ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ο ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ


Ως την καλύτερη και τη μοναδική αυτή τη στιγμή λύση για την ΑΕΚ, χαρακτήρισε τον Μπομπ Κοζώνη ο Νίκος Θανόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Οι διαπραγματεύσεις, προχωρούν σε καλό δρόμο και με θετική διάθεση» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ που δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τα οικονομικά δεδομένα των διαπραγματεύσεων.

«Όταν και εφόσον υπογραφεί το προσύμφωνο θα μιλήσουμε. Έτσι και δεν προχωρήσει η λύση Κοζώνη τα πράγματα θα είναι άσχημα. Οι μέτοχοι δεν έχουν διάθεση να επενδύσουν».

Ο κ. Θανόπουλος ξεκίνησε κάνοντας μια αναδρομή στον έναν χρόνο που βρίσκεται στο προσκήνιο. Χαρακτήρισε «χαοτική» την κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ντέμη Νικολαΐδη, έριξε ευθύνες στην ομάδα Ντέμη για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ομάδα. «Τα χρήματα δεν επενδύθηκαν με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν ευθύνες και θα τις αποδώσει η ιστορία της ΑΕΚ».

Για το θέμα των διαπραγματεύσεων με τον Μπομπ Κοζώνη τόνισε ότι ελπίζει μέχρι τις 31/12 να ολοκληρωθούν με θετική έκβαση. Παρόλα αυτά καμία πλευρά δεν έχει βάλει χρονικό όριο στις διαπραγματευσείς.

Όσον αφορά στην οικονομική επιφάνεια του Μπομπ Κοζώνη είπε: «Να μας πει ο κ. Κοζώνης τι και πόσα έχει; Τι λέτε ρε; Δεν έχω δει ποτέ κάποιον να βγαίνει και να λέει τι έχει. Είναι πρωτάκουστα αυτά τα πράγματα. Αυτό που μετράει για εμάς είναι η διάθεση και ο κ. Κοζώνης έχει την διάθεση να επενδύσει στην ΑΕΚ»

Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Νίκος Θανόπουλος υπερασπίστηκε την επιλογή για διαπραγματεύσεις με την πλευρά Κοζώνη, και κατηγόρησε αυτούς που την αμφισβητούν για μηδενισμό και σκοταδισμό. «Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά που μιλάω ως πρόεδρος της ΑΕΚ» τόνισε ενώ ανέλαβε την ευθύνη για το «φιάσκο» όπως το χαρακτήρισε, των διαπραγματεύσεων με του κύπριους επενδυτές το καλοκαίρι.

Αναλυτικά:

Ήθελα να σας ευχαριστήσω που είσαστε εδώ. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής και όσους έχουν έρθει από την ΠΑΕ. Μετά τα όσα έχουν συμβεί στο διοικητικό κομμάτι, αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τον κόσμο για το τι συμβαίνει και το μέλλει γενέσθαι. Η ομάδα μας περνάει μια διοικητική κρίση, αλλά αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Βλέπω καθημερινά παράγοντες της ομάδας να παραιτούνται και αυτό είναι κάτι που δεν αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΚ, τόνισε στην εισαγωγή του ο κ. Θανόπουλος και συνέχισε αναφερόμενος στην επικείμενο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χαράλαμπο Κοζώνη, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία της ομάδας:

Οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Κοζώνη προχωρούν κανονικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτή είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι από αυτό το πόστο για την ΑΕΚ. ΘΑ μιλήσω για όσα αποκόμισα το τελευταίο διάστημα από τη θητεία μου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θητεία του Ντέμη Νικολαϊδη και την παράδοση της «σκυτάλης» στον ίδιο: Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2004 φτάνει στο τέλος της! Χρειάζεται όραμα, συνεννόηση, πράγματα που δεν υπήρχαν. Σαφέστατα έχει ευθύνη η διοίκηση του Ντέμη Νικολαϊδη και των υπόλοιπων ανθρώπων του. Έγιναν και καλά πράγματα, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Τα λάθη του ήταν το πως έφυγε ο Φερέρ, το πώς διαχειρίστηκε τη τρελή υπέρβαση εκείνης της σεζόν. Ουσιαστικώς το «κουτί της Πανδώρας» άνοιξε με τη φυγή του Ντέμη τον Νοέμβριο. Του είχα πει πως έκανε λάθος.. Ήξερε πως παρέδιδε το καράβι σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από το αντικείμενο αν και είχαν χρήματα να διαθέσουν. Δεν είχαν τη γνώση, ούτε το χρόνο. Πήραν τον κ. Μπάγεβιτς για την τεχνική ηγεσία της ομάδας ως ασπίδα των όσων συνέβαιναν . Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια χαοτική περίοδος και δεν έφταιξαν ο Μπάγεβιτς με τους παίκτες. Αφότου βγάλαμε τη ψυχή του ενός και του άλλου, είπαμε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Εκείνη την περίοδο μου ζητήθηκε να γίνω πρόεδρος της ΑΕΚ. Σας λέω για ακόμη μία φορά ότι δεν είμαι ο άνθρωπος που φέρει το βάρος να αναλάβει την ΑΕΚ. Είχα πει ότι εντάξει θα βγω μπροστά, θα αναλάβω τις ευθύνες, αλλά χρειάζεται να με στηρίξετε.

Αυτό που έκανα αναλαμβάνοντας την προεδρία, και ευχαριστώ τους μετόχους, ήταν αυτό που κάνω είκοσι χρόνια στη ζωή. Διοικούσα, έκανα λάθη και πήρα κάποιες δύσκολες αποφάσεις που ίσως δεν άρεσαν.

Αναφερόμενος στις κινήσεις του ίδιου, αλλά και την πίστη του στον Μπάγεβιτς, είπεΗ πρώτη απόφαση που πήρα ήταν η στήριξη 1000% του κ. Μπάγεβιτς και το έκανα όταν η ομάδα πήγαινε καλά και άρχισε να στρώνει. Κάποιοι ήθελαν να τον διώξουμε και να κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε, επειδή ξέρω τον κ. Μπάγεβιτς ως άνθρωπο, ποδοσφαιριστή και ως προπονητή. Του είπα ότι θα είμαι κοντά σου. Βεβαίως απομακρύνθηκαν κάποιοι άνθρωποι που έπρεπε να φύγουν... Σιγά σιγά φτάσαμε στο τέλος της σεζόν. Παίξαμε δύο τελικούς, πάντα σε πλαίσιο ρευστότητας.

Μίλησα με τον κ. Μπάγεβιτς και του είπα ότι δεν έχουμε μπάτζετ. Παρόλα αυτά θα κάνουμε αυτό που θέλεις και θα αγοράσουμε τους παίκτες που θέλεις. Βεβαίως, πουλήσαμε παίκτες και έπρεπε να πουλήσουμε τον Σωτήρη Κυργιάκο. Πρωτοστάτησα για το προπονητικό στα Σπάτα και κατάφερα να πείσω τον κ. Νοτιά.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να αναλάβει την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, τόνισε: «Ναι, βεβαίως ανέλαβα πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, επειδή η ΑΕΚ δεν μπορούσε να λέει ρομαντικούς και τραγούδια μανιφέστα. Δεν μπορείς να προχωράς με τραγούδια και μανιφέστα. Μπορεί να μην είμαι αρεστός και στους περισσότερους από τους μετόχους. Και αυτό το πληρώνω. Διαφωνείς σίγουρα. Υπάρχουν αυτά σε εταιρίες και ειδικά σε μια εταιρία όπως είναι η ΑΕΚ. Όσοι διαφώνησαν τους σεβάστηκα και τους έθεσα την παραίτησή μου τουλάχιστον 3-4 φορές για πολύ σοβαρά θέματα.

Στην ΑΕΚ αντί να φεύγει ο υπάλληλος, γιατί και εγώ υπάλληλος είμαι, φεύγουν τα αφεντικά. Δεν είμαι μάγκας για να διώχνω τα αφεντικά. Τους μετόχους δεν εκφράζει πλέον η ΑΕΚ που έχουν επενδύσει και έχουν διαθέσει χρήματα. Η λύση δεν είναι ότι παραδίδω τις μετοχές μου στην Ερασιτεχνική ή τον Νοτιά. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, όλοι οι μέτοχοι της ΑΕΚ να είναι ανενεργοί πλην του κ. Νοτιά. Τους έθεσα πάλι την παραίτησή μου. Όλες τις ευθύνες της εταιρείας τις έχω πάνω μου. Αυτούς τους 6 μήνες λειτουργούμε πολύ ηρωικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, τους παίκτες για την υπομονή που κάνουν».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα τα οικονομικά της ΠΑΕ: «Ένα είναι, όμως, το πρόβλημα της ΑΕΚ. Το ταμειακό. Ας πάρουμε παράδειγμα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ψάχνουν λεφτά να βρουν και εμείς με λιγότερες δυνατότητες δεν είχαμε καμία εισροή. Και αυτό κάτι πρέπει να λέει σε όλους εμάς τους ΑΕΚτζήδες. Για μία ομάδα που δεν έχει ακόμα ούτε γήπεδο, ούτε προπονητικό. Όταν τα έξοδα σου είναι πολλά ή δεν έχεις έσοδα, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει το πρόβλημα της κρίσης. Κάνω μεταγραφές, πουλάω παίκτες. Μακάρι να μπω στο Τσάμπιονς Λιγκ και να λύσω το πρόβλημά μου για πάντα».

Όσο για το τι χρειάζεται η ομάδα για να ξεφύγει από το οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο είπε: «Φαίνεται ότι η πολυμετοχικότητα και ο ρομαντισμός απέτυχαν παταγωδώς. Με ημίμετρα δεν λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες, αλλά για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται να σπάσεις και αυγά… Δεν μπορείς, όμως, να τα βάλεις με τους πύραυλος με σφεντόνες! Ο κόσμος το έχει καταλάβει. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής και ότι η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο, ο οποίος θα κάνει μεγάλη την ΑΕΚ. Θα έχει όραμα, σχέδιο. Τέλος, κάτι επί προσωπικού, εγώ είμαι ΑΕΚτζής από πέντε χρονών. Πονάω κάθε μέρα για την ΑΕΚ. Έχω υπάρξει στην 21 και στην σκεπαστή. Δεν μπορώ να εξευτελίζεται άλλο ο ρόλος του προέδρου της ΑΕΚ. Για αυτό το λόγο έχω θέσει την παραίτηση μου στον κ. Νοτιά, εν γνώσει του κ. Κοζώνη. Ελπίζω και εύχομαι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δεν θα είμαι δίπλα τους σαν πρόεδρος της ΑΕΚ. Ελπίζω και εύχομαι η ΑΕΚ να αποκτήσει έναν ισχυρό πρόεδρο με τον κ. Κοζώνη. Αν δεν είναι εκείνος, ας είναι κάποιος άλλος που θα κάνει ξανά μεγάλη την ΑΕΚ».

Αναφερόμενος στους προηγούμενους ενδιαφερόμενους από την Κύπρο, αλλά και τον Χαράλαμπο Κοζώνη είπε: «Ας μπούμε τώρα στο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας. Ας κάνω μια μικρή αναδρομή από το καλοκαίρι. Να αναλάβω όλες τις ευθύνες με τους Κυπρίους, που θα το ονομάσω «φιάσκο». Όταν έχεις αδυναμία διαπραγμάτευσης και όταν έχεις τα προβλήματα να σε κυνηγούν, δυστυχώς μερικές φορές παρασύρεσαι. Κανονικά θα έπρεπε να πω ότι δεν έχω ισχυρούς ανθρώπους δίπλα μου. Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ με τους δικούς μου όρους. Άρα το θέμα των Κυπρίων δεν έπρεπε να βλάψει εμένα και για αυτό ζητήσαμε εγγυήσεις.Επειδή ο Θεός αγαπάει την ΑΕΚ, της έφερε έναν απομηχανή Θεό, από την Αμερική. Βρήκαμε έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για ολόκληρη την ΑΕΚ και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρεται για την Ερασιτεχνική, για το μπάσκετ και έχει όραμα για την ομάδα. Για αυτό πιστεύω ότι καλύπτει τις προδιαγραφές για να έρθει στην ΑΕΚ .

Ο κ. Κοζώνης ενδιαφέρεται από τον προηγούμενου Μάιο, απευθύνθηκε στον κ. Κανελλόπουλο και εκείνος έκρινε ότι δεν πρόκειται για κάποια αξιόλογη περίπτωση. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη γνώρισα τον κ. Παπαδημητρίου και μετά φύγαμε για το Σικάγο. Δεν το έκανα επειδή ήξερα τον κ. Παπαδήμητριου. Δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Ο κ. Παπαδημητρίου είναι ένας ντόμπρος ΑΕΚτζής και δεν έχει κανένα συμφέρον από την υπόθεση, αλλά μάλλον χάνει τον χρόνο του.

Δεν σας κρύβω ότι βρήκαμε τον άνθρωπο αυτό και έπεσαν όλοι και του έλεγαν ότι τι πας να κάνεις, που πας να μπλέξεις. Έχω στοιχεία και δεν πουλάω εγωφροσύνη. Ακόμη και αυτή τη στιγμή πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την επιλογή του κ. Κοζώνη. Χωρίς να έχουμε κάτι καλύτερο στα χέρια μας.

Το πρώτο πράγμα ήθελα να διαβεβαιώσω, ήταν αν ο κ. Κοζώνης έχει τη διάθεση να βάλει τα χρήματα του στην ΑΕΚ. Να σας διαβεβαιώσω, έχοντας μείνει αρκετό διάστημα στο Σικάγο, ότι πληροί τις προδιαγραφές. Είναι οικογενειάρχης, είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος και δεν βλέπει την ΑΕΚ μόνο ρομαντικά, αλλά και επιχειρηματικά. Ο άνθρωπος αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην πρώτη ενημέρωση από ό,τι περίμενα.

Να μας πει ο κ. Κοζώνης τι και πόσα έχει; Τι λέτε ρε; Δεν έχω δει ποτέ κάποιον να βγαίνει και να λέει τι έχει. Είναι πρωτάκουστα αυτά τα πράγματα Μίλησα μαζί του χθες το βράδυ και του ζήτησα αν θέλω να μεταφέρω κάτι σε εσάς. Μου είπε να πω ότι «είμαστε στη φάση της έρευνας. Δεν μου αρέσει να μιλάω πριν από κάποια έρευνα. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα θα μιλήσω μία φορά.»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο προσύμφωνο που αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας (σ.σ το αργότερο ως Τρίτη) και την εγγυητική επιστολή που ζήτησε ο κ. Κοζώνης από τους μετόχους για τα 5εκατ. ευρώ που είχαν ζητήσει: «Όταν και εφόσον υπογραφεί το προσύμφωνο με τον κ. Κοζώνη, θα μπορέσουν να μπουν οι ορκωτοί λογιστές του. Είναι σε ανοιχτή γραμμή οι λογιστές του. Ετοιμάζεται ένα προσύμφωνο, αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο. Το μόνο δεδομένο είναι η επιλογή του κ. Κοζώνη, την οποία στηρίζω. Τέτοιους ανθρώπους θέλει η ΑΕΚ και όλα ελπίζω να πάνε καλά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μπούμε σε περιπέτειες.

Το μόνο αγκάθι είναι το ταμειακό μας έλλειμμα. Ευχαριστώ τον κ. Δημαράκη που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια με την ομάδα και προσέχει τα οικονομικά της ΑΕΚ. Η περίφημη εγγυητική επιστολή δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα. Ο κ. Κοζώνης πρότεινε μία διευκόλυνση, αλλά ήθελε μια εγγυητική για να πάρει την ΑΕΚ. Δυστυχώς, λόγω κακής επικοινωνίας, κακών σχέσεων οι μέτοχοι δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν την εγγυητική επιστολή. Ευελπιστώ ότι οι κ.κ. Κοζώνης και Νοτιάς θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην έχει πρόβλημα η ΑΕΚ».

Κληθείς να αποκαλύψει τα ονόματα εκείνων που πρόβαλλαν αντιστάσεις στην επιλογή Κοζώνη, δεν θέλησε να πει: «Δεν θα μπω σε ονοματολογία, δεν πέφτω σε αυτό το επίπεδο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά τι εννοώ. Υπάρχουν εφημερίδες που έχουν αποκαλύψει κάποια πράγματα και δεν τα έχω διαψεύσει.

Όσον αφορά τον κ. Παππά, αν είχα τις πλάτες θα πήγαινα στον κ. Κοζώνη και θα του έλεγα να του πει ποια είναι η περιουσία. Αλλά αν το έκανα σε 15 ημέρες θα μου σφράγιζαν επιταγές. Είμαστε μια εντεταλμένη εταιρεία. Είμαι υπάλληλος, αν σας αρέσει. Δεν έχω μετόχους, έχω πει να φύγω τόσες φορές, αλλά φεύγουν οι μέτοχοι, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία».

Ερωτηθείς για τα χρέη που ταλανίζουν την ΠΑΕ και τα δάνεια, απάντησε: «Η λέξη χρέος, περιλαμβάνει τα πάντα. Συγκεκριμένα, τι ενδιαφέρει έναν αγοραστή μια επιχείρησης που πάει να επενδύσει. Τον ενδιαφέρει τα δάνεια που έχει πάρει να έχουν μειωθεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε μαζί και τα συμβόλαια του Μπλάνκο και του Σκόκο. Τα δάνεια είναι 22 εκατ. και δεν έχουν αλλάξει.

Είναι απόλυτα ελεγχόμενα και επειδή τα δάνεια είναι μέχρι το 2014 και οι φορολογικές υποχρεώσεις είναι μέχρι το 2017 εξυπηρετούνται από τους ισολογισμούς. Από’ κει και πέρα υπάρχει ένα έλλειμμα που δεν είναι στα 8 αλλά στα 10 εκατ. ευρώ. Η κρίση βεβαίως δεν έχει κλείσει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους μετόχους, αλλά και τη μεταβίβαση των μετοχών στον κ. Νοτιά: «Οι μέτοχοι μέχρι τις αρχές Ιουνίου έβαζαν χρήματα. Είμαστε η μοναδική ομάδα που όλα μαθαίνονται. Είμαστε ανοιχτή στα πάντα. Δεν ξέρω άλλη ομάδα που να βγάζει τα εσώψυχά της στη φόρα. Και οι άλλοι έχουν προβλήματα, αλλά δεν το δημοσιοποιούν. Θα είμαι περισσότερο αποκαλυπτικός. Εσείς θα μείνετε περισσότερο από εμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Βρίσκομαι ήδη ενάμιση χρόνο.

Οι μέτοχοι έχουν εμπιστευτεί τον κ. Νοτιά, δίνοντας τους τις μετοχές τους. Ουσιαστικά ο κ. Νοτιάς έχει το δικαίωμα να ορίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Είναι κάποια χρήματα που χρειάζεται να μπουν στα ταμεία της ομάδας. Αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και είναι στα χέρια του κ. Νοτιά και του κ. Κοζώνη. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Στη συνέχεια μίλησε εκ νέου για τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Δεν είναι από τους ανθρώπους που βάζει τις τρικλοποδιές, από όσο ξέρω εγώ. Δεν έχω επαφή μαζί του για μεγάλο διάστημα. Του έχω πει ότι έχει τεράστιες ευθύνες για τη διαχείριση της ΑΕΚ. Χάθηκε η μοναδική ευκαιρία η ΑΕΚ να είναι υγιής οικονομικά, αλλά και ανεξάρτητη. Έχει κάνει αρκετά λάθη, όπως ο Φερέρ και κάποιες μεταγραφές. Έχει κάνει και πολλά καλά, όπως το γεγονός ότι έδωσε το δικαίωμα στον κόσμο της ΑΕΚ να ονειρεύεται. Παρόλα αυτά, δε φτάνει μόνο ο ρομαντισμός. Από ό,τι τουλάχιστον γνωρίζω ο Ντέμης τηρεί μια συνεπή στάση, δεν μιλάει. Μερικές φορές είναι καλύτερο, επειδή όποιος μιλάει πολύ μάλλον εκτίθεται. Μην με ρωτάτε τι γίνεται παρασκηνιακά. Γίνονται πάρα πολλά πράγματα. Ωστόσο, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να πάει καλά η ομάδα. Ελπίζω ο Θεός να μας επιφυλάσσει μια έκπληξη με τον κ Κοζώνη».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα χρονικό όριο μέχρι την είσοδο του κ. Κοζώνη στην ΑΕΚ: «Δεν έχει θέσει ένα διάστημα που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα. Αν από τη μεριά του κ. Κοζώνη δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσει η μεταβίβαση. Δουλεύουμε νυχθημερόν για να ολοκληρωθεί το deal με μαζί του», τόνισε και πρόσθεσε για το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο: «Χαίρομαι που υπάρχει ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει το γήπεδο. Πιστέψαμε ότι θα προχωρούσε η ιστορία με τον ΟΔΔΥ, αλλά οι μέτοχοι κουράστηκαν. Τότε το όνειρο τελείωσε νωρίς .Πιστεύαμε ότι θα γινόταν το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι να εξαντληθεί αυτή η πιθανότητα θα πιστεύουμε αυτό το πράγμα. Για αυτό υπογράψαμε το μνημόνιο με την Ερασιτεχνική. Ο κ. Κοζώνης θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να γίνει το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Όταν είχαμε την Ν. Φιλαδέλφεια, δεν περνούσε κάνεις από εκεί μέσα νικητής. Δεν έχω ασχοληθεί το τελευταίο διάστημα με το προπονητικό, το οποίο χτίζεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί. Ο κ. Νοτιάς δεν έχει βάλει κανένα όρο για το προπονητικό στον κ. Κοζώνη. Το έργο προχωράει».

«Είναι η τρίτη συνέντευξη Τύπου που δίνω από τον περασμένο Μάιο, αλλά κάθε φορά βγαίνω να το κάνω επειδή έτσι έκρινα προτιμότερο. Σαφώς πιστεύω ότι δεν πρέπει να μιλάμε πολύ και αυτό το έχω κάνει πράξη στην καθημερινότητα μου. Αλλά σε τελική πράξη , όταν είσαι πρόεδρος της ΑΕΚ, πρέπει να το αποδέχεσαι. Πραγματικά μερικές φορές, δεν ξέρω για ποιον λόγο κάποιοι άνθρωποι πρέπει να πέφτουν σε χαμηλό επίπεδο. Πώς λέει ότι ένα από τα 5 σπίτια του κ. Κοζώνη είναι υποθηκευμένο; Πως λέει τέτοια πράγματα με τέτοια ευκολία... Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αν έχει διάθεση να διαθέσει χρήματα και όχι πόσα εκατομμύρια είναι αυτά.

Τα περιουσιακά του στοιχεία, δεν μπορείς να τα βρεις στο Ίντερνετ ούτε τα διαλαλούν. Ο κ. Κοζώνης είπε τεστάρετε με, με την εγγυητική. Αν τα βάλει, σημαίνει ότι τα έχει. Το τεστ δεν το εκμεταλλευτήκαμε, επειδή οι σχέσεις δεν ήταν όπως στο παρελθόν. Το έλεγε και κάποιος στο ραδιόφωνο. Εδώ είσαι βάλε τα 5 εκατ. και θα πούμε ότι είναι εντάξει. Αλλά αν δεν το κάνει δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο κ. Κοζώνης είναι οικονομικό μέγεθος σημαντικό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι κροίσος. Είμαι βέβαιος πως ότι λέει είναι έτσι. Θα είναι ευχής έργον να γίνει αυτό, αλλά εκείνο που μας καίει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν γίνει όλα θα πάνε καλύτερα .

Όσο για τα ποσά που διατέθηκαν και ξοδεύτηκαν, δήλωσε: «Θεωρώ ότι λόγω απειρίας, λόγω λαθών, λόγω κακής οργάνωσης, ρομαντισμού, τα πολλά αυτά χρήματα χάθηκαν. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ (τα έσοδα ήταν 110 κατ. Και συν 40 εκατ. από τους μετόχους.) Μέσα σε αυτά είναι και η χρονιά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι φαγωθήκαν, απλώς διατέθηκαν για την αγορά παικτών. Όταν ρωτήσαμε τους προπονητές αν έχουν πενταετές πλάνο και όλοι έλεγαν ναι, έμενα μου έπεσαν τα μαλλιά εκείνο το βράδυ. Ο Φερέρ ήταν τεράστιο λάθος για την ΑΕΚ».

Η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε και ο Νίκος Θανόπουλος μίλησε για την εταιρία Εmpire και τα χρέη της: «Η EMPIRE είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να εκμεταλλεύεται την λιανική πώληση στα καταστήματα της ΑΕΚ. Αυτό που έγινε στην EMPIRE είναι μια κακή εκτίμηση. Όταν ήρθε ο Ριβάλντο παραγγείλαμε πάρα πολλά πράγματα, επειδή ο παίκτης θα έμενε για 2 χρόνια. Η EMPIRE έχει ένα απόθεμα, ένα στοκ που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό το χρωστάει στην Puma. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν κινήσεις εις βάρος της ΑΕΚ. Έχουμε συμφωνήσει ήδη με την Ερασιτεχνική, ότι θα δημιουργηθεί μια εταιρεία για τη διαχείριση των εσόδων της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής. Δεν θα επιβαρυνθεί ο κ. Κοζώνης από κάτι με την EMPIRE. Στην εταιρία αυτή, λύση πρέπει να βρουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Τώρα, η EMPIRE έχει ένα συγκεκριμένο. Είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά έχουν προέλθει από υπερβάλλουσες αγορές.».

Σχετικά με τη δήλωση του Νικολαΐδη ότι δεν χρωστάει η ΑΕΚ σε κανέναν, υποστήριξε πως: «Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Η μισή Ελλάδα ζει με δάνεια και τραβάει επιταγές. Η ΑΕΚ έχει ταμειακό πρόβλημα, δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης στο μέλλον. Πρέπει κάποιος να καλύψει το έλλειμμα της, οι μετοχοι δεν μπορούν να το κάνουν. Όσον αφορά τον κ. Κανελλόπουλο, διαφωνώ στα πάντα μαζί του και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Νοτιάς με τον κ. Κοζώνη θα βρουν μια λύση. Έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα 5 εκατ. ευρώ. Δεν θέλω να μπω στα διάφορα σενάρια που ακούγονται, αλλά σίγουρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσοι έχουμε μείνει στην ΑΕΚ, ο κ .Νοτιάς και η Ερασιτεχνική. Πραγματικά δεν βλέπω άλλο φως στον ορίζοντα. Εκτός αν υπάρχουν κινήσεις ή προθέσεις που δεν γνωρίζω και εύχομαι πραγματικά να αφορούν το καλό της ΑΕΚ».

Εστιάζοντας, στον Λορέντσο Σέρα Φερέρ και τις επιλογές Ντέμη, είπε: «Έχει παραδεχτεί και ο Ντέμης ότι έχει κάνει λάθος με τον Φερέρ. Γινόντουσαν κάποια πράγματα χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των επιλογών. Όταν μπήκα εγώ, δεν είχα δικαίωμα υπογραφής. Δεν μπορούσα να διαφωνήσω με την επιλογή του Φερέρ. Ο Ντέμης ήταν πανίσχυρος, αλλά ρωτούσε τους μετόχους. Μόνο ο κ. Χατζηιωάννου είχε πει πρόσεχε τι κάνεις. Το παρελθόν, όμως, είναι παρελθόν και έχουν γίνει και καλά πράγματα Δεν έχω πρόβλημα με κανένα, αντίθετα άλλοι έχουν μαζί μου. Δεν έχει καμία σχέση η ΑΕΚ που πήραμε τότε με την τωρινή κατάσταση. Τότε το μόνο που υπήρχε ήταν το όραμα που έδινε ο Ντέμης. Το πρώτο διάστημα οργανώθηκε από όσα ξέρανε ο Ντέμης και οι μέτοχοι. Το δεύτερο διάστημα οργανώθηκε όπως πίστευα εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι. Στο όλο, η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση, στήθηκαν οι βάσεις. Δεν είναι όλα ρόδινα και προσπαθούμε να προχωρήσουμε όπως εμείς ξέρουμε. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Τα τελευταία χρήματα τα έβαλε ο κ. Νοτιάς στις αρχές Ιουνίου που ήταν 500.000 ευρώ, και ο Χατζηιωάννου. Έχουν μπει πολλά χρήματα. Ο αδερφός μου έχει βάλει 1,5 εκατ. ευρώ και είναι υπάλληλος στην Μόργκαν. Έχει χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του και ο Αθηνής».

Κληθείς να διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει το αναπτυξιακό πλάνο που προτίθεται να ακολουθήσει η ΠΑΕ, απάντησε: «Θέλω να πω ότι ο κ. Κοζώνης επιθυμεί να πάρει το σύνολο της ΑΕΚ. Δεν θέλει απλώς να μπει για να χώσει λεφτά στην ΠΑΕ. Θέλει να μπει επειδή βλέπει την ΑΕΚ ως συνολικό πακέτο. Συγκινείται με την ΑΕΚ και ενημερώνεται καθημερινά. Βλέπει αγώνες της ΑΕΚ τα ξημερώματα. Μου άρεσε που δεν μου ρώτησε πόσα χρήματα χρειαζόμαστε για τις μεταγραφές, αλλά με ρώτησε τι γίνεται σε συνολικό επίπεδο».

Η κουβέντα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο επίπεδο των μεταγραφών και κατά πόσα οι φετινές αποτέλεσαν επιλογές του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Συνεννοηθήκαμε με τον προπονητή. Δεν αποκτήθηκε κανένας παίκτης που δεν συμφώνησε ο κ. Μπάγεβιτς. Ο Αραούχο ήταν εναλλακτική του Γκάκα. Ο Γκερέριο ήταν η πρώτη επιλογή του προπονητή και ήρθε την τελευταία στιγμή, αν και στην αρχή δεν προχωρούσε λόγω των απαιτήσεων του. Όσον αφορά τον Νέμεθ, πήγα στο Λίβερπουλ και μίλησα μαζί του και μου έδωσε την έγκριση του. Επίσης φάγαμε πολύ χρόνο με την αγορά στόπερ και καταλήξαμε στον Άρτσε. Όταν παίρνεις έναν παίκτη την τελευταία στιγμή δεν μπορείς να πει ότι πετυχαίνεις τους στόχους σου».

Αναφερόμενος πάλι στον κ. Κοζώνη, είπε: «Έκανα μεγάλο αγώνα να πείσω τους μετόχους και τον κ. Νοτιά ότι είναι μοναδική η λύση του κ. Κοζώνη. Πιστεύω ότι θα βρει μια άλλη λύση με τον κ. Κοζώνη και θα προχωρήσει το deal. Αυτές οι δουλειές χαλάνε για άλλους λόγους. Ο κ. Κοζώνης εμπιστεύεται τον οικονομικό μας διευθυντή. Αυτό που έχει γίνει, είναι ένας προέλεγχος μέσω της Μόργκαν Στάνλεϊ και του κ. Νοτιά. Κανένας δεν έχει πει ότι υπάρχει κάτι το μεμτό. Το θέμα είναι ότι επιβεβαιωμένα πρόκειται για έναν τίμιο άνθρωπο, με καθαρό το κούτελο που θέλει να επενδύσει στην ΑΕΚ. Ποιος άλλος άνθρωπος θέλει να επενδύσει στην ΑΕΚ; Δεν τίθεται κανένα θέμα πώλησης μετοχών. Πρόκειται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό που περιμένουμε να συμφωνηθεί είναι οι όροι του προσύμφωνου και να πέσουν οι υπογραφές. Θα δούμε πως θα επενδυθούν τα συγκεκριμένα χρήματα. Όπως σας είπα, δεν ξαναμπαίνω σε ονοματολογίες».

Ερωτηθείς για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών και αν εκείνος πρόκειται να μείνει στο Δ.Σ, ξεκαθάρισε πως: «Μέχρι στιγμής με όλες τις δυσκολίες πληρώνονται κανονικά. Ο Μπάγεβιτς και ο Δημητριάδης πληρώνονται με μία μικρή καθυστέρηση. Ελπίζω ότι θα βρω να πληρώσω τους παίκτες στο τέλος του μήνα. Δεν γίνεται συνέχεια να βγάζει λαγούς από πετραχήλια. Ευτυχώς που έχουμε καλή σχέση με τις άλλες ομάδες και τους παίκτες μας, αλλά αυτό δεν τιμάει την ΑΕΚ. Με πονάει η καρδιά μου, που λέω αυτό το πράγμα. Ο κ. Νοτιάς έχει βάλει πάρα πολλά λεφτά στην ΑΕΚ. Προφανώς και οι άλλοι μέτοχοι. Όλοι έχουν βάλει χρήματα. Με γεια τους και χαρά τους που βοήθησαν την ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς είναι προπονητής μας, έχει την ομάδα στα χέρια του και ο Κ. Κοζώνης το τελευταίο πράγμα που δεν θέλει είναι αγωνιστική ταραχή. Μακάρι να ασχολούμαστε με αγωνιστικά θέματα, αλλά τα προβλήματα μας είναι άλλα αυτή τη στιγμή. Ως διευθύνων σύμβουλος όλα περνούν από το χέρι μου, όλες οι υπογραφές. Αν έρθει κάποιος άλλος, τότε θα δούμε σε ποιο πόστο θα χρησιμοποιηθώ, αν γίνει ποτέ αυτό. Ωστόσο, εκείνο που μπορώ να διασφαλίσω είναι ότι η οικονομική διαχείριση θα γίνεται κανονικά».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου