΚ, για αυτή τη διευκόλυνση: «Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε τον χώρο που ζητάμε στο 10πλάσιο, δημιουργούμε έναν κέντρο αναψυχής, έναν πνεύμονα ζωής για τους κατοίκους, φυτεύουμε εμείς 100-200 δέντρα, όσα χωράει και όλα αυτά θα τα συντηρεί η ΑΕΚ. Δίνουμε και 1100 θέσεις με υπόγειο πάρκινγκ στους κατοίκους. Ένα ακόμα όπλο είναι πως μέσα στον φάκελο συνυπογράφεται πως από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν το 60% θα στελεχωθεί από κατοίκους της περιοχής».

Φόβοι για... πολιτικές κουβέντες

Το μνημόνιο που υπέγραψε ο Ντέμης Νικολαΐδης με τον Γιώργο Αλογοσκούφη και οι εγγυήσεις που πήρε ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, για την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ, δεν έχει ξεχαστεί ακόμα από τον κόσμο. Για αυτό κάθε φορά που ακούει κάποιον πολιτικό να μιλάει για τα θέμα του γηπέδου, τον βλέπει με... μισό μάτι. Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στον κ. Βούρο , για ποιον λόγο θα έπρεπε να εμπιστευτούν και πάλι οι Ενωσίτες κάποιον πολιτικό, τη στιγμή που έχουν «καεί» από λόγια, η απάντηση ήταν αρκετά αφοπλιστική:

«Δεν με νοιάζει τι πιστεύει για μένα ο κόσμος. Και πριν το 2007 που ασχολήθηκα με την Ένωση 1924, που ήμουν και από τα ιδρυτικά στελέχη, ασχολιόμουν με την πολιτική; Όχι. Ασχολήθηκα εγώ ποτέ με το κομμάτι που ονομάζεται πολιτική σταδιοδρομία; Ποτέ. Εμένα αποστολή μου είναι η πολιτική. Το επάγγελμα μου είναι άλλο, τα ένσημα μου τα έχω από τον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Δεν με ενδιαφέρει αν θα ξαναβγώ βουλευτής. Το να εξυπηρετήσω την ομάδα μου, είναι χρέος μου και θα συμμαχούσα ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχω αυτόν τον στόχο. Έχω μαζέψει μέχρι στιγμής 145 υπογραφές από το Κοινοβούλιο γιατί θεωρώ πως αυτό είναι το δίκαιο και το λογικό για την ΑΕΚ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν το δίκαιο και το στηρίζουν. Η ΑΕΚ να φτιάξει το γήπεδο στον χώρο της. Στον χώρο που της ανήκει», είπε αρχικά, για να προσθέσει:

«Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να βοηθήσω θεσμικά. Όταν θα ξαναγίνουν εκλογές δεν ξέρω αν θα είμαι εκεί. Και αν δεν είμαι, δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα υπάρχει κάποιος στη θέση μου που να έχει τόση διάθεση και μεράκι για να τρέξει για αυτό το θέμα. Για αυτό παλεύω εγώ. Να αισθάνομαι μετά από χρόνια ότι και εγώ έχω βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό το θέμα, που είναι προσωπικά ότι μεγαλύτερο μπορεί να πετύχει η ομάδα μου και στο οποίο μπορώ να συνεισφέρω».

Κάποιος θα μπορούσε να τα εκλάβει όμως ως ψηφοθηρικά όλα αυτά... «Ας κάνουμε το γήπεδο της ΑΕΚ και ας μην εκλεγώ ποτέ ξανά στη ζωή μου», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και δεν το έχει αντιληφθεί κανείς. Αν θέλαμε να το δούμε ψηφοθηρικά θα μπορούσαμε κάθε βδομάδα να λέμε και κάτι και να γεμίζαμε με λόγια τον κόσμο. Αυτό ναι θα ήταν ψηφοθηρικό. Όχι όμως αυτό που γίνεται τώρα. Εμείς κάνουμε μόνο κινήσεις ουσίας». Όσο για το αν φοβάται αντιπαραθέσεις και... τρικλοποδιές από άλλα κόμματα ή πολίτες, τόνισε: «Αντιπαραθέσεις θα υπάρξουν. Ποτέ δεν υπάρχει κάτι που να συμφωνεί το 100% του πληθυσμού. Νόμους κάνεις και δεν τους αποδέχονται όλοι. Κυβέρνηση βγαίνει με 40%, το υπόλοιπο 60% τι θέλει; Πλειοψηφικά λειτουργούν τα πράγματα. Δεν ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις»;

Το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης

Και αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει να ξεπεράσει τα όποια νομικά εμπόδια μπορούσε να βρει στον δρόμο της και εξασφάλιζε την άδεια για την ανέγερση του γηπέδου, τι εγγυήσεις υπάρχουν πως θα βρεθεί χρηματοδότης για την κατασκευή του; Οι πληροφορίες που έχει αποκομίσει ο Γιάννης Βούρος και σε αυτό το θέμα, είναι άκρως αισιόδοξες. «Υπάρχει ένας κουμπαράς από τους Παππά και Νοτιά και από κάποιες τράπεζες του εξωτερικού που ειδικεύονται σε θέματα αθλητικών υποδομών. Και κάποιες άλλες σημαντικές πηγές χρηματοδότησης που δεν είναι ανακοινώσιμες στην παρούσα φάση. Ξέρω επίσης πως σκέφτονται να τα παρατήσουν οι νυν μέτοχοι. Είναι δύο άνθρωποι που με μηδέν ανταποδοτικότητα έχουν βάλει ένα κάρο λεφτά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα πάρουν πίσω. Θεωρώ λοιπόν πως είναι η μόνη επιχειρηματική κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν για να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω, έστω τα χρήματά τους και βέβαια να γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ πράγμα που σίγουρα αποτελεί κάτι τρομερά σημαντικό για κάθε άνθρωπο. Στην χρηματοδότηση θα συνεισφέρει με τους τρόπους που μπορεί και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η ιδιοκτήτρια του γηπέδου, που συνεργάζεται άψογα με την ΠΑΕ και όλους μας και σίγουρα δικαιούται κάποιες, έστω και μικρές, επιδοτήσεις.

Υπάρχει λοιπόν ένας κουμπαρας για να ξεκινήσει το έργο και είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούν και άλλοι επενδυτές στην πορεία που θα θελήσουν να αναμειχθούν σε αυτό το έργο. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως την δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στο... κρεβάτι και το γήπεδο είναι ο τεχνητός πνεύμονάς της. Μόνο αυτό μπορεί να την... επαναφέρει και να την φτάσει εκεί όπου ιστορικά της αρμόζει». Παράλληλα τον ρωτήσαμε και για τον Σταύρο Αδαμίδη και αν τυχόν αποχώρησή του από την προεδρία της ΑΕΚ, επηρεάσει αρνητικά τις εξελίξεις, μας είπε: «Δεν πιστεύω να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Σταύρος θέλει να ολοκληρώσει στον βαθμό που του επιτρέπεται έναν αγώνα που κάνει εδώ και πολύ καιρό. Θέλει να δει τους κόπους του να δικαιώνονται και θα το τρέξει όσο μπορεί και όπως μπορεί».

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τις υπογραφές

Ο Γιάννης Βούρος, θέλοντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές απόψεις, από την πολιτική σκηνή, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές βουλευτών, ανεξαρτήτου παράταξης. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 145 υπογραφές και το aek365.gr σας παρουσιάζει ενδεικτικά μερικά από τα ονόματα που ήδη έχουν συναινέσει ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει στην φυσική της έδρα και δεσμεύεται πως θα παρουσιάσει όλα τα ονόματα όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πέτρος Ευθυμίου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιώργος Ανατολάκης, Ντίνος Ρόβλιας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Έξαρχος, Νάσος Αλευράς, Μιλένα Αποστολάκη, Κωσνταντίνος Τζαβάρας, Μίμης Ανδρουλάκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Φλωρίδης, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Μπατζελή, Σοφία Σακοράφα, Κωνσταντίνος Καρτάλης, Χρύσα Αράπογλου, Μάκης Βορίδης, Αποστολάτος Βαϊτσης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Λιάνης, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Καρύδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Πηγή aek365.gr

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ



Η ηρεμία επέστρεψε στην ΑΕΚ στη χθεσινή προπόνηση ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του. Σε ομιλία του ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για τα επόμενα παιχνίδια που έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα, στα πλέι-οφ και –φυσικά- στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

«Επιστρέφουμε στις προπονήσεις, αν και η προπόνηση δεν θα είναι πολύ δυνατή σήμερα, για να είμαστε όλοι καλά για την αυριανή», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής της ΑΕΚ απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές του.

«Μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και πρέπει από εδώ και πέρα να έχουμε στο μυαλό μας μόνο νίκες.», είπε και στράφηκε στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. «Το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος μας και πρέπει στις διακοπές μετά το τέλος της σεζόν να το έχουμε όλοι στις βαλίτσες μας… Σημαντικός για την ομάδα είναι και ο στόχος της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ για τον οποίο θα παλέψουμε όλοι μας».

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ


Μετά την χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία διεξήχθη στις 17.30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Ο Τραϊανός Δέλλας συνέχισε το πρόγραμμα στο γυμναστήριο.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές πλην των διεθνών γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΝΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ



Υπεύθυνους για την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ χαρακτήρισε τους μετόχους ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ διέψευσε τις φήμες περί ανάληψης της προεδρίας από τον ίδιο. «Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τη λύση. Η ΑΕΚ ματώνει κι εκείνοι ασχολούνται με τα δικά τους», τόνισε ο ηγέτης της «Original 21» και πρόσθεσε: «Να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν ισοπεδώθηκαν τα Σπάτα μετά το 6-0 από τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

- το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ: «Δεν μου το έχουν προτείνει. Ο κόσμος προσπαθεί να μου το προτείνει, αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μου το είχαν ξαναπροτείνει και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που είπα όχι. Θα το ξεχάσουν πάλι. Αυτό που δεν θα ξεχαστεί είναι η βαριά και ασήκωτη ήττα από τον Ολυμπιακό. Φτάσαμε στη μέγιστη ξεφτίλα να κάνω εγώ τον πρόεδρο στην Ερασιτεχνική. Εκεί να πάμε και την ΠΑΕ;».

- την κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει καμιά διοίκηση. Υπάρχει μόνο ο Σταύρος Αδαμίδης, που προσπαθεί να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση. Αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Έχει δείξει η ιστορία πως πρέπει το αφεντικό να είναι μπροστά, όχι να βρίσκεται στην Αμερική. Τους έχω ζητήσει να παραιτηθούν εδώ και πολύ καιρό. Η Ogirinal έχει βγάλει τρεις ανακοινώσεις και λένε το σωστό και το δίκαιο. Μη νομίζετε πως οι χαρακτηρισμοί απέχουν από την αλήθεια. Ο Δημητριάδης και ο Αδαμίδης το βράδυ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό υποσχέθηκαν στον κόσμο να παραιτηθούν. Παραιτήθηκαν; Παραιτήσου για να καταλάβει και ο κόσμος ποια είναι η επόμενη μέρα. Να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν ισοπεδώθηκαν τα Σπάτα μετά την ήττα το ‘Καραϊσκάκη’».

- τις ευθύνες των Παππά και Νοτιά: «Τη λύση να τη δώσουν ο Παππάς και ο Νοτιάς. Το δικό τους μαγαζί καίγεται. Είναι υποχρεωμένοι. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να κάνουν ηρωική έξοδο και δεν μπορούν. Την πιο καλή μαγκιά έκανε ο Κανελλόπουλος, που την είδε την ιστοριούλα κι έφυγε. Η λύση πρέπει να δοθεί από αυτούς που έχουν το μαγαζί. Από τον Παππά και τον Νοτιά. Ο ένας δεν έχει βαρεθεί να λέει στους εφοπλιστές ‘είμαι βλάκας, την πάτησα, χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο’, ενώ ο άλλος βγαίνει μια φορά το εξάμηνο από την Αμερική και κάνει ‘κούκου’. Και την ίδια ώρα η ΑΕΚ πονά, υποφέρει, ματώνει και δεν ξέρει ποια είναι η επόμενή της μέρα. Είναι υποχρεωμένοι να βγουν και να δώσουν μία λύση, καλή, κακή ή μέτρια. Όσο δηλώνει απών ο Μελισσανίδης κι ασχολείται με τις δικές του μπίζνες θα τραβά η ΑΕΚ αυτό το λούκι. Χρειάστηκε να βγει ανακοίνωση με σκληρούς χαρακτηρισμούς για να βγει ο Νοτιάς και να πει ‘Γεια σας, είμαι κι εγώ εδώ’. Αν είναι έτσι, να βγαίνει κάθε μέρα τέτοια ανακοίνωση. Δεν ξυπνάνε με τίποτα οι άνθρωποι! Θα έρθει ο Ατρόμητος στον τελικό, θα μας βάλει τρία μπαλάκια κι αυτοί δεν θα έχουν πάρει χαμπάρι και θα λένε τα δικά τους. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί ποτέ ξανά στο δρόμο της ΑΕΚ κανένας Μπάρλος. Ημίμετρα βρίσκαμε από τότε και μετά».

- την αποχώρηση των Πόλυ Χατζηϊωάννου και Ντέμη Νικολαΐδη: «Ο πιο ισχυρός άνθρωπος που μπορεί να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο είναι ο Πόλυς Χατζηϊωάννου. Όμως όταν έβαζε λεφτά, έπαιρνε το ιδιωτικό του αεροπλάνο και πήγαινε στην Ταϊβάν γιατί δεν ήθελε να τον ξέρει κανένας. Ο Χατζηϊωάννου αγαπά πολύ την ΑΕΚ. Ο καθένας αγαπά την ομάδα με το δικό του τρόπο, αλλά η ΑΕΚ θέλει έναν συγκεκριμένο τρόπο αγάπης. Κι εγώ την ΑΕΚ αγαπάω, δεν αγαπάω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ όμως θέλει ηγέτη. Πάλι καλά που άντεξε ο Νικολαΐδης. Άντεξε τόσο επειδή ο κόσμος θυμόταν τα ωραία γκολ στον Ελευθερόπουλο. Μετά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Ήταν βαρύ και ασήκωτο το φορτίο. Η ΑΕΚ δεν είναι Ολυμπιακός να έρθει το ΠΑΣΟΚ και να πει στον τάδε τίμιο ή απατεώνα επιχειρηματία να αναλάβει την ομάδα».

- τα προβλήματα στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ: «Ήμουν ο υπέρμαχος και ο σημαιοφόρος της φιλοσοφίας πως υπάρχει άλλος να πάρει την ΑΕΚ στο μπάσκετ. Πιστεύαμε οι αφελείς, οι αδαείς και ρομαντικοί, ότι μετά τον Φιλίππου θα υπήρχε κάποιος, αλλά μετά από αυτόν ήρθαν λαμόγια, απατεώνες, άχρηστοι, ανίκανοι, βλάκες και μικροί για το μέγεθος του μπάσκετ της ΑΕΚ. Και τώρα περιμένουμε να κερδίσει ο Πανελλήνιος τον Ηλυσιακό για να σωθούμε. Εκεί θα πέσουμε και στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό λέω ‘κάτσε και σκάστε, γιατί δεν έχουμε δει τα χειρότερα’. Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε σαν ΑΕΚ 6.000 ευρώ για να πάει η ομάδα ταξίδι να παίξει εκτός έδρας στο μπάσκετ. Αυτός ο κόσμος που ευαισθητοποιείται δεν βάζει πέντε ευρώ ο καθένας για να πάρουμε το πρωτάθλημα τουλάχιστον στο χάντμπολ, αφού δεν μπορούμε να το πάρουμε αλλού. Όλοι είμαστε ταυτισμένοι στην αγανάκτηση. Στη λύση δεν υπάρχει κανένας. Η σούπερ Ολυμπιακάρα με τα 88.000 μέλη λέει στείλτε κανένα SMS για να ζήσουμε. Αν πάνε αυτοί να πληρώσουν τη συνδρομή τους τώρα, ο Ολυμπιακός θα ζήσει. Να κάνουν ένα εικόνισμα στον Αγγελόπουλο που πήρε το μπάσκετ, γιατί θα ήταν χειρότερα από εμάς».

Πηγή sport-fm.gr

ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ



Η ΑΕΚ ξεπερνά το σκόπελο της αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν, αλλά τα προβλήματά της δεν λύνονται. Η χθεσινή ήταν κομβική μέρα για να αποφευχθεί το φάσμα της μη συμμετοχής της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, αφού ο Πέτρος Παππάς έδωσε τα 2 εκατ. ευρώ που του αναλογούσαν και ακολούθως ο Νίκος Νοτιάς συμφώνησε να στείλει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αντιστοιχούσαν στο δικό του ποσοστό μετοχών (2,5 από τα 3,1 εκατ. ευρώ). Έτσι συγκεντρώθηκαν τα 4,5 από τα 5,1 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για τη συμπλήρωση του φακέλου και με τους απαραίτητους διακανονισμούς απέναντι στους πιστωτές η ΠΑΕ ΑΕΚ θα παραδώσει μέχρι την Πέμπτη έναν πλήρη φάκελο που θα της εξασφαλίσει το πράσινο φως για την επόμενη περίοδο.

Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται και η επόμενη μέρα προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη για τον πολύπαθο σύλλογο. Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να βρεθούν άλλα 4,5 εκατ. ευρώ, να καλυφθούν οι οφειλές από τους διακανονισμούς που έγιναν τώρα, αλλά και να γίνουν κάποιες κινήσεις για την αγωνιστική ενίσχυση της ΠΑΕ. Ο Νίκος Νοτιάς δηλώνει έτοιμος να παραμείνει στην ΠΑΕ λόγω και της κατασκευής του προπονητικού κέντρου από τον ίδιο, ωστόσο πέρα από την παραμονή του Πέτρου Παππά, κρίνει αναγκαίο να βρεθούν συμπαίκτες-επενδυτές, για να μοιραστούν το βάρος των υποχρεώσεων.

Ο Σταύρος Αδαμίδης ετοιμάζεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (την Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας) για να κάνει κάλεσμα σε επιχειρηματίες να βοηθήσουν, αλλά και στον κόσμο της ομάδας να αντιληφθεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και να μείνει κοντά στην ΑΕΚ πριν από την τελική ευθεία της σεζόν που περιλαμβάνει τον τελικό του Κυπέλλου και τη συμμετοχή στα play-offs.

Επιστροφή στις επάλξεις

Μετά από τέσσερις ημέρες ξεκούρασης, οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν το απόγευμα (17:30) στις προπονήσεις αρχίζοντας την προετοιμασία για τον αγώνα της 28ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, που θα αποτελέσει και μία πρόβα για τον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει σε ένα μήνα στο ίδιο γήπεδο (30 Απριλίου). Ο Μανόλο Χιμένεθ περιμένει να δει αν οι παίκτες του ακολούθησαν τις συστάσεις του για προσοχή στη διατροφή τους (πιθανό να ζυγιστούν), αλλά και να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των Δέλλα, Μάκου και Γκέντσογλου, που ήταν τραυματίες. Απών από το ερχόμενο ματς θα είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Κώστας Μανωλάς.

Πηγή sport-fm।gr


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ?


Την ερχόμενη Πέμπτη λήγει η ημερομηνία για την καταβολή των χρημάτων της αδειοδότησης, αλλά το ερώτημα παραμένει το ίδιο στην ΑΕΚ: «Ο Νίκος Νοτιάς θα βάλει τα χρήματα που του αναλογούν;». …«Και εάν δεν τα βάλει, τότε, ποιος θα βάλει αυτά τα χρήματα;». Το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει ο κ. Νοτιάς βέβαια, δεν θέλουν να το σκέφτονται καθόλου στην ομάδα. Μάλιστα, αντί αυτού, υπάρχουν κάποια σημεία που καθιστούν αισιόδοξους τους διοικούντες.

Ο Πέτρος Παππάς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για το ποσό που του αναλογεί. Έτσι το βάρος πέφτει επάνω στον έτερο ενεργό μέτοχο της ΠΑΕ, τον Νίκο Νοτιά.

Στην ΠΑΕ ευελπιστούν ότι –τελικά- το ζήτημα θα λυθεί και μάλιστα γρήγορα με τον Νίκο Νοτιά να βάζει τα χρήματα που απομένουν. Το στοιχείο που καθιστά αισιόδοξους τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι το ποσό έχει «πέσει» κατά ένα εκατομμύριο, καθώς μετά από κινήσεις του Σταύρου Αδαμίδη εξοικονομήθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτόματα, λοιπόν, ο Νίκος Νοτιάς χρειάζεται να βάλει λίγο πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Το άλλο στοιχείο που φέρνει αισιοδοξία στους ανθρώπους της ομάδας είναι το γεγονός ότι αν και αρχικά ο Νοτιάς δεν συζητούσε το ενδεχόμενο να βάλει περισσότερα από 750.000 ευρώ, η στάση των άλλων μετόχων και η κρισιμότητα της κατάστασης τον φέρνει να είναι έτοιμος να αναιρέσει την στάση του αυτή.

Πηγή sport-fm.gr

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ



Κάλεσμα σε όλους τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ (ανενεργούς και μη), να ανταποκριθούν στις ευθύνες που ανέλαβαν το 2004, έκανε με γραπτή του δήλωση ο Νίκος Νοτιάς!

Μεταξύ άλλων, ο εκ των μεγαλομετόχων της Ένωσης επιβεβαίωσε, με αφορμή την ανακοίνωση της ORIGINAL, ότι οι Αδαμίδης, Δημητριάδης, αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ., είχαν υποβάλει την παραίτησή τους μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η οποία, όμως, δεν έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Νοτιάς, με την τοποθέτησή του, ζητάει, ουσιαστικά, συσπείρωση από όλους όσους ανέλαβαν τις τύχες της ΑΕΚ μαζί με τον Ντέμη Νικολαΐδη, προκειμένου η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, ζητάει, δηλαδή, από τους Τάκη Κανελλόπουλο (παρότι αυτός έχει παραχωρήσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική), Γκίκα Γκούμα-Πόλυ Χατζηιωάννου, Νάσο Θανόπουλο και Νίκο Κούλη, να συνδράμουν στο βαθμό που τους αναλογεί, ώστε να φανούν και αυτοί αντάξιοι της ηθικής υποχρέωσης που έχουν απέναντι στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του Νίκου Νοτιά στο aek365.gr

Όλοι οι μέτοχοι, ανεξαρτήτως, έχουμε ευθύνη απέναντι στην ΑΕΚ, την ιστορία της και τον κόσμο της. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα μας, λόγω διαχειριστικών δαπανών του παρελθόντος, τα οποία βαραίνουν όλους τους υπάρχοντες, αλλά και τους αποχωρήσαντες μετόχους. Την κρίσιμη αυτή στιγμή καλώ όλους τους αρχικούς και νυν μετόχους να ενδιαφερθούν και να βοηθήσουν την ομάδα μας για να ξεπεράσει την κρίση, διότι όλοι μαζί ξεκινήσαμε και όλοι έχουμε αναλάβει την ίδια ηθική υποχρέωση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Πέτρος Παππάς και εγώ έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας και ευελπιστούμε πως και οι υπόλοιποι συμμέτοχοι, έστω και την ύστατη στιγμή, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Για την ανακοίνωση της ORIGINAL

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, ο κ. Αδαμίδης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σε εμένα και τον κ. Παππά αμέσως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Παππάς τις κάναμε αποδεκτές και ζητήσαμε από τον κ. Αδαμίδη και τους συνεργάτες του να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο, την ίδια εντιμότητα και αγάπη για την ομάδα μας, ώστε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, να περάσει η ομάδα μας τη β' φάση της αδειοδότησης και να οδηγηθεί ομαλά στον τελικό του Κυπέλλου. Για άλλη μία φορά, βέβαια, καλώ όλους τους ΑΕΚτζήδες, επώνυμους και μη, να έρθουν και να συνδράμουν στην δύσκολη αυτή προσπάθεια και να κάνουν τις προτάσεις τους.

Πηγή sport-fm।gr


Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ORIGINAL 21


«Κυριακή 20-3-2011

Γύρω στις 22:30 στα Σπάτα περίπου τετρακόσιοι φίλαθλοι - οπαδοί οργανωμένοι και μη της ΙΔΕΑΣ (γιατί ομάδα δεν υπάρχει) ΑΕΚ, περιμένουν την αποστολή με τον επικεφαλή (των ποιών;;;) να λάβουν κάποιες εξηγήσεις. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!

Η καρδιά ήταν παγωμένη εκείνο το βράδυ στα Σπάτα, όπως καιρό τώρα. Τα συναισθήματα των τετρακοσίων ίδια και απαράλλαχτα με αυτά των εκατομμυρίων υποστηρικτών αυτής της ΙΔΕΑΣ (είπαμε ομάδα δεν υπάρχει). Όλοι νιώθουμε το ίδιο, πίκρα, θυμό, αγανάκτηση, λύπη...ΟΛΟΙ παρόντες και μη. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!

Όσο περιμένουμε τους "θριαμβευτές" του Γ. Καραϊσκάκης ένα γεγονός πάει να κάνει ακόμα χειρότερη τη βραδιά εκείνη. Ένας φίλαθλος - οπαδός παρασύρεται από ένα αυτοκίνητο περιμένοντας τους παίχτες, τον πρόεδρο, τον προπονητή, κάποιον τέλος πάντων να του εξηγήσει γιατί νιώθει αυτά τα συναισθήματα. ΕΥΤΥΧΩΣ το παιδί δεν έχει κάτι σοβαρό και θα έχει πολλά χρόνια μπροστά του να τραγουδάει σε όλα τα γήπεδα της γης για την ΙΔΕΑ του. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Μαθαίνουμε γύρω στις 00:30 πως οι παίχτες (ποιοι;;;), ο προπονητής (ποιος;;;), ο αρχηγός της αποστολής (ποιος;;;) και όποιοι άλλοι ήταν στο πούλμαν της επιστροφής, επέστρεψαν σπίτια τους με ταξί. Κανείς δεν θα δώσει πάλι εξηγήσεις. Όχι πως δεν το περιμέναμε. Αλλά συνεχίζουμε να περιμένουμε. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Γύρω στη 01:00 βρίσκουμε το τηλέφωνο του μισθοφόρου "προέδρου" και του ζητάμε, ως ελάχιστο σεβασμό στον κόσμο της ΑΕΚ να έρθει να του μεταφέρουμε, όχι ότι νιώθουν οι εκατό που έχουν απομείνει πλέον στο σημείο, αλλά όλος ο κόσμος της αγαπημένης μας ΙΔΕΑΣ. Να του μεταφέρουμε τα συναισθήματά μας και τον προβληματισμό μας για το μέλλον της ΑΕΚΑΡΑΣ μας. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!!

01:30 και μια γκρι mercedes με το μισθοφόρο "πρόεδρο" και τον μισθοφόρο "γενικό αρχηγό" της ομάδας φτάνει στο σημείο. Για κάποιον παίχτη δεν το συζητάμε, κοιμούνται ήδη. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Τους ζητάμε το αυτονόητο, μετά τη σημερινή ξεφτίλα, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των ιδιοκτητών - μεγαλομετόχων (Παππάς - Νοτιάς) πρώτα αυτοί οι δύο, ως ένδειξη σεβασμού στον κόσμο, στη φανέλα, στην ιστορία της ΑΕΚ. Είναι λίγοι γι' αυτήν την ΙΔΕΑ. Αποδείχτηκαν λίγοι. Το ίδιο θα λέγαμε αν ήταν εκεί και οι παίχτες ή ο προπονητής, αλλά είπαμε, αυτοί κοιμούνται. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Ο "Μπίλαρος" μας είπε επί λέξη πως : "Έχω παραιτηθεί από σήμερα (20-3-2011) και θα πάω στο χωριό μου στη Θεσσαλονίκη να αράξω και να γουστάρω". Ο πρόεδρος το ίδιο, ότι η παραίτηση του είναι στη διάθεση των ιδιοκτητών - μεγαλομετόχων. Για τους λόγους βέβαια της κατάντιας της ΑΕΚ ούτε κουβέντα και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Έξι ημέρες μετά και ο μόνος που νοιάζεται είμαστε εμείς, ο κόσμος της ΑΕΚ. Οι αδερφές, γιατί για αδερφές πρόκειται, ακόμα να παραιτηθούν. Τα λόγια τους μείναν λόγια. Λόγια φόβου για να μην φάνε ξύλο, για να μας ικανοποιήσουν έστω στιγμιαία. Τόσο ΑΔΕΡΦΕΣ. Φαίνεται πως για εσάς κυρίες μου οι παχυλοί σας μισθοί, η ζωάρα που κάνετε από την ΑΕΚ πίνοντας το ουίσκι σας σε πολυτελή ξενοδοχεία, η καβ….α και το ψώνιο σας, να βγαίνει ο εαυτό σας από την αφάνεια, έχοντας τον τίτλο του προέδρου της ΑΕΚ, (γιατί αν δεν τον είχατε ούτε η νονά που σας βάφτισε δεν θα ήξερε το όνομα σας), είναι ποιο σημαντικό από το σεβασμό απέναντι στην ομάδα και πολύ περισσότερο τον κόσμο της. Εσείς ΑΔΕΡΦΕΣ ζείτε από την ΑΕΚ ενώ εμείς ζούμε για την ΑΕΚ και αφού δεν παραιτείστε θα σας παραιτήσουμε εμείς. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

ΓΝΗΣΙΑ ΘΥΡΑ 21 1975 - ORIGINAL 21 1982»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ


«Δεν υπάρχει ΑΕΚτζής που να μην νιώθει βαθιά θιγμένος με όσα συμβαίνουν στην Ομάδα. Δεν υπάρχει ΑΕΚτζής που να μπορεί να ανεχθεί άλλο την ξεφτίλα και την απαξίωση. Που να μπορεί να ανεχθεί κι άλλες μαύρες νύκτες σαν κι αυτή της 20ης Μαρτίου. Δεν υπάρχει ΑΕΚτζής που να πιστεύει πλέον το παραμύθι τους. Όμως, σαν περήφανοι φίλαθλοι της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να προσδιοριζόμαστε με βάση τη θλίψη ή τη μοιρολατρία.

Χρειάζεται αφύπνιση και συγκεκριμένη δράση. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η ΑΕΚ να ξαναβρεί το δρόμο της, αυτόν που της έχει τάξει η ιστορία της και το ένδοξο παρελθόν της και που δεν είναι άλλος παρά αυτός του πρωταθλητισμού και της κυριαρχίας. Το δρόμο αυτό θα τον ανοίξουμε εμείς οι ίδιοι οι Ενωσίτες με τη στάση και τον αγώνα μας.

Έτσι, πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Στόχος μας είναι να συμμετάσχει χωρίς αποκλεισμούς ο κάθε αγνός ΑΕΚτζής, ώστε η κοινή φωνή μας να φτάσει παντού! Να φτάσει στα αυτιά όλων αυτών των ανίκανων διαχειριστών της καταστροφής που ενταφίασαν τα όνειρά μας στο βωμό των ύποπτων συμφερόντων τους, ώστε να καταλάβουν ότι είναι πλέον ανεπιθύμητοι ακόμη και στον τελευταίο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Απαιτούμε:

1) Μετά και τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του (ελλιπέστατου κατά τ’ άλλα) διαχειριστικού ελέγχου, κι αφού πρώτα επιστραφούν τα «εξαφανισμένα» λογιστικά βιβλία των χρήσεων 2005-2006, να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους καταχράστηκαν τα χρήματα της ΑΕΚ και του Λαού της.

2) Να αρθούν οι υποθήκες, να δοθεί το μετοχολόγιο που κρύβουν επιμελώς.

3) Να φύγουν τώρα όλοι οι ψευτοσωτήρες και ο κάθε απίθανος υπάλληλος-διαχειριστής τους, αφού πρώτα υποχρεωθούν να πληρώσουν τα χρέη-θηλιά που οι ίδιοι δημιούργησαν στην πλάτη της ΑΕΚ.

Τονίζουμε πως σε αυτή την υπόθεση η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως δεν φταίει σε τίποτε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να της προσάψει οτιδήποτε. Ζητάμε, λοιπόν, να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να πληρώσουν οι πραγματικοί υπαίτιοι. Επιτέλους σε αυτό τον τόπο δεν μπορεί μια ζωή κάποια λαμόγια να ρημάζουν και να καταστρέφουν και στο τέλος να περνάνε «άβρεχτοι το ποτάμι».

ΑΕΚτζή μην σιωπάς άλλο. Συνειδητοποίησε ότι εάν δεν λυθούν αυτά τα ζητήματα δεν πρόκειται να υπάρξει ενδιαφέρον από οποιονδήποτε σοβαρό και φερέγγυο επενδυτή. Μην ξεχνάς, για την ΑΕΚ, πάντα υπάρχει επόμενη μέρα. Το μέλλον της ΑΕΚ είναι στα χέρια σου.

Αντίδρασε- δώσε το παρόν την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 15:00 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΑΤΗΣΙΑ CLUB,ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ,Σ.Φ ΑΕΚ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ,Σ.Φ ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ,ΠΕΡΙΣΣΟΣ CLUB(ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ),ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ CLUB,Σ.Φ ΑΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,Σ.Φ ΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,Σ.Φ ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ,ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

Υ.Γ Η συμμετοχή άλλων συνδέσμων και συλλογικοτήτων είναι ανοικτή και επιβεβλημένη. ΑΔΕΛΦΙΑ ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ



Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση όσον αφορά τη συνέντευξη που παραχώρησα σε εφημερίδα της πατρίδας μου. 0υδέποτε χαρακτήρισα την ΑΕΚ ως την τρίτη ομάδα της Ελλάδας ιστορικά. Αναφέρθηκα στη σημερινή της θέση. Μόνο θαυμασμό νιώθω για όσους ανθρώπους μόχθησαν για να την κάνουν τόσο μεγάλο μέγεθος από το 1924 έως σήμερα. Ο παραλληλισμός με ισπανικές ομάδες έγινε επιθυμώντας να εξηγήσω στους συμπατριώτες μου πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Θέλησα να δείξω ότι η "βαριά" φανέλα της ομάδας μας και οι δεκάδες τίτλοι της δεν μπορούν να μας οδηγήσουν χωρίς δουλειά σε νέες επιτυχίες. Είμαι υπερήφανος ως προπονητής της ΑΕΚ, σέβομαι απόλυτα την τεράστια ιστορία της και θεωρώ το παρελθόν οδηγό για το μέλλον της, κάτι που έχω επαναλάβει πολλές φορές.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ



Μετά την χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία διεξήχθη στις 09.00 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Σε αυτή δεν συμμετείχε ο Νταβίντ Ματέος, ο οποίος έχει μεταβεί στην πατρίδα του με άδεια.
Ο Σάββας Γκέντσογλου δέχθηκε ένα χτύπημα στο αριστερό γόνατο στο χθεσινό φιλικό της Εθνικής Ελπίδων και έκανε φυσιοθεραπεία, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας και ο Γρηγόρης Μάκος ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικα. Το επόμενο τριήμερο η ομάδα έχει ρεπό.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΠΑ


Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ εξέφρασε ο εκ των μεγαλομετόχων της ομάδας, Πέτρος Παππάς.

Σε δήλωσή του o επιχειρηματίας στην εφημερίδα ΦΩΣ, αναφέρει ότι θα βάλει το ποσοστό που του αναλογεί για την αδειοδότηση της ομάδας, ξεκαθάρισε όμως πως αυτή είναι και η τελευταία φορά που τη βοηθάει οικονομικά।


O κ. Πέτρος Παππάς διαψεύδει κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΦΩΣ" και δηλώνει ότι οποιαδήποτε ενημέρωση θα την κάνει ο ίδιος, τόσο προς τα Μέσα όσο και προς όλο τον κόσμο της ΑΕΚ.

ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ





Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (23/3), άγνωστοι τοποθέτησαν τρία γκαζάκια έξω από το σπίτι του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα, μαζί με τη σύζυγό του και το νεογέννητο μωρό τους!

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά στην είσοδο της αυλής της διώροφης οικίας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.




Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του ποδοσφαιριστή μας Νάτσο Σκοκο. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και απειλές μόνο κακό προκαλούν στην ομάδα μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει τον προσωπικό χώρο και την οικογενειακή ηρεμία κανενός και ειδικά ενός ποδοσφαιριστή, όπως και αν αισθάνεται. Εφόσον οι δράστες αυτού του συμβάντος αποκαλυφθούν και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη θα αποβληθούν δια παντός από την οικογένεια της ΑΕΚ.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ



Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία διεξήχθη στις 10.30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Νέιθαν Μπερνς συνέχισαν το πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Γρηγόρης Μάκος έκανε ατομικό υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ



Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία διεξήχθη στις 10.30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Νέιθαν Μπερνς έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Ίσμαελ Μπλάνκο και ο Γρηγόρης Μάκος ατομικό υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ



Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία διεξήχθη στις 10.30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Σε αυτή δεν συμμετείχε ο Νέιθαν Μπερνς, ο οποίος έχει ίωση στο αναπνευστικό σύστημα.
Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Ίσμαελ Μπλάνκο ακολούθησαν πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Νίκος Καράμπελας, ο Γρηγόρης Μάκος, ο Κλαούντιο Νταντόμο και ο Λευτέρης Ιντζόγλου ατομικό εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΑΔΑΜΙΔΗΣ - ΧΙΜΕΝΕΘ



Ο πρόεδρος και ο προπονητής της Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα το πρωί και επί δύο ώρες συνομίλησαν για όλα τα θέματα, αλλά κυρίως για τα αγωνιστικά.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της χθεσινής ήττας και αναζητήθηκαν οι λόγοι που προκάλεσαν την ήττα σοκ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δουλειά του Ισπανού τεχνικού και πλέον οι δυο τους -όπως όλοι στην ομάδα- στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό Κυπέλλου αλλά και στις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με στόχο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τα πλέι-οφ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ORIGINAL 21




18 ώρες μετά από την πιο εξευτελιστική ήττα των τελευταίων 30 χρόνων στην πιο αποτυχημένη χρονιά στην Ιστορία της Α.Ε.Κ και δεν έχει βγει ακόμα κανείς να παραιτηθεί; Υπάρχει φιλότιμο ή σκεφτόμαστε όλοι τις θεσούλες μας εκεί στα Σπάτα; Χιμένεθ, Δημητριάδη, Αδαμίδη ποιο είναι το όριο της ξεφτίλας για εσάς πέρα από το οποίο θίγεται η προσωπικότητά σας και νοιώθετε ότι πρέπει να παραιτηθείτε;

Μανόλο, πόσες ξεφτίλες τύπου Βόλου, Άρη, Πανιωνίου, Καραϊσκάκη νομίζεις ότι μπορείς να φορτώσεις στην πλάτη της Α.Ε.Κ πριν φύγεις για την πατρίδα σου; Πόσες φορές ακόμα θα αναφέρεις σαν επίτευγμα ότι είμαστε 3η στο πρωτάθλημα και ότι συμμετέχουμε στον τελικό του κυπέλλου; Πόσα πειράματα και rotation πρέπει να ανεχτούμε ακόμα;

Μπίλαρε, έχεις δώσει στα παιδάκια στα αποδυτήρια να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν; Όλοι αυτοί οι μισθοφόροι που φοράνε τη φανέλα της Α.Ε.Κ είχαν την κατήχηση που έπρεπε πριν το Καραισκάκη για το πού πάνε να παίξουν; Ξέρουν ότι τέτοια ματς δεν είναι ποτέ αδιάφορα; Αυτή είναι δικιά σου δουλειά ή είναι δουλειά των οπαδών που όσες φορές το κάνανε είχε αποτέλεσμα;

Πρόεδρε, μετά από ένα 6-0 από τον Ολυμπιακό ή παραιτείσαι ή πας σε παίκτες και προπονητές τους γ... ότι έχουν και δεν έχουν, παίρνεις κεφάλια και δείχνεις την επόμενη μέρα στον κόσμο. Την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει χαμηλό μπάτζετ ή περικοπές, την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει Μπλάνκο ή όχι, την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει παιχταράδες ή Μπουρμποκρασσάδες, την επόμενη μέρα που απαγορεύεται, όμως, να έχει άλλες 4αρες και 6αρες από Βόλους και Ολυμπιακούς. Ή μπορείς και κάνεις το 2ο ή φεύγεις άμεσα και αφήνεις τους μετόχους να προβληματιστούν και να βρουν την επόμενη μέρα της Α.Ε.Κ. Κανείς δεν αμφισβητεί την προσπάθειά σου για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, τις αγνές σου προθέσεις, αλλά η Α.Ε.Κ θέλει έναν πρόεδρο κανονικό και όχι μόνο οικονομικό διευθυντή.

Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ των εφοπλιστών να συζητάμε αν θα πάρουμε την αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα ή για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να γίνεται σίριαλ το αυτονόητο. Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να χάνει τον καλύτερο της παίκτη πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας τον με κάποιον δανεικό Μπαχά. Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να τρώμε την μία σφαλιάρα μετά την άλλη και να μην παραιτείται κανείς?

Η υπομονή του κόσμου τελείωσε, το παραμύθι αν φύγουν οι μέτοχοι τι θα απογίνει ή Α.Ε.Κ δεν πουλάει άλλο, το κύπελλο θα το πάρουμε ακόμα και χωρίς προπονητή, αλλά δεν ξεπλένει καμία ντροπή πλέον, και γι αυτό αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα.?

Υπάρχει κανείς να δώσει όραμα σ' αυτόν τον κόσμο της Α.Ε.Κ; Διοικητικός ή εξωδιοικητικός; μέτοχος ή αμέτοχος; πρώην ή επόμενος;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Γνήσια Θύρα 21 1975 - ORIGINAL 21 1982

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ


Η ΠΑΕ ΑΕΚ νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από όλο τους φιλάθλους της ομάδας για τη σημερινή μαύρη βραδιά, που δυστυχώς θα μείνει ως μια από τις πιο άσχημες στιγμές της ιστορίας μας του συλλόγου μας.
Οι ευθύνες βαραίνουν όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά. Η σημερινή ήττα πρέπει να αποτελέσει κακή παρένθεση ώστε να μην αποπροσανατολιστούμε από τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης ενός τροπαίου ύστερα από εννέα χρόνια και τη μάχη για τη πρώτη θέση στα play-off του πρωταθλήματος.
Πλέον η προσπάθεια όλων μας είναι να παραμείνει ήρεμη η ομάδα και ο κόσμος πρέπει να την στηρίξει, όπως κάνει κάθε φορά τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα..

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ



«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτή την άσχημη εμφάνιση και στιγμή. Θεωρώ ότι όλη την καλή δουλειά που κάναμε, την πετάξαμε στα σκουπίδια. Πιστέψαμε ότι είχαμε πετύχει κάτι και δεχθήκαμε απότομη προσγείωση. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.

Πρέπει να κοιτάξουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι φυσιολογικό στο 8' να χάνουμε 2-0. Δεν βάλαμε την ένταση που απαιτούσε ένα τέτοιο ντέρμπι. Αν δεν είναι η ΑΕΚ στο 120%, δεν κάνουμε τίποτα. Όχι μόνο δεν βρεθήκαμε στο 120% σήμερα, αλλά δεν φτάσαμε ούτε στο 50%.

Όσον αφορά τον κόσμο μας, και με κάθε ειλικρίνεια ντρεπόμαστε! Αλλά να πούμε σε όλο τον κόσμο ότι έχουμε πολλά θέματα μελλοντικά. Ήταν ένα σκληρό ατύχημα. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε τίμιοι. Να τελειώσουμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και να πάρουμε το Κύπελλο.

Αν είχαμε χάσει με άλλο τρόπο θα είχαμε χάσει και πάλι τρεις βαθμούς. Η ντροπή όμως είναι μεγάλη. Νικητής ο Ολυμπιακός -δίκαιος νικητής- αλλά όταν μία ομάδα στο 20' κερδίζει 3-0, είναι όλα καλά. Δεν ήρθαμε εδώ να δούμε φιέστα, αλλά τους κάναμε τη χάρη. Ήμαστε υπεύθυνοι. Πρέπει να μείνουμε εδώ. Να κρατήσουμε την τρίτη θέση και να κερδίσουμε το Κύπελλο, κάτι που ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Πατάμε στη γη. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο καλοί την Τετάρτη και τόσο κακοί σήμερα».

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΩΡΑΣ

ΩΡΑ

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ


Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 6-0 από τον Ολυμπιακό για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Τζιμπούρ (2', 61'), Μέλμπεργκ (7'), Φουστέρ (20'), Μιραλάς (68'), Χολέμπας (71').

Α΄ Ημίχρονο

2' (1-0): Μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα και κεφαλιά-πάσα του Μοντέστο ο Τζιμπούρ ανοίγει το σκορ.

7' (2-0): Ο Ιμπαγάσα εκτελεί φάουλ και ο Μέλμπεργκ σκοράρει με προβολή.

12': Σουτ του Μπαχά με το δεξί έξω από την περιοχή λίγο άουτ.

20' (3-0): Ο Τζιμπούρ εκμεταλεύεται λάθος του Σάχα, τροφοδοτεί τον Φουστέρ και ο Ισπανός σκοράρει με πλασέ.

Β΄ Ημίχρονο

61' (4-0): Ο Τζιμπούρ με ατομική προσπάθεια και σκαφτό σουτ πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

68' (5-0): Ο Μιραλάς πιάνει σουτ στην κίνηση και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.

71' (6-0): Ο Χολέμπας σημειώνει το τελικό σκορ με συρτό σουτ.

90': Ο Λαγός γυρίζει τη μπάλα στον Λυμπερόπουλο μέσα στην περιοχή αλλά ο Μέλμπεργκ παρεμβαίνει με προβολή.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (53' Ουρτάδο), Φουστέρ, Μιραλάς (75' Πάντελιτς), Ριέρα, Τζιμπούρ (72' Ρόμενταλ).
ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Νασούτι, Ματέος, Λαγός, Ντιόπ, Καφές, Μίτσελ (69' Μπερνς), Γκερέιρο (46' Λυμπερόπουλος), Σκόκο (81' Έντερ), Μπαχά.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ



Θεωρείτε ότι είστε ο άνθρωπος των ντέρμπι;

«Υποχρέωσή μου είναι να μεταφέρω στους παίκτες ότι όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος αξίζουν τρεις βαθμούς. Φυσικά υπάρχουν ειδικά παιχνίδια όπως τα ντέρμπι -όπως αυτό όπου ο αντίπαλος είναι καλά δομημένος. Υποχρέωση μας είναι να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Αυτός δεν αποτελεί εξαίρεση, χωρίς ωστόσο να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες».

Είναι διατεθειμένη η ΑΕΚ να χαλάσει τη φιέστα του Ολυμπιακού;

«Δεν χωρά αμφιβολία πως είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, Γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίζεται και ντέρμπι. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων και ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος αντίπαλος. Η ΑΕΚ είναι πάντα έτοιμη για το καλύτερο, για να παλέψει για τα δικά της συμφέροντα. Εγώ θέλω το καλύτερο για μας, που είναι η νίκη, αλλά δεν εύχομαι και το κακό του αντιπάλου».

Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα και τις αλλαγές που θα κάνετε;

«Καταβαίνετε ότι τώρα που συζητάμε δεν έχω την ενδεκάδα που θα παίξει αύριο. Το λέω γιατί, όπως ξέρετε, η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια τον τελευταίο καιρό. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που ήταν συνεχόμενα ήταν σαν τελικοί για μας. Το θετικό είναι ότι βγήκαμε νικητές από αυτά. Θα πρέπει λοιπόν να διαχειριστώ τους ποδοσφαιριστές μου -να δω ποιοι μπορούν να αγωνιστούν και να λάβω υπόψή μου την κούραση. Θα πρέπει και εκείνοι, όταν τους ρωτάω, να μου λένε τι πιστεύουν».

Ένα σχόλιο για το πανό που αναρτήθηκε στα Σπάτα («όταν σαν ΑΕΚ πολεμάς, φιέστες και όνειρα χαλάς») και για τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Όλοι οι οπαδοί έχουν την ελευθερία να εκφράσουν την άποψή τους. Έχουν ταυτιστεί με την ομάδα και εμείς ως επαγγελματίες θα πρέπει συνεχώς να παλεύουμε για το καλύτερο. Όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά, όλα είναι καλά. Είμαστε χαρούμενοι με την ομάδα μας. Μετά τις διακοπές Χριστουγέννων είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή.

Μακάρι τα θετικά αποτελέσματα να συνεχιστούν και να γνωρίζουμε ότι τα έχουμε δώσει όλα. Θέλω να συνεχίσουμε σε υψηλά στάνταρ, ώστε οι φίλαθλοί μας να μπορούν να χαίρονται αυτές τις στιγμές, να συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται και να έχουμε περισσότερο κόσμο στα υπόλοιπα παιχνίδια».

«Έχετε δει τους οπαδούς να κάνουν παρατηρήσεις στην ομάδα και έχετε δει και τους οπαδούς να περιμένουν καρτερικά στις 2.30 τα ξημερώματα για να πανηγυρίσουν...

Εγώ, ως επαγγελματίας, θα πρέπει να μεταφέρω χαρά και ενθουσιασμό. Το είχα πει από τότε όταν που ήρθα στην Ελλάδα, ότι θέλω να ανταγωνιστώ, να βελτιωθώ και μέσα από αυτό και η ΑΕΚ -μέσα στα δικά της όρια- να φτάσει στο επίπεδο που της αξίζει. Στο ποδόσφαιρο δεν αξιολογούμαστε από τη δουλειά, αλλά από τα αποτελέσματα. Από την πλευρά μας, εμείς θα πρέπει να δουλεύουμε, να προσπαθούμε όσο μπορούμε, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναγνωρίζουν όλοι τη δουλειά που κάνουμε -ακόμα και όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα».

Στην Τούμπα η ΑΕΚ πήρε μία μεγάλη πρόκριση, όμως σημειώθηκαν και σοβαρά επεισόδια. Σας επηρεάζει αυτό στην απόφασή σας για παραμονή στην Ελλάδα;

«Είναι πράγματα που δεν κατανοώ. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ξαναείδα τελευταία φορά τέτοια επεισόδια. Επαναλαμβάνω γιατί με ρωτάνε στην πατρίδα μου και παντού, όπου βρίσκομαι. Τόσο η Ελλάδα ως χώρα, όσο και η Θεσσαλονίκη ως πόλη -όπως και ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος- δεν αντιπροσωπεύονται από μία μικρή μερίδα οπαδών που δημιουργούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα. Δεν είμαι Έλληνας, όμως δουλεύω στην Ελλάδα και θέλω οι παρατηρήσεις μου και όσα λέω να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βίας.

Εγώ, από την πλευρά μου, είμαι πολύ εκφραστικός στους αγώνες, ζω με πολλή πάθος τις αναμετρήσεις. Πολλές φορές φωνάζω, το ζω πραγματικά πολύ έντονα, όμως ποτέ και τίποτα δεν δικαιολογεί τη βία. Όποτε με ρωτάνε, θα προσπαθώ να περνάω πάντα το ίδιο μήνυμα. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ καλύτερο χωρίς τη βία».

Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στη βαθμολογία, είναι μακριά από την ΑΕΚ. Αυτή η διαφορά θα παίξει κάποιο ρόλο στην εικόνα της ομάδας και θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα;

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Βαλβέρδε και αυτός εμένα. Ήμασταν συμπαίκτες και αντίπαλοι, είμαστε από την ίδια σχολή και ξέρω ότι είναι φιλόδοξος. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά, όμως ο Ολυμπιακός θα θέλει να χτίσει μία μεγαλύτερη. Δικό μας κίνητρο είναι να μειώσουμε αυτή τη διαφορά, τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι αξιόλογο αυτό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, όμως και αυτό που έχουμε κάνει κι εμείς (η πρόκριση στον τελικό) είναι εξίσου αξιόλογο -τηρουμένων των αναλογιών.

Είμαστε σε σωστή διαδικασία, δουλεύουμε για να γίνει η ΑΕΚ αυτό που ήταν, αυτό που διαβάζαμε στα βιβλία, αυτό που μας έλεγαν οι παλιότεροι. Εγώ δεν σχεδιάζω τίποτα παραπάνω μέχρι στιγμής, πέρα από το να εξαντλήσω το συμβόλαιο μου. Θέλω ένα πρότζεκτ που να έχει μέσα φιλοδοξία. Να υπάρχει φιλοδοξία -από τον φροντιστή μέχρι αυτόν που δουλεύει στα γραφεία. Η φιλοδοξία από μόνη της δεν φέρνει νίκες, αλλά σε κάνει καλύτερο».

Βλέπετε φιλοδοξία τώρα στην ομάδα και ενόψει της νέας σεζόν;

«Βλέπω παίκτες που δίνουν παραπάνω από αυτά που μπορούν να δώσουν, που δουλεύουν παραπάνω από το 100%। Δουλεύουν στο 120% και αυτό το πληρώνουμε. Θεωρώ ότι με καλό ροτέισον θα φτάσουμε ζωντανοί στα πλέι οφ και στον τελικό. Δεν πρόκειται να κατεβάσουμε ταχύτητα».


Πηγή sport-fm.gr