ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΛΥΜΠΕ «ΜΗΝ ΠΟΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ»




Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε στην «Εξέδρα» για τη διοικητική κατάσταση της ΑΕΚ, κάλεσε τους αρμόδιους να δώσουν λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν την Ενωση και δήλωσε με νόημα για το μέλλον του: «Εχω δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της».

Δέθηκε με την ΑΕΚ όσο λίγοι και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ερχόμενος στην Ενωση το καλοκαίρι του 2003 από τον Παναθηναϊκό θα κατάφερνε να ταυτιστεί στο μυαλό των οπαδών με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ενώ ούτε που περνούσε από το μυαλό των φίλων της ΑΕΚ ότι κάποια μέρα ο Μεσσήνιος άσος θα θεωρεί εαυτόν παντοτινό μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας. Αν και κανείς δεν διατηρούσε αμφιβολίες ότι το τελευταίο ισχύει πλέον, η επιβεβαίωση ήρθε με την απόφαση του «Λύμπε» να επιλέξει την ΑΕΚ για να κάνει προπονήσεις στις γιορτές.

Από την περασμένη Δευτέρα ο «αρχηγός» επέστρεψε στους Θρακομακεδόνες, φόρεσε ξανά την κιτρινόμαυρη φόρμα και συμμετείχε στις προπονήσεις της ΑΕΚ προκειμένου να παραμείνει σε φόρμα για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Αϊντραχτ. Στις προτροπές –από συμπαίκτες και οπαδούς– να… μη γυρίσει στη Γερμανία απαντούσε με ένα χαμόγελο. Ομως, δυστυχώς αυτό το χαμόγελο πάγωνε σε κάθε συζήτηση που έκανε με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ομάδα, τόσο με τα διοικητικά προβλήματα όσο και με την τραγική αγωνιστική πορεία της ομάδας. Εκείνος έχει περάσει και πιο δύσκολα. Ωστόσο, ήλπιζε ότι δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά την ομάδα που αγαπάει σε μια δύσκολη φάση. Ο Λυμπερόπουλος μίλησε στην «Εξέδρα» για τη φουρτούνα που περνάει η ΑΕΚ, για την οποία είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ιδία άποψη στο διάστημα της παραμονής του στο Βουνό. Η θέση του ήταν ξεκάθαρη: Κάλεσε τους μετόχους της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις για να βρεθεί οριστική λύση στο διοικητικό πρόβλημα της Ενωσης.

- Νίκο, επέτρεψες στην οικογένεια της ΑΕΚ, έστω και για μερικές μέρες, λίγο προτού φύγει το 2009. Μια κακή χρονιά από κάθε άποψη για την ομάδα. Αν σου ζητούσαν να κάνεις μια ευχή για την ΑΕΚ, για το 2010, ποια θα ήταν αυτή;

«Δεν θέλω να κάνω ευχή. Πράξεις χρειάζονται, όχι ευχές. Πρέπει αυτοί που ορίζουν αυτή τη στιγμή τις τύχες της ΑΕΚ να κάνουν πράξεις ώστε να βγει η ομάδα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο που τη στηρίζει, και δεν της αξίζει αυτή η κατάσταση. Πρέπει κάτι να γίνει και να γίνει γρήγορα. Επίσης, η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να είναι λύση παντοτινή. Οχι να γίνει κάτι τώρα και σε κάποιο διάστημα η ομάδα να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. Το λέω αυτό γιατί όσο θυμάμαι εγώ την ΑΕΚ πάντα είχε διοικητικά προβλήματα. Κάθε λίγο και λιγάκι βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση και αυτό δεν αρμόζει στην ιστορία της».

- Διανύεις τον δεύτερο χρόνο σου μακριά από την ΑΕΚ. Ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις στην ομάδα; Για τα τεκταινόμενα στα διοικητικά;

«Διαβάζω και ακούω πολλά πράγματα εδώ και πολύ καιρό, γίνονται πράγματα και προσπάθειες, όμως η ΑΕΚ εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Και πρέπει αυτοί που ορίζουν την κατάσταση να δώσουν άμεσα λύσεις».

- Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που βοήθησε μια προσπάθεια που είχε ως στόχο να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Το μεγαλύτερο της ιστορίας της. Μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη βάλατε «πλάτη» το καλοκαίρι του 2004, μένοντας στην ομάδα σε μια δύσκολη εποχή. Περίμενες έπειτα από όσα ακολούθησαν ότι κάποια στιγμή η σημερινή κατάσταση θα θύμιζε αυτήν που επικρατούσε τότε;

«Ο τίτλος που μπορώ να βάλω εγώ σε αυτή την κατάσταση που περνάει η ΑΕΚ είναι 'Σαν να μην πέρασε μια μέρα'. Πάλι η ομάδα αντιμετωπίζει διοικητικά προβλήματα και είναι σε άσχημη κατάσταση. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και ελπίζω να αλλάξουν πολύ σύντομα».

«Κάτι σημαίνει που επέλεξα την ΑΕΚ»

Η άποψη του Νίκου Λυμπερόπουλου για την κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη. Το ίδιο και η θέση του ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τελικές λύσεις. Μεγάλο ενδιαφέρουν όμως παρουσιάζουν και τα συναισθήματα που ένιωσε ο Μεσσήνιος επιθετικός φορώντας ξανά την κιτρινόμαυρη φόρμα, αναπνέοντας και πάλι το άρωμα του Βουνού. Ο «Λύμπε» τόνισε στην «Εξέδρα» ότι –αν και θα ήθελε να συναντήσει άλλες συνθήκες σε αυτή την επιστροφή του στην Ενωση– η καρδιά του σκίρτησε όταν βρέθηκε ξανά στους Θρακομακεδόνες. Αλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε τα συναισθήματά του γι' αυτή την ομάδα. Αντιθέτως, όπως τόνισε με νόημα, η επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ για προπονήσεις σημαίνει πολλά. «Εχω δεθεί με την ΑΕΚ και με τον κόσμο της. Οι οπαδοί της με στήριξαν και υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα. Με αγαπούν και τους αγαπάω. Το γεγονός ότι επέλεξα την ΑΕΚ για να κάνω προπονήσεις αυτό το διάστημα πιστεύω ότι σημαίνει κάποια πράγματα. Εχω κρατήσει μόνο τα θετικά που έζησα στην ομάδα, έχω φίλους εδώ και ένιωσα πάρα πολύ όμορφα που βρέθηκα ξανά στην ΑΕΚ για προπονήσεις. Απλώς θα ήθελα στην επιστροφή μου εδώ να είναι καλύτερες οι συνθήκες, άλλη η ατμόσφαιρα στην ομάδα», τόνισε στην «Εξέδρα» ο Λυμπερόπουλος.

Πηγή exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου