ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ «ΜΟΝΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ…»




Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, που μετά τη δωρεά των μετοχών του Τάκη Κανελλόπουλου κατέχει το 23,89% των μετοχών με προοπτική να φτάσει και πάνω από το 51% τόνισε πως μοναδική λύση είναι οι φίλαθλοι της ομάδας,

«Η ΑΕΚ χρειάζεται και τώρα αυτό που χρειάζεται χρόνια τώρα, τη συσπείρωση που μόνο μέσα από τον κόσμο της μπορεί να πετύχει, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη επενδυτών. Σημασία έχει ποιος θα βάλει τα λεφτά και ποιος θα τα διαχειριστεί σωστά», τόνισε ο ηγέτης της «Original 21» και πρόσθεσε: «Το σχέδιο για λαϊκή βάση μπορεί να γίνει, αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό. Το σωματείο με 10.000 μέλη μπορεί να συντηρήσει όλα τα τμήματα. Αλλά για ποια λαϊκή βάση μιλάμε όταν όλοι οι φίλαθλοι ασχολούνται με το πώς μπαλίτσα θα πηγαίνει στο πλεκτό. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε χιλιάδες ανθρώπους την ιδέα της ΑΕΚ στο κεφάλι. Εγώ θεωρώ ότι ο κόσμος έχει πάρει την ΑΕΚ στα χέρια του και δεν το καταλαβαίνει. Τους λέμε ελάτε να γίνετε μέλη, αλλά ο κόσμος τα ακούει και χαίρεται, τίποτα περισσότερο. Μόνο ο κόσμος μπορεί».

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος δηλώνει απογοητευμένος από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εγγραφή νέων μελών στην Ερασιτεχνική. «Ο απλός κόσμος ευαισθητοποιείται όταν υπάρχει πρόβλημα, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει μόνιμη ευαισθησία του κόσμου. Το ίδιο συμβαίνει και με το μπάσκετ. Υπάρχει τεράστιο θέμα και εμείς το λέμε συνέχεια. Δεν πάει καλά το έργο, έρχονται δύσκολες μέρες και δεν έχουμε δει τα χειρότερα ακόμη. Αυτά κρύβονται επιμελώς όταν η ομάδα πάει καλά, αλλά όταν αυτό δεν συμβαίνει έρχονται στην επιφάνεια. Ας είχε κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, ας μην είχε το αγωνιστικό χάλι με τον Παναθηναϊκό, ας μην είχε βρεθεί ο Κάκος στο δρόμο της και θα σας έλεγα εγώ αν ο κόσμος θα είχε πανικοβληθεί τώρα. Αυτοί οι ήρωες που στηρίζουν αυτό το αγωνιστικό συνονθύλευμα του ποδοσφαίρου είναι οι τελευταίοι που έχουν απομείνει. Αυτόν τον κόσμο, που η ΑΕΚ έχει 17.000 διαρκείας, αν τον είχαμε στρέψει στο σωματείο όλα θα ήταν καλύτερα. Θα είχαν έρθει και επενδυτές. Θα πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος να χρηματοδοτεί από πίσω. Όταν βρεθεί αυτό, να δείτε πόσο όμορφα θα πάνε όλα».

Σε κάθε δύσκολη περίοδο, στο προσκήνιο έρχεται το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος δεν κρύβει την πικρία του για τη μη επιστροφή του «τίγρη» στην ηγεσία της ΠΑΕ. «Είμαστε σε δύσκολη οικονομική περίοδο. Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να έχει πολλούς σαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται και ασχολείται με την ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Αν έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο και αυτός περιορίζεται μέχρι εκεί είναι δικαίωμά του, αλλά προκαλεί μία δικαιολογημένη πικρία. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ΑΕΚτζής, αγαπά και πονά την ομάδα, αλλά ως εκεί. Κι εγώ ρωτάω γιατί ως εκεί; Τα λεφτά τα βάζεις είτε επειδή περιμένεις ανταπόδοση, είτε επειδή αγαπάς την ομάδα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αλλά γιατί δεν το κάνει;», τόνισε, αλλά δικαιολόγησε εν μέρει και τη στάση του πρώην προέδρου. «Έλεγχο μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε μέτοχος της ΠΑΕ, έχει δικαίωμα να το ζητήσει. Αν κάποιος ήθελε να το δει διαφορετικά, θα μπορούσε να ρωτήσει τους μετόχους γιατί δεν το έχουν κάνει τόσο καιρό. Πώς θα προσελκύσουμε έναν άνθρωπο να επενδύσει σε μία επιχείρηση, όταν βγαίνει ένας βασικός μέτοχος και ζητεί έλεγχο. Έχουμε απαίτηση από τον Μελισσανίδη, αλλά κι εκείνος τι θα βρει μπροστά του; Στην εποχή του Μελισσανίδη ούτε ο Κόκκαλης ήταν όπως είναι τώρα, ούτε ο Παναθηναϊκός είχε την οικονομική προοπτική που έχει τώρα».

Ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει μετά την αύξηση του ποσοστού της Ερασιτεχνικής και την προοπτική σχηματισμού… κυβέρνησης απάντησε: «Εγώ έμαθα πως ο κύριος Κανελλόπουλος έδωσε τις μετοχές, όπως το έμαθε όλος ο κόσμος. Ο κύριος Κανελλόπουλος βοηθά την Ερασιτεχνική κατά καιρούς στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Είδε και απόειδε φαίνεται γι’αυτό και έκανε αυτή την κίνηση. Φοβάμαι μήπως το κάνουν κι άλλοι μέτοχοι. Με την ΑΕΚ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Οτιδήποτε μπορεί να το βρεις μπροστά σου. Δεν έχουμε σκεφτεί τι θα κάνουμε ακόμα. Έχουμε φτάσει στο 23% των μετοχών και ανεβαίνουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να μην έρθουν τα χειρότερα. Δυστυχώς στην ΑΕΚ το επόμενο είναι πάντα χειρότερο από το προηγούμενο. Μετά τον Τροχανά, που όλοι ήθελαν να φύγει, ήρθε ο Big Mac. Αυτό με τρομάζει, μην είναι το επόμενο χειρότερο».

Κλείνοντας άφησε αιχμές για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Μην ασχολείστε με τον Μπάγεβιτς. Δεν υπάρχει Μπάγεβιτς στο θέμα της αξιοπρέπειας για την ιστορία της ΑΕΚ. Μας κάνανε σίριαλ τον Μάκο, κάναμε σούπερ μεταγραφή τον Λεονάρντο και μας κατάπιανε σαν προσκόπους στο ματς με την Έβερτον».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου