ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
15 Ιουλίου 2009 19:30

Προς Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Αθήνα, 14 Ιουλίου 2009

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ όπως ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΚ έχει πραγματικό και έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου της ΠΑΕ στην περιοχή της Κάντζας το οποίο αδιαμφισβήτητα θα δώσει νέα πνοή στην ομάδα μας αλλά και θα την αναδείξει στην σύγχρονη εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εκπροσωπώντας το 10% των μετοχών στη Γενική Συνέλευση ΠΑΕ ΑΕΚ σε κάθε περίπτωση οφείλει να εξετάζει προσεκτικά την διακύβευση των συμφερόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, όπου και όποτε αυτά εκτίθενται.

Σχετικά με το συμφωνητικό που αφορά τη μίσθωση και την κατασκευή του προπονητικού κέντρου της ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρούμε πως μια τέτοια συμφωνία κομβικού συμφέροντος για ολόκληρη την ΑΕΚ πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

1. Την Κατασκευή προπονητικού κέντρου στην Κάντζα στην συνολική έκταση και με τις εγκαταστάσεις που παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2008 από την ΠΑΕ ΑΕΚ

2. Την αναλογία του μισθώματος με την αξία της υπό μίσθωσης έκτασης, αλλά και με την αξία της κατασκευής του έργου

3. Τη διασφάλιση της ΠΑΕ ΑΕΚ ως μισθώτριας από πάσης φύσεως καταχρηστικούς όρους που μελλοντικά θα μπορούσαν να ζημιώσουν την ΑΕΚ ως μισθώτρια.

4. Την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα της ΠΑΕ και της ΑΕΚ στο 100% για το παρόν και το μέλλον

5. Την προστασία του σήματος της ΑΕΚ από πιθανή εκμετάλλευση από την εκμισθώτρια εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ χωρίς τη συναίνεση της ΑΕΚ

6. Την συνεκτίμηση από την εκμισθώτρια εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ της συμβολής της ΑΕΚ στην μελλοντική αξιοποίηση του έργου και στην ανάπτυξη της έκτασής της.

Δεδομένων των ανωτέρω, η προτεινόμενη σύμβαση την οποία καλούμαστε να εγκρίνουμε χαρακτηρίζεται από ασάφειες και δημιουργεί ερωτηματικά καθώς:

1. Το έργο που περιγράφεται στη σύμβαση δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς σε αυτή εκμισθώνονται μόνο 20 στρέμματα και το προπονητικό κέντρο περιγράφεται ως αποτελούμενο μόνο από 2 γήπεδα και ένα κτίριο για όλες τις ανάγκες τις ομάδας

2. Δεν καθίσταται σαφές τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα 50 στρέμματα και πως θα χρησιμοποιηθούν χωρίς να ζημιώνεται η ΠΑΕ και η ΑΕΚ

3. Το ετήσιο μίσθωμα (312.000 ευρώ + 300.000 από χορηγίες + λειτουργικά έξοδα) κρίνεται δυσανάλογο με βάση την αξία της γης, της κατασκευής των εγκαταστάσεων, αφού δημιουργείται μια υπεραξία-υπερκέρδος για την εταιρία Μεσογαία, η οποία φαίνεται να αποπληρώνει το έργο μέσασε μια 5ετία ενώ ταυτόχρονα η ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει με τον ίδιο ρυθμό για τουλάχιστον 9 χρόνια.

4. Η ρήτρα των 2.850.000 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην αξία του έργου

5. Μέσα από τις ασάφειες και την διατύπωση περί εκχωρήσεων απαιτήσεων στην ΜΕΣΟΓΑΙΑ εκ των χορηγιών της ΠΑΕ είναι ορατός ο κίνδυνος χρήσης και εκχώρησης του σήματος της ΑΕΚ χωρίς την έγκριση του δικαιούχου, ήτοι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

6. Δεν προκύπτει στη σύμβαση αυτή ότι συνεκτιμάται από την εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ η μεγάλη συμβολή της ΑΕΚ στην μελλοντική αξιοποίηση και ανάπτυξη του έργου και της υπόλοιπης περιοχής αλλά και στην υπεραξία που θα δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ομόφωνα και στα πλαίσια της θεσμικής του συμμετοχής στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ λαμβάνοντας υπ’ όψιν αφενός την ανάγκη της δημιουργίας του προπονητικού κέντρου και αφετέρου την προστασία των συμφερόντων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΑΕΚ, σας δηλώνουμε ότι δεν προτίθεμεθα να συναινέσουμε στην υπογραφή της σύμβασης όπως αυτή έχει σήμερα, όπως άλλωστε σας τονίστηκε με τα παραπάνω, είμαστε πάντοτε όμως στη διάθεσή σας να συζητήσουμε πώς μπορεί αυτή η σύμβαση να μετατραπεί ώστε να λειτουργήσει προς το πραγματικό συμφέρον ολόκληρης της οικογένειας της ΑΕΚ.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. Α.Ε.Κ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Χατζηχρήστος Βασίλης Τόγελος




Πηγή aek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου