ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ?

Το κόψιμο κάποιων παιχτών από την αποστολή της ΑΕΚ για το αυριανό ματς με τον Εργοτέλη λέει τίποτα?

Κόπηκαν οι 'Ιορνατκε , Μάκος , Άρτσε , Λεονάρντο λέει κάτι από αυτούς που φωτογράφισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα με τον Θρασύβουλο , ότι 4-5 παίχτες δεν θα ξαναπαίξουν όσο είμαι εγώ στον πάγκο ?

Σε αυτούς τους παίχτες που κόπηκαν είναι κανείς από αυτούς?
Ίσως ναι με πιθανούς τους Μάκο , Λεονάρντο οι οποίοι δεν έχουν ως τώρα δείξει κάτι καλό από τότε που έχουν έρθει στην ομάδα .

Ο Μάκος που έκανε τα πάντα για να έρθει στην ΑΕΚ και ήταν στην προετοιμασία της ομάδας δεν έχει δείξει τίποτα από τον Μάκο που έπαιζε στον Πανιώνιο.

Ο Λεονάρντο που τόσος θόρυβος έγινε για να αποκτηθεί και το σήριαλ κράτησε όλο το καλοκαίρι ήταν επιλογή του προπονητή , το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα και αυτός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το εάν είναι αυτοί οι δυο από αυτούς που φωτογράφισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά το πιο πιθανό να είναι.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Χαλάρωμα για όσους παίκτες αγωνίστηκαν στο χθεσινό ματς και προπόνηση με μπάλα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας.
Οι Νέμεθ, Γκερέιρο, Καφές και Μαντούκα προπονήθηκαν κανονικά και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του αγώνα με τον Εργοτέλη. Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο προπονητής της ομάδας, κ.Ντούσαν Μπάγεβιτς για το παιχνίδι της Κυριακής είναι οι εξής: Σάχα, Λούκατς, Αραούχο, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλής, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο.


Στην Εθνική ομάδα Νέων (U-21) της Ουγγαρίας κλήθηκε ο Κρίστιαν Νέμεθ, για το παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Ιταλία (13/11). Ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας στις 8 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στις 14.

ΚΟΖΩΝΗΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ

Στην αποκάλυψη ότι ο Χαράλαμπος Κοζώνης θα διευκολύνει άμεσα την ΑΕΚ με ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ (εφόσον υπάρξει τελικά συμφωνία), ενώ προτίθεται να καταβάλει έως και 40 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο, προέβη ο συνεργάτης του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Χρήστος Παπαδημητρίου. «Η ΑΕΚ έχει μικρύνει αγωνιστικά, όχι στις καρδιές μας. Αυτή τη στιγμή θέλει δέκα μεταγραφές για να είναι ανταγωνιστική», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου!


«Είναι μια μεγάλη συμφωνία που πρέπει και οι δύο πλευρές να είναι πολύ σίγουρες και κυρίως ο κ. Κοζώνης, ο οποίος έχει και την ηθική υποχρέωση να κοιτάξει και την Ερασιτεχνική», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου στον Sentra και συμπλήρωσε: «Τα πράγματα στη Νεα Υόρκη πάνε πάρα πολύ καλά. Ένας λόγος που πήγε ο κ. Κοζώνης εκεί, ήταν ότι στο Σικάγο διαπίστωσε ότι υπάρχει οικονομική στενότητα για να λειτουργήσει η ΑΕΚ. Πρότεινε να διευκολύνει την ΑΕΚ με ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ και να δοθούν από την πλευρά των μετόχων κάποιες εγγυήσεις. Όμως, αυτό το ποσό δεν μπορεί να το βάλει μόνος του στην ΠΑΕ, πρέπει να το δώσει στους μετόχους να το βάλουν σαν ταμειακή διευκόλυνση. Ο όρος του είναι ότι αν οι μέτοχοι δεν του παραδώσουν την ΠΑΕ, τότε ποσό θα επιστραφεί πλην 300.000 ευρώ που χρωστά η ΠΑΕ στην Ερασιτεχνική. Αυτά θα πάνε σαν δώρο!».

Ο στενός συνεργάτης του κ. Κοζώνη αναφέρθηκε και στο θέμα του γηπέδου: «Επιθυμία του είναι το γήπεδο να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν δεν μπορεί να γίνει εκεί, μαζί με Ερασιτεχνική θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Έχει πει ο κ. Κοζώνης στους μετόχους πως ό,τι πήρε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από το κράτος, δικαιούται και η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια».
Μίλησε και για τις προτεραιότητες του μεγαλοεπιχειρηματία: «Θέλει να κάνει 10 μεταγραφές γιατί αυτή η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Θέλει μεγάλη ενίσχυση. Η ΑΕΚ έχει μικρύνει αγωνιστικά, όχι στις καρδιές μας. Για να πάει μπροστά θέλει μεταγραφές, χωρίς μεταγραφές δεν υπάρχει μεγάλη ΑΕΚ. Η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα 20-22 εκατομμύρια, θα τα βάλει στην εταιρεία για να αποπληρώσει κάποιες υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Αυτά είναι με το καλημέρα, όμως η ΑΕΚ θέλει μεταγραφές. Αρα, δεν είναι μόνο τα 20 εκατομμύρια. Ο κ. Κοζώνης γνωρίζοντας το μέγεθος της ΑΕΚ, θα χρειαστεί μέχρι τον Ιούνιο ένα ποσό 30 με 40 εκατομμύρια να μπουν για υποχρεώσεις και μεταγραφές. Είναι διατεθειμένος να τα καταβάλει. Είναι ενήμερος για το τι πρέπει. Ο κ. Κοζώνης πρώτα είναι ΑΕΚ, δεν έγινε ΑΕΚ εχθές. Είναι ΑΕΚ».

Πηγή sport-fm.gr

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΧΘΕΣ


Μετά την λήξη του χθεσινού παιχνιδιού και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος οι φίλοι της ΑΕΚ έφτασαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας , μια αντιπροσωπεία από αυτούς μπήκαν μέσα και μίλησαν στους παίχτες.

« Όποιος δεν μπορεί να φοράει την φανέλα της ΑΕΚ να σηκωθεί και να φύγει »

« Αυτή την φορά σας μιλάμε την άλλη όμως… »

« Πως καταντήσατε έτσι την ομάδα ? »

Ήταν μερικά από αυτά που ακουστήκαν ενώ οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες.

Η συνέχεια δόθηκε στο « Βουνό » στους Θρακομακεδόνες όπου περίπου 150 φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν το πούλμαν της ομάδας στον κεντρικό δρόμο λίγα μέτρα πριν το προπονητικό κέντρο , εκεί υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη παρόλα αυτά σταμάτησαν το πούλμαν και οι αποδοκιμασίες ήταν πολύ έντονες.

Μετά από πολύ ώρα το πούλμαν έφτασε στο προπονητικό κέντρο για να πάρουν οι παίχτες να πάρουν τα αυτοκίνητα τους. Η αστυνομική δύναμη είχε απομακρυνει το κόσμο από του γύρω δρόμους.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Οι δρόμοι γύρω από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες θυμίζουν... Πολυτεχνείο στην επέτειο της 17η Νοέμβρη! Η ΑΕΚ γυρίζει σε άλλες εποχές καθώς δεκάδες ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει τους δρόμους σε περιμετρική ακτίνα 500 και πλέον μέτρων γύρω από το προπονητικό κέντρο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει. Η αποστολή της ΑΕΚ με το πούλμαν της ομάδας πέρασε στο κεντρικό δρόμο, όπου περίπου 150 εξαγριωμένοι οπαδοί άρχιζαν εν χορώ να αποδοκιμάζουν και να βρίζουν τον Μπάγεβιτς και τους παίκτες. Υπήρξαν κάποιοι που πέταξαν πέτρες (ευτυχώς χωρίς να συμβεί κάτι σοβαρό), ενώ κάποιοι άλλοι έφτασαν να σπρώχνουν με τα χέρια τους το πούλμαν. Η κατάσταση στο Βουνό είναι έκρυθμη καθώς κόσμος συνεχίζει να συγκεντρώνεται, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πλησιάσει το προπονητικό κέντρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο λεωφορεία της γραμμής και αυτά με δυσκολία διασχίζουν το δρόμο, ενώ ακόμη και κάτοικοι της περιοχής με διαπραγματεύσεις με την αστυνομία περνούν.

Πηγή aek365.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ




Άστραψε και βρόντηξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό-σοκ από το Θρασύβουλο στο Κύπελλο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έθεσε θέμα αποχώρησής του από την ομάδα, ενώ έκανε λόγο για πέντε παίκτες που είτε θα πρέπει να φύγουν ή να περιθωριοποιηθούν, χωρίς να τους κατονομάσει.

«Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στο Θρασύβουλο. Η κοροϊδία σταματάει εδώ. Ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί, αλλά αν πω περισσότερα θα γελάσετε. Αν μείνω στην ΑΕΚ, πέντε παίκτες θα πρέπει να φύγουν. Αν δεν φύγουν, δεν θα ξαναπαίξουν με μένα προπονητή», τόνισε, ενώ δεην δέχτηκε ερωτήσεις ούτε θέλησε να απαντήσει στα ερωτήματα για τους παίκτες στους οποίους αναφερόταν.


Ο γενικός αρχηγός της ομάδας μίλησε σε έντονο ύφος στους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τους τόνισε πως ντροπιάζουν την φανέλα της ΑΕΚ.

«Είναι ντροπή στην ΑΕΚ να γίνονται αυτά. Είναι ντροπή να φοράτε τη φανέλα της. Όποιος δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα και όποιος θέλει να σηκωθεί να φύγει», τόνισε αρχικά ο Δημητριάδης και συνέχισε: «Η ΑΕΚ θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Στεναχωρήσατε τον κόσμο. Τον πικράνατε. Έναν κόσμο που είναι από την αρχή δίπλα σας. Θα ''φάτε'' μεγαλύτερο πρόστιμο ο καθένας ξεχωριστά και μετά όλοι μαζί».

Πηγή sport-fm.gr

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΑΕΚ 1-0 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ


Σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο έγινε το ματς για το Κύπελλο Ελλάδος ανάμεσα στον Θρασύβουλο και την ΑΕΚ.

Ο Θρασύβουλος εκμεταλλεύτηκε της λιγοστές αντεπιθέσεις και κατάφερε να πετύχει το γκολ και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ έχασε αρκετές και καλές ευκαιρίες είχε και δυο δοκάρια αλλά τελικά δεν πέτυχε το γκολ.

Οι 200 φίλοι της ΑΕΚ που βρεθήκαν στο γήπεδο της Φυλής αποδοκιμάσαν κυρίως κατά την διάρκεια της παράτασης.



Α Ημίχρονο

3 Σουτ του έξω από την περιοχή του Σαπάνη δεν ανησυχεί τον Σάχα.

9 Συνδυασμός μεταξύ Μπλάνκο, Χέρσι το τακουνάκι του τελευταίου βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Λεονάρντο που κάνει το σουτ και αποκρούει ο Μπαρτζώκας.

24 Κόρνερ για την ΑΕΚ η κεφαλιά του Μαιστόροβιτς αποκρούεται από το κεφάλι του Βασιλείου σε νέο κόρνερ.

26 Κάθετη μπαλιά του Ταχτσίδη στον Μπλάνκο που κάνει το σουτ αλλά μπλοκάρει Μπαρτζώκας.

34 Ο Μάκος κάνει την σέντρα από τα δεξιά και βρίσκει τον Ταχτσίδη που σουτάρει αλλά ο Βασιλείου αποκρούει πάνω στη γραμμή.

39 Σέντρα του Μπλάνκο ο Μαιστόροβιτς πιάνει την κεφαλιά αλλά μπλοκάρει Μπαρτζώκας.

44 Σουτ του Ταχτσίδη μέσα από την περιοχή πάλι ο Μπαρτζώκας μπλοκάρει .

Β Ημίχρονο

48 Σουτ του Μπλάνκο έξω από την περιοχή η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαρτζώκα.

50 Σουτ του Ταχτσίδη λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

54 Σέντρα του Λεονάρντο βρίσκει τον Σκόκο μέσα στην μικρή περιοχή και αντί να σουτάρει προτιμά να δώσει στον Μπλάνκο η πάσα δεν είναι καλή και ο Μπαρτζώκας μαζεύει την μπάλα.

70 Σέντρα του Ταχτσίδη ο Γιάχιτς με πλάσε στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

74 Σέντρα του Παληεώργου ο Μαϊστόροβιτς κάνει κεφαλιά προς τα πίσω και ο Σάχα διώχνει με δυσκολία.

75 Σουτ του Σκόκο μπλοκάρει ο Μπαρτζώκας.

78 Σέντρα του Μάκου ο Παυλής με έναν κεραυνό στέλνει την μπάλα στην συμβολή των δοκαριών.

86 Κεφαλιά του Σκόκο δεν ανησυχεί τον Μπαρτζώκα.

88 Νέα κεφαλιά από τον Παυλή μπλοκάρει ο Μπαρτζώκας.

90 Ο Μπλάνκο μπαίνει στην περιοχή κάνει το σουτ με το αριστερό και η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

91 Κόρνερ από τον Λεονάρντο η κεφαλιά από τον Παυλή περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρτζώκα.

0-0 και παράταση


92 Ο Σκόκο κάνει την προβολή για να προλάβει την μπάλα και ο Πιπίνης με τακουνάκι στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι της εστίας του Μπαρτζώκα σε κόρνερ.

97 Σέντρα του Γεωργέα ο Μπλάνκο πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Μπαρτζώκας ηταν στην θέση του.

99 Δυνατό σουτ του Σκόκο στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

102 Δυνατό σουτ του Παυλή έξω από την περιοχή η μπάλα περνά λίγο άουτ.

104 Σουτ του Καραμαλίκη έξω από την περιοχή ο Σάχα δεν μπορεί να αποκρούσει και κάνει το 1-0.

118 Κεφαλιά του Μπλάνκο λίγο άουτ.

119 Νέα κεφαλιά του Μπλάνκο λίγο άουτ.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Μπαρτζώκας, Βασιλείου, Ζαπρόπουλος, Πιπίνης, Σαπάνης, Ντοριβάλ (65'Μίχος), Μαυροματίδης, Χατζηπαντελίδης, Κατσίκης (56'Ντελγκάδο), Παληεώργος, Αλεξάντροβιτς (84'Καραμαλίκης)

AEK: Σάχα, Γεωργέας, Άρτσε, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χέρσι (53'Σκόκο), Μάκος, Γιάχιτς, Λεονάρντο (91'Ιορντάκε), Ταχτσίδης (74'Παυλής), Μπλάνκο

ΩΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Σήμερα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει για τον θεσμό του κυπέλλου τον Θρασύβουλο στο γήπεδο της Φυλής με τηλεοπτική μετάδοση από τον Alpha στης 5.00 .

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει επιλέξει την αποστολή της ΑΕΚ τους εξής παίχτες Σάχα, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Καράμπελας, Αραούχο, Μανωλάς, Γιάχιτς, Άρσε, Ενσαλίβα, Μάκος, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Γκέντσογλου, Παυλής, Ιορντάκε, Μπλάνκο, Σκόκο, Λεονάρντο.
Εκτός αποστολής είναι οι Νέμεθ , Γκερέιρο , Χουανφράν και Καφές.

Στην Αμερική νέες συζητήσεις ανάμεσα στους Χαράλαμπο Κοζώνη, Νίκο Νοτιά και του Νάσου Θανόπουλου είχαμε εχθές , και όλα δείχνουν ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί και η ΑΕΚ θα έχει νέο ιδιοκτήτη .

Βέβαια θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημοποιεί το ενδιαφέρον του επιχειρηματία κ. Χαράλαμπου Κοζώνη, προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας.

Σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα των επιχειρήσεων του κ. Κοζώνη στο Σικάγο των ΗΠΑ, μεταξύ των κ.κ. Ν.Νοτιά, Ν. Θανόπουλου, Μ. Δημαράκη με τον κ. Χ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του, ξεκίνησαν οι συζητήσεις και τέθηκαν όλα τα θέματα προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Ο κ.Κοζώνης, άνθρωπος με μεγάλη επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, παρουσίασε το όραμα που έχει για την ΑΕΚ, καθώς και το συνολικό αναπτυξιακό του σχέδιο που όταν γίνει πραγματικότητα θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της ομάδας και θα εξασφαλίζει στην ΑΕΚ διαχρονικά οικονομική ανεξαρτησία.

Οι συζητήσεις είναι σε καλό επίπεδο και πρόκειται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να διευκρινιστούν όλες οι παράμετροι που θα διασφαλίζουν την είσοδο του κ.Κοζώνη στην ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι ότι και από τις δύο πλευρές υπάρχουν τόσο η διάθεση όσο και σύμπνοια προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα μας.

Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και αυτός είναι ο στόχος των δύο πλευρών.

Στην παρούσα φάση, λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων που τίθενται προς διευκρίνιση, αλλά και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες που αφορούν τις εξελίξεις για τα πολύ σοβαρά θέματα που σχετίζονται με το αύριο του συλλόγου.


Πηγή aekfc.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Από χθες το μεσημέρι ο Νίκος Θανόπουλος και ο Μιχάλης Δημαράκης βρίσκονται στην Αθήνα , μαζί τους ηρθε και ο εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Κοζώνη ,Χρήστος Παπδημητρίου.

Τα νέα είναι καλά είπε ο Νίκος Θανόπουλος και σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι έγινε στην Αμερική και για τα αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Νίκου Θανόπουλου και του Χαράλαμπου Κοζώνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ




Τα συγχαρητήρια στους παίχτες του , έδωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το παιχνίδι με τον Άρη , ο οποίος είπε ότι η ομάδα μπήκε στο ματς λίγο νωθρά και έτσι δεχτήκαμε το γκολ αλλά σιγά σιγά η ομάδα ανέβασε στροφές ισορρόπησε το παιχνίδι και η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου δικαιούταν την νίκη αφού είχε την κατοχή μπάλας καθώς και αρκετές ευκαιρίες για να πάρει την νίκη.

Η ΑΕΚ έπαιξε την Πέμπτη στη Λευκορωσία σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και για αυτό δεν μπήκαμε όπως θα θέλαμε αλλά κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα ανέβασε την απόδοση της και έπαιξε καλά αφού κατάφερε να ισοφαρίσει και να δημιουργήσει της ευκαιρίες για να πάρει το ματς.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ 1-1

Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου κυρίως μέχρι το 30 ήταν εκτός παιχνιδιού αλλά σιγά σιγά η ομάδα ισορρόπησε το ματς και κυρίως η ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου μπορούσε να πάρει την νίκη, χάνοντας πολλές και καλές ευκαιρίες.

Α ημίχρονο

4' Σέντρα του Πίτου από τα αριστερά, ο Κάμπορα έπιασε την κεφαλιά αλλα ο Σάχα έδιωξε σε κόρνερ. χαΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ 1-1

6' Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Ναφτί έπιασε την κεφαλιά η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Αμπρέου που έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτα κάνοντας το 1-0 .

17' Σουτ του Κάλβο έξω από την περιοχή, πάνω στα χέρια του Σάχα.

19' Σουτ του Χέρσι από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

26' Εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, η μπάλα κόντραρε, και κατέληξε κόρνερ.

32' Ο Νέμεθ δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση η μπάλα έφτασε στον Ενσαλίβα που έκανε το σουτ να κοντράρει σε αμυντικό του Άρη.

44' Ο Ναφτί έκανε την κάθετη μπαλιά στον Πίτου στα αριστερά της περιοχής, ο έκανε το σουτ με τον ο Σάχα να διώχνει σε κόρνερ

Β ημίχρονο

48' Η αδράνεια της άμυνας του Αρη έδωσε την ευκαιρία στον Σκόκο, να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

50' Κεφαλιά του Καφέ στα αριστερά, ο Μπλάνκο πετάχτηκε με προβολή και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

60' Ο Νέμεθ μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, και το σουτ του μπλόκαρε ο Σηφάκης.

66' Ο Σκόκο, που πέρασε 3 παίχτες του Αρη, έβγαλε μόνο του τον Λεονάρντο αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε αουτ..

73' Σουτ του Μάκου ο Σηφάκης απέκρουσε, ακολούθησε το πλασέ του Λεονάρντο πάνω στη γραμμή έδιωξαν του Άρη και στο τέλος το σουτ του Νέμεθ δεν βρήκε στόχο.

89': Σουτ του Σκόκο στην κίνηση, μετά απο εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα λίγο άουτ.

92': Δυνατό σουτ του Σκόκο έξω απο την περιοχή, περνάει πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.



ΑΡΗΣ Σηφάκης, Νέτο (46' Φλάβιο), Αράνο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες, Αμπρέου, Νασούτι, Κάμπορα (78' Ντέιλι), Πίτου Γκαρσία (68' Κόκε).

ΑΕΚ Σάχα, Καφές, Αραούχο, Χέρσι (57' Λεονάρντο), Γιάχιτς, Καράμπελας, Μπλάνκο (80' Μαντούκα), Νέμεθ, Σκόκο, Μαϊστόροιτς, Ενσαλίβα (70' Μάκος).

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Στραμένο στο αυριανό ματς με τον Άρη στο Χαριλάου έχουν στρέψει την προσοχή τους οι παίχτες της ΑΕΚ. Το ματς θα ξεκινήσει στης 16.45 με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 1.

Κατά την χθεσινή προπόνηση για του παίχτες που έπαιξαν με τη Μπάτε έκαναν χαλάρωμα ενώ οι άλλοι γυμναστήκαν κανονικά.

Ο Χουάνφραν που ταλαιπωρείται από κάκωση στην ποδοκνημνική, από χτύπημα που δέχτηκε στο προχθεσινό ματς, αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα με τον Άρη και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα.

Η αποστολή της ΑΕΚ είναι οι Σάχα, Σκόκο, Μαντούκα, Λεονάρντο, Χέρσι, Νέμεθ, Γεωργέας, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Λούκατς, Γκερέιρο, Αραούχο, Ενσαλίβα, Γκέντσογλου, Μάκος, Καράμπελας, Ταχτσίδης, Μπλάνκο, Άρτσε.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ?

Το καλό κλίμα που υπάρχει στης δυο πλευρές από τους ανθρώπους της ΑΕΚ και του Χαράλαμπο Κοζώνη κυριάρχησε και στην χθεσινή συνάντηση των δυο πλευρών.

Τα νέα από την Αμερική είναι καλά όπως λένε οι πληροφορίες , αλλά η την Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και από της δυο πλευρές.

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης φέρεται να θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πάντως θα περιμένουμε την Δευτέρα της ανακοινώσεις.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ


Μπάγεβιτς: «Εριστικός ο διαιτητής»!

Με τις υποδείξεις του Ούγγρου διαιτητή Σάμπο τα έβαλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έκρυψε την οργή του με την αποβολή του από τον πάγκο, αλλά και την κακή… κρίση του ρέφερι στην κόκκινη του Μαϊστόροβιτς και τα μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεων. Για την εικόνα της ομάδας του, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια, ασχέτως αν αυτή δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν. 20 χρόνια είμαι προπονητής και όχι μόνο δεν έχω αποβληθεί ποτέ, αλλά ούτε έχω διαμαρτυρηθεί. Έδωσε δύο λεπτά καθυστερήσεων στο παιχνίδι όταν ο Χουανφράν ήταν μόνο 3 λεπτά κάτω και έγιναν 6 αλλαγές. Χαιρέτησα αυτή την απόφασή του και με απέβαλε. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία με πείραξε ο προκλητικός τρόπος που αντιμετώπισε τους παίκτες μου. Ήταν εριστικός. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς», είπε σχετικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στην εικόνα του αγώνα:

«Έγιναν λάθη από τους παίκτες μου, αλλά πάλεψαν. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε τρεις καλές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ μετά τα 0-1. Η ΜΠΑΤΕ είχε μόνο ένα σουτ. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς. Ήταν λάθος το μαρκάρισμά του, αλλά ήταν και αυστηρή η αποβολή. Ήμουν μπροστά και το είδα».


Πηγή sport-fm.gr


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΑΤΕ – ΑΕΚ 2-1

Δεν άξιζε την ήττα η ΑΕΚ που βρήκε ένα κακό διαιτητή είχε και της δυο αποβολές και τον τραυματισμό του Χουανφράν.

Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στο βαρύ αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο όπου άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μπλάνκο , αλλά στο δεύτερο πήγαν όλα στραβά.

Α ημίχρονο

7' Ωραία πάσα του Σκόκο στον Μπλάνκο μέσα στην περιοχή, όμως ο τελευταίος δεν βρίσκει καλά την μπάλα.

11' Μακρινό σουτ του Σκόκο, μαζεύει εύκολα ο Βερέμκο.

17' Σουτ του Νεχκχάιτσικ, έξω από την περιοχή η μπάλα περνά αρκετά άουτ.

19' Νέο σουτ αυτή φορά του Παβλόφ, αλλά η μπάλα περνά άουτ.

22' Μακρινό σουτ του Νέμεθ, ψηλά άουτ.

28' Ο Ραντιόνοφ έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή και ο Γιάχιτς στην προσπάθειά του να διώξει, πραγματοποίησε προβολή από πίσω, βρήκε την μπάλα η οποία πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα, κόρνερ.

30' Ο Νέμεθ ανατράπηκε από τον Σοσνόφσκι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δίνει το Πέναλτι. Ο Μπλάνκο εκτελεί εύστοχα ανοίγοντας το σκορ. 0-1.

37' Σέντρα του Σκόκο ο Νέμεθ πιάνει το σουτ η μπάλα περνά λίγο άουτ.

Β ημίχρονο

51'. Μακρινό σουτ του Κρίβετς, ο Σάχα αποκρούει αλλά ο Παβλόφ στην επαναφορά πλασάρει και ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους.

53' Κόκκινη κάρτα στον Μαϊστόροβιτς , βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κρίβετς.

62' Ο Ροντιόνοφ σε τετ α τετ σούταρε ψηλά άουτ.

77' Σουτ του Γκοαργιάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ.

85' Κόρνερ από δεξιά, και ο Αλουμόνα παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάχα, κάνοντας το 2-1.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ) Βερέμκο, Γιούροβιτς, Μπορντάτσοφ (85' Αλουμόνα), Σοσνόφσκι, Σίτοφ, Νεχκχάιτσικ, Λιχτάροβιτς (65' Γκοαργιάν), Παβλόφ (55' Σκάβις), Ραντιόνοφ, Κρίβετς, Βολόντκο.

ΑΕΚ Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Άρτσε, Χουανφράν (62' Καράμπελας), Καφές, Ενσαλίβα, Μπλάνκο (59' Μάκος), Νέμεθ (82' Λεονάρντο), Μαντούκα, Σκόκο.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΕΛΟΣ ΣΤΟ enosisole21.blogspot.com




O Γενικός Γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Βασίλειος Τόγελος μιλά στο enosisole21.blogspot.com

Πως ασχολήθηκες με την Ερασιτεχνική.

Από το 2002 ξεκινήσαμε μία κίνηση από την ORIGINAL για να ανοίξει η διαδικασία εγγραφής μελών στην Μάνα ΑΕΚ, η οποία μέχρι τότε έκανε γενικές συνελεύσεις 40 και 50 ατόμων. Στόχος μας από τότε ήταν όλος ο κόσμος της ΑΕΚ να γίνει μέλος στην Α.Ε.Κ. δυναμώνοντας έτσι το θεσμό αλλά και συμβάλλοντας οικονομικά στην ανάπτυξη των μικροτέρων τμημάτων. Η διαρκής απαξίωση του σωματείου τα τελευταία χρόνια και ο αγωνιστικός μαρασμός που επικρατούσε μας ώθησε στο να πάρουμε την απόφαση να τολμήσουμε να μπούμε στη διοίκηση και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις εκ των έσω και όχι να κάνουμε μόνο κριτική εκ του μακρώθεν. Τα χρέη που υπήρχαν ήταν κάτι που μας τρόμαζε (και δεν τα ξέραμε και όλα) αλλά μπήκαμε στα βαθειά και κολυμπάμε. Με τη βοήθεια του κάθε ΑΕΚτζη που γίνεται καθημερινά συμμέτοχος στην προσπάθεια, είτε με το να γίνεται μέλος στο σωματείο, είτε αγοράζοντας ένα διαρκείας π.χ. στο βόλλευ. Δεσμευθήκαμε ότι θα δώσουμε τέλος στην τακτική των ταμειακών διευκολύνσεων που έπνιγαν μακροπρόθεσμα το σωματείο και θα προσπαθήσουμε να πλαισιώσουμε την προσπάθεια μας με ανθρώπους που θα δωρίζουν ότι μπορούν στο σωματείο και δε θα δανείζουν. Ήδη από τον πρώτο χρόνο έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην ΑΕΚ δωρεές που ξεπερνούν τις 450.000 €, ενώ έχουμε ήδη εξοφλήσει χρέη παλαιών διοικήσεων πάνω από 200.000 €. Με προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου προσπαθούμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας να κάνουμε την ΑΕΚ κάθε χρόνο και πιο ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα.

Τι γίνεται με τα τμήματα της ΑΕΚ όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από την έλλειψη γηπέδου. Σίγουρα τον τελευταίο χρόνο έχουν μπεί σε όλα τα τμήματα παιδιά με μεράκι και διάθεση να προσφέρουν και αυτό έχει ήδη φέρει αποτελέσματα. όμως εξακολουθούμε με πολύ κόπο και χρήμα να προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε στέγη για το κάθε ένα ξεχωριστά σε όλη την Αττική.

Πως είναι τα πράγματα στην ερασιτεχνική και εάν υπάρχει βοήθεια από την παε και σε τι επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις με την ΠΑΕ..

Με την ΠΑΕ υπάρχει συνεργασία και οι σχέσεις μας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Είμαστε σε κοινή γραμμή για το γήπεδο, και βρισκόμαστε κοντά και σε μία συμφωνία για το 10% που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί το σωματείο. Είναι ντροπή για την ΑΕΚ να βρίσκονται στα δικαστήρια ΠΑΕ και Ερασιτεχνική και αυτό πρέπει να σταματήσει. Για αυτό προσπαθούμε να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις.

Τι γίνεται με το γήπεδο και εάν το μνημόνιο που υπογράφτηκε με την ΠΑΕ για την νέα Φιλαδέλφεια και τι πιθανότητες υπάρχουν να γίνει εκεί.

Το μνημόνιο συνεργασίας είναι σίγουρα ένα πρώτο βήμα. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δούμε αν μπορεί να κατασκευαστεί το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτό κάνουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας όμως είναι θετικό το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια η Α.Ε.Κ. εμφανίζεται Ενωμένη και θα διεκδικήσει από την Πολιτεία αυτά που της αντιστοιχούν.

Γιατί το μπάσκετ πήγε στο Ελληνικό και όχι κάπου αλλού?

Κάπου αλλού δεν υπήρχε. Οι επιλογές ήταν λίγες, ή να μέναμε στο Σπόρτινγκ, ή το κατά πολύ ακριβότερο ΟΑΚΑ. Η επιλογή ήταν της διοίκησης της ΚΑΕ στην οποία φέτος δε συμμετέχω και δε θα ήθελα να σχολιάσω τίποτε άλλο.

Στο χάντμπολ γιατί δεν μπορούμε να βρούμε ένα γήπεδο για προπόνηση.

Το χάντμπολ έχει την ιδιαιτερότητα ότι παίζεται σε ελάχιστα κλειστά γυμναστήρια και αυτό γιατί απαιτεί γήπεδο μεγαλύτερων διαστάσεων. Αυτό κάνει το θέμα της εξεύρεσης γηπέδου ακόμα πιο δύσκολο. Είναι όμως απορίας άξιο γιατί ο Δήμαρχος του Γέρακα αρνείται εδώ και ένα χρόνο να στεγάσει την ΑΕΚ στο νεόκτιστο σπίτι του Χάντμπολ και προτιμά να το κρατάει κλειστό. Η πολιτεία έφτιαξε δύο γήπεδα για χάντμπολ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του αθλήματος. Το ένα στη Θεσσαλονίκη που το χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ και το άλλο στην Αττική που το χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος του Γέρακα(!!!). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αχαρνών και τον Αθλητικό οργανισμό του, που φέτος μας παραχώρησαν 2 ώρες καθημερινά το κλειστό γυμναστήριο «ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ» και έτσι τουλάχιστον έχει βρεθεί μια προσωρινή στέγη για το τμήμα. Είναι βέβαι ένα πολύ μικρό γήπεδο για τις ανάγκες της ΑΕΚ αλλά τουλάχιστον είναι μια λύση για τους αθλητές μας, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν πέρσι γυρνώντας όλη την Αττική για να κάνουν προπόνηση.

Η ερασιτεχνική αντιδρά για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα εάν ναι γιατί?

Η ερασιτεχνική δεν αντιδρά για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Όλοι θέλουμε να αποκτήσει η ποδοσφαιρική ομάδα ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Υπήρξαν όμως συγκεκριμένες ενστάσεις σχετικά με το κείμενο της σύμβασης που μας παρουσιάστηκε, και τις οποίες τις αναλύσαμε με επιστολή μας στον τύπο. Η σύμβαση θα πρέπει να κατοχυρώνει την ΠΑΕ ΑΕΚ μακροπρόθεσμα (ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ιδιοκτήτης ή πρόεδρος) και να μην της δημιουργεί μια πρόσθετη οικονομική θηλιά. Η ΠΑΕ μας έχει διαβεβαιώσει ότι το κείμενο θα αλλάξει προς όφελος της ΑΕΚ και ότι στην τελική σύμβαση θα συμφωνήσουμε όλοι.

Υπάρχει περιπτώσει να ασχοληθεί ο Μελισσανίδης με την Ερασιτεχνική?

Το έχουμε κουράσει το θέμα με το Μελισσανίδη. Η πόρτα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι ορθάνοιχτη για οποιονδήποτε επώνυμο ή ανώνυμο ΑΕΚΤΖΗ θέλει να ασχοληθεί και να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο. Μακάρι η προσπάθεια που γίνεται από τη σημερινή διοίκηση να εκτιμηθεί και να πλαισιωθεί και από άλλους επιφανείς Αεκτζήδες προκειμένου να βοηθήσουμε το Δικέφαλο Αετό να πετάξει ακόμα πιο ψηλά σε όλα τα τμήματα.

Γιατί κάποιος πρέπει να γίνει μέλος της μάνας ΑΕΚ.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ « ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΖΩΝΗ»





Αποκαλυπτικός σε σχέση με τις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ ήταν ο Βασίλης Δημητριάδης, σε γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την αποστολή της «Ένωσης» στο Μίνσκ. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του επιχειρηματία Χαράλαμπου Κοζώνη: «Οι επαφές είναι σε προχωρημένο στάδιο. Απ' ό,τι γνωρίζω, έχει συζητήσει και με τον Νοτιά και με τον Θανόπουλο. Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση η οποία δουλεύεται εδώ και έξι μήνες».

«Νιώθουμε ηθική δικαίωση για τη δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική τιμωρίας σε Δαλούκα και Κάκο», τόνισε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στην περίπτωση του Δαλούκα θέλουμε και κάτι παραπάνω…».

«Πρόθεση της ΑΕΚ να ανοιχτεί στους οπαδούς της», μία από τις φιλοδοξίες του κ. Δημητριάδη.

Πηγή sport-fm.gr

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Σήμερα το πρωί ώρα Σικάγου θα έχουν συνάντηση οι Νίκος Θανόπουλος , Μιχάλη Δημαράκη και μάλλον θα είναι και ο Νίκος Νοτιάς με τον υποψήφιο επενδυτή.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός είναι ο Ελληνοαμερικάνος κ. Κοζόνης
ο οποίος είναι Πρόεδρος και Ιδρυτής από το 1981 του Delko Construction Co,Inc κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα το Σικάγο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Πριν λίγη ώρα αναχώρησε η ΑΕΚ για την Λευκορωσία όπου αύριο το βράδυ θα αντιμετωπίσει για τους ομίλους του Europa League , την την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Το ματς θα αρχίσει στης 8.00 με τηλεοπτική μετάδοση από τον ΑΝΤ1.

Κατά την αναχώρηση της ομάδας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε ότι η ομάδα πάει στο Μινσκ για να μην χάσει και ακόμη και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα.
Είναι κίνητρο για εμάς τα παιχνίδια της Ευρώπης και δεν πρέπει να έχουμε άγχος.

Η αποστολή που θα πάει στην Λευκορωσία είναι Σάχα, Μπλάνκο, Χουανφράν, Σκόκο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μαντούκα, Αραμπατζής, Καφές, Παυλής, Ενσαλίβα, Μάκος, Καράμπελας, Γιαχάγια, Νέμεθ, Ιορντάκε, Ταχτσίδης, Άρτσε, Γκέντσογλου.

Εκτός έμεινε και ο Γιουσούφ Χέρσι υπέστη διάταση οπίσθιου μηριαίου στο δεξί μηρό κατά την χθεσινή προπόνηση.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

10 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ «ΘΕΙΟ» ΛΟΥΚΑ



Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 1999 – Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

10 Χρονια χωρις τον «ΘΕΙΟ» ΛΟΥΚΑ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 1999

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στη Βουδαπέστη, όπου την επόμενη μέρα θα αντιμετώπιζε την ΜΤΚ για το κύπελλο UEFA. Το κλίμα είναι καλό, αλλά γρήγορα όλα θα αλλάξουν... Ακόμη και για τους νέους στην ομάδα, που δε γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις. Η είδηση του θανάτου του Λουκά Μπάρλου, σε ηλικία 79 ετών, σκορπάει θλίψη σε όλη την οικογένεια της Ένωσης.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1920, ο Λουκάς Μπάρλος έδειξε από μικρός την αγάπη του προς τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα προς την ομάδα του Αρη. Εκδίδει δελτίο και αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Η μοίρα όμως, ήθελε να αγαπήσει και να αγαπηθεί όσο κανείς άλλος, σε μια άλλη κιτρινόμαυρη ομάδα. Την ΑΕΚ. Το 1974 κατεβαίνει στην Αθήνα και του προτείνεται να αναλάβει την προεδρία της Ένωσης, που πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο ίδιος είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά με μία προϋπόθεση. Να γίνουν εκλογές κι όχι να αναλάβει ως διορισμένος. Το αίτημα του θα γίνει δεκτό, θα κερδίσει τις εκλογές κι από το 1974 θα αλλάξει για πάντα η ιστορία της ΑΕΚ.

Ο Μπάρλος δένεται από την αρχή με την Ένωση κι είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, ώστε να δει την ομάδα να ανεβαίνει στην κορυφή. Η πρώτη του μεγάλη κίνηση, είναι η πρόσληψη του Τσεχοσλοβάκου Φράντισεκ Φάντροκ στην τεχνική ηγεσία. Παράλληλα, φέρνει στη Νέα Φιλαδέλφεια παίκτες όπως οι Αρδίζογλου, Δέδες, Σκρέκης και οι Γερμανοί Βάγκνερ, Τσανλάιντερ. Οι κιτρινόμαυροι δείχνουν σαφή σημάδια βελτίωσης και από το 1976 στην ΑΕΚ θα ενταχθούν και οι Μαύρος, Νικολούδης, Ιντζόγλου και Χρηστίδης. Κινήσεις που θα ενισχύσουν κι άλλο την Ένωση, που έχει ήδη έναν πολύ καλό κορμό.

Για τα δεδομένα της εποχής, τα χρήματα που ξοδεύει ο Μπάρλος είναι πάρα πολλά. Δεν τον ενδιαφέρει όμως, καθώς η αγάπη του για την ΑΕΚ είναι ό,τι πιο σημαντικό για τον ίδιο. Και τη σεζόν 1976-77 θα δει τους κόπους του να ανταμείβονται, καθώς η Ένωση φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα στο κύπελλο UEFA, όπου θα αποκλειστεί από την Γιουβέντους.

Στο τέλος της σεζόν ο Φάντροκ θα αποχωρήσει και θα τον διαδεχθεί ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, ενώ κάτοικοι Νέας Φιλαδέλφειας θα γίνουν και οι Μπάγεβιτς και Βιέρα, αμφότεροι μεγάλα αστέρια της εποχής, που είχαν λάμψει και στο Μουντιάλ του 1974. Οι κινήσεις αυτές, που κόστισαν αρκετά, θα φέρουν στην ΑΕΚ το νταμπλ το 1978, το πρωτάθλημα το 1979 και ο Μπάρλος, που λατρεύεται ήδη, θα γίνει κάτι σαν... Θεός για τους απανταχού Ενωσίτες. Ο ίδιος άλλωστε, λάτρευε την ΑΕΚ ως... Θεά. Το είχε πει και σε μία συνέντευξη του: «Η ΑΕΚ ήταν ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου».

«Ελα να νιώσεις πως είν΄η ζωή κι όλα τα ωραία μες στη σκεπαστή»
Συνηθίζεται ο κάθε πρόεδρος, σε οποιαδήποτε ομάδα, να κρίνεται από τα αποτελέσματα της ομάδας κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Μπάρλος πέτυχε απολύτως σε αυτόν τον τομέα, αλλά η προσφορά του στην ΑΕΚ δεν άρχισε και δεν σταμάτησε εκεί. Είναι ο πρόεδρος που κατασκεύασε τη διώροφη εξέδρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με την Σκεπαστή, στην οποία οι φανατικοί οπαδοί έστηναν τα δικά τους Ενωσίτικα πάρτι. Παράλληλα, με τη δική του καθοριστική συμβολή κατασκευάστηκε και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το «Γεώργιος Μόσχος».

Όλα τα ωραία όμως, έχουν πάντα ένα τέλος. Αυτό, για τον πρόεδρο Λουκά Μπάρλο γράφτηκε το 1981, όταν και ανακοίνωσε την αποχώρηση του για να τον διαδεχθεί ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος. Όπως έχει πει ο επί σειρά ετών παράγοντας της Ένωσης, Νίκος Στράτος, ο Μπάρλος αποχώρησε γιατί είχε αντιληφθεί ότι δεν άντεχε το κλίμα του «Βαρδινογιαννισμού» στο ποδόσφαιρο. Όπως και να έχει, η αγάπη του κόσμου για το πρόσωπο του, δεν έσβησε ποτέ... Ακόμη και σήμερα, ο Μπάρλος μνημονεύεται από όλους ως ο «θείος Λουκάς», ως ο μεγαλύτερος ΑΕΚτζής, ως το απόλυτο σύμβολο της Ένωσης... Κι είναι από τις λίγες φορές, που όλα αυτά είναι αλήθεια κι όχι υπερβολές..



Ο «θείος Λουκάς», ο άνθρωπος που χρεοκόπησε για την ΑΕΚ, ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου, δεν ξεχνιέται από κανέναν, δέκα χρόνια μετά την ημέρα που έφυγε από τη ζωή... Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε;


ΘΕΙΕ ΛΟΥΚΑ ΘΑ ΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ


Εχθές ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς της Πέμπτης με την Μπάτε Μπορίσοφ στο Μισκ της Λευκορωσίας.



Από εχθές ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει στην διάθεση του και τον Κρίστσιαν Νέμεθ ο οποίος ηρθε μαζί με το Χάλκινο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νέων που έγινε στην Αίγυπτο.

Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Γκουστάβο Μαντούκα στον αγώνα της Πέμπτης , τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι αρκετά αφού οι Γεωργέας και Αραούχο είναι τιμωρημένοι και οι Ζεράλντο, Αλεξόπουλος και Κουτρομάνος είναι τραυματίες καθώς και ο Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Το ματς θα αρχίσει στης 8.00 με τηλεοπτική μετάδοση από τον ΑΝΤ1.

Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ?




Από εχθές ο Νίκος Θανόπουλος μαζί με τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Μιχάλη Δημαράκη βρίσκονται στην Αμερική. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι η συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά ο οποίος όπως λένε η πληροφορίες συζητά με κάποιον νέο επενδυτή για να πάρει ένα ποσοστό η το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΚ.

Αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια που γίνεται από τον Ιούλιο και μετά για να βρεθεί νέος επενδυτής , μετά της αποτυχημένες που είχαν γίνει με τους Χρήστο Αναστασίου και μετά το γκρουπ από τους Κύπριους επενδυτές αλλά δεν είχε θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ.

Ο τρίτος νέος επενδυτής που έχει προκύψει είναι Ελληνοαμερικανός που ζει στο Σικάγο, και για να έχει πάει μαζί με τον Νίκο Θανόπουλο και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ , Μιχάλης Δημαράκης δείχνει ότι δεν είναι κάτι απλό και οι συζητήσεις του νέου επενδυτή με τον Νίκο Νοτιά , πρέπει να είναι προχωρημένες.

Η παραχώρηση των μετοχών που έκαναν οι Παππάς, Γκούμας και Χατζηϊωάννου στον Νίκο Νοτιά προφανώς ξέρουν με ποιον μιλάει και το μέλλον της ΑΕΚ δεν θα είναι αβέβαιο , αλλιώς δεν θα του παραχωρούσαν της μετοχές.

Ας ελπίσουμε ότι η τρίτη αυτή προσπάθεια για νέο επενδυτή θα είναι και τυχερή και θα έχει αίσιο αποτέλεσμα για την ομάδα.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΤΗ Η ΑΕΚ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80

Αυτή η ΑΕΚ θυμίζει τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 80 από τότε έχω να δω την ΑΕΚ σε αυτά τα χάλια. Εχθές στο γήπεδο μετά το 3-1 είδα μια ομάδα να παίζει με αντεπιθέσεις ενώ έπαιζε με την ουραγό ομάδα ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Όταν έγινε το 3-2 είδα μια ομάδα να έχει ταμπουρωθεί στην άμυνα για να μην δεχτεί την ισοφάριση.

Και το κερασάκι στην τούρτα όταν πήρε ο Γκερέιρο κοντά στο κόρνερ και αντί να βγάλει την μπαλιά στον Μπλάνκο που ήταν αμαρκάριστος έκανε καθυστερήσεις.

Αυτά τα χάλια τα είχε η ΑΕΚ στα τέλη της δεκαετίας του 80 , όταν έφερνε κάτι 3-3 με την Καλαμαριά στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Η υπομονή μας τελείωσε κύριοι εκεί στην ΑΕΚ Διοίκηση – Τεχνική Ηγεσία – Παίχτες.

Ξυπνάτε Ρε!

Οι αποδοκιμασίες που ακουστήκαν εχθές στο ΟΑΚΑ ήταν δικαιολογημένες και ήταν μόνο η αρχή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ



Υπεραμύνθηκε της ομάδας του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη δύσκολη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού με 3-2 στο ΟΑΚΑ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός υποστήριξε πως η εμφάνιση της ομάδας του δεν άξιζε τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο τέλος.

«Δεν νομίζω πως ο κόσμος αποδοκίμασε την ομάδα. Δεν ήμασταν για αποδοκιμασίες. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει πάντα δίκιο, μπορεί να επιδοκιμάζει και να αποδοκιμάζει, σωστά περιμένει περισσότερα από την ομάδα, αλλά πιστεύω πως η εμφάνισή μας δεν ήταν για αποδοκιμασίες. Προερχόμασαν από τρεις ήττες που άλλαξαν την ψυχολογία μας και υπήρχε αρκετό άγχος. Για τουλάχιστον 75 λεπτά παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν με προβληματίζει το τελευταίο 15λεπτο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά ανατρέψαμε το σκορ και χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα τέρματα. Ο Πανθρακικός δεν είχε να χάσει τίποτα και στο τέλος μάς πίεσε. Υπήρχε και ο φόβος για το αποτέλεσμα, κάναμε κάποια λάθη και δεν είχαμε ψυχολογία, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και αυτό είναι που έχει σημασία», τόνισε ο 62χρονος προπονητής.

Σχολιάζοντας το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Ισμαέλ Μπλάνκο, που δεν κατάφερε και πάλι να βρει δίχτυα, είπε: «Ήταν και πάλι άτυχος. Είναι θέμα ψυχολογίας. Έχω μιλήσει μαζί του και πιστεύω πως αν βάλει ένα γκολ θα βρει το ρυθμό του».

Πηγή sport-fm.gr

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ Η ΑΕΚ

Νίκησε 3-2 τον Πανθρακικό αλλά αποδοκιμάστηκε η ΑΕΚ.

Α Ημίχρονο

4' Δοκάρι για την ΑΕΚ με τον Μπλάνκο όταν το σουτ που έκανε η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

10' Ο Σκόκο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε με το δεξί, όμως ο Ρόκα απέκρουσε.

21' Ο Σκόκο που δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρόκα, που απέκρουσε εντυπωσιακά με το χέρι το σουτ του από κοντινή απόσταση.

26' Ο Μπουβάλ ξέφυγε από τον Μαϊστόροβιτς και πλάσαρε τον Σάχα κάνοντας το 0-1.

28' Ο Μαϊστόροβιτς παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, νικάει τον Ρόκα και κάνει το 1-1.

35' Ο Σκόκο, βγήκε μόνος απέναντι από τον Ρόκα, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ.

39' Η σέντρα του Αραούχο, ο Τζόκιτς στην προσπάθειά του να απομακρύνει, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-1.

Β Ημίχρονο

50' Σουτ του Ταχτσίδη, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρόκα.

55' Σουτ του Φαγιάρδο, θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Σάχα.

58' Σουτ του Αραούχο, αποκρούει δύσκολα ο Ρόκα.

59' Ο Σκόκο από τα αριστερά επιχειρεί το σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και θα κάνει το 3-1.

64' Ο Γκερέιρο περνά την μπάλα με καθετή μπαλιά στον Μπλάνκο, να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ρόκα.

67' Ο Ρομπέρ που πέρασε τον Αραούχο και από πολύ πλάγια θέση από αριστερά, αντί για σέντρα που περίμεναν όλοι, κάνει σουτ και θα κανει το 3-2.

72' Χτύπημα φάουλ του Ρομπέρ, θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σάχα.

78' Δοκάρι για τον Πανθρακικό μετά από κεφαλιά του Μίτου για τον Πανθρακικού.

83' Ο Ρομπέρ να σουτάρει αλλά ο Σάχα αποκρούει.

85' Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπλάνκο να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Ρόκα, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ.

86' Νέο δοκάρι για τον Πανθρακικό από τον Μπουβάλ που πιάνει πολύ δυνατό μακρινό σουτ.

ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Άρτσε, Καράμπελας, Καφές, Ταχτσίδης (63'Γκερέιρο), Χέρσι (59'Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο. (81'Χουανφράν)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκα, Τζόκιτς, Άλβες, Μπουβάλ, Κλεμέντ, Φαγιάρδο, Καπετάνος (60'Ντιαλό), Ενγκαμπί, Κωνσταντινίδης, Αργυρίου (60'Ρομπέρ), Καζάκης (73'Μίτου).

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ



Μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα η ΑΕΚ θα παραταθεί σήμερα απέναντι στον Πανθρακικό με σκοπό την νίκη. Το σχήμα που σχεδιάζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα είναι επιθετικό και πιστεύει η δουλεία που έγινε κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος ότι θα έχει καλά αποτελέσματα με τους παίχτες που είχε στην διάθεση του.
Η πιθανή ενδεκάδα που θα παρατάξει ο προπονητής είναι οι Σάχα , Αραούχο , Καράμπελας , Άρτσε , Μαϊστόροβιτς , Καφές , Γιάχιτς , Γκερέιρο ( Ταχτσίδης ) , Χέρσι , Σκόκο , Μπλάνκο.
Το σημερινό παιχνίδι θα πρέπει να είναι μια νέα αρχή για την ΑΕΚ.
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στης 9.15 στο ΟΑΚΑ με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 1.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΝ ΜΕ ΜΠΛΑΝΚΟ

Ο Νίκος Θανόπουλος και ο μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος συναντήθηκαν σήμερα για την επέκταση της συνεργασίας με τον παίχτη αλλά τελικά δεν τα βρήκαν.

Το Νοέμβριο θα έχουν νέα συνάντηση που πιστεύουμε να κλείσει θετικά για την ΑΕΚ.



Οριστικά εκτός του Κυριακάτικου ματς με τον Πανθρακικό θα μένει ο Γκουστάβο Μαντούκα μετά την διάταση στον προσαγωγό που υπέστη στη προχθεσινή προπόνηση.

Η αποστολή της ΑΕΚ είναι οι Σάχα, Λούκατς, Καφές, Αραούχο, Χέρσι, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Μάκος, Καράμπελας, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Παυλής, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Γεωργέας, Σκόκο, Ταχτσίδης, Άρτσε.


Νέα άδεια διάρκειας 20 ημερών πήρε ο Ράφικ Τζεμπούρ ο οποίος συναρτήθηκε με τον Βασίλη Δημητριάδη.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝ ΟΨΗ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

Συνεχίστηκε κανονικά και χθες η προετοιμασία της ΑΕΚ εν όψη του Κυριακάτικου ματς με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ στης 9.15 με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 1.

Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα με όλους τους διεθνείς παίχτες να είναι στην προπόνηση εκτός του Κρίστσιαν Νέμεθ ο οποίος σήμερα θα αγωνιστεί με την Εθνική του ομάδα στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωτάθλημα Νέων, και η άφιξη του στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξιό προσαγωγό και δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και είναι αμφίβολος για το Κυριακάτικο ματς.



Την Κυριακή 18/10/2009, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό (στις 20:00), θα διοργανωθεί σκακιστικός αγώνας επίδειξης, στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ. Αναλυτικότερα, θα δοθεί η δυνατότητα σε δέκα φιλάθλους της ομάδας μας, να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα, τον διεθνή μετρ του σκακιστικού τμήματος του Δικεφάλου, Κώστα Μουτούση, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές, αφού βρίσκεται στη 15η θέση στην κατάταξη σκακιστών της χώρας μας.

Το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. Μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το τμήμα σκάκι, έχει καταφέρει να κερδίσει ισάριθμες ανόδους κατηγοριών, να συμμετάσχει σε δύο «final 4» Κυπέλλου Ελλάδος και φέτος θα βρίσκεται στην Α’ Εθνική Κατηγορία Ελλάδος.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ?



Τον τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγεται ολοένα και πιο συχνά το ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι πιο κοντά να αναλάβει το καλοκαίρι την Εθνική Ελλάδος.

Την πρώτη φορά που το άκουσα ήταν στην τηλεοπτική εκπομπή « ΔΙΚΗ » (7/9/2009) με τον Κυριάκο Θωμαίδη στο Blue Sky. Σε τηλεφωνική συνομιλία του Θωμαίδη με τον Βίκτορα Μητρόπουλο ο τελευταίος του είπε ότι στο τέλος της σεζόν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πάει στην Εθνική Ελλάδος.

Το Σάββατο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μαζί με όλο το τεχνικό τιμ παρακολούθησε την Εθνική απέναντι στην Λετονία.

Από τότε ολοένα ακούγεται και πιο συχνά παντού στα έντυπα στο ράδιο και σε sites και βέβαια να σας πληροφορήσω ότι υπάρχει Όρος στο συμβόλαιο του Ότο Ρεχάγκελ με την ΕΠΟ ότι εάν η Εθνική δεν προκριθεί για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο του.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ


Η επιστροφή του Γιώργου Αλεξόπουλου αναμένεται στα τέλη του Νοέμβριου.
Ο άτυχος ποδοσφαιριστής μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε επιστρέφει.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δούλεψε σκληρά , το πείσμα του αλλά και η θέληση να παίξει ξανά μπάλα τον έφερε να είναι σχεδόν έτοιμος και πάλι.

Το μόνο που μένει να είναι πάλι στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι η φυσική κατάσταση έτσι έχει ξεκινήσει τρέξιμο και υπολογίζεται να είναι έτοιμος στα τέλη Νοέμβριου.

ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 51% Ο ΝΟΤΙΑΣ


Όλο και πιο κοντά είναι να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ΑΕΚ είναι ο Νίκος Νοτιάς . Είναι έτοιμοι οι κ. Παππάς, Γκούμας και Χατζηϊωάννου να παραχωρήσουν της μετοχές τους , και είναι θέμα ημερών να γίνει αυτό.

Ασκήσεις φυσικής κατάστασης με τρέξιμο και προπόνηση στο γυμναστήριο, περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας.

Από αυτήν απουσίασε ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος ζήτησε και πήρε άδεια από τον προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον τεχνικό διευθυντή .Βασίλη Δημητριάδη, για σοβαρό οικογενειακό λόγο. Ο λόγος είναι ότι σε τροχαίο έχασε την γιαγιά του και την θεία του.

Κανονικά γυμνάστηκαν οι Γεωργέας και ο Χουανφράν έτσι ο προπονητής μπορεί να τους υπολογίζει για το ματς με τον Πανθρακικό.

Οι Ζεράλντο και Αλεξόπουλος συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα, με τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Οι Παυλής και Ταχτσίδης ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελπίδων και επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Αύριο αναμένονται όλοι οι άλλοι διεθνείς αφού σήμερα θα έχουν τα τελευταία ματς.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ο ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 51%



Ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ και στη συνέχεια θα ψάξει τον επενδυτή που θα αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ.

Οι συνεργάτες του κ. Νοτιά συζητούν με τους κ.κ. Παππά, Γκούμα και Χατζηϊωάννου την παραχώρηση των μετοχών τους, ώστε να περάσουν στα χέρια του πρώτου και γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος της ΠΑΕ.

Όλα, όμως, δείχνουν ότι ο κ. Νοτιάς θα εξασφαλίσει ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 51%, αφού οι υπόλοιποι μέτοχοι (Παππάς, Γκούμας και Χατζηϊωάννου) θα εκχωρήσουν τις μετοχές τους. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ θέλει να είναι σίγουρος για την… αυτοδυναμία του, προτού έρθει στην Ελλάδα και συζητήσει με διάφορους παράγοντες το μέλλον της «Ένωσης».

ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Έβλεπα το Σάββατο την Εθνική Ελλάδα και είδα στη αποστολή μόνο έναν παίχτη της ΑΕΚ , ο μόνος παίχτης της ΑΕΚ ήταν ο Γρήγορης Μάκος.

Κάποτε στην Εθνική αγωνίζονταν αρκετοί παίχτες από την ομάδα μας αλλά τώρα μόνο ένας , βεβαία αυτήν την εποχή όλο ξένοι βρίσκονται στην ομάδα από διάφορες χώρες.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι στην Εθνική νέων βρίσκονται οι Παυλής και Ταχτσιδης.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ο ΝΕΜΕΘ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 4


Ο Κρίστσιαν Νέμεθ οδήγησε την Εθνική Ουγγαρίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων κάτω των 20 στους 4.

Με τα δυο γκολ που πέτυχε στην παράταση και το κερδισμένο πέναλτι κατά της Εθνικής Ιταλίας έδωσε την πρόκριση στην Εθνική του.

Έτσι την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Εθνική Γκάνας

ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ


Την επιθυμία του έκανε πράξη ο Νίκος Κούλης, ο οποίος- μετά τον Τάκη Κανελλόπουλο- αποφάσισε να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. «Πήρα την απόφαση αυτή όχι λόγω των διαφωνιών που έχω με τις πράξεις και παραλείψεις της σημερινής διοίκησης, παρ΄ολο πού αυτές ειναι πολλές και έντονες, ούτε βέβαια για να εναντιωθώ στο Νίκο Νοτιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο μέτοχος της "Ένωσης" και αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας: «Πιστεύω όμως ότι με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, ο μόνος τρόπος να προόδευσει η ομάδα μας είναι να ανταγωνιστεί με τον τρόπο πού στοχεύσαμε το 2004».

Αναλυτικά η δήλωση:

Αποφάσισα να ακολουθήσω και εγώ την πρωτοβουλία του Τάκη Κανελλόπουλου και να δωρίσω τις μετοχές μου της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Σωματείο ΑΕΚ. Πήρα την απόφαση αυτή όχι λόγω των διαφωνιών που έχω με τις πράξεις και παραλείψεις της σημερινής διοίκησης, παρ΄ολο πού αυτές ειναι πολλές και έντονες, ούτε βέβαια για να εναντιωθώ στο Νίκο Νοτιά την συνεχή προσφορά του οποίου εκτιμώ όπως ελπίζω να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ.

Πιστεύω όμως ότι με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, ο μόνος τρόπος να προόδευσει η ομάδα μας είναι να ανταγωνιστεί με τον τρόπο πού στοχεύσαμε το 2004 και δυστυχώς εγκαταλείψαμε αργότερα: κυρίως νέους παίκτες με μακροχρόνια συμβόλαια ώστε να “δένονται” οι παίκτες με την ομάδα και αντίστροφα, εμμονή στην άριστη φυσική κατάσταση, μεταπωλήσεις ενός η δύο παικτών τον χρόνο ώστε να γίνεται εφικτή η διατήρηση 5.6 πολύ καλών παικτών. Μετά όμως από 15 χρόνια στέρησης καί την απογοήτευση απο την αποτυχία της προσπάθειάς μας, αυτή η πολιτική, πιστεύω, οτι δεν θα είναι αποδεκτή από τον κόσμο. Εκτός εαν ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ιδιοκτήτης με σοβαρό λόγο και έλεγχο στίς αποφάσεις της διοίκησης. Εαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του βλέπουν οι ίδιοι τα έσοδα, τα έξοδα, τα προβλήματα αλλά καί τις δυνατότητες μιάς ομάδας σαν την ΑΕΚ.

Βλέπω λοιπόν ένα σχήμα όπου όσοι από τους συμμετόχους μας έχουν την θέληση και δυνατότητα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν οικονομικά την ΑΕΚ να έχουν την διοίκηση (μαζί με όποιο πραγματικό επενδυτή μπορέσουν να φέρουν σαν “συμπαίκτη” ή αντικαταστάτη). Αλλά αυτό να συμπληρώνεται από μια ουσιαστική παρουσία εκπροσώπων του κόσμου της ΑΕΚ στη μετοχική σύνθεση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η Ερασιτεχνική να έχει 4 ή και 5 θέσεις στο ΔΣ, μία στον πρόεδρο της και τις υπόλοιπες να εκλέγονται για μια τριετή θητεία από τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής.
Ετσι βλέπω όσους μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν οικονομικά να το κάνουν έχοντας την ευθύνη της διοίκησης και το “ευχαριστω” όλων των φιλάθλων μας. Όσοι γιά όποιο λόγο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε οικονομικά, μπορούμε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί το “άλλο μισό” αυτού του σχήματος ενισχύοντας τον ρόλο της Ερασιτεχνικής και, ελπίζω, κάνοντας πιο επιτακτική την ανάγκη να εγγραφούν όσοι περισσότεροι φίλοι της ΑΕΚ μιά και τώρα θα γίνονται κομμάτι του μεγαλομέτοχου και θα μπορούν να εκλέξουν αυτούς που θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή στίς αποφάσεις και τη διοίκηση της ΠΑΕ. Εχει μικρή σημασία το πόσα χρήματα θα συγκεντρώθουν άπο μια μεγάλη αύξηση των μελών της Ερασιτεχνικής. Σημασία εχει ο αριθμός, η όμονοια πού αυτό θα συνεπάγεται και ο πόσο ελκυστικότερη μια ΑΕΚ με πολλές χιλιάδες μετόχους μπορεί να είναι σε άλλους επενδυτές.

Οι μετοχές που δίνω αντιπροσωπεύουν μια επενδύση λίγων εκατοντάδων χιλιάδων και πολλές ώρες δουλειάς (γιά τις οποίες φυσικά δέν αμοίφθηκα όπως κανείς άλλος από τούς μετόχους) κυρίως τούς έξι μήνες πού οδήγησαν στήν εξαγορά της ΑΕΚ το 2004. Υπάρχουν όμως μέτοχοι πού προσφέραν πολύ μεγαλύτερα ποσά, που αντιπροσώπευουν μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας τους η που δούλεψαν επίσης χωρίς αμοιβή για πολυ μεγαλύτερο διαστημα γιά αυτό που πίστεψαν και αγάπησαν. Θα ήταν άδικο αυτό πού κάνουμε εμείς σήμερα να απαιτηθεί από άλλους μετόχους. Ο καθένας μας έδωσε αυτό που μπόρεσε με αγάπη για την ομάδα. Πολλά πιό πολλά αν μου επιτέπεται να πω απο τους επικριτές του. Στο πλαίσιο αυτών τών εξελίξεων θα συνεχίσω να βοηθώ όπου μπορώ την ΑΕΚ, πάντα χωρίς να επιδιώκω αξιώματα.

Μετά τιμής, Νίκος Κούλης"

Πηγή sport-fm.gr

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ Nova ΣΠΟΡ FM




Την επιλογή του να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ υπερασπίστηκε ο Τάκης Κανελλόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε και πρόσθεσε για το θέμα νέων επενδυτών: «Εκτιμώ και εμπιστεύομαι τον κ. Νοτιά αλλά πιστεύω ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του μπορεί να μας βάλουν σε περιπέτειες. Δίνοντας δύναμη στην ερασιτεχνική θωρακίζω την ομάδα από το να έρθει κάποιος ύποπτος».

Ο κ. Κανελλόπουλός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πολεμικό κλίμα μεταξύ των μετόχων, ενώ όρισε ως αρχή της «κατηφόρας» για την ομάδα τις αποφάσεις για τα πλέι-οφ του 2008. «Αν είχαμε εμείνει στο αρχικό μας σχέδιο μπορεί και να είχαμε πετύχει».

Πολύ δύσκολή χαρακτήρισε την συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Τάκης Κανελλόπουλος, που αποκάλυψε ότι είχε μειοψηφήσει στην επιστροφή του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Παρέμβαση στην συνέντευξη έκανε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος που έκανε δημόσιο κάλεσμα στον Τάκη Κανελλόπουλο να αναλάβει την ηγεσία της Ερασιτεχνικής. «Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ανθρώπους του δικού σου ήθους» τόνισε.

«Είναι πιθανό να ασχοληθώ με την Ερασιτεχνική αν μαζέψουμε 10.000 μέλη» ήταν η απάντηση του.

Αναλυτικά

O πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάκης Κανελλόπουλος, μίλησε στον ΝοvaΣπορ Fm 94.6 και στους Μιχάλη Τσόχο και Γιάννη Κυφωνίδη για:

- Τη δωρεά των μετοχών:

«Βασικός σκοπός είναι να προσπαθήσω να δείξω έναν άλλο δρόμο για την ΑΕΚ και να ενεργοποιηθούν και άλλοι μέτοχοι. Αυτό που προτείνω δεν είναι αποκλειστικός δρόμος αλλά υποστηρικτικός. Προϋποθέτει ότι πολλοί ΑΕΚτζήδες μπορούν να γραφτούν στην Ερασιτεχνική. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει και την ποδοσφαιρική ομάδα και τις άλλες ομάδες».

- Το πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση;

«Όντως ξεκινήσαμε ενωμένοι. Δουλέψαμε αρμονικά μεταξύ μας και στην αρχή πήγαμε καλά. Το ότι δεν υπήρχαν διαφωνίες, προφανώς δεν ισχύει. Απλώς τίποτα δεν έβγαινε προς τα έξω. Τα λύναμε στο τραπέζι. Δεν γνώριζαν ούτε καν ποιοι είμαστε.
Πρώτα από όλα ο χρόνος φθείρει. Οι οικονομικές ζημιές και αυτές δημιουργούν γκρίνια. Και επίσης όλοι αποκτήσαμε όλο και περισσότερες απόψεις για τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ και εκεί προέκυψαν διαφωνίες.
Κομβικό σημείο ήταν η απόφαση να μην κατέβουμε στα πλέι-οφ. Είχαμε δύο επιλογές. Ή να κατέβουμε με τους νέους ή να κατέβουμε κανονικά. Υπήρξε οριακή πλειοψηφία να κατέβουμε κανονικά. Κάτι που ήταν λάθος. Εκεί άρχισε να σπάει η συνοχή. Μετά από αυτό δεν μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις.
Από εκεί και πέρα –εφόσον είναι φιλικές οι σχέσεις μεταξύ μας- είναι καλύτερο κάποιοι να αποχωρούν και να μείνουν λιγότεροι για να προχωράει το πράγμα. Και νομίζω αυτό έγινε στην πορεία.

Πώς έφυγα; Σας είπα πως είχε αρχίσει να χαλάει η συνοχή. Από εκεί και πέρα πήραμε μόνο δύο αποφάσεις. Η μία για τον κ. Μανωλά και η άλλη για τον κ. Μπάγεβιτς. Στην πρώτη πρωτοστάτησα να έρθει πίσω. Στην άλλη εγώ μειοψήφησα για να μην επιστρέψει. Πιστεύω ότι δεν θα είχε την ηρεμία για να δουλέψει.
Προσπάθησα να συνεργαστώ, αλλά εισέπραξα και καχυποψία και ψυχρότητα από τον κ.Μπάγεβιτς. Αυτό δεν βοήθησε στη σχέση μας. Στη συνέχεια έγιναν και άλλα επεισόδια που δεν βγήκαν προς τα έξω. Ευτυχώς.
Υπήρχε και ένα επεισόδιο με τον κ.Μανωλά που έγινε μπροστά σε κόσμο. Έγινε μια έκρηξη για το θέμα της συμμετοχής του Τζεμπούρ. Την επόμενη ημέρα πήγα στο ξενοδοχείο και προσπάθησα να μιλήσω με τον κ.Μπάγεβιτς. Πάλι το κλίμα ήταν δύσκολο. Και έτσι η συνεργασία ήταν πολύ δύσκολη. Αυτό ήταν το κερασάκι. Όταν δεν υπάρχει συνεργασία σε επίπεδο διοίκησης αλλά και με άλλα στελέχη, εγώ είπα πως δεν μπορώ να συνεχίσω.

- το όραμά του:

«Πρέπει να πούμε τι είναι αυτό που οραματίζομαι. Και όχι μόνο εγώ. Το πιστεύουν πολλοί ΑΕΚτζήδες. Ας υποθέσουμε ότι μπαίνουν 25.000 μέλη και βάζουν από 35 ευρώ. Αυτό δεν συντηρεί την ΠΑΕ, αλλά ζουν τα άλλα τμήματά της.
Από τη στιγμή που υπάρχει διοίκηση που τους αντιπροσωπεύει, λέμε: θέλετε να βάλουμε κι άλλα χρήματα. Αυτό δεν αποκλείει οποιονδήποτε επενδυτή να θέλει να βάλει και άλλα χρήματα.
Αυτό που εγώ προτείνω είναι υποστηρικτικό συμμετοχικό κάτι που μπορεί να βοηθήσει όλη την ΑΕΚ όλα τα τμήματα χωρίς να αποκλείει κάποιον.

Οι ομάδες μπαίνουν συνεχώς μέσα. Κάποιος πρέπει να βάλει χρήματα. Να βάλει κάποια ο κόσμος. Αυτό που προτείνω εγώ δεν λύνει όλα τα πρόβλημα, ούτε δίνει την ομάδα στον κόσμο. Απλά συμμετέχει.

Ζητάω από την Ερασιτεχνική να γίνει οικονομικός έλεγχος για να αποδειχθεί σε όλους πως δεν έχουν γίνει λοβιτούρες. Γιατί δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν έχουμε τις μετοχές. Αυτό πως αποκαθίσταται τώρα;

Και καλύτερα να γίνει ασφαλιστική δικλείδα. Όταν έχεις 20.000 μέλη είναι πολύ δύσκολό να μπει κάποιος στο ταμείο της ΑΕΚ και να κλέψει, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν.
Είναι ένα όνειρο το να ζει η ΑΕΚ από λεφτά του κόσμο της. Το βλέπουμε σε άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι εφικτό αλλά όχι κάτι που μπορεί να γίνει σήμερα. Μπορεί να συμβεί στο μέλλον, με τη σωστή διαχείριση. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, αλλά δεν βρίσκαμε τον τρόπο. Και διαφωνούσαμε, εάν θέλετε.
Δυστυχώς, η λέξη μέτοχος δεν ηχεί καλά. Για να είσαι επενδυτής πρέπει να πάρεις κάτι πίσω. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Πώς να περιμένεις να πάρεις κάτι πίσω. Ο μόνος τρόπος είναι να κλέψεις.

Νομίζω ότι δίνοντας παραπάνω δύναμη στην Ερασιτεχνική κατά κάποιον τρόπο θωρακίζω την ομάδα. Πολύ δύσκολα στο μέλλον θα έρθει κάποιος ύποπτος. Νομίζω ότι είναι κατά κάποιον τρόπο μια θωράκιση.

Με κάτι περισσότερο από 20% η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να διοικήσει την ΑΕΚ. Ακόμη και αυτό να γίνει –η Ερασιτεχνική να είναι ο βασικός μέτοχος- δεν πάει να πει ότι πρέπει να αλλάξει κάτι. Λέει ότι εγώ έχω τόσα λεφτά να βάλω. Δεν τα έχει όμως. Οπότε λέει χρειαζόμαστε χρήματα. Θέλει να βάλει κάποιος άλλος; Εάν θέλει, τότε το ποσοστό της θα πάει πάλι κάτω απ τα 50: Τώρα το τι ποσοστό έχει η Ερασιτεχνική ο κ.Νοτιάς δεν παίζει ρόλο. Οποίος θέλει να βάλει χρήματα τα βάζει και παίρνει την πλειοψηφία.

Θα σας πω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να μεγαλώσω τον αριθμό των μελών. θα βοηθήσω. Είναι πολύ πιθανό να ασχοληθώ ενεργά με την Ερασιτεχνική εφόσον όμως συγκεντρώσουμε τουλάχιστον 10.000 μέλη.

Όλες οι μετοχές, όλων μας, είναι δεσμευμένες. Λόγω του δανείου. Είναι ένα δάνειο που πρέπει να πληρώνουμε τις δόσεις σιγά-σιγά. Η ΑΕΚ έχει περίπου 20 εκατ. έσοδα το χρόνο και καλείται να πληρώνει 200 χιλ. το χρόνο. Δεν έχει πρόβλημα να το πληρώνει και το πληρώνει. Εάν η διοίκηση επιλέξει να μην το πληρώσει, τότε τις μετοχές τις παίρνει η Τράπεζα».

- τα λάθη:

«Να σας πω το μεγαλύτερό μας λάθος. Ήταν στο τέλος της 1ης χρονιάς που ενώ είχαμε καταφέρει να έχουμε μια ισορροπία στο μπάτζετ, κάναμε κάποιες υπερβολές. Εάν είχαμε συνεχίσει το πλάνο της 1ης χρονιά, θα είχαμε πετύχει τον στόχο μας.
Έχουμε ένα χαρακτηριστικό στην ΑΕΚ, πολύ γκρίνια και δυσπιστία και όταν το ακούς χρόνια αυτό σε φορτώνει».

- Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Ερασιτεχνικής στο μέλλον:

«Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι σωματείο που εκλέγουν ψηφοφόροι τη διοίκηση. Προφανώς για να μπω εγώ πρόεδρος της Ερασιτεχνικής δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει και ούτε το θέλω.
Σκοπός μας είναι να μπουν πολλά μέλη. Πάνω από 10.000 μέλη. Εάν μπουν, τότε ίσως να διεκδικήσω ένα πόστο. Σε μία τέτοια Ερασιτεχνική θέλω να συμμετέχω. Διαφορετικά όχι».

- τις Ακαδημίες:

«Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν παίξει στην πρώτη ομάδα και υπάρχουν και άλλα παιδιά. Οι Ακαδημίες έχουν δουλέψει πολύ καλά. Χωρίς να τους παρέχουμε όλα τα πράγματα που έπρεπε να τους παρέχουμε.

- τις υποθέσεις των επενδυτών που απέτυχαν:

«Η πρώτη υπόθεση είχε σοβαρότητα. Εγώ από αυτά που ξέρω και έχω καταλάβει ήταν σοβαρή. Η άλλη όμως ήταν επικίνδυνη, νομίζω.
Εγώ τρόμαξα με τη δεύτερη περίπτωση και δεν είναι μομφή προς τον κ.Νοτιά, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι συνεργάτες του παραλίγο να μας φέρουν προβλήματα.
Τον κ.Νοτιά τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Κανείς δεν νομίζω ότι έχει βάλει τα χρήματα που έχει βάλει αυτός στην ΑΕΚ.
Δεν εμπιστεύομαι τις ενέργειες κάποιων συνεργατών του. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Περιστατικό συγκεκριμένο για να άρω την εμπιστοσύνη μου σε κάποια πρόσωπα, όχι. Αλλά εκεί που τρόμαξα ήταν αυτό το σημείο. Έχω κάποιες πληροφορίες για κάποιους ανθρώπους. Όχι τους εμφανείς αλλά αυτούς που δεν είναι.

- Εάν έχει επαφές με τον Ντέμη Νικολαϊδη:

«Μιλάμε κάθε τόσο μαζί του. Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα τα θέματα. Για τους επενδυτές δεν θέλω να πω τι λέει ο κ.Νικολαϊδης. Δεν θα σας πω. Έχω συζητήσει, αλλά δεν θα σας πω ούτε για το εάν θα κάνει κάτι αντίστοιχο με μένα ή εάν είναι της ίδιας άποψης για την Ερασιτεχνική.

- την απόφασή του να μην αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Σούπερ Λιγκ:

«Πιστεύω ότι ήταν σωστό που δεν δέχθηκα την πρόταση. Δεν έχουμε καταλάβει ποιες είναι η αρμοδιότητες της Σούπερ Λιγκ. Είναι να οργανώσει τις ομάδες και να δημιουργεί έσοδα για αυτές. Ό Ολυμπιακός είχε περίπου εννιά φορές περισσότερα έσοδα από τις μικρότερες ομάδες. Τώρα όμως είναι κάτι παραπάνω από δύο φορές.

Να πάω εγώ πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ και να έχω πρόεδρο τον Γκαγκάτση στην ΕΠΟ. Στην Ελλάδα οι θεσμοί είναι λιγότερο σοβαροί από τους ανθρώπους. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο οι θεσμοί να είναι πάνω απ τους ανθρώπους.
Εκεί θεωρώ είναι το πρόβλημά μας. Και όσο υπάρχει η νοοτροπία να είμαι εγώ πρώτος στο χωριό, τότε δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Εάν ο κ.Πυλάβιος ήταν στην ΕΠΟ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον ΠΑΟ, ο Πέτρος Κόκκαλής στον Ολυμπιακό και ο Κώστας Πηλαδάκης, τότε θα είχαμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ένα πράγμα που έχει δημιουργήσει η ΟΥΕΦΑ είναι ότι, δίνοντας περίπου 20 εκατ. σε αυτόν που πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανοίγεις την ψαλίδα στον ανταγωνισμό. Σίγουρα τα χρήματα δεν είναι το παν. Αλλά είναι ένα τεράστιο ποσό. Εδώ οι Αμερικανοί έχουν βάλει συστήματα που δημιουργούν ανταγωνισμό. Πηγαίνουν στο γήπεδο και δεν ξέρουν ποιος θα νικήσει. Αυτό πρέπει να θέλουμε στον αθλητισμό. Εμείς όμως κάνουμε το αντίθετο.

- Το πώς φαντάζεται την ΑΕΚ σε δύο χρόνια:

«Θα εξαρτηθεί από το συνολικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ έχω πει ότι εφόσον υπάρχει αυτό το κλίμα που περιέγραψα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ σε αυτό το χώρο δεν θέλω να ξαναμπώ. Αγαπώ την ΑΕΚ και τον αθλητισμό, αλλά όχι.
Εμείς αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Να αλλάξουμε κάτι. Δεν το καταφέραμε και δεν το προσπάθησαν και άλλοι. Έτσι νομίζω.

- το πώς μπορεί να αποτραπεί η επανεμφάνιση ατόμων σαν αυτή του Μάκη Ψωμιάδη στη διοίκηση της ΑΕΚ:

«Και εγώ αυτό πιστεύω, ότι με τη συμμετοχή όλων μας στην Ερασιτεχνική μπορούμε να το αποτρέψουμε. Και όσοι είναι στην ΑΕΚ τώρα δεν το θέλουν. Θα ήταν καλό βέβαια να δούμε κάποιους ανθρώπους να θέλουν να προσφέρουν στην ΑΕΚ. Θα ήθελα να το δω αυτό».

- το τι συνέβη με τον Μελισσανίδη;

«Δεν είχα επαφή μαζί του τότε. Ξέρω πως έγινε ένα τηλεφώνημα και μια συνομιλία με τον Ντέμη. Αυτός του ζήτησε κάτι γραπτό για να μπορούμε να το συζητήσουμε όλοι μας.
Η σκέψη ήταν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μπει όπως και στον ΠΑΟ. Εγώ αυτό που πρότεινα είναι κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει ο ΠΑΟ πριν από περίπου ένα μήνα. Θα ήταν θετική εξέλιξη να μπει τώρα ο Μελισσανίδης».

- Η ζημιά που υπάρχει στην ΑΕΚ:

«Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, οι υποχρεώσεις πρέπει να είναι ανάμεσα σε 25 με 30 εκατ. Θυμάται κανείς όμως πόσες ήταν οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ πριν το άρθρο 44. Μετά θυμάται κανείς; Δεν δόθηκε τόση μεγάλη σημασία σε αυτό. Τα χρέη αυτά έπαιξαν ρόλο όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μια σταθερή κατάσταση και εμείς οι μέτοχοι βάζαμε χρήματα».

- Προπονητικό κέντρο και γήπεδο:

«Για το προπονητικό κέντρο –που είναι μια χειρονομία του κ.Νοτιά- στην αρχή παρουσιάστηκε μια σύμβαση που θεωρήσαμε ότι δεν ήταν συμφέρουσα για την ΑΕΚ. Υπήρξαν κάποιες διαβουλέψεις στην πορεία. Πιστεύω ότι έχουν έρθει στο σωστό επίπεδο για το ποσό που πρέπει να πληρώσει η ΑΕΚ.

Για το γήπεδο, όλοι θέλουμε να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εγώ θα σας πω την άποψή μου για το τι προσέχεις όταν φτιάχνεις ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο το φτιάχνεις για 80 χρόνια. Πρέπει να έχει χώρο και εύκολη πρόσβαση. Αυτά τα δίνει η Ν. Φιλαδέλφεια; Όχι τόσο.
Μετά λέμε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το γήπεδο. Αυτό που ξέρω είναι πως το γήπεδο αυτό πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει σε 20 -30 χρόνια. Έχει αυτή την προϋπόθεση η Ν. Φιλαδέλφεια.
Αυτή τη στιγμή η σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ έχει χειριστεί πιο σωστά το θέμα από εμάς. Και καλά κάνει που προσπαθεί να εξαντλήσει τα περιθώρια. Εμείς δεν πείσαμε ότι το κοιτάξαμε σοβαρά. Μακάρι να βγει το πόρισμα. Εγώ προσωπικά θέλω ως φίλαθλος να μπορώ και να πάω και να φύγω πιο εύκολα. Αλλά να έχει την ευελιξία να μεγαλώσει στο μέλλον».

Πηγή sport-fm.gr

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΟΤΙΑ

Ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς και μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ προτίθεται να δώσει της μετοχές του στον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά.

Το ποσοστό του κ. Παππά είναι περίπου στο 5% .

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Τρέξιμο και ασκήσεις τακτικής περιελάμβανε η σημερινή προπόνηση της ομάδας. Οι Καφές και Χουανφράν ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ζεράλντο συνέχισε το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.

Από την προπόνηση απουσιάζουν και οι διεθνείς παίκτες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Ο Δημήτρης Κουτρομάνος χειρουργήθηκε σήμερα το πρωί με επιτυχία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από τον γιατρό της ομάδας κ.Παντελή Νικολάου. Ο ποδοσφαιριστής υπεβλήθη σε συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού και αναμένεται να πάρει αύριο εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Απορρίφθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, η έφεση που άσκησε η ΠΑΕ ΑΕΚ για την ποινή τριών αγωνιστικών στον Κάρλος Αραούχο, εξαιτίας της αποβολής του στο παιχνίδι με την Έβερτον, καθώς θεωρήθηκε πως επρόκειτο για εσκεμμένο χτύπημα εκτός φάσης.