ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΕΛΟΣ ΣΤΟ enosisole21.blogspot.com




O Γενικός Γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Βασίλειος Τόγελος μιλά στο enosisole21.blogspot.com

Πως ασχολήθηκες με την Ερασιτεχνική.

Από το 2002 ξεκινήσαμε μία κίνηση από την ORIGINAL για να ανοίξει η διαδικασία εγγραφής μελών στην Μάνα ΑΕΚ, η οποία μέχρι τότε έκανε γενικές συνελεύσεις 40 και 50 ατόμων. Στόχος μας από τότε ήταν όλος ο κόσμος της ΑΕΚ να γίνει μέλος στην Α.Ε.Κ. δυναμώνοντας έτσι το θεσμό αλλά και συμβάλλοντας οικονομικά στην ανάπτυξη των μικροτέρων τμημάτων. Η διαρκής απαξίωση του σωματείου τα τελευταία χρόνια και ο αγωνιστικός μαρασμός που επικρατούσε μας ώθησε στο να πάρουμε την απόφαση να τολμήσουμε να μπούμε στη διοίκηση και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις εκ των έσω και όχι να κάνουμε μόνο κριτική εκ του μακρώθεν. Τα χρέη που υπήρχαν ήταν κάτι που μας τρόμαζε (και δεν τα ξέραμε και όλα) αλλά μπήκαμε στα βαθειά και κολυμπάμε. Με τη βοήθεια του κάθε ΑΕΚτζη που γίνεται καθημερινά συμμέτοχος στην προσπάθεια, είτε με το να γίνεται μέλος στο σωματείο, είτε αγοράζοντας ένα διαρκείας π.χ. στο βόλλευ. Δεσμευθήκαμε ότι θα δώσουμε τέλος στην τακτική των ταμειακών διευκολύνσεων που έπνιγαν μακροπρόθεσμα το σωματείο και θα προσπαθήσουμε να πλαισιώσουμε την προσπάθεια μας με ανθρώπους που θα δωρίζουν ότι μπορούν στο σωματείο και δε θα δανείζουν. Ήδη από τον πρώτο χρόνο έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην ΑΕΚ δωρεές που ξεπερνούν τις 450.000 €, ενώ έχουμε ήδη εξοφλήσει χρέη παλαιών διοικήσεων πάνω από 200.000 €. Με προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου προσπαθούμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας να κάνουμε την ΑΕΚ κάθε χρόνο και πιο ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα.

Τι γίνεται με τα τμήματα της ΑΕΚ όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από την έλλειψη γηπέδου. Σίγουρα τον τελευταίο χρόνο έχουν μπεί σε όλα τα τμήματα παιδιά με μεράκι και διάθεση να προσφέρουν και αυτό έχει ήδη φέρει αποτελέσματα. όμως εξακολουθούμε με πολύ κόπο και χρήμα να προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε στέγη για το κάθε ένα ξεχωριστά σε όλη την Αττική.

Πως είναι τα πράγματα στην ερασιτεχνική και εάν υπάρχει βοήθεια από την παε και σε τι επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις με την ΠΑΕ..

Με την ΠΑΕ υπάρχει συνεργασία και οι σχέσεις μας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Είμαστε σε κοινή γραμμή για το γήπεδο, και βρισκόμαστε κοντά και σε μία συμφωνία για το 10% που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί το σωματείο. Είναι ντροπή για την ΑΕΚ να βρίσκονται στα δικαστήρια ΠΑΕ και Ερασιτεχνική και αυτό πρέπει να σταματήσει. Για αυτό προσπαθούμε να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις.

Τι γίνεται με το γήπεδο και εάν το μνημόνιο που υπογράφτηκε με την ΠΑΕ για την νέα Φιλαδέλφεια και τι πιθανότητες υπάρχουν να γίνει εκεί.

Το μνημόνιο συνεργασίας είναι σίγουρα ένα πρώτο βήμα. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δούμε αν μπορεί να κατασκευαστεί το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτό κάνουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας όμως είναι θετικό το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια η Α.Ε.Κ. εμφανίζεται Ενωμένη και θα διεκδικήσει από την Πολιτεία αυτά που της αντιστοιχούν.

Γιατί το μπάσκετ πήγε στο Ελληνικό και όχι κάπου αλλού?

Κάπου αλλού δεν υπήρχε. Οι επιλογές ήταν λίγες, ή να μέναμε στο Σπόρτινγκ, ή το κατά πολύ ακριβότερο ΟΑΚΑ. Η επιλογή ήταν της διοίκησης της ΚΑΕ στην οποία φέτος δε συμμετέχω και δε θα ήθελα να σχολιάσω τίποτε άλλο.

Στο χάντμπολ γιατί δεν μπορούμε να βρούμε ένα γήπεδο για προπόνηση.

Το χάντμπολ έχει την ιδιαιτερότητα ότι παίζεται σε ελάχιστα κλειστά γυμναστήρια και αυτό γιατί απαιτεί γήπεδο μεγαλύτερων διαστάσεων. Αυτό κάνει το θέμα της εξεύρεσης γηπέδου ακόμα πιο δύσκολο. Είναι όμως απορίας άξιο γιατί ο Δήμαρχος του Γέρακα αρνείται εδώ και ένα χρόνο να στεγάσει την ΑΕΚ στο νεόκτιστο σπίτι του Χάντμπολ και προτιμά να το κρατάει κλειστό. Η πολιτεία έφτιαξε δύο γήπεδα για χάντμπολ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του αθλήματος. Το ένα στη Θεσσαλονίκη που το χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ και το άλλο στην Αττική που το χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος του Γέρακα(!!!). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αχαρνών και τον Αθλητικό οργανισμό του, που φέτος μας παραχώρησαν 2 ώρες καθημερινά το κλειστό γυμναστήριο «ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ» και έτσι τουλάχιστον έχει βρεθεί μια προσωρινή στέγη για το τμήμα. Είναι βέβαι ένα πολύ μικρό γήπεδο για τις ανάγκες της ΑΕΚ αλλά τουλάχιστον είναι μια λύση για τους αθλητές μας, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν πέρσι γυρνώντας όλη την Αττική για να κάνουν προπόνηση.

Η ερασιτεχνική αντιδρά για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα εάν ναι γιατί?

Η ερασιτεχνική δεν αντιδρά για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Όλοι θέλουμε να αποκτήσει η ποδοσφαιρική ομάδα ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Υπήρξαν όμως συγκεκριμένες ενστάσεις σχετικά με το κείμενο της σύμβασης που μας παρουσιάστηκε, και τις οποίες τις αναλύσαμε με επιστολή μας στον τύπο. Η σύμβαση θα πρέπει να κατοχυρώνει την ΠΑΕ ΑΕΚ μακροπρόθεσμα (ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ιδιοκτήτης ή πρόεδρος) και να μην της δημιουργεί μια πρόσθετη οικονομική θηλιά. Η ΠΑΕ μας έχει διαβεβαιώσει ότι το κείμενο θα αλλάξει προς όφελος της ΑΕΚ και ότι στην τελική σύμβαση θα συμφωνήσουμε όλοι.

Υπάρχει περιπτώσει να ασχοληθεί ο Μελισσανίδης με την Ερασιτεχνική?

Το έχουμε κουράσει το θέμα με το Μελισσανίδη. Η πόρτα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι ορθάνοιχτη για οποιονδήποτε επώνυμο ή ανώνυμο ΑΕΚΤΖΗ θέλει να ασχοληθεί και να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο. Μακάρι η προσπάθεια που γίνεται από τη σημερινή διοίκηση να εκτιμηθεί και να πλαισιωθεί και από άλλους επιφανείς Αεκτζήδες προκειμένου να βοηθήσουμε το Δικέφαλο Αετό να πετάξει ακόμα πιο ψηλά σε όλα τα τμήματα.

Γιατί κάποιος πρέπει να γίνει μέλος της μάνας ΑΕΚ.

1 σχόλιο:

  1. Καλή Συνέντευξη κι ας μην είχε κάτι πολύ πρωτότυπο.
    Να σημειώσω πως δεν είμαι καθόλου υπερ ποδοσφαιρικού γήπεδου στην Ν.Φ. (but that's another story..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή