ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ

LIVE SCORES


TRANSLATE BLOG

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡΤ FM



Θετικά διακείμενος στην πρόταση Κοζώνη και πεπεισμένος ότι εκείνη δεν αποτελεί μια ακόμα «φούσκα» από αυτές που έχουν κατά καιρούς «λερώσει» το παρελθόν της ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και, αφού χαρακτήρισε «απόλυτα λογικές» τις απαιτήσεις του επίδοξου αγοραστή στο θέμα της περίφημης εγγυητικής επιστολής, κάλεσε τους νυν μετόχους «να αφήσουν τις ανωριμότητες» και «να την παραδώσουν… χθες στα χέρια του».

Ο ηγέτης της «ORIGINAL», εξάλλου, αναφέρθηκε στο άσχημο κλίμα που επικρατεί στο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια, χαρακτηρίζοντας το, «προϊόν» της κακής πορείας της ομάδας και όχι του θέματος με τον Μπάγεβιτς -ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την άποψη ότι, αν εκείνος δεν είχε φύγει το 96’, η ιστορία της ΑΕΚ θα ήταν σήμερα διαφορετική.

Ο ίδιος, δε, περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο την «ψυχοπλακωτική», όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ερασιτεχνική, ενώ -αφού έκανε λόγο για «δικαίωση» όσον αφορά στην αίσια κατάληξη του θέματος του μπάσκετ- υπογράμμισε την καταλυτική συμμετοχή του Γιάννη Φιλίππου, ώστε εκείνη να επιτευχθεί.


Συνέντευξη στον Γιώργο Μαραθιανό


Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κώλυμα της νυν διοίκησης που «φρενάρει» τις εξελίξεις στο θέμα της εγγυητικής επιστολής;

«Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και δεν προχωράει το θέμα με την ταμειακή διευκόλυνση. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι ο Κοζώνης έχει απόλυτο δίκιο, αφού ζητάει κάτι πολύ λογικό. Ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος να δώσει κάποια χρήματα για να «τρέξει το μαγαζί» και, μέχρι να αναλάβει, είναι λογικό να θέλει να τα εξασφαλίσει. Δεν μιλάμε για τριακόσιες ή πεντακόσιες χιλιάδες, μιλάμε για 5 εκατ. ευρώ και είναι λογικό να θέλει να είναι «καλυμμένος». Τι να λέμε όμως, μόνο και μόνο που ένας άνθρωπος άγνωστος, που δεν τον ήξερε κανένας, έρχεται και λέει “δίνω αύριο 4,7 εκατ. στην ΠΑΕ και 300.000 στην ερασιτεχνική” είναι χαρακτηριστικό. Πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι τόσοι και τόσοι επιφανείς ΑΕΚτζήδες, τόσοι ΑΕΚάρες γύρω μας, δεν δείχνουν ανάλογη ευαισθησία και δεν μας χτύπησαν ποτέ την πόρτα για να προσφέρουν ανάλογη βοήθεια».


Θεωρείς την κίνηση αυτή του Κοζώνη, να προσφέρει ταμειακή διευκόλυνση στην ΠΑΕ (αλλά και στην ερασιτεχνική), ως απόδειξη της οικονομικής του επιφάνειας;

«Κοίταξε, να σου πω την αλήθεια, έχω ζαλιστεί από τα πολλά εκατομμύρια τόσα χρόνια. Όταν, όμως, βλέπω ότι προτείνουμε στην πλευρά του Κοζώνη να “προσφέρει” 300.000 στην ερασιτεχνική και εκείνος, όχι μόνο δέχεται, αλλά βγαίνει και το δημοσιοποιεί κιόλας, τότε αρχίζω να σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να είναι "μούφα" η υπόθεση. Οπότε, το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ ότι εμποδίζει τις εξελίξεις στο θέμα της εγγυητικής είναι η ανωριμότητα των νυν μετόχων. Διότι, ακούμε σχεδόν 15 μέρες τώρα ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά, αλλά… υπογραφές δεν βλέπουμε και αυτό είναι ανησυχητικό. Τι να πω, αν ζητούσε κάτι -έστω φαινομενικά- παράλογο ο άνθρωπος, θα το συζητούσα. Τώρα, όμως, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν στο μυαλό τους οι μέτοχοι. Όχι απλά δεν έπρεπε να το συζητούν, αλλά θα πρέπει να δώσουν την εγγυητική… χθες»!


Στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας γίναμε μάρτυρες ενός περίεργου και άσχημου κλίματος στο γήπεδο. Ποιος ευθύνεται, κατά τη γνώμη σου, γι’ αυτό;

«Το άσχημο κλίμα στο γήπεδο οφείλεται στην τραγική εικόνα της ομάδας και μόνο -και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Τι να λέμε τώρα, είναι θλιβερό για έναν ΑΕΚτζή να βλέπει να τρέχουν οι παίκτες της ομάδας του στο κόρνερ, για να κάνουν καθυστερήσεις εντός έδρας με τον Πανθρακικό. Εμείς είχαμε μάθει αλλιώς τόσα χρόνια. Πηγαίναμε παλιότερα στο γήπεδο και ήμασταν σίγουροι ότι θα δούμε την ΑΕΚ να βάζει γκολ, να χάνει ευκαιρίες, να επιβάλλεται. Τώρα πάμε στο ΟΑΚΑ και δεν ξέρουμε… τι θα μας ξημερώσει: Θα προηγηθεί ο Πανθρακικός και θα τρέχουμε να γυρίσουμε το σκορ; Θα έρχεται ο Ηρακλής να κάνει το παιχνίδι του; Θα τρώμε γκολ στο 80’ από τον Άρη και τον Ιωνικό και θα χάνουμε πρωταθλήματα; Δυστυχώς το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα και αυτό είναι κάτι που “πληγώνει” επιπλέον την ομάδα».

Ναι, αλλά είδαμε να επιστρέφουν και κάποια στοιχεία «διχασμού» σχετικά με το θέμα Μπάγεβιτς.

«Δεν μ’ αρέσει η λέξη “διχασμός” και, εξάλλου, εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο γήπεδο. Εγώ βλέπω ότι όλα προέρχονται από την κακή πορεία της ομάδας. Όταν κερδίζει η ΑΕΚ, δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν χάνει, όλοι θυμούνται το θέμα το δικό μας με τον Μπάγεβιτς. Κι εξάλλου, δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να μας προσάψει κανείς για εκείνον. Μια χαρά τον πήγαμε -η διοίκηση του πήρε το καλοκαίρι όποιους παίκτες ήθελε- και στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για εκείνον. Ίσα ίσα που εγώ ήμουν που είχα πει το καλοκαίρι ότι όλα κυλούσαν ευνοϊκά για τον Μπάγεβιτς και ότι θα είχε την ευκαιρία να γίνει κυρίαρχος στην ΑΕΚ. Δυστυχώς, όμως -απ’ ό, τι βλέπουμε και μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα- όταν δεν υπάρχει θέμα, σπεύδει να το δημιουργήσει μόνος του».

Υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις για το ότι σε δηλώσεις σου συνεχίζεις να τον αποκαλείς «βάτραχο»…

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα αδέρφια μου τους φίλους ΑΕΚτζήδες που “εξανίστανται” επειδή εγώ λέω τον Μπάγεβιτς “βάτραχο”. Δηλαδή, έχει γίνει θέμα το πώς αποκαλώ εγώ τον προπονητή και όχι το αγωνιστικό χάλι της ομάδας! Κι εξάλλου εγώ 1,5 χρόνο τώρα τον λέω “βάτραχο”, αλλά τώρα θυμήθηκαν να ενοχληθούν κάποιοι. Αλλά είπαμε, αν η ομάδα είχε καλή πορεία, κανένας δεν θα ασχολούνταν με το τι λέω εγώ, θα λέγανε όλοι «έλα μωρέ, άσε τον Χατζηχρήστο, αυτός είναι χαζός».

Αλήθεια, θεωρείς ότι δεν πρόκειται ποτέ να το ξεπεράσεις, να το «χωνέψεις» αυτό που έγινε τότε με τον Μπάγεβιτς;

«Κοίταξε να δεις, θα σου πω κάτι που το πιστεύω απόλυτα. Αν δεν είχε πάει ο Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό το ’96, σήμερα όλα τα παιδάκια στο σχολείο θα φορούσαν κιτρινόμαυρες φανέλες. Είχε την ευκαιρία να γίνει -με όλη την αίγλη και την υποστήριξη που είχε τότε στην ΑΕΚ- το μεγαλύτερο «αντίβαρο» στην κυριαρχία του Ολυμπιακού. Δυστυχώς, όμως, ο Μπάγεβιτς -ο Μπάγεβιτς της ΑΕΚ- πήγε στον Κόκκαλη. Εγώ, λοιπόν, συγγνώμη, δεν το έχω «χωνέψει» ακόμα αυτό. Δεν τον ενόχλησα τον κύριο -και στο αεροπλανάκι μαζί γυρίζαμε πέρυσι μετά από ένα παιχνίδι- να κάνει ήσυχος τη δουλειά του, αλλά για μένα αυτό το θέμα δεν αλλάζει. Δεν τον λέω «βάτραχο», ούτε για να επηρεάσω κανέναν, ούτε φυσικά με τον θεσμικό μου ρόλο, ως πρόεδρος της ερασιτεχνικής. Απλά πλέον για μένα είναι ένας απλός προπονητής και θα κρίνεται αποκλειστικά έτσι».

Να πούμε, όμως και για την ερασιτεχνική. Είναι εύλογη η απορία του απλού κόσμου, πως γίνεται ένας σύλλογος με το μέγεθος της ΑΕΚ να μπορεί να συντηρείται από τους οργανωμένους οπαδούς.

«Να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή βάση. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν διοικείται μόνο από τους οργανωμένους οπαδούς, αλλά και από κάποιους άλλους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με αυτούς και απλά έχουν τη διάθεση και το μεράκι να βοηθήσουν την προσπάθεια τους. Εμείς μπήκαμε στην ερασιτεχνική, όχι για να την γιγαντώσουμε, αλλά για να την εμποδίσουμε από την καταστροφή, αφού δεν υπήρχε κάποιος άλλος».

Δηλαδή, ο σύλλογος «ΑΕΚ» αυτή τη στιγμή εναπόκειται στην καλή διάθεση των οπαδών του…

«Ευτυχώς ή δυστυχώς, ναι, η “μάνα” ΑΕΚ αυτή τη στιγμή εναπόκειται στην καλή διάθεση των φίλων της. Έχουμε βρει τον τρόπο -χωρίς να ξέρουμε πως- να συντηρούμε τον σύλλογο. Μπορούμε, παρόλα αυτά, να πούμε ότι πάμε σχετικά καλά -αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα βόλεϊ ανέβηκε στην Α1, η ομάδα χάντμπολ από το πουθενά πήρε ένα Κύπελλο και, το κυριότερο, έγινε εγγραφή τόσων νέων μελών στην ερασιτεχνική».

Το γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας» πόσο επηρέασε την ανάπτυξη των ερασιτεχνικών τμημάτων;

«Το γκρέμισμα του γηπέδου, όχι απλά επηρέασε, “αιχμαλώτισε” τα τμήματα του ερασιτέχνη. Τα έριξε στην “προσφυγιά” και μας ανάγκασε να τρέχουμε σαν “γυρολόγοι” και να παρακαλάμε από Δήμο σε Δήμο για να βρούμε έδρες. Τι να λέμε τώρα, όταν μιλάμε για την ερασιτεχνική ΑΕΚ, μιλάμε για μια “ψυχοπλακωτική” κατάσταση».

Υπάρχει, όμως και μια εκκρεμότητα με ένα αρκετά μεγάλο ποσό που η ερασιτεχνική διεκδικεί από την ΠΑΕ, ως ποσοστό από τα εισιτήρια διαρκείας.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στα δικαστήρια με την ΠΑΕ για το θέμα αυτό.. Είναι ένα ηθικό θέμα, αλλά τι να λέμε τώρα, τον μέσο ΑΕΚτζή τον ενδιαφέρει να βλέπει τον Σκόκο, τον Μπλάνκο και τον Ριβάλντο να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Πρόκειται για 2 εκατ. ευρώ, όμως, που, αν περάσουν στα ταμεία της ερασιτεχνικής -επειδή εκεί ξέρουμε πια ότι εκεί δεν υπάρχουν άνθρωποι με ιδιοτελείς σκοπούς και διάθεση να κάνουν “δουλίτσες”- θα πιάσουν τόπο και θα μας βοηθήσουν να πανηγυρίσουμε επιτυχίες σε όλα τα τμήματα».

Όσον αφορά στην προσφορά των 300.000 ευρώ που φέρεται διατεθειμένος να κάνει ο κ. Κοζώνης στην ερασιτεχνική;

«Για μας η δέσμευση του κ. Κοζώνη ότι τα 300.000 ευρώ από την ταμειακή διευκόλυνση που προτίθεται να κάνει στην ΠΑΕ θα πάνε ως “δώρο” στην ερασιτεχνική ήταν ένα νέο που μας έκανε να “πετάξουμε στα ουράνια”. Με αυτά τα λεφτά, μέχρι το Γενάρη, θα βγούμε άνετα, θα ενισχύσουμε τα τμήματα, θα πανηγυρίσουμε επιτυχίες και διακρίσεις, μέχρι και… βασιλόπιτα θα κόψουμε».

Να κλείσουμε ευχάριστα, όμως. Να αναφερθούμε στην αίσια κατάληξη που είχε η ιστορία με την πολύπαθη ΚΑΕ ΑΕΚ. Νιώθεις δικαιωμένος από την πρωτοβουλία των φιλάθλων -και ειδικά των οργανωμένων- σε αυτό το θέμα;

«Πήραμε μια πρωτοβουλία που, απ’ ό, τι φαίνεται οδήγησε σε καλά αποτελέσματα, αλλά για να τα λέμε όλα δεν ήταν μόνο αυτό. Δεν έφτανε ο απλός, τίμιος, ηθικός και ανιδιοτελής κόσμος της ΑΕΚ -ήρθε και ο Φιλίππου από το πουθενά και έβαλε 40 χιλιαρικάκια, που μας έβγαλαν από το αδιέξοδο».

Αλήθεια, πώς καταφέρατε να τον πείσετε; Έχει κάνει σαφές με κάθε πιθανό τρόπο ότι θέλει να παραμείνει αποστασιοποιημένος…

«Το πώς τον πείσαμε και το τι κάναμε για να τον πείσουμε δεν είναι ανακοινώσιμο.

Επίσης, δεν μπορώ να ξέρω αν όλο αυτό σημαίνει πως σκέφτεται να επαναδραστηριοποιηθεί ή τίποτα άλλο σχετικό. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι πως, ακόμα και ο πιο σκληρός άνθρωπος έχει τις ευαίσθητες πλευρές και τα “κουμπιά” του και, αν ξέρεις να τα “πατήσεις”, μπορείς να φτάσεις πολλές φορές στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου