ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ



ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Έδωσα βάρος στη φυσική κατάσταση

-Ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έχετε ήδη πει ότι είστε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Τώρα περιμένετε να συμπληρωθεί το ρόστερ;

Περιμένω να πάρουμε παίκτες, αλλά παράλληλα, προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Στις μεταγραφές, άλλωστε, δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Τι θα πάρεις και τι όχι. Στην προετοιμασία δώσαμε μεγαλύτερο βάρος στη φυσική κατάσταση, αλλά παράλληλα, προσπάθησα να δώσω ευκαιρίες σε όσους περισσότερους μπορούσα. Ηθελα να έχω σωστή και καθαρή εικόνα. Στη συνέχεια, θα δουλέψουμε με τον κορμό περισσότερο στην τακτική. Πιστεύω, πάντως, ότι υπήρξε βελτίωση από φιλικό και φιλικό και καλή εικόνα.

-Εχετε σχηματίσει εικόνα για όλους τους παίκτες; Εχετε αποφασίσει ποιοι έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα και ποιοι θα δοθούν δανεικοί;

Κάποιοι θα φύγουν. Δεν μπορώ να έχω 31 παίκτες. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια άλλη ομάδα, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός, η οποία να δουλεύει ξεχωριστά, αλλά δεν θα το κάνουμε. Εικόνα έχω σχηματίσει για κάθε παίκτη. Οι καινούργιοι, όμως, θέλουν χρόνο για να δείξουν περισσότερα.

-Μας είχατε πει ότι από τους νέους παίκτες μόνο ο Παληγεώργος θα δινόταν δεδομένα δανεικός. Ισχύει αυτό;

Είναι ένα παιδί, στο οποίο δεν μπορώ να δώσω ευκαιρίες. Προσπαθεί, έχει καλά στοιχεία, αλλά έχουμε σ’ αυτή τη θέση (σ.σ. αμυντικό χαφ) πολλούς παίκτες και ο Παληγεώργος θα πάει σε άλλη ομάδα. Εχουμε καλούς παίκτες που μας τους ζητούν άλλες ομάδες. Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο και όταν πάμε στην Αθήνα θα τελειώσουμε μ’ αυτό το θέμα.

-Περιμένετε άμεσα εξελίξεις στα ιδιοκτησιακά;

Θα περιμένουμε. Δεν θα πω κάτι πριν τελειώσει και είμαστε σίγουροι.

-Προτιμάτε να καθυστερήσουν οι μεταγραφές και να περιμένετε να προκύψουν καλύτερες οικονομικές δυνατότητες με την έλευση νέου επενδυτή;

Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Να τους… πιάσω από τα κεφάλια και να πω «αυτό θέλω»;..

-Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι σας λείπουν από την επίθεση και αναζητείτε κι άλλον επιθετικό;

Ποιους έχουμε; Τον Μπλάνκο, τον Τζεμπούρ, τον Σκόκο και τον Παυλή. Είναι καλοί παίκτες με στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν. Πάντα, όμως, ψάχνω για το καλύτερο. Οπως είπα, χρειάζεται ένας ψηλός παίκτης, ένας σέντερ φορ και μας είναι απαραίτητος. Θα δούμε αν θα μπορέσουμε ή όχι να βρούμε κάποιον καλύτερο από αυτούς που έχουμε. Καλοί είναι οι δικοί μας. Για τον Μπλάνκο δεν μπορείς να πεις τίποτα. Είναι δύο χρόνια πρώτος σκόρερ, αξίζει και βοηθά. Δεν λέω όμως ότι οι άλλοι δύο (σ.σ. εννοεί τους Τζεμπούρ και Σκόκο) δεν πρέπει να είναι καλύτεροι και πιο σωστοί. Πρέπει να βρουν τη συνεργασία που είχαν σε κάποια ματς πέρυσι και μπορούν να συνεργαστούν πολύ καλύτερα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν είναι απαραίτητο να παίζουν και οι τρεις

-Πως μπορείτε να τους χωρέσετε και τους τρεις στην ενδεκάδα;

Δεν είναι απαραίτητο να παίζουν και οι τρεις αν δεν κάνουν αυτά που πρέπει. Δύο μόνο μπορούν να παίζουν στην κορυφή. Τρίτος δεν μπορεί και πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Δεν μπορούν να έχουν και οι τρεις θέση στην ενδεκάδα.

-Σ’ αυτά τα τρία πρώτα φιλικά, ποιο από τα συστήματα που χρησιμοποιήσατε, λειτουργεί καλύτερα;

Θα δούμε. Τα προσπαθήσαμε όλα. Και με δύο στην επίθεση και με τρεις. Θέλουμε να παίζουμε και τα τρία (σ.σ. 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3) ανάλογα με τον αντίπαλο και να μπορούμε να τα αλλάζουμε μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με το παιχνίδι. Ο Μαντούκα, ο Χετεμάι, ο Μπερνς που είναι κοντά σ’ αυτά που θέλω ο Ντιούφ.

-Θέλετε έναν καλύτερο επιτελικό μέσο. Προφανώς δεν σας δίνουν αυτά που ζητάτε οι Καφές και Μαντούκα…

Βέβαια και θέλω. Δεν θέλω να πω τι ακριβώς θέλω, χωρίς να σημαίνει ότι φοβάμαι να αναφερθώ σε παίκτες που έχουμε. Δεν μας χρειάζεται, ωστόσο, να τα συζητάμε.

-Από τον επιτελικό μέσο που θα έρθει, περιμένετε και καλύτερες εκτελέσεις φάουλ;

Υπάρχουν δύο-τρεις παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν και ένας από τον οποίο δεν μπορεί να πάρει κανείς την μπάλα από τα πόδια του! Ο Καφές μπορεί να εκτελέσει πολύ καλά κοντινά στην εστία φάουλ και ο Σκόκο από τα 16-18 μέτρα και ο Μαντούκα. Και ο Καράμπελας έχει καλό σουτ.

-Και ο Λεονάρντο έχει καλά στημένα…

Κι αυτός έχει. Είχα και εγώ καλά στημένα…

-Παίρνατε κι εσείς την μπάλα στα χέρια και δεν την δίνατε σε κανέναν;

Εγώ έβαζα γκολ…

-Ο Λεονάρντο θα αποκτηθεί;

Θα δούμε τι θα γίνει με τον Λεονάρντο.

-Δεν καταφέρατε να πάρετε τον Σεϊταρίδη. Εχετε άλλους στόχους;

Για κάθε θέση έχουμε στόχους. Οι στόχοι μας δεν είναι από την Ελλάδα, όμως. Δεν υπάρχει δεξί μπακ στην Ελλάδα.

-Για να είστε σίγουρος ότι θα είστε έτοιμος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μέχρι πότε θα είστε ικανοποιημένος αν γίνουν οι μεταγραφές;

Μέσα στην άλλη εβδομάδα. Τις περιμένω.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΖΕΜΠΟΥΡ

Καλός παίκτης δύσκολο παιδί

-Εχει κλείσει το ενδεχόμενο να φύγει κάποιος παίκτης από τα μεγάλα ονόματα;

Εξαρτάται. Θα δούμε.

-Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Υπάρχει θέμα με τον Τζεμπούρ;

Είναι θέμα του προέδρου. Που θα τον πουλήσει και πόσα λεφτά θα πάρει.

-Εσείς δηλαδή δεν θέτετε βέτο για την αποχώρηση του Τζεμπούρ;

Το θέμα του Τζεμπούρ είναι θέμα του προέδρου. Είναι ειλικρινά πολύ καλός παίκτης, αλλά πάρα πολύ δύσκολος στη συνεργασία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, προσωπικά. Πάνω απ’ όλους, όμως, είναι η ομάδα.

-Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τον Τζεμπούρ;

Μη θέλετε συγκεκριμένα πράγματα. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά δύσκολο παιδί για συνεργασία. Αν θέλει ο πρόεδρος να μείνει, καλώς. Αν μείνει, όμως, πρέπει να είναι όπως και οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί ένας παίκτης να κάνει ότι θέλει απέναντι σε άλλους 30. Είναι κρίμα γι’ αυτόν και την ομάδα. Είναι ο τύπος του, δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Εγώ πρέπει να κοιτώ την ομάδα. Είναι εύκολο να τον αφήσω να κάνει τον τραυματισμένο όποτε θέλει, πλάκα όποτε θέλει και να συνεχίζω να κάνω δουλειά. Μετά θα πάρει ο άλλος σειρά και μετά ο άλλος…

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρυσι δεν υπήρχε συνεργασία με τη διοίκηση»

-Είστε ικανοποιημένος από τη συνεργασία που είχατε φέτος με τη διοίκηση;
Πέρυσι δεν είχαμε καμία συνεργασία. Τώρα είναι καλύτερα. Αλλά και τώρα πρέπει να φτάσουμε σε μια λειτουργία με κάποιες αλλαγές που πρέπει να κάνει ο πρόεδρος. Πρέπει να γίνουν κάποιες επιλογές, υπεύθυνες και σωστές και κάποιες θέσεις.

-Εχετε καταλήξει αν ο νέος σας συνεργάτης θα είναι γενικός αρχηγός ή τεχνικός διευθυντής;

Συζητώ και όταν γυρίσουμε στην Αθήνα, κάτι θα κάνουμε.

-Συζητάτε με πρόσωπα που ήταν παλιά στην ομάδα, την ξέρουν και την αγαπούν;

Σε κάθε θέση πρέπει να έχεις άνθρωπο που να ξέρει σωστά τη δουλειά. Δεν λέω ότι θα πρέπει να είναι ΑΕΚτσής και να μην έχει τα στοιχεία που ψάχνουμε. Υπάρχουν και ΑΕΚτσήδες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά, υπάρχουν κι άλλοι. Οταν λέω ΑΕΚτσής, εννοώ πρώην παίκτες της ΑΕΚ. Υπάρχουν δύο άνθρωποι που σκέφτομαι.

-Για τους νέους επενδυτές που αναμένεται να έρθουν στην ΑΕΚ, σας έχει πει λεπτομέρειες ο πρόεδρος;

Την εικόνα που σχηματίσατε εσείς, έχω σχηματίσει κι εγώ. Δεν βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα με τον πρόεδρο. Τα ίδια λέμε και τα ίδια σκεφτόμαστε. Εχουμε την πιο σωστή συνεργασία που μπορούμε να έχουμε.

-Εχετε αποφασίσει να κρατήσετε τον Γιαχάγια; Είδαμε ότι τον χρησιμοποιείτε με τους βασικούς.

Θέλω να τον δω καλύτερα για να είμαι σίγουρος. Θα πάρουμε κάποιους ξένους παίκτες και πρέπει να δούμε τι θέσεις θα έχουμε. Υπάρχει ο Γιαχάγια, ο Ντιούφ, ο Μπερνς. Ανάλογα με ποιους θα πάρουμε, θα δούμε ποιος θα δοθεί δανεικός. Είναι καλός ο Γιαχάγια. Για μένα, όμως, δεν υπάρχει άσχημος παίκτης. Σε όλους πρέπει να φωνάξεις…

-Ηταν και για ‘σας ο Γιαχάγια η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας;

Τον ήξερα. Μπορεί να βοηθήσει, αλλά σ’ αυτή τη θέση (σ.σ. αμυντικός χαφ) έχουμε τρεις και πρέπει να διαλέξουμε ποιοι θα μείνουν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Καίγεται για τη θέση του δεξιού μπακ

-Σε ποιες θέσεις κρίνετε ότι χρειάζεται ενίσχυση, πέρα από τις θέσεις του δεξιού μπακ και του μεσοεπιθετικού.

Εχουμε πει για τρεις θέσεις. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλη την ομάδα. Δεν γίνεται αυτό. Προσπαθείς πάντα για το καλύτερο, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Εξαρτάται από τις οικονομικές μας δυνατότητες. Εμείς θα έχουμε λύσεις για κάθε θέση, ενός ή δύο παικτών, αν δεν βρούμε κάποιον να πάρουμε. Πιο βασικό όμως είναι το δεξί μπακ. Δεν έχουμε παίκτη για εκεί και μας χρειάζεται. Θέλουμε έναν έμπειρο παίκτης να μας δώσει λύση. Δεν θέλουμε να έχει μόνο αμυντικά χαρακτηριστικά, αλλά να μπαίνει πιο πολύ στο παιχνίδι και να μπορεί να κάνει αυτά που θέλω εγώ. Μας χρειάζεται και ένας ‘’πλέι μέικερ’’ (επιτελικός χαφ) αλλά είναι πολύ δύσκολο. Και φυσικά, θέλουμε έναν ψηλό παίκτη, έναν σέντερ φορ που δεν έχουμε και μας λείπει.

-Πιο σημαντική για’ σας είναι η απόκτηση δεξιού μπακ ή επιθετικού;

Κάθε θέση είναι σημαντική στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να τις διαχωρίσεις. Αν δεν έχω μπακ, τι μπορώ να κάνω με τις υποχρεώσεις που θα έχουμε; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, βέβαια, να έχεις άμυνα, αλλά πρέπει να τα έχεις όλα.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ντέρμπι για τη θέση του «δεύτερου»

-Μετά τον Σάχα δεν υπάρχει ένας έμπειρος και «έτοιμος» τερματοφύλακας που θα είναι δεδομένα δεύτερος. Οι Αραμπατζής και Λούκατς παλεύουν για τη θέση. Εχετε αποφασίσει;

Στο χέρι τους είναι ποιος θα είναι δεύτερος. Θα δούμε.

-Με αυτούς τους δύο νεαρούς τερματοφύλακες, αισθάνεστε ασφάλεια αν πάθει κάτι ο Σάχα;

Δεν ξέρω αν δεν σας άρεσε ο Λούκατς και τι θέλετε να πείτε. Τον Λούκατς τον πήραμε κυρίως για το μέλλον, αλλά πιστεύω ότι θα «ανέβει». Εχει κι αυτός πρόβλημα προσαρμογής όπως και οι υπόλοιποι. Για τον Γιάννη (σ.σ. Αραμπατζής) έχουμε δύο ομάδες που τον θέλουν. Του είπα «τι έχεις αποφασίσει Γιάννη;» και μου είπε «θα σου πω μίστερ σε δύο ημέρες. Αν είμαι δεύτερος τερματοφύλακας, θέλω να μείνω». Εγώ δεν μπορώ να του πως ότι θα είναι δεύτερος τερματοφύλακας. Δεν μπορώ να το πω και να μην υπολογίζω τον τρίτο για δεύτερο. «Από εσένα εξαρτάται», του είπα. «Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να γίνεις και πρώτος». Είναι καλός τερματοφύλακας, δεν έχω αντίρρηση. Δεν μπορώ όμως να του εγγυηθώ ότι θα είναι δεύτερος και του είπα ότι εγώ δεν θέλω να φύγει. Του είπα να μείνει και περιμένω να αποφασίσει.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΟΥΑΝΦΡΑΝ

«Ήμουν έτοιμος να τον διώξω»

«Για τον Χουανφράν ήμουν έτοιμος να ζητήσω να φύγει, αλλά άλλαξα γνώμη. Μπορεί να βοηθήσει και ζήτησε και συγνώμη», τόνισε ο Ντούσκο, κάνοντας σαφές ότι του είναι αδύνατο να ανεχθεί άλλα πειθαρχικά παραπτώματα: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν πρώτα απ’ όλα που παίζουν. Δεν μπορεί να γίνονται άλλα τέτοια γεγονότα, μέσα και έξω από τους αγώνες και μέσα στην προπόνηση».

-Θέλετε να παίζετε και από τα άκρα της άμυνας. Από τα αριστερά και τα δεξιά, ποιοι παίκτες σας δίνουν αυτά που ζητάτε;

Με τον Χουανφράν είχα σοβαρό πρόβλημα και τσαντίστηκα πολύ με αυτά που έκανε. Ηταν απαράδεκτο. Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό άλλο. Αγωνιστικά, είναι ένας παίκτης που μας βοήθησε πέρυσι και πήγε καλά. Τραυματίστηκε στο τέλος του πρωταθλήματος, όπου έχασε ματς αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. Ο Καράμπελας έχει προσόντα και θα πρέπει να δει διαφορετικά κάποια πράγματα. Θέλει να πετύχει πάρα πολύ κι’ αυτό βγαίνει στο παιχνίδι. Κάθε παίκτης θέλει χρόνο για να δίξει πράγματα κι αυτό ισχύει και για τον Ιλιε (σ.σ. Ιορντάκε).

-Πριν ταξιδέψει η ομάδα στην Αυστρία, είχατε πει ότι είναι ικανή για πρωτάθλημα. Τι λέτε γι’ αυτό μετά την προετοιμασία που μεσολάβησε;

Δεν αλλάζω γνώμη εγώ. Ούτε άλλαξα. Εχω πει και επιμένω ότι η ΑΕΚ πρέπει να πάει για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ δυνατή ομάδα. Αν τα καταφέρουμε, είναι κάτι άλλο.

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου