ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΟΣ Ο Ο ΣΚΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ


Ήταν -κατά γενική ομολογία- ο ποιοτικότερος παίκτης της ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια.

Αλλά και ανέκαθεν, ο παίκτης που προκαλούσε τις πιο αντιφατικές κρίσεις…

Ο Νάτσο Σκόκο, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του στη SportDay, δίνει απαντήσεις για όλα.

Γιατί βιάστηκε να γίνει… Άραβας, γιατί δεν τα πήγαινε καλά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και γιατί «ψηφίζει» Χιμένεθ.

Η συνέντευξη του Νάτσο Σκόκο στη SportDay και την Ειρήνη Σπυροπούλου:

Αρχικά, περιέγραψε πως βρέθηκε από την Ελλάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Πριν από δύο εβδομάδες με ενημέρωσαν οι μάνατζέρ μου για την πρόταση. Ήθελα χρόνο για να την επεξεργαστώ, να τη συζητήσω με τους δικούς μου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, η οικογένειά μου είχε συνηθίσει στην Αθήνα, δεν θέλαμε να φύγουμε. Έπρεπε να δούμε πώς είναι η άγνωστη για εμάς χώρα, να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους. Βοήθησαν οι άνθρωποι της Αλ Αΐν στην απόφαση, μου φέρθηκαν πολύ καλά. Έχουν έρθει στο Ροζάριο από το Σάββατο για να με πείσουν να δεχτώ την πρόταση. Σήμερα (σ.σ.: χθες) υπέγραψα για τρία χρόνια (σ.σ.: διευκρίνισε πως δεν είναι 2+1)».

Με τι συναισθήματα αποχωρείς;

«Είμαι ευχαριστημένος για τη νέα εμπειρία που θα ζήσω και γιατί αποχωρώ έχοντας κερδίσει τουλάχιστον έναν τίτλο με την ΑΕΚ. Δεν ήθελα να φύγω με άδεια χέρια. Περάσαμε δύσκολες χρονιές, υποφέραμε πολύ και πιστεύω ότι αυτό το Κύπελλο έχει διπλή αξία λόγω των προβλημάτων που συναντήσαμε».

Ποιες αναμνήσεις κρατάς;

«Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ, μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Μου φέρθηκαν τέλεια και η διοίκηση και οι φίλαθλοι, ανεξάρτητα από αυτό που συνέβη με τα γκαζάκια. Πιστεύω ότι η πόρτα της ΑΕΚ θα είναι ανοιχτή, θέλω να γυρίσω κάποια στιγμή. Από σεβασμό στην ομάδα, αν επιστρέψω στην Ελλάδα, θα το κάνω μόνο για την ΑΕΚ, όχι για άλλη ομάδα».

Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό σου για να μην πας σε άλλη ελληνική ομάδα;

«Όχι, δεν υπάρχει ρήτρα, αλλά δεν θέλω να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα».

Γνωρίζεις τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ. Χαίρεσαι που τη βοηθάς με τα χρήματα που παίρνει από τη μεταγραφή σου;

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και χαίρομαι που τη βοηθώ με τη μεταγραφή. Πάντα ήθελα να βοηθώ την ομάδα και πιστεύω πως το έκανα και τώρα με την αποχώρησή μου, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Δεν έφυγα ελεύθερος, η ΑΕΚ κερδίζει χρήματα, που γι' αυτήν είναι σημαντικά».

Περίμενες τον Νοέμβριο, όταν ανανέωνες, ότι θα έφευγες τόσο σύντομα;

«Δεν το περίμενα, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Από τότε που υπέγραψα η οικονομική κατάσταση της ομάδας χειροτερεύει διαρκώς και δεν έμενε άλλη επιλογή. Έπρεπε να φύγω, ήταν μονόδρομος και για την ΑΕΚ και για εμένα».

Οι φίλαθλοι έχουν μία εύλογη απορία. Γιατί ο Σκόκο να επιλέξει ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα στα 26 του και να μην περιμένει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μία καλύτερη πρόταση από κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

«Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει. Από οικονομικής άποψης η πρόταση ήταν εξαιρετική, ήταν από αυτές που δεν απορρίπτονται εύκολα. Επίσης, δεν μπορούσα να περιμένω όλο το καλοκαίρι, η ΑΕΚ βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και χρειαζόταν τα χρήματα τον Ιούνιο. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολύ».

Σε πίεσαν να υπογράψεις τώρα δηλαδή;

«Όχι, δεν με πίεσε κανείς. Ήταν κοινή η απόφαση. Δεν χρειαζόταν να μου πει κάτι ο πρόεδρος για να καταλάβω την κατάσταση, γνωρίζω ότι η ομάδα χρειάζεται άμεσα χρήματα. Ξέρω ότι η μεταγραφή αυτή οικονομικά είναι ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ και αυτό με ικανοποιεί».

Έπαιξαν ρόλο στην απόφασή σου τα γκαζάκια;

«Εκείνη ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κυρίως για την οικογένειά μου, αλλά ήταν μία μειονότητα όσοι το έκαναν. Στο τέλος της σεζόν έφυγα με τη σκέψη να γυρίσω για την προετοιμασία, γνωρίζοντας όμως πως θα έφευγα αν υπήρχε μία καλή πρόταση. Πιστεύω ότι φεύγω την κατάλληλη στιγμή».

Πιστεύεις ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είδαν τον καλύτερο Σκόκο που μπορούσαν να δουν;

«Δεν ξέρω αν είδαν τον καλύτερο Σκόκο, ξέρω ότι είδαν έναν Σκόκο που σε κάθε παιχνίδι έδινε τα πάντα για την ΑΕΚ. Θα ήθελα, πάντως, να έχω αποχωρήσει με ένα πρωτάθλημα».

Συμμερίζεσαι την άποψη κάποιων ότι θα είχες αποδώσει καλύτερα σε μία πιο υγιή ομάδα, αν είχες και καλύτερους συμπαίκτες;

«Διαφωνώ! Είχα πολύ καλούς συμπαίκτες, το πρόβλημα στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν το ρόστερ της, αλλά όλα τα υπόλοιπα. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς, νεαρούς, εξελίξιμους παίκτες, άλλους έμπειρους, πιστεύω ότι αυτά τα τρία χρόνια είχε ρόστερ για να παλεύει για το πρωτάθλημα και για να μη μένει από την αρχή εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Δεν ξέρω αν ήταν αρκετό για να κατακτά το πρωτάθλημα, αλλά ήταν αρκετό για να το παλεύει».

Γίνε πιο συγκεκριμένος...

«Δεν λέω πως δεν φταίγαμε κι εμείς. Οι πρώτοι που ευθύνονται στις ήττες είναι οι παίκτες. Αλλά επηρεαζόμασταν από τη γενικότερη κατάσταση. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, όχι μόνο οικονομικά. Αλλαγές προέδρων, προβλήματα με τον προηγούμενο προπονητή, ο οποίος δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την όποια αξία των παικτών που είχε... Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Μπάγεβιτς, απλώς διαφωνούσαμε σε αγωνιστικά ζητήματα, σε θέματα που αφορούσαν την ομάδα. Με την έλευση του Χιμένεθ η κατάσταση βελτιώθηκε πάρα πολύ».

Δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων, έχουν λόγους να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον της ΑΕΚ οι φίλαθλοί της;

«Προφανώς πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις και υπάρχει και ένα τεχνικό επιτελείο το οποίο έδειξε ήδη ότι μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά και να φέρει αποτελέσματα. Είναι πολύ θετική είδηση για την ΑΕΚ η παραμονή του Χιμένεθ».

Θα βρει νέο Σκόκο η ΑΕΚ;

«Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Μπορώ να πω, όμως, ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και κυρίως έναν πολύ μεγάλο προπονητή, ο οποίος έχει νοοτροπία νικητή. Θέλει να κερδίζει πάντα, αυτή είναι η νοοτροπία του και αυτό προσπαθεί πάντα να μεταδίδει στους παίκτες».

Είναι προφανές ότι δεν είχες καλή σχέση με τον Μπάγεβιτς, αλλά για τον Χιμένεθ μιλάς με τα καλύτερα λόγια...

«Χρειάστηκε χρόνο, είναι λογικό, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος άρχισε να φαίνεται η δουλειά του. Νομίζω ότι αυτή ήταν χρονιά προσαρμογής για τον προπονητή, έμαθε την ομάδα, το πρωτάθλημα και του χρόνου θα φανεί περισσότερο το έργο του. Προσωπικά του είμαι ευγνώμων, γιατί αυτός κατάλαβε ότι δεν είμαι παίκτης για τα άκρα και έστω και στο φινάλε μου στην ΑΕΚ κατάφερα να αγωνιστώ στη θέση μου...».

Η καλύτερη στιγμή σου;

«Κρατάω κάθε στιγμή που έζησα, αλλά το Κύπελλο ήταν σίγουρα η κορυφαία».

Η χειρότερη στιγμή σου;

«Δυστυχώς ζήσαμε πολλές, αλλά ασφαλώς η χειρότερη ήταν το 6-0 από τον Ολυμπιακό. Αυτό το ματς μένει, είναι στίγμα».

Τα καλύτερα γκολ σου;

«Προτιμώ τα μακρινά σουτ, γι' αυτό ξεχωρίζω δύο γκολ που έβαλα φέτος στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα θυμάμαι και το πρώτο γκολ με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου και το δεύτερο γκολ εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη».

Ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα;

«Έζησα ευχάριστες και δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ για ό,τι μου πρόσφερε. Εύχομαι τα καλύτερα στην ΑΕΚ, ελπίζω το Κύπελλο να είναι μόνο η αρχή. Μακάρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Ελπίζω και η Ελλάδα να βρει λύσεις στην οικονομική κρίση. Τον τελευταίο ένα χρόνο έβλεπα ότι οι Έλληνες ήταν πολύ επηρεασμένοι από αυτήν. Πιστεύω ότι εκεί οφείλονται και τα επεισόδια που έγιναν φέτος στα γήπεδα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν τόσα φαινόμενα βίας. Οι Έλληνες είναι πιεσμένοι και διοχετεύουν την οργή τους στο γήπεδο. Μπορώ να καταλάβω την κατάσταση, γιατί τα ζήσαμε στην Αργεντινή. Εμείς αργήσαμε, αλλά βρήκαμε λύση. Δεν μπορώ να πω ότι ήρθε αναίμακτα η λύση, έγιναν θυσίες από τον κόσμο. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση, αλλά εύχομαι να τα καταφέρει το συντομότερο δυνατό. Πιστεύω ότι θα είναι ευκολότερο από ό,τι ήταν στη χώρα μου, γιατί η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την Αργεντινή, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου