ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΔΑΜΙΔΗ



Μονόδρομο αρχικά για την επιβίωση και μελλοντικά για επιτυχίες χαρακτήρισε την οικονομική συμμετοχή του κόσμου της ΑΕΚ στην ΠΑΕ ο Σταύρος Αδαμίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε, να δούμε πόσο αγαπάμε την ΑΕΚ και να αποφασίσουμε αν θέλουμε μία ομάδα που συντηρείται ή μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί», δήλωσε. Αναγκαία η μείωση των εξόδων για την επόμενη μέρα. Αιχμές για τη διαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων. Σκέψεις για επιστροφή στη Ριζούπολη και τα επόμενα βήματα για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
«Να χαράξουμε νέα πορεία»

«Θα μιλήσουμε ανοικτά και αληθινά, όπως κάναμε από την πρώτη μέρα. Σήμερα θα κλείσουμε το κεφάλαιο διοικητικό και οικονομικό παρελθόν και θα χαράξουμε μία νέα πορεία αφήνοντας πίσω μεμψιμοιρίες και μιζέρια».

Τι θέλαμε…

«Οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή ήταν: 1) να καταλάβουμε την ακριβή οικονομική θέση της ΑΕΚ 2) να καταλάβουμε τα δομικά ελαττώματα και γιατί η επένδυση δεν είχε τα αποτελέσματα 3) να θέσουμε τις βάσεις για την εξυγίανση και την αγωνιστική ανάταση της ομάδας».

Τι πετύχαμε

«Καταφέραμε να σταματήσει η αιμορραγία της ΑΕΚ, να γίνουν εσωτερικές δομικές αλλαγές, να ολοκληρωθεί ένα έργο πνοής με πρωτεργάτη τον Νίκο Νοτιά, όπως το προπονητικό κέντρο, να αρχίσουμε τις διαδικασίες για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, να έχουμε λόγο στα κέντρα αποφάσεων και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες με την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Οι επόμενοι στόχοι

«Προσαρμοζόμαστε καθημερινά στα νέα δεδομένα. Στοχεύουμε στην επιπρόσθετη μείωση των εξόδων, σε αναδιάρθρωση του ρόστερ με μείωση 15-20%, σε μια ακόμη πιο ελληνική ΑΕΚ με προσθήκη νέων ποδοσφαιριστών από τον ελληνικό χώρο, σε άμεση επαναδιαπραγμάτευση με όλους τους συνεργάτες της ΠΑΕ και στην καταπολέμηση της βίας. Θέλουμε να ισοσκελίσουμε τα οικονομικά της ΠΑΕ εντός 24-30 μηνών».

-Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η σαφής εικόνα του μετοχολόγιου της ΠΑΕ ΑΕΚ. «Δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφισβήτηση από εδώ και στο εξής γιατί πολλά ακούγονται και λέγονται», τόνισε ο κ. Αδαμίδης.

-Ακολούθως παρουσιάστηκαν τα έσοδα της ΠΑΕ από το 2007 μέχρι το 2011. «Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα να σπρώξουμε τις υποχρεώσεις και να τις συναντήσουμε στο μέλλον. Σήμερα όχι. Έχουμε πληρώσει 4,5 εκατ. ευρώ για παίκτες και προπονητές που δεν ανήκουν στο ρόστερ μας. Το 2007 και το 2008 η ΠΑΕ ΑΕΚ, από χορηγίες που είχε να εισπράξει σε βάθος χρόνου, εισέπραξε 4,3 εκατ. ευρώ».

-Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα έξοδα της ΠΑΕ ΑΕΚ. «Στις 30/6/2010 οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 60.393.000 ευρώ. Αυτό το ποσό αφορά το δάνειο τηςMorgan Stanley, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών, υποχρεώσεις προς τράπεζες κλπ. Θα δείτε τη σαφή βελτίωση μέχρι τις 30 Απριλίου του 2011. Όλα αυτά με μία μείωση των εσόδων μας φέτος από εισιτήρια, που θα κλείσει στα 5,5 εκατ. Χρέη λογίζονται τα 33.754.000 ευρώ, που είναι όλες οι υποχρεώσεις μας. Με τη λήξη της χρήσης τα χρέη σε βάθος τετραετίας ανέρχονται στα 27.804.000 εκατ. ευρώ. Πρέπει να τελειώσει το παραμύθι για τα χρέη της ΑΕΚ».

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ελεγχθεί φορολογικά, και τηρεί όλες τις ρυθμίσεις της προς το Δημόσιο».

«Πέρυσι όταν έσπαγε ένα τζάμι, η ΠΑΕ ΑΕΚ έδινε όσα χρήματα τής ζητούσαν. Πλέον έχουμε εγκαταστήσει ένα σύστημα μειοδοτικού διαγωνισμού κι όλα γίνονται με αναζήτηση προσφορών. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΠΑΕ για το κάθε ευρώ που βγαίνει δεν έχει ξανασυμβεί. Αντιμετωπίζουμε το κάθε ευρώ με την ίδια σοβαρότητα».

«Το κόστος του ρόστερ μετά το Financial Fair Play δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 70% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Με το financial fair play πρέπει να ισοσκελίσεις τα έσοδα με τα έξοδά σου. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ενός επενδυτή που θα βάζει συνέχεια χρήματα. Ο ισοσκελισμός αυτός είναι απόλυτα εφικτός μέσα σε δύο χρόνια, αν τηρήσουμε πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν παρεκκλίνουμε».

Oπαδική συμπεριφορά και εισιτήρια

«Τα πρόστιμα έχουν αυξηθεί κατά 350% σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι ήταν 220 χιλ. και θα φτάσουν στις 737χιλ. Ο συνδυασμός αποχής των φιλάθλων μας και αύξησης των προστίμων δυσχεραίνει την οικονομική θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Είχαμε μόνο 12.421 εισιτήρια διαρκείας και εισπράξεις 4,3 εκατ. ευρώ. Στα απλά εισιτήρια είχαμε μία μείωση της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Η εικόνα στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου είναι ντροπή για την ΑΕΚ. Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ήρθαν 5.000 άνθρωποι στο γήπεδο».

«Σημειώθηκε αύξηση κατά 40% στα έσοδα από χορηγούς με τον ΟΠΑΠ και το Κίνο να είναι βασικοί χορηγοί, αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε μετά τα τελευταία γεγονότα».

«Με το γήπεδο θα αλλάξουμε επίπεδο»

«Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το στοίχημα της διοίκησης αυτής. Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το μνημόνιο μεταξύ ΠΑΕ, Ερασιτεχνικής και Δήμου. Έχουμε την απόλυτη στήριξη των φορέων για ένα φιλικό προς το περιβάλλον και λειτουργικό γήπεδο. Η λειτουργική και νομική μελέτη για το γήπεδο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ μαζί με την υποβολή του πλήρους φακέλου. Αν μπορέσουμε να χτίσουμε γήπεδο, η πορεία και η προοπτική της ΑΕΚ θα αλλάξει άρδην. Με το γήπεδο η ΑΕΚ θα αλλάξει επίπεδο. Χρηματοδότηση δεν έχουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις, αλλά να είστε σίγουροι πως όταν όλα είναι έτοιμα, οι πόροι θα βρεθούν».

Οι ακαδημίες

«Στον τομέα των ακαδημιών, ήδη πέντε παίκτες από τη δεύτερη ομάδα προπονούνται με την πρώτη. Στο τέλος της σεζόν θα σχεδιαστεί τριετές πλάνων για την ανάδειξη των ποδοσφαιριστών. Γίνεται μελέτη για τη στέγαση όλων των τμημάτων σε έναν ενιαίο χώρο».

«Περίεργα πράγματα στον διαχειριστικό έλεγχο»

«Πολλά ειπώθηκαν για τον διαχειριστικό έλεγχο και δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάποια κακώς κείμενα. Ο έλεγχος δημοσιεύτηκε αυτούσιος, γιατί ήταν δέσμευση των μετόχων και της διοίκησης. Ανοίξαμε το λογιστήριό μας, πήραν ό,τι ήθελαν κι ό,τι είχαμε στη διάθεσή μας. Ο διαχειριστικός έλεγχος αναλύει πολλές ομιχλώδεις καταστάσεις και πράξεις. Δεν είμαστε εισαγγελείς και δεν θα κατηγορήσουμε κόσμο. Όταν το κρίνουμε, θα κινηθούμε νομικά. Ήδη συζητάμε με το νομικό μας επιτελείο και το πώς θα κινηθούμε θα το δούμε στη γενική συνέλευση. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε τον κ. Νικολαΐδη ή τον κ. Θανόπουλο. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε πολλά καλά, συσπείρωσε τον κόσμο, έδωσε όραμα, πούλησε παίκτες που βοήθησαν οικονομικά την ΑΕΚ. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάποιες περιπτώσεις που είναι περίεργες».

Στη συνέχεια ο Σταύρος Αδαμίδης έκανε εκτενή αναφορά σε κάποια «ύποπτα» ευρήματα στον διαχειριστικό έλεγχο. «Δεν ξέρω αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, σίγουρα όμως θα αναζητηθούν και θα κινηθούμε νομικά».

«Ηγέτης της ΑΕΚ ο κόσμος της και μόνο»

«Πρέπει να κοιτάξουμε το αύριο ενωμένοι. Να κοιτάξουμε μπροστά. Η μεμψιμοιρία και η διχόνοια. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε το πλάνο που θα αλλάξει τη μοίρα της με οδηγό τον κόσμο της. Ηγέτης της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της και μόνο αυτός. Ούτε ο Παππάς, ούτε ο Νοτιάς, ούτε ο Μελισσανίδης, ούτε εγώ. Ποτέ δεν βασιστήκαμε σε πακτωλό χρημάτων. Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε, να δούμε πόσο αγαπάμε την ΑΕΚ, να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να αποφασίσουμε αν θέλουμε μία ομάδα που συντηρείται ή μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί».

«Η ΑΕΚ χρειάζεται σύνεση και πλάνο. Οι κ.κ. Παππάς και Νοτιάς δεν θέλουν να λειτουργούν ως μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ. Όταν τους χρειαστούμε θα είναι εδώ και ο κ. Παππάς έχει πει πως θα συνδράμει στην προσπάθεια των Supporters. Ο κ. Νοτιάς είναι ενήμερος και είναι απόλυτα σύμφωνος, θα συνδράμει κι αυτός. Δεν έχουν δεσμευτεί πως θα βάλουν τα 5,7 εκατ. ευρώ για την άδεια Δεν υπάρχει καμία δέσμευση, αλλά αν ο κόσμος ανταποκριθεί και στηρίξει, θα είναι εκεί και ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς. Αν ο κόσμος είχε ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, που δεν ήταν μεγάλες, αλλά ήταν με βάση των περσινών δεδομένων, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα είχε τώρα καμία ανάγκη. Η κίνηση των Supporters είναι μονόδρομος. Είναι μια προσπάθεια που θα γίνει μία φορά. Αν γίνει κι αποτύχει, κάηκε τελείως. Δεν μπορούμε να ζητάμε μεγάλα πράγματα από τη στιγμή που απέχουμε ή από τη στιγμή που δεν βοηθάμε. Ή θα αλλάξουμε και θα προχωρήσουμε για μεγαλύτερα πράγματα ή απλώς θα επιβιώνουμε».

Οι ευθύνες των μετόχων για την κακοδιαχείριση

«Οι κ.κ. Παππάς και Νοτιάς το 2004 υπέγραψαν ένα συμφωνητικό δίνοντας εν λευκώ τη διαχείριση της ΠΑΕ στον κ. Νικολαΐδη. Δεν έκανε μόνο λάθη ο κ. Νικολαΐδης, έκανε και πολλά καλά. Η κληρονομιά των εισιτηρίων διαρκείας είναι δική του. Έκανε όμως λάθη, αφού έφυγαν πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι έπρεπε από την ΠΑΕ. Οι μέτοχοι έχουν αναλάβει την ευθύνη τους».

Μονόδρομος το πλάνο των Supporters

«Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πως το πλάνο είναι υλοποιήσιμο. Αλλά είναι αυτή τη στιγμή μονόδρομος. Εδώ και καιρό συζητάμε για εταιρείες λαϊκής βάσης. Αυτό είναι ένα πιο συγκεκριμένο πλάνο που δίνει μεγαλύτερη δύναμη σε έναν φορέα που ελέγχεται από τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως η επόμενη μέρα της ΑΕΚ είναι στα χέρια του και μπορεί να τη φέρει στο δρόμο φοβερών επιτυχιών. Επιχειρηματίες να επενδύσουν δεν υπάρχουν και ο κόσμος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δείξτε μου εσείς τους επενδυτές που υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας. Αν δεν υπήρχαν Παππάς και Νοτιάς δεν θα υπήρχε τώρα ΑΕΚ. Όμως έχουν κουραστεί και ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μοναδικός εγγυητής για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Αν θέλουμε η ΑΕΚ να πάει στη Δ’ Εθνική μπορούμε να το κάνουμε. Αλλιώς πρέπει να βοηθήσουμε όλοι».

«Θα είμαστε εδώ για την ΑΕΚ

«Για μένα και τους συνεργάτες μου θα ήταν εύκολο να παραιτηθούμε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κι έχοντας πετύχει στους στόχους που έχουμε θέσει. Είμαστε όμως εδώ για τα δύσκολα, θέλουμε να βρεθεί διάδοχη κατάσταση, δόξα το Θεό όλοι έχουμε επάγγελμα, δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι και επαγγελματίες παράγοντες. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Προσφέρουμε αλήθεια, οικονομική εξυγίανση, προοπτική γηπέδου και αθλητικές επιτυχίες».

Σκέψεις για Ριζούπολη

«Το θέμα της Ριζούπολης είναι κάτι που εξετάζουμε. Σκεφτόμαστε σοβαρά να παίζουμε στις εγχώριες διοργανώσεις στη Ριζούπολη και στις ευρωπαϊκές στο ΟΑΚΑ. Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες κι αφού έχουμε κάνει τις απαραίτητες μελέτες, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Παράπονα από τον κόσμο

«Δεν είναι δυνατό μετά την κατάκτηση ενός τίτλου που ψάχναμε εννέα χρόνια να έρχονται 5.000 στο γήπεδο. Αν είχαμε 40-45 χιλ. κόσμο, θα σας έλεγα εγώ τι ποινή θα μας έριχνε η ΕΠΟ. Η αποχή του κόσμου δίνει δύναμη στο παρασκήνιο».

Κεφάλαιο «βία»

«Αν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι της ΑΕΚ επενδύσουν και δώσουν ένα μέρος των χρημάτων τους για την ανοικοδόμηση της ομάδας, τότε θα μπορούν να περιφρουρήσουν καλύτερα το γήπεδο. Καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα. Στη συνάντηση για τη βία με τον κ. Νικητιάδη είχα ετοιμάσει προτάσεις, αλλά μας κράτησαν πέντε λεπτά, φώναξαν τους φωτογράφους και φύγαμε. Με την ίδια προχειρότητα αντιμετωπίζεται και σήμερα το πρόβλημα της βίας. Πρέπει η Πολιτεία και η Αστυνομία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Οποιαδήποτε προσπάθεια που γίνεται ενάντια στη βία θα μας βρει αρωγούς. Αυτά που έγιναν στον τελικό είναι απαράδεκτα και δεν θέλω να τα ξαναδώ. Όσοι δημιουργούν προβλήματα θα μένουν εκτός γηπέδου και αυτό θα το κάνουμε σε συνεργασία με τους οργανωμένους. Πρέπει να πιέσουμε την Πολιτεία. Εμείς δεν είμαστε εισαγγελείς. Δεν μπορούμε να συλλαμβάνουμε κόσμο ή να ελέγχουμε αυτούς που θα μπαίνουν στο γήπεδο. Αν δεν πάρει αποφάσεις η Πολιτεία, δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε πολλά πράγματα. Είπα στον κ. Μπιτσαξή να μου αναφέρει τι σκοπεύει να κάνει για τη βία και δεν μου είπε τίποτα. Το αντιμετωπίζουν με προχειρότητα. Η λύση τους ήταν να κόψουν το πριμ Κυπέλλου από την ΑΕΚ. Μια ζωή όλη η αυστηρότητα της Πολιτείας εξαντλείται στην ΑΕΚ».

«Δεν επενδύεις στην ΑΕΚ»

«Ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς δεν είχαν οφέλη από την ενασχόλησή τους. Σας διαβεβαιώνω για αυτό. Και οι δύο έχουν βάλει πολλά χρήματα χωρίς να πάρουν τίποτα πίσω. Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δεν γίνεται για κέρδος. Πολύ λίγοι κέρδισαν από το ποδόσφαιρο και συνήθως είναι αυτοί που λέμε επαγγελματίες παράγοντες. Οι έννοιες ΑΕΚ και επένδυση δεν συνάδουν. Δεν επενδύει κανείς λεφτά στην ΑΕΚ. Δίνει λεφτά στην ΑΕΚ».

«Έχει συμβόλαιο ο Χιμένεθ»

«Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου σε αγωνιστικά ζητήματα ή σε θέματα σχεδιασμού. Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερα προβλήματα αυτή τη στιγμή. Για αγωνιστικά θα πούμε μετά το τέλος των πλέι οφ. Ο προπονητής έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης».

Το προπονητικό κέντρο

«Δεν έχουμε πληρώσει ως ΠΑΕ κανένα ευρώ για το προπονητικό κέντρο. Για να δώσουμε χρήματα για το προπονητικό, θα πρέπει να ζητήσω από τον κ. Νοτιά να μου στείλει χρήματα για να τα δώσω στον… ίδιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κ. Νοτιάς θα κάνει πολλά χρόνια για να κάνει απόσβεση στα χρήματα που έβαλε για το προπονητικό κέντρο».

«Έχουμε δεχτεί πόλεμο από το παρασκήνιο»

«Η ΑΕΚ έπρεπε να τιμωρηθεί, αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ΕΠΟ ως διοργανώτρια τελικού και η Αστυνομία. Πολλά άτομα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια δεν ήταν οπαδοί της ΑΕΚ. Ο πόλεμος που δέχτηκε η ΑΕΚ από τη διοργανώτρια αρχή και την ΕΠΟ ήταν συνεχής και σε πολλά επίπεδα. Όσο πιο δυνατή όμως είναι η ΑΕΚ, τόσο περισσότερο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον πόλεμο».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου