ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Πέτρος Παππάς με γραπτή του δήλωση διαψεύδει πως ηγείται κάποιας προσπάθειας για τη… διάσωση του συλλόγου, ενώ τονίζει πως οι όποιες κινήσεις τυχόν κάνει θα ανακοινωθούν επισήμως.

«Επειδή διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες και ακούω στο ραδιόφωνο, είτε δηλώσεις μου που στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει, είτε μαθαίνω για σκέψεις μου τις οποίες δεν έχω κάνει, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι εάν έχω κάτι να πω θα το κάνω επισήμως και μόνο μέσω της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης, αντίθετα με σχετικά δημοσιεύματα δεν ηγούμαι κάποιας συγκεκριμένης επενδυτικής κίνησης», αναφέρει ο Πέτρος Παππάς.



Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM είπε

Για τις επόμενες κινήσεις της Ερασιτεχνικής: «Αυτά ξέρω μόνο, τα υπόλοιπα τα μαθαίνω από τα ΜΜΕ και ένα φαξ που ήρθε. Η επικαιρότητα τρέχει και πληγώνει καθημερινά την ΑΕΚ. Ξεχνάμε την ομάδα, που ειδικά χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια. Το κινητό μας δεν κλείνει, είμαστε πάντα εδώ. Θα τοποθετηθούμε αργότερα, όταν καταλαγιάσει όλος αυτός ο ορυμαγδός. Θα τα πούμε σύντομα».

Για τη στάση των μετόχων της ΠΑΕ, που παραχωρούν τις μετοχές στην Ερασιτεχνική: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν είναι θλιβερά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά μικρή τιμή για την ΑΕΚ η πρόταση που μου γίνεται. Τα λάθη μπορούν να γίνονται, αλλά όχι συστηματικά και απανωτά. Εμπλακήκαμε στην ΑΕΚ από μεγάλη αγάπη για το σωματείο. Απορώ πώς δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να μας στείλει στο διάολο και στην εξέδρα, από την οποία δεν φύγαμε ποτέ. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορώ να κάνω τον πρόεδρο στην ΠΑΕ, δεν θέλω κιόλας. Την κάναμε τη μ… ια φορά, από αγάπη στην ομάδα και μόνο. Οι μέτοχοι που έχουν μείνει και ασχολούνται, εντός κι εκτός εισαγωγικών, μπορούν να τρέξουν την ομάδα για 50 χρόνια. Πέντε χρόνια πώς είχαν τη διάθεση και τώρα δεν την έχουν. Αν αγαπάνε την ΑΕΚ, να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο που την έφεραν. Τα κάνανε μπάχαλο πέντε χρόνια τώρα. Οι αποτυχημένες επιλογές οδήγησαν τα πράγματα εδώ. Δεν είναι μια απλή δουλειά η ΑΕΚ, είναι μια ιδεολογία. Δεν έχουν το δικαίωμα να κρύβονται και να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ηγέτες και όχι υπαλλήλους, έχει ανάγκη από παρουσίες. Απορώ πώς αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την οικονομική οντότητα να έχουν ο καθένας μόνος του την ΑΕΚ και να κοντράρουν στα ίσα τον Κόκκαλη, καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους. Να παραχωρούν, να χαρίζουν τις μετοχές τους δεξιά και αριστερά».

Για τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών του Τάκη Κανελλόπουλου στην Ερασιτεχνική: «Οι νομικοί κύκλοι του σωματείου-κι αυτοί απλήρωτοι είναι- συνεργάζονται με αυτούς του κύριου Κανελλόπουλου».

Για τη στάση του κόσμου της ΑΕΚ: «Πρέπει να είμαστε όλοι σε επιστράτευση, να έρχονται 50.000 άνθρωποι στο γήπεδο, γιατί έτσι κάποιος δεν θα κωλώσει να πάρει την ΑΕΚ. Οι μέτοχοι φοβούνται από την κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο. Καλώ όλο τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και να φωνάζει μόνο ΑΕΚ. Με το να βρίζουμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε τέτοιες παρενέργειες. Μετά από απανωτά λάθη, κατάλαβα πως η ΑΕΚ δεν είναι ο Μανωλάς, ο Σαβέφσκι, ο Δημητριάδης, ο Μπάγεβιτς και ο Νικολαΐδης. Ο τελευταίος μεγάλος εμπνευστής ήταν ο συγχωρεμένος ο Μπάρλος. Μετά ήρθαν τα 40 κύματα».

Για τις ανάγκες της Ερασιτεχνικής: «Εμείς πάσχουμε από 4.000 ευρώ που χρειαζόμαστε για την ποδηλασία, 6.000 για το ενοίκιο και 100.000 για το χάντμπολ και το βόλεϊ. Με 200.000 τη βγάζουμε μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και κόβουμε βασιλόπιτα. Αντιμετωπίζουμε έναν κυκεώνα προβλημάτων ως Ερασιτέχνης. Είμαστε άοπλοι και δεν μπορούμε να γίνουμε δυνατοί. Το μόνο που μπορεί να μετατρέψει την Ερασιτεχνική σε δύναμη είναι τα 10.000 μέλη. Ο κόσμος όμως ασχολείται με τον Μπλάνκο, τη μεγάλη δεξαμενή ή λίμνη όπως λέγαμε παλαιότερα. Τα μόνα χρήματα από την ΠΑΕ είναι αυτά που μας οφείλονται και με τα οποία θα μπορέσει να αναπνεύσει η ΑΕΚ».

Για την τιμωρία δύο αγωνιστικών στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ: «Με το σκεπτικό που τιμωρήθηκε η ΑΕΚ στο χάντμπολ με δύο αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα αυτή ανεβάζει το χάντμπολ στην Ελλάδα και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές με το σκεπτικό πως δυσφημεί το άθλημα».



Την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε ο Νίκος Θανόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τους μετόχους. Ο κ. Θανόπουλος έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον σύλλογο. Ο Νίκος Θανόπουλος παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, για λειτουργικούς λόγους. Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης:

«Κατόπιν των σημερινών εξελίξεων, με την επιστολή των κ.κ. Γκούμα και Χατζηιωάννου και τον αναπάντεχο τρόπο με τον οποίο έγινε, για να διαφυλαχθεί το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού που έχει απομείνει ως προς τον θεσμό του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και το πρόσωπό μου, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου, που ισχύει άμεσα.

Ο λόγος που επισπεύδω την παραίτησή μου, είναι για να σταματήσει επιτέλους αυτό το θέατρο του παραλόγου, το οποίο υπομένουμε και ζούμε τους τελευταίους μήνες στην ΠΑΕ, που υφίστανται οι φίλαθλοί μας, αλλά το σημαντικότερο για να επισπευθούν άμεσα οι διοικητικές εξελίξεις.

Κάνω μια ύστατη και απεγνωσμένη έκκληση προς τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.κ. Νίκο Νοτιά, Πόλυ Χατζηιωάννου, Πέτρο Παππά, Τάκη Κανελλόπουλο, Γκίκα Γκούμα, Ντέμη Νικολαΐδη, Νάσο Θανόπουλο και Παντελή Αθηνή, αλλά και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες που έχουν απέναντι στην ομάδα μας. Να αφήσουν πίσω τους τις πικρίες και διαφωνίες και να κάτσουν ενωμένοι να βρουν την άκρη για το καλό της ΑΕΚ. Ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε λάθη έχουν γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους, δεν δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά απέναντι στην ιστορία και τον κόσμο μας.

Τους θυμίζω, σαν απλός οπαδός της ΑΕΚ πια, ότι είναι κρίμα η ιστορία να τους θυμάται για τις τελευταίες πράξεις τους και όχι για το μεγάλο όραμα και την ελπίδα που έδωσαν το 2004, αφού ως γνωστόν τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
Ο μόνος λόγος που παραμένω, παρά τη θέλησή μου για όσο χρόνο χρειαστεί, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, είναι για να διαφυλάξω στο μίνιμουμ την ομαλή λειτουργία της εταιρίας, αφού τη δεσμεύω με την υπογραφή μου.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΚ, για την υπομονή και την ωριμότητα που έδειξε στα δύσκολα που περάσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήμουν πρόεδρος. Εύχομαι στην ομάδα μας να βρει τη λύση που αρμόζει στην ιστορία της».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου