ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ Nova ΣΠΟΡ FM




Την επιλογή του να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ υπερασπίστηκε ο Τάκης Κανελλόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε και πρόσθεσε για το θέμα νέων επενδυτών: «Εκτιμώ και εμπιστεύομαι τον κ. Νοτιά αλλά πιστεύω ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του μπορεί να μας βάλουν σε περιπέτειες. Δίνοντας δύναμη στην ερασιτεχνική θωρακίζω την ομάδα από το να έρθει κάποιος ύποπτος».

Ο κ. Κανελλόπουλός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πολεμικό κλίμα μεταξύ των μετόχων, ενώ όρισε ως αρχή της «κατηφόρας» για την ομάδα τις αποφάσεις για τα πλέι-οφ του 2008. «Αν είχαμε εμείνει στο αρχικό μας σχέδιο μπορεί και να είχαμε πετύχει».

Πολύ δύσκολή χαρακτήρισε την συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Τάκης Κανελλόπουλος, που αποκάλυψε ότι είχε μειοψηφήσει στην επιστροφή του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Παρέμβαση στην συνέντευξη έκανε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος που έκανε δημόσιο κάλεσμα στον Τάκη Κανελλόπουλο να αναλάβει την ηγεσία της Ερασιτεχνικής. «Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ανθρώπους του δικού σου ήθους» τόνισε.

«Είναι πιθανό να ασχοληθώ με την Ερασιτεχνική αν μαζέψουμε 10.000 μέλη» ήταν η απάντηση του.

Αναλυτικά

O πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάκης Κανελλόπουλος, μίλησε στον ΝοvaΣπορ Fm 94.6 και στους Μιχάλη Τσόχο και Γιάννη Κυφωνίδη για:

- Τη δωρεά των μετοχών:

«Βασικός σκοπός είναι να προσπαθήσω να δείξω έναν άλλο δρόμο για την ΑΕΚ και να ενεργοποιηθούν και άλλοι μέτοχοι. Αυτό που προτείνω δεν είναι αποκλειστικός δρόμος αλλά υποστηρικτικός. Προϋποθέτει ότι πολλοί ΑΕΚτζήδες μπορούν να γραφτούν στην Ερασιτεχνική. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει και την ποδοσφαιρική ομάδα και τις άλλες ομάδες».

- Το πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση;

«Όντως ξεκινήσαμε ενωμένοι. Δουλέψαμε αρμονικά μεταξύ μας και στην αρχή πήγαμε καλά. Το ότι δεν υπήρχαν διαφωνίες, προφανώς δεν ισχύει. Απλώς τίποτα δεν έβγαινε προς τα έξω. Τα λύναμε στο τραπέζι. Δεν γνώριζαν ούτε καν ποιοι είμαστε.
Πρώτα από όλα ο χρόνος φθείρει. Οι οικονομικές ζημιές και αυτές δημιουργούν γκρίνια. Και επίσης όλοι αποκτήσαμε όλο και περισσότερες απόψεις για τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ και εκεί προέκυψαν διαφωνίες.
Κομβικό σημείο ήταν η απόφαση να μην κατέβουμε στα πλέι-οφ. Είχαμε δύο επιλογές. Ή να κατέβουμε με τους νέους ή να κατέβουμε κανονικά. Υπήρξε οριακή πλειοψηφία να κατέβουμε κανονικά. Κάτι που ήταν λάθος. Εκεί άρχισε να σπάει η συνοχή. Μετά από αυτό δεν μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις.
Από εκεί και πέρα –εφόσον είναι φιλικές οι σχέσεις μεταξύ μας- είναι καλύτερο κάποιοι να αποχωρούν και να μείνουν λιγότεροι για να προχωράει το πράγμα. Και νομίζω αυτό έγινε στην πορεία.

Πώς έφυγα; Σας είπα πως είχε αρχίσει να χαλάει η συνοχή. Από εκεί και πέρα πήραμε μόνο δύο αποφάσεις. Η μία για τον κ. Μανωλά και η άλλη για τον κ. Μπάγεβιτς. Στην πρώτη πρωτοστάτησα να έρθει πίσω. Στην άλλη εγώ μειοψήφησα για να μην επιστρέψει. Πιστεύω ότι δεν θα είχε την ηρεμία για να δουλέψει.
Προσπάθησα να συνεργαστώ, αλλά εισέπραξα και καχυποψία και ψυχρότητα από τον κ.Μπάγεβιτς. Αυτό δεν βοήθησε στη σχέση μας. Στη συνέχεια έγιναν και άλλα επεισόδια που δεν βγήκαν προς τα έξω. Ευτυχώς.
Υπήρχε και ένα επεισόδιο με τον κ.Μανωλά που έγινε μπροστά σε κόσμο. Έγινε μια έκρηξη για το θέμα της συμμετοχής του Τζεμπούρ. Την επόμενη ημέρα πήγα στο ξενοδοχείο και προσπάθησα να μιλήσω με τον κ.Μπάγεβιτς. Πάλι το κλίμα ήταν δύσκολο. Και έτσι η συνεργασία ήταν πολύ δύσκολη. Αυτό ήταν το κερασάκι. Όταν δεν υπάρχει συνεργασία σε επίπεδο διοίκησης αλλά και με άλλα στελέχη, εγώ είπα πως δεν μπορώ να συνεχίσω.

- το όραμά του:

«Πρέπει να πούμε τι είναι αυτό που οραματίζομαι. Και όχι μόνο εγώ. Το πιστεύουν πολλοί ΑΕΚτζήδες. Ας υποθέσουμε ότι μπαίνουν 25.000 μέλη και βάζουν από 35 ευρώ. Αυτό δεν συντηρεί την ΠΑΕ, αλλά ζουν τα άλλα τμήματά της.
Από τη στιγμή που υπάρχει διοίκηση που τους αντιπροσωπεύει, λέμε: θέλετε να βάλουμε κι άλλα χρήματα. Αυτό δεν αποκλείει οποιονδήποτε επενδυτή να θέλει να βάλει και άλλα χρήματα.
Αυτό που εγώ προτείνω είναι υποστηρικτικό συμμετοχικό κάτι που μπορεί να βοηθήσει όλη την ΑΕΚ όλα τα τμήματα χωρίς να αποκλείει κάποιον.

Οι ομάδες μπαίνουν συνεχώς μέσα. Κάποιος πρέπει να βάλει χρήματα. Να βάλει κάποια ο κόσμος. Αυτό που προτείνω εγώ δεν λύνει όλα τα πρόβλημα, ούτε δίνει την ομάδα στον κόσμο. Απλά συμμετέχει.

Ζητάω από την Ερασιτεχνική να γίνει οικονομικός έλεγχος για να αποδειχθεί σε όλους πως δεν έχουν γίνει λοβιτούρες. Γιατί δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν έχουμε τις μετοχές. Αυτό πως αποκαθίσταται τώρα;

Και καλύτερα να γίνει ασφαλιστική δικλείδα. Όταν έχεις 20.000 μέλη είναι πολύ δύσκολό να μπει κάποιος στο ταμείο της ΑΕΚ και να κλέψει, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν.
Είναι ένα όνειρο το να ζει η ΑΕΚ από λεφτά του κόσμο της. Το βλέπουμε σε άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι εφικτό αλλά όχι κάτι που μπορεί να γίνει σήμερα. Μπορεί να συμβεί στο μέλλον, με τη σωστή διαχείριση. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, αλλά δεν βρίσκαμε τον τρόπο. Και διαφωνούσαμε, εάν θέλετε.
Δυστυχώς, η λέξη μέτοχος δεν ηχεί καλά. Για να είσαι επενδυτής πρέπει να πάρεις κάτι πίσω. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Πώς να περιμένεις να πάρεις κάτι πίσω. Ο μόνος τρόπος είναι να κλέψεις.

Νομίζω ότι δίνοντας παραπάνω δύναμη στην Ερασιτεχνική κατά κάποιον τρόπο θωρακίζω την ομάδα. Πολύ δύσκολα στο μέλλον θα έρθει κάποιος ύποπτος. Νομίζω ότι είναι κατά κάποιον τρόπο μια θωράκιση.

Με κάτι περισσότερο από 20% η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να διοικήσει την ΑΕΚ. Ακόμη και αυτό να γίνει –η Ερασιτεχνική να είναι ο βασικός μέτοχος- δεν πάει να πει ότι πρέπει να αλλάξει κάτι. Λέει ότι εγώ έχω τόσα λεφτά να βάλω. Δεν τα έχει όμως. Οπότε λέει χρειαζόμαστε χρήματα. Θέλει να βάλει κάποιος άλλος; Εάν θέλει, τότε το ποσοστό της θα πάει πάλι κάτω απ τα 50: Τώρα το τι ποσοστό έχει η Ερασιτεχνική ο κ.Νοτιάς δεν παίζει ρόλο. Οποίος θέλει να βάλει χρήματα τα βάζει και παίρνει την πλειοψηφία.

Θα σας πω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να μεγαλώσω τον αριθμό των μελών. θα βοηθήσω. Είναι πολύ πιθανό να ασχοληθώ ενεργά με την Ερασιτεχνική εφόσον όμως συγκεντρώσουμε τουλάχιστον 10.000 μέλη.

Όλες οι μετοχές, όλων μας, είναι δεσμευμένες. Λόγω του δανείου. Είναι ένα δάνειο που πρέπει να πληρώνουμε τις δόσεις σιγά-σιγά. Η ΑΕΚ έχει περίπου 20 εκατ. έσοδα το χρόνο και καλείται να πληρώνει 200 χιλ. το χρόνο. Δεν έχει πρόβλημα να το πληρώνει και το πληρώνει. Εάν η διοίκηση επιλέξει να μην το πληρώσει, τότε τις μετοχές τις παίρνει η Τράπεζα».

- τα λάθη:

«Να σας πω το μεγαλύτερό μας λάθος. Ήταν στο τέλος της 1ης χρονιάς που ενώ είχαμε καταφέρει να έχουμε μια ισορροπία στο μπάτζετ, κάναμε κάποιες υπερβολές. Εάν είχαμε συνεχίσει το πλάνο της 1ης χρονιά, θα είχαμε πετύχει τον στόχο μας.
Έχουμε ένα χαρακτηριστικό στην ΑΕΚ, πολύ γκρίνια και δυσπιστία και όταν το ακούς χρόνια αυτό σε φορτώνει».

- Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Ερασιτεχνικής στο μέλλον:

«Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι σωματείο που εκλέγουν ψηφοφόροι τη διοίκηση. Προφανώς για να μπω εγώ πρόεδρος της Ερασιτεχνικής δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει και ούτε το θέλω.
Σκοπός μας είναι να μπουν πολλά μέλη. Πάνω από 10.000 μέλη. Εάν μπουν, τότε ίσως να διεκδικήσω ένα πόστο. Σε μία τέτοια Ερασιτεχνική θέλω να συμμετέχω. Διαφορετικά όχι».

- τις Ακαδημίες:

«Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν παίξει στην πρώτη ομάδα και υπάρχουν και άλλα παιδιά. Οι Ακαδημίες έχουν δουλέψει πολύ καλά. Χωρίς να τους παρέχουμε όλα τα πράγματα που έπρεπε να τους παρέχουμε.

- τις υποθέσεις των επενδυτών που απέτυχαν:

«Η πρώτη υπόθεση είχε σοβαρότητα. Εγώ από αυτά που ξέρω και έχω καταλάβει ήταν σοβαρή. Η άλλη όμως ήταν επικίνδυνη, νομίζω.
Εγώ τρόμαξα με τη δεύτερη περίπτωση και δεν είναι μομφή προς τον κ.Νοτιά, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι συνεργάτες του παραλίγο να μας φέρουν προβλήματα.
Τον κ.Νοτιά τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Κανείς δεν νομίζω ότι έχει βάλει τα χρήματα που έχει βάλει αυτός στην ΑΕΚ.
Δεν εμπιστεύομαι τις ενέργειες κάποιων συνεργατών του. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Περιστατικό συγκεκριμένο για να άρω την εμπιστοσύνη μου σε κάποια πρόσωπα, όχι. Αλλά εκεί που τρόμαξα ήταν αυτό το σημείο. Έχω κάποιες πληροφορίες για κάποιους ανθρώπους. Όχι τους εμφανείς αλλά αυτούς που δεν είναι.

- Εάν έχει επαφές με τον Ντέμη Νικολαϊδη:

«Μιλάμε κάθε τόσο μαζί του. Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα τα θέματα. Για τους επενδυτές δεν θέλω να πω τι λέει ο κ.Νικολαϊδης. Δεν θα σας πω. Έχω συζητήσει, αλλά δεν θα σας πω ούτε για το εάν θα κάνει κάτι αντίστοιχο με μένα ή εάν είναι της ίδιας άποψης για την Ερασιτεχνική.

- την απόφασή του να μην αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Σούπερ Λιγκ:

«Πιστεύω ότι ήταν σωστό που δεν δέχθηκα την πρόταση. Δεν έχουμε καταλάβει ποιες είναι η αρμοδιότητες της Σούπερ Λιγκ. Είναι να οργανώσει τις ομάδες και να δημιουργεί έσοδα για αυτές. Ό Ολυμπιακός είχε περίπου εννιά φορές περισσότερα έσοδα από τις μικρότερες ομάδες. Τώρα όμως είναι κάτι παραπάνω από δύο φορές.

Να πάω εγώ πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ και να έχω πρόεδρο τον Γκαγκάτση στην ΕΠΟ. Στην Ελλάδα οι θεσμοί είναι λιγότερο σοβαροί από τους ανθρώπους. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο οι θεσμοί να είναι πάνω απ τους ανθρώπους.
Εκεί θεωρώ είναι το πρόβλημά μας. Και όσο υπάρχει η νοοτροπία να είμαι εγώ πρώτος στο χωριό, τότε δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Εάν ο κ.Πυλάβιος ήταν στην ΕΠΟ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον ΠΑΟ, ο Πέτρος Κόκκαλής στον Ολυμπιακό και ο Κώστας Πηλαδάκης, τότε θα είχαμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ένα πράγμα που έχει δημιουργήσει η ΟΥΕΦΑ είναι ότι, δίνοντας περίπου 20 εκατ. σε αυτόν που πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανοίγεις την ψαλίδα στον ανταγωνισμό. Σίγουρα τα χρήματα δεν είναι το παν. Αλλά είναι ένα τεράστιο ποσό. Εδώ οι Αμερικανοί έχουν βάλει συστήματα που δημιουργούν ανταγωνισμό. Πηγαίνουν στο γήπεδο και δεν ξέρουν ποιος θα νικήσει. Αυτό πρέπει να θέλουμε στον αθλητισμό. Εμείς όμως κάνουμε το αντίθετο.

- Το πώς φαντάζεται την ΑΕΚ σε δύο χρόνια:

«Θα εξαρτηθεί από το συνολικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ έχω πει ότι εφόσον υπάρχει αυτό το κλίμα που περιέγραψα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ σε αυτό το χώρο δεν θέλω να ξαναμπώ. Αγαπώ την ΑΕΚ και τον αθλητισμό, αλλά όχι.
Εμείς αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Να αλλάξουμε κάτι. Δεν το καταφέραμε και δεν το προσπάθησαν και άλλοι. Έτσι νομίζω.

- το πώς μπορεί να αποτραπεί η επανεμφάνιση ατόμων σαν αυτή του Μάκη Ψωμιάδη στη διοίκηση της ΑΕΚ:

«Και εγώ αυτό πιστεύω, ότι με τη συμμετοχή όλων μας στην Ερασιτεχνική μπορούμε να το αποτρέψουμε. Και όσοι είναι στην ΑΕΚ τώρα δεν το θέλουν. Θα ήταν καλό βέβαια να δούμε κάποιους ανθρώπους να θέλουν να προσφέρουν στην ΑΕΚ. Θα ήθελα να το δω αυτό».

- το τι συνέβη με τον Μελισσανίδη;

«Δεν είχα επαφή μαζί του τότε. Ξέρω πως έγινε ένα τηλεφώνημα και μια συνομιλία με τον Ντέμη. Αυτός του ζήτησε κάτι γραπτό για να μπορούμε να το συζητήσουμε όλοι μας.
Η σκέψη ήταν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μπει όπως και στον ΠΑΟ. Εγώ αυτό που πρότεινα είναι κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει ο ΠΑΟ πριν από περίπου ένα μήνα. Θα ήταν θετική εξέλιξη να μπει τώρα ο Μελισσανίδης».

- Η ζημιά που υπάρχει στην ΑΕΚ:

«Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, οι υποχρεώσεις πρέπει να είναι ανάμεσα σε 25 με 30 εκατ. Θυμάται κανείς όμως πόσες ήταν οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ πριν το άρθρο 44. Μετά θυμάται κανείς; Δεν δόθηκε τόση μεγάλη σημασία σε αυτό. Τα χρέη αυτά έπαιξαν ρόλο όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μια σταθερή κατάσταση και εμείς οι μέτοχοι βάζαμε χρήματα».

- Προπονητικό κέντρο και γήπεδο:

«Για το προπονητικό κέντρο –που είναι μια χειρονομία του κ.Νοτιά- στην αρχή παρουσιάστηκε μια σύμβαση που θεωρήσαμε ότι δεν ήταν συμφέρουσα για την ΑΕΚ. Υπήρξαν κάποιες διαβουλέψεις στην πορεία. Πιστεύω ότι έχουν έρθει στο σωστό επίπεδο για το ποσό που πρέπει να πληρώσει η ΑΕΚ.

Για το γήπεδο, όλοι θέλουμε να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εγώ θα σας πω την άποψή μου για το τι προσέχεις όταν φτιάχνεις ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο το φτιάχνεις για 80 χρόνια. Πρέπει να έχει χώρο και εύκολη πρόσβαση. Αυτά τα δίνει η Ν. Φιλαδέλφεια; Όχι τόσο.
Μετά λέμε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το γήπεδο. Αυτό που ξέρω είναι πως το γήπεδο αυτό πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει σε 20 -30 χρόνια. Έχει αυτή την προϋπόθεση η Ν. Φιλαδέλφεια.
Αυτή τη στιγμή η σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ έχει χειριστεί πιο σωστά το θέμα από εμάς. Και καλά κάνει που προσπαθεί να εξαντλήσει τα περιθώρια. Εμείς δεν πείσαμε ότι το κοιτάξαμε σοβαρά. Μακάρι να βγει το πόρισμα. Εγώ προσωπικά θέλω ως φίλαθλος να μπορώ και να πάω και να φύγω πιο εύκολα. Αλλά να έχει την ευελιξία να μεγαλώσει στο μέλλον».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου