ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ


Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΑΕΚ. Σε αυτήν αποφασίσθηκε να αναλάβει πρόεδρος ο Σταύρος Αδαμίδης αλλά μετά από ένα μεταβατικό στάδιο είκοσι ημερών. Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 1.7 εκατ. έχουν ήδη μπει στα ταμεία ενώ με τα υπόλοιπα δύο θα εξοφληθούν οι παίκτες. «Δεν τίθεται θέμα Μπάγεβιτς», τόνισε ο Νίκος Θανόπουλος.

Ο κ. Θανόπουλος (εξουσιοδοτημένος από τους μετόχους) ανέδειξε δημοσίως ως εν δυνάμει πρόεδρο τον Σταύρο Αδαμίδη, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα προπονητή. O πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ ανέφερε ότι η διαφορά που παρατηρήθηκε με τον 36χρονο δικηγόρο είναι οικονομικής φύσεως, έχουν να κάνουν με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και έδειξε τη Morgan Stanley (ίσως και την Puma).

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Αδαμίδης θέλει αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ «καθαρός» από χρέη και ληξιπρόθεσμες οφειλές, δίνοντας στους μετόχους ένα διάστημα 20 ημερών για να διευθετήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, η νέα μετοχική σύνθεση της «Ένωσης» θα βάλουν άμεσα χρήματα στα ταμεία της ομάδας, έχοντας βάλει 1,7 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του μήνα θα μπουν άλλα 2 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα εξοφληθούν οι παίκτες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. «Ταβάνι» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ θα είναι τα 15 εκατ. ευρώ.

«Εγκρίθηκε η οικονομική κατάσταση της Εταιρείας. Έχω ήδη παραιτηθεί για το καλό της ομάδας και επειδή μου ζητήθηκε από τους μετόχους η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς θα μείνω για ένα διάστημα. Θα συνεχίσω για περίπου 20 ημέρες ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος με το υπάρχον Δ.Σ. χωρίς αλλαγές. Ο κ. Αδαμίδης από απόψε το βράδυ θα πιάσει δουλειά στην ΠΑΕ ΑΕΚ, θα αναλάβει πρόεδρος σε περίπου 20 ημέρες, εφόσον ολοκληρωθούν θέματα οικονομικής φύσεως και σχέσεων με τράπεζες (σ.σ.: Morgan Stanley). Ωστόσο, δεν τέθηκε κανένα θέμα βέτο από πλευράς Αδαμίδη για τον Μπάγεβιτς, για τον Θανόπουλο και όσα διάβασα το προηγούμενο διάστημα. Θα είμαι δίπλα στον κ. Αδαμίδη. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές, τον ξέρω», τόνισε αρχικά ο κ. Θανόπουλος.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ έδωσε λεπτομέρειες για την αύξηση του μετοχική κεφαλαίου και τα χρήματα που θα μπουν από τους μετόχους. Ήδη έχουν μπει 1,7 εκατ. ευρώ και άλλα 2 εκατ. ευρώ θα μπουν άμεσα. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα εξοφληθούν οι παίκτες και δεν θα υπάρχουν οφειλές προς στους ποδοσφαιριστές. Επίσης, επανέλαβε ότι δεν υπάρξει πώληση παίκτη αυτή την περίοδο (κάτι που είναι η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ). «Θα επικεντρωθούμε στον στόχο της ομάδας για έξοδο στην Ευρώπη και όσο ψηλά μπορούμε στο πρωτάθλημα, χωρίς να τίθεται για την ώρα θέμα απομάκρυνσης του Ντούσαν Μπάγεβιτς», ανέφερε ο κ. Θανόπουλος.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει μια επιτροπή αξιολόγησης του δυναμικού της ΑΕΚ και αξιολόγησης μεταγραφών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Σταύρο Αδαμίδη, από τον κ. Θανόπουλο, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Βασίλη Δημητριάδη. «Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό για καλύτερη συνεργασία», πρόσθεσε ο κ. Θανόπουλος. Με αυτό τον τρόπο οι μέτοχοι καθιστούν σαφές στον κ. Μπάγεβιτς ότι όλοι μαζί θα αποφασίζουν για την ομάδα και θα συζητούν για τις μεταγραφές.

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου